Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lcd Tavsiyesi

C3nK

Öne çıkan mesajlar

Selam, birkaç gündür lcd monitörleri inceliyorum ve 3 5 tane secenek buldum, ama hangisi daha iyidir karar veremedim.Oyun ve film için alıcam.

ACER X233HBD
SAMSUNG 2233BW
BENQ - X2200W
INCA IL-1022

4 farklı markadan seçtim, oyun ağırlıklı alcağım için 2 msleri daha çok düşünüyorum, ama 2-5 ms arasında pek fark yok diyenlerde var.5 ms olanların görüntü kalitesi olarak farkları varmı bilenler yazarsa sevinirim.Zaten ilk defa lcd geçeceğim için hepsi güzel gelecektir 8 senedir 17" crt monitörüm mefta olmak üzere tüpü bitti biticek.

Mirage: Anket ekledim. Aşağıda 22" istiyorum dediğin için Acer'ı katmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsi 22" olsaydı gözü kapalı Samsung derdim ama ilk yazdığın Acer farklı bir kulvarda.

ACER X233HBD - 23" (1920 x 1080) Full HD
SAMSUNG 2233BW - 22" (1680 x 1050)

23" ya da HD daha iyidir diye bir şey diyemem, amacına göre değişir. HD'nin avantajı PS3/XBox gibi konsollar da bağlayacaksan ya da Bluray film izliyorsan çıkar.

Onun dışında 23" olması büyük olduğu için avantaj. Ama dezavantajı da oyunları 1920x1080 ile çalıştırmanın daha zor olması.

Bence bu ikisi arasında karar vermeye çalış. İmkanın varsa yakından dene ikisini de. Netten incelemelere bak.
Sosyal ağlarda paylaş

3 saattir araştırıyorumda aslında xbox,ps3 filan yok bağlamıcam, bluerayda indirmiyorum yani 1mbitle 720p bile zor indiririm yani 22" bakıyorum şuan için, daha çok oyun için düşünüyorum (genelde hep cs oynuyorum arada başka fps oyunları giriyor yani oyunlarında hepsi fps ağırlıklı) %80 oyun %10 20 film, dizi için.Fps oyun oynadığım için 2 ms bi lcd almak istiyorum ondan BENQ - X2200W da kesin karar kılmıştım ama hiçbi yerde bulamıyorum.INCA IL-1022 yi araştırırken inca'nın farklı bi modelini buldum.INCA IL-822A 22" buda güzele benziyor f/p açısından baya iyi diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman Samsung bence. 2ms dedikleri (GTG) gray-to-gray denilen süre, kandırmaca biraz. Asıl önemli olan black-to-black (BTB) denilen tepki süresi, bu da muhtemelen o monitörlerin hepsinde 5ms'dir. 5ms Samsung monitörlerde oyunlarda sorun yaşayan duymadım ben. Yıllardır CRT kullandığın için LCD'lerde oyun sırasında problem yaşayacağından korkuyorsundur muhtemelen. Rahat ol artık pek kalmadı o sorunlar.

Zaten ne kadar para veriyorsan o kadar alıyorsun. Fiyatları yakın monitörler arasında öyle çok ciddi farklar olmaz. Samsung da BenQ de iyidir. Inca hakkında pek fikrim yok ama ben olsam yaklaşmazdım. :)

Yani 2ms-5ms olayını takma kafana. Kalite, servis, görüntü kalitesi ve estetik önemli. Estetiği yabana atma, malum yıllarca tipini sevmediğin monitöre bakmak hoş olmaz. :)
Sosyal ağlarda paylaş

benq nun bu monitoru input ve panel hizi olarak listedekilerden ustundu gayet iyi secim ama nispeten eski bir model oldugu icin yakin zamanda(ben forumda x2200 diye bagirirken) firmalar distributor destegiyle stok erittiler cok guzel fiyatlarla.

o acidan benzer fiyatlarda bisey alacak olsam 2233 ve 2253 idealdir heralde. baska dise dokunur rakip yok gibi bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...