cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Ezan okunurken müzik dinliyor diye dövülen insanlar, incil satıyor diye kafası kesilenler, bildiri dağıtıyor diye dövülenler, din kültürü hocasından dayak yiyen alevi öğrenci, Maraş, Çorum, Sivas, Malatya, Bahçelievler katliamları... Sonra ne oluyor, Türkiye'de sağ-sol çatışması vardı, Türkiye'de laik-dinci çatışması vardı. Nah vardı. Türkiye'de faşist saldırı ve faşist saldırılara karşı durmaya çalışan insanlar vardı. Ve bu faşistliği meşrulaştırmaya çalışan, tarihi saptıran satılmış milletvekilleri, askerler, medya patronları, polis şefleri vardı. Bu ülkede özgür yaşamanın zorluğu hakkında söylenecek çok şey var. Ve benim inancım; bugün sizin yaşadığınız olay bir Turan Dursun'un öldürülmesiyle, bir Maraş'la doğrudan ilgili. Ve artık bu zihniyetin durdurulması lazım.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 bizzat birinin başına gelinceye dek savunuyorsun türkiye modern ülke falan diye de; yok öyle bir şey yani. 3-5 kişinin yaptığını bütün bir hükümete yüklemeyin diye atlamasa bari birileri buradan. elinize sağlık, şiddet iyidir yeri geldiğinde.
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 olay iyi değil tabi geçmiş olsun ama forum yöneticisi olarak hitap tarzıda olmamış bence. onun dışında adam yazılı ifadesinde kabul etmezse atatürke hakaretin nasıl ispatlanacağını merak ediyorum. üstüne dayak attınız diye siz ceza almazsınız inş. gelişmelerden haberdar etmeniz dileği ile..
Reksa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 geçmiş olsun emre. adamlar gerçekten de birinin çocuklarıymış.
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Abi cok gecmis olsun okurken bile gözüm döndü, cok iyi sabretmissiniz ama yakışanı da yapmışsınız elinize sağlık hakikaten. Bu tür olaylarda alttan ala ala hakkaten alttan alır hale geldik yeter lan.
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Benzeri bir olayı 2,5 yıl önce yaşamıştık. Karşıdaki zihniyet aynı, argümanlar aynı, tahrik yolları aynı. İyi yapmışsınız abartmamış olmanız iyi olmuş daha fazla zarar vermemişsiniz karşınızdakine çünkü akabinde gelen mahkeme süreçleri zırt pırt ifade vermek karakola habire imza atmak çekilecek iş değil. Neyse geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım sıkıntı yaşamaksızın mahkeme sürecini atlatırsınız. Kesin olan birşey varsa artık islamiyetin kişilerin insiyatifine göre şekil ala ala tükenip bitme noktasına gelmiş olmasıdır. Çürüdü, irin ile doldu. Bu oldukça açık şekilde ortada. Bu ülkenin aydın din adamları aralarından bir ''martin luther'' çıkarıp bu dini gerek güzellikle gerekse zorla rayına sokmadıktan sonra bu sorunlar ortadan kalkmayacaktır. Ülkenin dinamikleri er ya da geç değişecek işte bu olduğu zaman yapılması gereken ilk şey dindeki pislikleri kesip atmak cehaleti ortadan kaldırmak olmalıdır çünkü böyle olaylarla toplum daha fazla yaşayamayacak noktaya gelmiştir. Bu sadece çatışma ortamı doğurur akabinde çatışmalar tarihimizde yaşadığımız süreçleri bizlere tekrar yaşatır. Bunu kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Zegna said: neyse gittik bekliyoruz apartmanın onunde işte, arkadasımla nısanlısı sarılmıs konusuyolar vs ama opusme fılan yok. Bu bile nasıl bir baskı unsurunun oluştuğunun göstergesi aslında. "Öpüşme bile yok" Yani sanki öpüşme varsa "münferit olay" diyecekler diye öpüşme yok demek...
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Nessarien said: Bu ülkenin aydın din adamları aralarından bir ''martin luther'' çıkarıp bu dini gerek güzellikle gerekse zorla rayına sokmadıktan sonra bu sorunlar ortadan kalkmayacaktır. Benimsediği dini adam gibi yaşayanları da var. Dini rayına oturtacak bir kişiye gerek yok, rayından çıkaranlardan arındırmak kafi.
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 sahi öpüşme olsa taşlıcaklar demekki
kuþ Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Geçmiş olsun ve elleriniz dert görmesin. Bu ülkede böyle insanlar oldukça demokrasi bu ülkeye fazla. Bu insanların ne söz söylemeye ne de nefes almaya hakları var. İnsan hakları insanlar içindir.
