Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknolojinin Egoistlikleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu teknolojiye çok mu yüz verdik, başımıza mı çıkardık anlamıyorum. Bir kendini beğenmişlik bir narsistlik oluşmaya başladı mayasında. Şimdi kanıtlarla konuşmak gerekirse ki gerekmeye de bilir yani. Benim canım kanıt vermek istediğinden veriyorum.

Google: Bunu Mu Demek İstediniz ?

"Google'ın insanoğluna verdiği sevimsiz ayar"(Sourtimes). Basbaya ukalalık yapıyor. Bir de cümlenin sonuna güneş gözlüklü elleri cepte bir adam ikonu koysalar tam olacak. "Koçum mal mısın kaç kere söyledik sana doğrusunu, biraz daha dikkat edelim lütfen" diye baloncukda koysunlar adama tam olsun.

Facebook: Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler.

İtalyancası: "le persone che potresti conoscere" olan cümledir. Ne alaka diye sorarsanız bir alakası yok genel kültür olsun.
Ben Facebook'da bulmak istediğim insanları bu siteye üye olduktan bir hafta içerisinde buldum zaten. Şimdi bana benim sosyal hayatımı etkileyebilecek butonlarla gelme.
"Bu dallamayı da tanıyor olabilirsin Eyüp iyi bak". İs-te-mi-yor-um kardeşim. Beni germe. Heleki bir keresinde "Tanıyor olabileceğiniz kişiler" listesinde biri vardı. Lan bakıyorum bakıyorum hiç tanıdık değil. Açtım baktım bir de ne göreyim. Sıfır ortak arkadaş. Anlaşılan Facebook tanıyabileceğim bir Allah kulu bulamayınca sosyalleşmemi istemiş.

Tarik Işıkları: Şimdi Karşıya Geçebilirsiniz.

Yayalara yeşil ışık yandığında o mekanik sesden çıkan sinir bozucu cümle. Her seferinde dönüp "sen istediğin için değil, ben istediğim için karşıya geçiyorum" diyorum. Siz de deyin.

Bunlar gibi çok var da yazmaya üşenmemek lazım. Şimdilik bu üç tanesini yazdım. Sonra belki yazarım...

(bloguma yazmıştım bir de buraya koymak istedim. Öptüm)
Mesaj tarihi:
Tam da bu konuda, 2000 li yılların başında, Chip dergisinde harika bir yazı çıkmıştı, hatta "en sonunda bilgisayarım kibarca artık kendisini kapatmam gerektiğini emretti "Artık bilgisayarınızı kapatabilirsiniz" cümlesiyle bittiğini hatırlıyorum. O yazıyı bulana veya getirene 100k rep veririm hakkaten. NEyse.
Güzel olmuş evet. Öyle hakkaten.
  • Yeni Oluştur...