Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dream theater-black clouds and silver linings

proggorp

Öne çıkan mesajlar

dream theater bu sefer gerçekten dibe mi vuruyor derken...
yine yapmış adamlar yapacağını.
yeni albümde lamb of god'tan ve rush'tan aldığınız tadlara yakın şeyler alacaksınız.(evet hepsini aynı albümde alacaksınız.)
daha önce internete düşen ilk iki şarkı (a rite of passage, nightmare to remember) systematic chaos atmosferiyle yakın giden hatta o albümde olsa yadırganmayacak bi havaya sahip.ama wither la işler değişiyor.yeni bir dt balladı.sonra the shattered fortress başlıyor ki portnoy abimizden beklenen şu alkol terapisi konseptinin bu albümdeki adımı.konseptin önceki şarkılarına bol bol gönderme(hem melodi hem söz) olsa da yeni riffler yeni yaratıcılıklar da barındırıyor.sonra best of times var.hafif bi rush serpiltilmiş gibi giderken sonra yine klasik dt balladına dönüyor.melodilerde yine six degrees... albümüne göndermeler var.hatta bu şarkıyı da o albüme koysan uyar.

bu ana kadar eh.. şeklinde dinlediğimiz albüm bu noktadan sonra bu albümün metropolis, a change of seasons, octavarium gibi babatorik progressive metal şarkılarına imza atmış bir grubun albümü olduğunu hatırlatıyor.

the count of tuscany diyorum.
en az octavarium kadar sağlam, belki de change of seasons la kafa kafaya bir progressive destan.(19 dk)
harika aksak ritmler harika melodiler harika ton seçimleri harika bir akıcılık.konserde özellikle gömek istiyorum bu şarkının performansını.

bi de stargazer cover ına ulaştım.sanırım single olarak böyle coverlar yayınlayacaklarmış.rainbow şarkısı stargazer.kendisi zaten kıçtekmeler kıvamda bir üründür.dream theater bi değişiklik yapmamış şarkıda.bi tek labrienin sesinden dinleyince aa acayip falan diyo insan.bi de işte orjinal kaydına göre daha yeni ve daha temiz bi kayıt olduğundan iyi olmuş.bşka neleri coverlayacaklarını çok merak etmekteyim.bir pink floyd, camel, rush, yes falan hiç fena olmaz.

söyleyeceklerim bunlardır.
dream theater sevin.
Sosyal ağlarda paylaş

tüm şarkılar düşmüş ya :) count of tuscany'nin 11. dk sından sonra begendim ben, wither ve best of times da güzel olmuş(ki ikisininde konuları güzel).

ayrica, coverları yapılacak olan parçalar:

rainbow - stargazer,
queen - tenement funster/flick of the wrist/lily of the valley
dixie dregs - odyssey
zebra - take your fingers from my hair
king crimson - Larks' Tongues in Aspic, Part Two
iron maiden - to tame a land

ilk iki coverı dinlemek için hakkaten can atıyorum. Special Edition'da bulunacaklarmış bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Yine de daima beğenilmemeye mahkum ister istemez Metropolis II ile falan karşılaştırdığımız için.

doğru lakin bu albüm baya baya iyi sayılır bence, en azıbndan sfam sonrası aksak ritm + zın zın zırızın taslağını her şarkıya dayama hastalığından en az nasiplenmiş olanı (anlatamadım tam olarak da neyse)

count of tuscanynin konusu ne bir de, bilen var mı ? adam niye korkuyor, kont niye çok pardon ya yanlış anladın yapıyor, olay ne yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...