aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Buyse said: nazım hikmet yaşasa chp'ye oy verirdi de dediniz ya. konu bitmiştir. Ne diyeyim? ''okuduğumuzu anlayalım'' diyorum. CHP nereden çıktı? Var mı öyle bie şey yazdıklarım arasında? Başkaldıran her kim olursa olsun, onların arasında yerini alırdı diyorum. Yani bu gidişatı önlemeye çalışanlardan biri olurdu, aktif bir biçimde. Demagoji yapmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Atatürkçülük'ü taban alan hiçbir siyasi hareket milliyetçi olamaz, kaldı ki Atatürkçülük içerisinde kafatasçı bir milliyetçilik yapısına yer yoktur, bu birinci kelime, cepte. Sizin milliyetçilik zannettiğiniz şeye gelelim ki bu kavramın adı vatanseverliktir, olayın Nazım Hikmet'le olan bağını açıklar. Yani Nazım Hikmet yaşasaydı elbette CHP'li olmazdı, bunun sebebi Atatürk'le Atatürkçülük'le ters düşmesi değildir, CHP'nin içinde bulunduğu durumdur. Ama AKP'li de olmazdı, "ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" diyecek kadar alçalmış bir partiyi destekleyecek değildi herhalde. Mamafih, eğer Nazım Hikmet yaşasaydı muhtemelen ergenekondan içeri alınırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 sg-1 said: Atatürkçülük'ü taban alan hiçbir siyasi hareket milliyetçi olamaz YUH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 olm solcu ve komunistseniz 80 öncesi sağ sol için darbeye hayır diye canlraını veren heriflerden utanın yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Yahu niye her 2 postumdan birinde konu dönüp dolaşıp AKP'ye geliyor? Hiç bir zaman AKP'ye oy vermedim, hiç bir zaman AKP'yi desteklemedim, hiç bir zaman AKP'yi övmedim. Politik anlamda CHP'ye karşı olmam, AKP'yi desteklediğim anlamına gelmek zorunda değil. Aşın artık şu algıyı. Tartışmanın içinde Horizon, Sam vs. olduğu zaman bir nebze anlıyorum konunun buraya gelmesini ancak yetti gerçekten. Bir kez daha, yine, yeniden tekrarlıyorum: CHP'ye oy vermemem, Ergenekon'dan içeri alınan kişilerden bazılarının suçlu olduğunu düşünmem, Kemalizm'i desteklememem AKP'ci, AKP'li, AKP'ye oy veren, dinci, dindar ya da liberal olduğumu göstermez. Saydıklarımın hiç biri de değilim nitekim. Etiketlemeye çalışmayı bırakın, insaf ya. Bunu söyledikten sonra, CHP milliyetçiliğini ya da Kemalizm'i kafatasçılıkla bağdaştırmıyorum. Taraf Gazetesi de bağdaştırmamış zaten. Amerika'daki Cumhuriyetçi kesim de ırkçı değil zaten. Sağcı olmanın tek kriteri kafatasçılık ve ırkçılık da değildir zaten. Milliyetçiliğin, sağcılığın, cumhuriyetçiliğin ve ulusalcılığın, her birini ayrı ayrı kavramlar olarak ele aldığınızda, hiç birinin derdinin asli kaynağı ırkçılık da değil zaten. Buna karşılık olarak solu belirleyen şey de demokratlık ya da liberallik de değil zaten. Irkçılık, genelde toplumlardaki çoğunlukçuluğun (çoğulculuk değil, çoğunluğun hükmetmesi olan çoğunlukçuluk), tek kimlikçiliğin ve bir cumhuriyet fikri üzerinden birlik ve beraberlik baskısının sonucu olarak ortaya çıkabilen ya da çıkmayabilen bir durumdur. Toplumda ırkçılığın olmaması, çoğunlukçuluğun, tek kimlikçiliğin ve birlik ve beraberlik fikirlerinin yarattığı inanılmaz baskının ve iktidarın olmayacağı anlamına da gelmez. Ayrıca Nazım Hikmet bugün yaşasaydı Ergenekon'dan içeri girer miydi tartışması fazlasıyla komik ama hadi ortaya attın, bugün Ergenekon çerçevesinde ne üdüğü belli olmayan Doğu Perinçek dışında hangi komünistin adı geçti? Artık komünistler tehdit oluşturmadığından mı dersin, vatanını yeterince sevmediğinden mi dersin, teğet mi geçti dersin bilmiyorum da, komünistleri elleyen yok pek. Ayrıca vatanseverlikten bahsetmişsin, eğer vatanı saf anlamıyla toprak parçası olarak ele alıyorsan, yani Karadeniz'in ormanlarını, İstanbul'un boğazını, Akdeniz'in kıyılarını sevmekten ibaret olarak ele alıyorsan Nazım Hikmet'in vatansever olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Ancak genel anlamıyla vatanı toprak ve üstündeki cumhuriyet, o cumhuriyetin belirlenmiş değerleri ve kurumları olarak ele alıyorsan, zaten bu