Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkan Saylan vefat etti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ahmet Hakan 20 Mayis 2009'da yazmis ki: said:
Vakit okurlari kendi aralarinda "teolojik" acidan su sorunun yanitini vermeye calisiyorlarmis:

"Turkan Saylan cehenneme mi gidecek?"
Bence bu konuda tartismalarina hic gerek yok...

Cunku olcu gayet basit:

"Eger kucuk bir kiz cocuguna tacizle suclanan Huseyin Uzmez, oteki dunyada altindan irmaklar akan cennette agirlanacaksa... Omrunu kucuk kiz cocuklarinin egitimine agirlamis Turkan Saylan varsin o cennete gitmesin..."

Cok begendim bugunku yazisini.
Mesaj tarihi:
bugünkü enginar yazısı :

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/05/21/turkn_hanimin_esrari_in_in_in_innn

"Türkan Hanımın Esrarı... ınınınnnnnn"

allahın terbiyesiz dengesizi işte

Türkan Saylan ın cenaze töreninden girmiş M.Kemal Atatürk'ün doğum gününden , çıkmış işte hıyar ağası ne yazdığını kendi bile bilmio laf olsun laf koyayım entellektüelim ya ben modunda takılıo yolda görsem suratına tüküresim var bu adamın dfsdf
Mesaj tarihi:
Hakikaten bunlar nerede yaşar ya gidip görmek lazım. Yazmış yazıyı bir de araya şöyle bir şey sokuşturmuş ama konuyla alakasız. Yani niye yazmış ben anlamadım.
"Atatürk hastalanıyor, "beni Türk doktorlarına emanet ediniz" diyor, Fransa'dan Prof. Dr. Noel Fissenger getirtiliyor..."
Ee yani?
Mesaj tarihi:
yılmaz özdil dün 19 mayıs'ta gömülmeyi kadir gecesinde doğanlara kadir adı verilmesine benzetti de ondan yazmış o yazıyı enginar dıç.

sürekli etrafa laf yetiştirmeye çalışan, kendince yorumlayan, bilgi saklayan, çok biliyorum havalarında, ama topaçlığından da bişey kaybetmemiş her devrin adamı enginar dıç.

Lausanne'a neden Lozan diyormuşuz, adamın yazısında laf sokmaya çalıştığı konulardan biri de bu,

Londra'ya London, Amerika'ya America diyelim o zaman.
Mesaj tarihi:
Ergin Ardıç Sabah'a geçtiğinden beri aynı şeyleri yazıyor hergün.Emin Çölaşan'ın AKP'li versiyonuna dönüştü.Yazık,eskiden iyi bir köşe yazarıydı bu adam.AKP bitince ne yapacak merak ediyorum.
Mesaj tarihi:
eh bence burada utanması gerekenler türkan saylan'ın cenazesinden bile siyasi, ideolojik ve hatta metafizik çıkarımlar yapmaya uğraşan terbiyesizlerdir.
Mesaj tarihi:
Kadının eğitime adadığı ömrünün son günlerini bir anda siyasi, ideolojik ve metafizik hale getirenler utansın.

Cenaze bunun bir uzantısıdır sadece.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Lausanne'a neden Lozan diyormuşuz, adamın yazısında laf sokmaya çalıştığı konulardan biri de bu,

Londra'ya London, Amerika'ya America diyelim o zaman.
adamın bu cahilliğine hayran kaldım özellikle. yasa vardı, Vaşingtın yazılıyordu unutmuş mu o günleri ?
Mesaj tarihi:
sir said:
eh bence burada utanması gerekenler türkan saylan'ın cenazesinden bile siyasi, ideolojik ve hatta metafizik çıkarımlar yapmaya uğraşan terbiyesizlerdir.

klasik taktik sıkışınca karşı tarafa yüklen kendini unuttur.Adam birşey yapmış sen sıvamaya kalkma komik durumlara düşersin.
Mesaj tarihi:
raw power said:
Ergin Ardıç Sabah'a geçtiğinden beri aynı şeyleri yazıyor hergün.Emin Çölaşan'ın AKP'li versiyonuna dönüştü.Yazık,eskiden iyi bir köşe yazarıydı bu adam.AKP bitince ne yapacak merak ediyorum.

ortalığın malı olmuş kafa yapısı.

kim gelirse onun adamı olan tipler..

sir said:

Eğer cenazedeki siyasi tablo için de bunu düşünüyorsan saçmalamışsın. Türkan Saylan siyasi bir isimse cenazesi de siyaset içerir.

Siyasi isim olmak için siyasetçi olma gibi bir şart yok.
Mesaj tarihi:
sir said:

Çok objektif bir bakış açısı. Olaya bir bütün olarak bakıp değerlendirme yapamayacak kadar aciziyet içerisinde olduğunu düşünmüyorum. O zaman şunu kasıtlı yapma yoksa imzandaki liboşu yardakçı olarak değiştirmen gerekir.
Mesaj tarihi:
sir said:

somut örnek verebilirmisin gündemi takip edemiyorum bu aralar.

ayrıca,türkan saylan,doğruya doğru,belli bir görşü benimsemiş bir kişi,kendisiyle aynı görüşü benimsemiş kişiler bunu belirtirse,cenazede yada düğünde,suçlumu olurlar.

olsalar bile
"ateşi bol olsun"
"siyonist ajanı muhakkatını buldu"
"hristiyan"
"kafir"
vb iğrenç "karalamalar" değilde,bunları gölgede bırakabilecek bir terbiyesizlik varsa cidden paylaşmalısın cok merak ettim cidden.

yok bunları gölgede bırakmayacak olsa bile ayıbı ortaya koymaktan çekinmeye gerek yok
sence cenazede yahut sonrasında ne yapıldı türkan saylanın anısına aykırı?