Stifler Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 bikaç ay önce aynısı benim başıma geldi, beysukent yıldız aspavanın yakınında. şerefsizler. geçmiş olsun zegna
Kite Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Sömürge ülkelerde oluyo işte böyle şeyler. Geçmiş olsun.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Böyle İslam'la alakası olmayıp dinci geçinen gerizekalıların Allah belasını versin.
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Öncelikle çok geçmiş olsun... Artık ben sorun dinde mi insanlarda mı pek çözemiyorum arkadaşlar..Eskiden insanlarda bulurdum kabahati,yanlız bakınca dünyaya,en geri kafalı,en yobaz ülkelerin islam ülkeleri olduğunu görünce sorun acaba yorum yanlışından fazla mı demiyor değilim... Bir dine mensup insanların %90'ı mı yanlış yorumluyor kardeşim... İslam'ın bunları söylemediği bir gerçek,ama eğer önemli olan dinin insanlar ne tarafından ne kadar anlaşıldığı ise ve çoğunluk yanlış anlamışsa bir gariplik yok mudur... Hani bu olay 1-2 kişi değil,yüzlerce örnekleri var,hatta artık çoğunluğun böyle olduğu bir gerçek kimse kendini kandırmasın...
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 off..isteyipde fırsat bulamadığımı yapmışsınız. Vurduklarınızdan bir ikisini de benim için sayabilir miyiz? Çok içimde kaldı da okurken
Sixoms Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 geçmiş olsun. soludukları oksijene yazık şu insanların. bu cesareti bunları verenlerden hesap sormak lazım asıl.
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 çok geçmiş olsun ellerine sağlık ayrıca
balon Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 geçmiş olsun ama bence olayı bu kadar uzatmamalıydınız . değmez yani 2 parmağının çatladığına . he he deyip geçmek zor değil yani o kadar, ne olursa olsun .
Theghosthand Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Geçmiş olsun.O küfür edenin çeneyi kırsaydınız.İnşallah kırılan onunkidir:)
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 aynı şeyi düşündüm ben de. +1 Sotto said: Öncelikle çok geçmiş olsun... Artık ben sorun dinde mi insanlarda mı pek çözemiyorum arkadaşlar..Eskiden insanlarda bulurdum kabahati,yanlız bakınca dünyaya,en geri kafalı,en yobaz ülkelerin islam ülkeleri olduğunu görünce sorun acaba yorum yanlışından fazla mı demiyor değilim... Bir dine mensup insanların %90'ı mı yanlış yorumluyor kardeşim... İslam'ın bunları söylemediği bir gerçek,ama eğer önemli olan dinin insanlar ne tarafından ne kadar anlaşıldığı ise ve çoğunluk yanlış anlamışsa bir gariplik yok mudur... Hani bu olay 1-2 kişi değil,yüzlerce örnekleri var,hatta artık çoğunluğun böyle olduğu bir gerçek kimse kendini kandırmasın... çok basit bi genelleme yapmışsın. Toplumda bi grupta böyle öküzlerden 10 tane çıksa geri kalan binleri görmezden mi geleceksin? Bunlar tamamen gelenek görenek. Din min değil yani. Diğer ülkelerin durumuysa tamamen farklı sosyolojik sebeplerle alakalı.
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 balon said: geçmiş olsun ama bence olayı bu kadar uzatmamalıydınız . değmez yani 2 parmağının çatladığına . he he deyip geçmek zor değil yani o kadar, ne olursa olsun . he he deyip geç diyosunda bi noktadan sonra mantık yürütemiyosun gözün kararıyo yanındaki kadına hakaret olayı kopartıyo zaten
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 İslamla alakası olmasa bile islam bu duruma gelmeye neden bu kadar meğilli sorusu veya bu sadece islam'ın sorunu mu yoksa islam kültürü ile batı kültürünün bir araya gelince yarattığı sürtüşme mi? sonuçta hristiyanlıkta bir zamanlar düşünce yapısı açısından yobazlıkta önde giden bir dindi. din'in öngördüğü şeylerin dışına çıkmaya çalışanlar yakılırdı vs. reformdan sonra ne oldu da hristiyanlık artık aynı etkiyi yaratmıyor düşünmek lazım..gerçekten dine inanların sayısı mı azaldı, bence çok değil hala hatrı sayılır derece hristiyan var. bir şekilde gerçekten insanların önemli bir kısmı din'in tamamen bireyin vicdan özgürlüğüne bağlı bir şey olduğunu, toplumsal bir norm yaratmaması gerektiğini kavradı mı?
|Joker| Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Garadia said: balon said: geçmiş olsun ama bence olayı bu kadar uzatmamalıydınız . değmez yani 2 parmağının çatladığına . he he deyip geçmek zor değil yani o kadar, ne olursa olsun . he he deyip geç diyosunda bi noktadan sonra mantık yürütemiyosun gözün kararıyo yanındaki kadına hakaret olayı kopartıyo zaten 4 tane olunca koymuyo demekki.
Öne çıkan mesajlar