Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

karakter sorunsalı


Horrible

Öne çıkan mesajlar

Selam,

okulda bi takım arkadaşlar buldum ve frp oynamaya karar verdik. Dm'miz dışında hepimiz ilk defa oynicaz ve dm her birimizden bi karakter yaratmamızı karakterimizin geçmişiyle ilgili bi hikaye yazmamızı istedi. Ancak daha önce çok fazla fantastik kitap okumadığım için ve pek bu tarz yazı yazmadığım için nası biişi yazacağım hakkında pek bi fikrim de yok. Bana bi kaç örnek sağlayabilcek, nası bi karakter yaratabileceğimi anlatabilicek birileri olursa çok mutlu olucam =)

Bi de ek olarak, karakter günümüzde geçmesi gereken bişi yani öle aşırı doğa üstü olayları olmaması gereken bi durum. Kısaca frp'den çok rpg gibi.

Son bi söz daha, frp'i biraz da açıklayıcı bi şekilde anlatabilirseniz aşırı mutlu olurum =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Kısaca frp'den çok rpg gibi" demişsin. Terimsel olarak yanlış olsa da burada anlatmak istediğin şey fantastik olmayan bir ortamda "rol yapılması". Aynen böyle düşünebilirsin. Bir karaktere bürünüp yol yapıyoruz. Film oyunculuğu gibi düşünebilirsin. Ondan farkı hareketleri yapmak yerine anlatmak. Misal bir film oyuncusu iki göz iki çeşme kapıya doğru koşar, tekmeyi vurup kırar ve içeri girer. Ancak bir FRP oyucusu bu eylemleri gerçekten yapmak, aynı ruh haline bürünmek yerine DM'e "Kapıya doğru koşarken gözlerim yaşarıyor. Ulaştığımda bütün kuvvetimle kapıya tekme atıyorum" der. Kapıyı kırıp kıramayacağına DM karar verir :)

Terimlere gelince, FRP Fantasy Role Playing demek. RPG Role Playing Game. Arada pek bir fark yok ancak genelde FRP'yi masaüstü, RPG'yi bilgisayar oyunları için kullanıyoruz.

Karakter oluşumuna yardımcı olabilmek için oynayacağınız oyuna dair detayları bilmemiz lazım. Bilinen tek şey günümüzde geçtiğiyse gelecekten gelen biri de olabilirsin, kendin de olabilirsin, Fenerbahçeli Kazım da olabilirsin eheh. Yani DM'in koyduğu sınırları bilmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm açıkcası hikayeyi henüz bende pek bilmiorum tek bildiğim günümüzde geçtiği ve hikayede ki karakterlerden birinin polis olduğu =) ama oyunda sanırım gelecekte vampir olabilme ihtimalimiz vb. şeyler olcak. Şuan kendi karakter hikayemi yazıorum, yazdıktan sonra buraya da koycam ona da yorum yaparsanız çok mutlu olurum =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakteri hazırlarken ille de destansı bir hikayesi olan birisi olsun diye uğraşma. genelde karakter bg'si dendiğinde bu anlaşılıyor ve yanlış yapılıyor. esas yapman gereken karakterin geçmişini çarpıcı hikayelerle süslemek değil, karakteri oluşturmak.

çocukluğunu, ilk gençliğini falan çok kısa geçebilirsin. temel olarak nasıl bir ortamda büyümüş onu tespit etmen yeterli olur. yetişkinliğe eriştikten sonra da hayatına nasıl bir yön vermiş onu belirlersin. arada karakterin hayatını çok etkileyen olaylar falan koyabilirsin arzu ettiğin duruma göre. bu ana hatlardan sonra esas önemlisi karakterinin "karakteri". nasıl bir kişidir senin adamın? neleri sever, neleri sevmez? kızınca, sevinince ne yapar? kabaca hayattan ne bekler? nelerden korkar? güleç neşeli biri midir, sürekli somurtur mu? alçakgönüllü müdür, götü kalkık mıdır?... bunları tespit ettiğinde karakterin oluşmuş olur.

son bi tavsiye, gerçek kişiler yapmaya çalış. fantastik dünyalarda gerçek kişi yapmak zor olabilir ancak fantastik bi dünyada oynamayacağınıza göre son derece realistik karakterler kullanabilirsin. tanıdığın birini örnek al mesela, onun karakter olarak ana hatlarını kullan, istediğin yerlerini de kafana göre modifiye et. genelde iyi sonuç verir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

al bi de örnek koyayım:) 3 sene önce bir web rp oyunu için yaptığım bu bard daha sonra 2 masaüstü d&d oyunu ve 3 mmo gördü :)


said:
İsim: Novelison (Novel)
Sınıf: Ozan
Irk: Hobbit
Yaş: 25
Görünüm: Açık kestane rengi saçlı, köse, mavi gözlü, açık renk tenli
Karakteristik özellikler: Girişken bir yapısı olmasına rağmen yaşadıklarından dolayı insanlara karşı ürkek ve güvensizdir. Topluluk içendeyken bile bazen dalıp gittiği anlar olur. Farklı oluşunu kabullenmeyi yeni yeni öğrenmektedir. Hiçbir tanrıya sadık değildir, çünkü insanlar gibi tanrıları da zalimler sınıfına sokar.


