Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenlik

napae

Öne çıkan mesajlar

Aileye Düşen Görevler

Ergen her şeyden önce anlaşılma ve değer görme duygusunu yaşamalıdır. Bu nedenle ebeveynin bu duyguları yaşatma adına söz ve davranışları konusunda hassas olması gerekir. Aksi takdirde ergen bu duygularını tatmin adına farklı çevrelere ihtiyaç duyacaktır.

Ergenle fikir alışverişleri yapılmalı; ergen, aile konuları dışında tutulmamalıdır.

Çeşitli sorun ve konularda ergen objektif bir biçimde saygıyla dinlenmeli ve ortak paydalar bulunmaya çalışılmalıdır.

Nasihatler genellikle işe yaramaz, sadece ergenin o an ebeveyni dinlemesini sağlar, uzun vadede çözüm değildir.

Ergenin arkadaşları eleştirilmemeli, ebeveyn bu konuda ergenin arkadaşlarını tanıma yoluna gitmeli ve bunu çocuğuna hissettirmelidir. Akabinde şayet hoş olmayan bir durum varsa bu, ergenle paylaşılabilir. Fakat tanımadan eleştirmek ergenin ebeveynini haksız bulmasından başka bir işe yaramaz.

Sevgi eksik edilmemelidir.

Evdeki genel ortamın gergin olmamasına dikkat edilmelidir.

Ergenlik dönemi çatışmalı ve gergin geçiyorsa bir uzmandan destek alınmalıdır

viki
Sosyal ağlarda paylaş

napae said:
her türlü şeyi denedik:
ben tehditler savurdum.
annem sevgiyle yaklaştı.
babam bağırdı.

hiç birimizi sallamıyo shjkd

siz de onu sallamayacaksınız, o size trip atınca dünyanın başınıza yıkıldığını ya da çinde deprem olduğunu sanmaktan vaz geçecek.

edit: böyle dedim şimdi ama sanırım dozunda da ilgi göstermek lazım, annesinden babasından gerekli ilgiyi görmeyen çocuklar sapıtabiliyo. hey allayım niye bütün çocuklar makul ve kendi kendine yeten insanlar olabilir ben öyleydim valla sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
ben hep çok sakindim lan daha ergenliğimi yaşamadım mı acaba eyvah

Aynen. Ben de böyle adam gibi tartıştığımı bile hatırlamıyorum. Şöyle sağı solu kırayım, camı indireyim, dolabımda göçük olsun falan hiç yok böyle şeyler. Bağırışma bile yoktur yani sadece gidip mal mal tartışırdım. Ben de aynı şüpheye düşüyorum bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

sorunu benle ilgiliymiş anlaşıldı.
çok kötü davranıyomuşum ona öyle diyo.
evde son bi tane danette kalmıştı, benim o sakın yeme diye bağırdığım için bi de istediği diziyi izletmedim diyeymiş hepsi.
wow oynamak istiyo, oynayamıyo diye oluyo bunlar hep.

bi de pms yaşıyorum arkadaşım, danette benim danettem yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Nesilden nesile de, yetistigi yere de, aile ilgisine de, kisinin kendi yapisina da bagli bir durum, 50 tane adam topla 16-18 yas araliginda, hicbiri birbirine benzemez olgunluk konusunda kesinlikle, bir de her insanin ergenlik doneminin yas araligi degisiyor, 12-15 yas arasi yasayani var, 15-18/19 yas arasi yasayani bile var, tamamen degisken bir olay, her sahsiyetin ergenlige adim atip, sonrasinda durulmaya basladigi zaman dilimi farklilik gosteriyor, en iyisi tolerans lazim, bayagi zor kafa kaldirmiyor kolay kolay, ozellikle abla pozisyonunda bulunan Naz hanim (slms ehircik) kesinlikle tolerans gosteremez hakli olarak. Fiziksel hasar verip orayi burayi yikmaya calisirsa direk engel olun tabi, o anda azarlayip, sonrasinda durulmasini bekleyip sallamamak en mantiklisi.

Niye wall of text yazdim lan ben ?
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=menopoz+anne+andropoz+baba+buluğ+çağında+kardeş

Şu başlıkta bahsedilen durumda olan varsa yandı asıl.

O evde kaos cikar ortaya oyle bir durumda, cok sukur bulug cagi ve menopoz olmasi artik imkansiz da, pederin andropoz olmasini hayal bile etmek istemiyorum arkadas.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...