-dinci yobaz ve ırkçı faşisrler lanetlendi,e yani,buna karşı çıakcağını sanmam.

-türkan saylanın son günlerini gözaltında geçirmesine neden olan zihniyet ve ona karşı yapılan akralama kampanyası kınandı ki bunada karşı gelmen komik olur.

konuşmacıları dişçide sıra beklerken dinledim,fışır fışır sesler geliyordu arada,duymadığım birşey varsa affola tabi.
müftünün vaazını burda okudum,ondada sakat birşey yok.

yok eğer cenazeleri karıştırdıysan bencve bir özürü çok görmemelisin çünkü kendisi türkan hoca ve onun anısı ben dahil pati üyesi olsun olmasın çoğu insan için özel değere sahip,vede cenazesinde saf tutmak bir üzüntü olduğu kadar bir gururda.
Mesaj tarihi:
Yeni topic açacaktım aslında ama buraya yazayım dedim.Fantastik bir kavga çıktı 32.Gün'de,burada nasıl kimse değinmedi şaşırdım.
said:
İSTANBUL - Kanal D'de yayınlanan 32.Gün'ün çekimlerinde büyük tartışma çıktı. Programın konusu Türkan Saylan'ın vefatı, konukları ise Cumhuriyet ve Vakit gazetesi yazarlarıydı. Tartışma reklam arasında da artarak devam edince 32.Gün tarihinde ilk kez yarıda kaldı. Programın konukları Cumhuriyet'ten Ümit Zileli ve Mehmet Faraç, Vakit gazetesinden ise Serdar Arseven'di.
ARADA KOLLAR SIVANDI, BARDAKLAR ATILDI
32. Gün Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar'ın yönettiği programda "şerefsiz, alçak" sözleri havada uçuştu. Sinirler gerildi. Zileli programı terketmek üzere ayağa kalktı. Rıdvan Akar, programa ara verdi. Programa verilen arada tansiyon daha da yükseldi. Kulisteki tartışma, karşılıklı hakaretlerle tırmandı. Serdar Erseven, ceketini çıkartıp gömleğinin kollarını sıvayarak, Cumhuriyet yazarlarını 'kozlarını paylaşmaya' dışarı davet etti. Bunun üzerine Mehmet Faraç, Ersever'in üzerine iki bardak fırlattı. Kargaşa da Rıdvan Akar'ın da parmağı yaralandı. Kavga güçlükle yatıştırıldı.

Linkte videosu da var,daha kapsamlı videolar da var başka sitelerde.
Mesaj tarihi:
ah benim rejim uğruna kullanılmaya dünden hazır genç arkadaşlarım.

türkan saylan'la ilgili topiğe baktığınızda, arkasından küfredenlere küfretmemek için kendimi zor tuttuğumu görüyorsunuz elbette. bunu tekrar belirtmeme gerek bile yok, zaten vicdan sahibi herkes bunu söylemiştir, söyleyecektir.

ancak bence cenazesinde ve sonrasında onun ardından yazılanlarda ortaya çıkan bir başka çirkinlik de, bu değerli insanın yaptığı hizmetleri değil, ideolojik yönelimlerini vurgulamak ve bunu yaparken bütün siyasi gerginliği kendine yontup, türkan saylan'ın "yüce bir ülkü uğruna" öldüğünü söyleyip, bu olgu üzerinden kendi ideolojik duruşunu olumlama çabası. çok benzer bir yönelimi bugün kemalistler Atatürk için de yapıyorlar, kendi duruşlarını ve argümanlarını onun arkasına sığınarak, onun adı üzerinden olumlamaya çalışıyorlar, beni rahatsız eden de bu. çünkü bu kısır tartışma, insanları ve ideolojik duruşları özeleştiriden uzaklaştırmakla kalmıyor, merhumların adlarının yıpranmasına yol açıyor.
Mesaj tarihi:
valla sir, dediklerinde zerre haklılık payı varsa, sebebi saylan ve diğer verdiğin örnekleri ve yaptıklarını aşağılama, değersizleştirme ve yoketme niyetinde olanlara karşı bir koruma içgüdüsünden olduklarıdır.
Mesaj tarihi:
elbette bazıları için değerli olan, bazıları için değersiz olacaktır. biri senin için değerli olan bişeye "değersiz" dedi diye, bütün dünya onu "değersiz" mi addeder? böyle bişey yok.

kaldı ki, bişeyleri korumak istiyosan onu siyasi argümanlarına malzeme yapmayacaksın. "ben haklıyım çünkü x kişisi de öyle yapmıştı. x kişisi müthiş bi insandı" diyerek, karşı tarafı da x kişisi üzerinden muhalefet yapmaya zorlamış oluyosun. o x kişisinin doğruları olduğu gibi yanlışları da olacaktır elbette. sonuçta argümanlardan çok o x kişisi tartışılmış olacak, gerginlik hiçbir şekilde çözümlenmeyecektir.

kişiler üzerinden değil, evrensel değerler ve kavramlar üzerinden, söylenen sözden çok yapılan işler üzerinden tartışmak bu yüzden daha sağlıklı olur her daim. çünkü sen birini yüceltmeye çalıştıkça, senin gibi düşünmeyenler, durup dururken, sırf senden farklı düşündüğü için senin yücelttiğin kişiyi de alçaltmaya çalışabilir ve tabi tam tersi de geçerli.
  • Yeni Oluştur...