Özgeçmiş:
Yurdundan ayrıldığı zamanı hayal meyal hatırlayabiliyordu ancak. Bir savaş sahnesiydi zamanın hafızasından hiç silemediği o görüntüdeki karmaşa. Elleri annesine uzanırken alevler arasındaki annesi sürekli uzaklaşıyordu. Yoksa uzaklaşan kendisi miydi boşluğa uzanmış elleri kendisini karşıyacak hiçbir şey bulamazken...

Bindirildiği gemiden ‘anayurdum’ dediği toprakların bulutlu akşam kızıllığında gözden kayboluşunu seyrederken kamışını üfledi. Öğretmeninin çalışması için önceki gün verdiği şarkıydı çaldığı. Şarkının, artık hatırlayamadığı bir gerçek ismi vardı mutlaka ama sonsuza dek şarkının ismi ‘memleketim’ olarak kalacaktı onun için. Şimdi bile ne zaman çocukluğunu ve anayurdunu düşünse o şarkıyı üflerdi kamışından. Özellikle yalnız ve bulutlu akşamlarda...

Kasabalarına saldıranlar kimlerdi, neden saldırmışları hiçbir zaman bilemedi. Hatta zaman, eskittip tükettiği birçok anısıyla birlikte kasabalarının ismini bile yoketmişti zihninden. Kendisini kaçıranların kimler olduğunu da hiçbir zaman bilmedi. Köle pazarlarında kaç kere satıldığının hesabını da tutmadı.

Elden ele sahip değiştirirken en mide kaldırmayacak pis işleri yaptı, en ağır hakaret ve küfürleri işitti, en acımasız kırbaçları sırtında hissetti. Kendisiyle kaldığındaysa hep kamışını üfledi.

Seyahat halindeki bir büyücü kendisini satın aldığında, anayurdundan koparılalı 5 ya da 6 yıl olmuştu. Yeni sahibinin memleketine geldikten birkaç ay sonra bu topraklarda kölelik olmadığını öğrenmişti. Ancak sahibinin büyücü olması bu gerçeği tamamen önemsiz bir hale getiriyordu. Büyücünün evinden çıkıp gitmekte her zaman serbest olsa da bunu yapacak cesareti hiçbir zaman bulamadı.

Büyücünün tehlikeli denemelerinde sayısız kere kobaylık yapmak zorunda kaldı. Kedi ve köpeklerin, acınası çirkinlikte et yığını hilkat garibelerine dönüştüğü onlarca başarısız denemeye tanık olmuştu. Tanrıların iyiliğine inanıyor olsaydı böyle bir başarısız denemenin kurbanı olmadığı için onlara şükrederdi. Ama yalnızca kendi şansına teşekkür etmeyi daha uygun buluyordu.

Hizmetindeki ikinci yılda, büyücünün çalışma katının kendisine yasaklamamış bölümlerinde kendi kendine okumayı öğrendi. Daha sonraki yıllarda, büyücü her ne kadar bilmiyormuş gibi davransa da, büyücülükle ilgili birkaç temel kitabın yardımıyla küçük büyü denemeleri yapmaya başlamasından büyücünün haberdar olduğundan adı gibi emindi.

Büyücünün yanında geçirdiği yedinci yılın içindeyken büyücünün aniden ölmesiyle tamamen özgür kaldığını farketti. Geçerli bir kölelik sistemi olmadığı için, büyücünün dul kalmış karısının onu tutmaya gücü yetmezdi. Büyücünün evinden ayrılırken çantasına kamışı ve kütüphanenin kendisine yasak olan bölümünden seçtiği birkaç kitaptan başka hiçbir şey koymadı.

Kendisine yönelen meraklı bakışlar, özgürlüğe alışmasını çok zor bir hale getirdi. Birsüre sonra insanların kendisine sürekli çocukmuş gibi davranmasını umursamamayı öğrendi. Bir yıl boyunca kasaba kasaba dolanıp hanlarda kamış üfledi. Yolculukları esnasında yabanda geçirdiği zamanlarda iyi bir avcı olmadığını anlaması fazla zaman almadı. Ancak sıkıştığı zamanlarda, büyücü sahibinden öğrenmiş olduklarını kendi yararına kullanmayı da yavaş yavaş öğrenmeye başlamıştı. Öyle ki avını yakalaması için onu hipnotize etmesi yeterli oluyordu ya da artık kamışını üflediğinde taş yürekli diye bilinen insanlar bile müziğine ilgisiz kalamıyordu. Büyülerini insanların farkındalığından uzak tutması gerektiğini de çoktan öğrenmişti.

Çağrıyı gördüğünde 3 aydır Truva'daki orta halli bir handa kamış üflemekteydi. Karnını hanın mutfağından doyuruyor ve geceleri hanın ahırında kalıyordu. Kamışını, akşamları handaki müşterilerin eğlenmesi için üflerken, geceleri de ‘memleketim’ şarkısını kendisi için üfleyerek anayurduna döneceği günün hayalini kuruyordu. Bir de anayurdunun neresi olduğunu öğrenebilseydi...


tabi hikaye kısmı bu kadar hikayemsi olmak zorunda değil. bir forum üzerinden anlatıma dayalı bir oyun olduğu için yazıların bi parça edebi olması gerektiğinden böyle olmuştu. çok daha düz anlatabilirsin karakterinin hikayesini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...