Cumhuriyetçilikle aynı şey, Nazım Hikmet'e de bu çerçevede vatansever diyenin alnını bir zahmet karışlamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 superwiz said: olm solcu ve komunistseniz 80 öncesi sağ sol için darbeye hayır diye canlraını veren heriflerden utanın yav Gelecek argümanı söyleyeyim: aşağı yukarı bir özkemalistçiyiz, 80 darbesini yapanlara kemalist diyemeyiz ki falan diyecekler. Onu düşünerek önceki cevabı attım ben şahsen. Alışıyorsun bu tür argümanlara hahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Antimodes52 said: Ayrıca Nazım Hikmet bugün yaşasaydı Ergenekon'dan içeri girer miydi tartışması fazlasıyla komik ama hadi ortaya attın, bugün Ergenekon çerçevesinde ne üdüğü belli olmayan Doğu Perinçek dışında hangi komünistin adı geçti? Artık komünistler tehdit oluşturmadığından mı dersin, vatanını yeterince sevmediğinden mi dersin, teğet mi geçti dersin bilmiyorum da, komünistleri elleyen yok pek. Evet, bu yüzden Ergenekon tertibinin savcısı atv ekranına çıkıp "Ergenekon Davası'nın merkezinde İşçi Partisi var" dedi. Biz de yedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 pekaziz said: Antimodes52 said: Ayrıca Nazım Hikmet bugün yaşasaydı Ergenekon'dan içeri girer miydi tartışması fazlasıyla komik ama hadi ortaya attın, bugün Ergenekon çerçevesinde ne üdüğü belli olmayan Doğu Perinçek dışında hangi komünistin adı geçti? Artık komünistler tehdit oluşturmadığından mı dersin, vatanını yeterince sevmediğinden mi dersin, teğet mi geçti dersin bilmiyorum da, komünistleri elleyen yok pek. Evet, bu yüzden Ergenekon tertibinin savcısı atv ekranına çıkıp "Ergenekon Davası'nın merkezinde İşçi Partisi var" dedi. Biz de yedik. Okumayı biliyordun dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 valla forumda ulusalcılarla anlaşamayan zaten sadece liberaller ve komünistler var. hiç boşa yanınıza çekmeye çalışmayın heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 firatram said: sg-1 said: Atatürkçülük'ü taban alan hiçbir siyasi hareket milliyetçi olamaz YUH bildiğin birşey varsa söyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Antimodes52 said: pekaziz said: Antimodes52 said: Ayrıca Nazım Hikmet bugün yaşasaydı Ergenekon'dan içeri girer miydi tartışması fazlasıyla komik ama hadi ortaya attın, bugün Ergenekon çerçevesinde ne üdüğü belli olmayan Doğu Perinçek dışında hangi komünistin adı geçti? Artık komünistler tehdit oluşturmadığından mı dersin, vatanını yeterince sevmediğinden mi dersin, teğet mi geçti dersin bilmiyorum da, komünistleri elleyen yok pek. Evet, bu yüzden Ergenekon tertibinin savcısı atv ekranına çıkıp "Ergenekon Davası'nın merkezinde İşçi Partisi var" dedi. Biz de yedik. Okumayı biliyordun dimi? Evet merak etme. Komünistleri elleyen yok demişsin, ben de ellenmeyi bırak, asrın davası dedikleri davanın merkezinde bir sosyalist parti var diyorum. Biberon da vereyim mi ağzına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Bahsettiğin partinin genel başkanı zaten ne üdüğü belirsiz diye bahsettiğim Doğu Perinçek. MİT'le alakası olduğu iddia edilen, bir taraftan kürt milliyetçiliğine destek çıktığı iddia edilen, bir yandan komünist olduğunu söyleyen Doğu Perinçek. DSİP, DİSK, TKP, ÖDP olsun kim var Ergenekon'a karıştığı iddia edilen? Ergenekon davasının kürt milliyetçiliği ve derin devletle yakından alakalı olduğunu da zaten biliyoruz. Ayrıca doğru konuş, karşında arkadaşın yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 sg-1 said: firatram said: sg-1 said: Atatürkçülük'ü taban alan hiçbir siyasi hareket milliyetçi olamaz YUH bildiğin birşey varsa söyle Bilmen gerekir diye düşünüyorum önceki konulardaki postlarına bakılırsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Arkadaşım olduğunu iddia etmedim zaten, böyle bir isteğim de yok. Marksist olduğunu söylüyorsun, bir partiye üye misin merak ediyorum. Doğu Perinçek'in arkasında MİT varmış, Kürtçüymüş eskiden bugün Türkçüymüş, iddia ediliyormuş, söyleniyormuş. Hayatında Doğu Perinçek'le ilgili bildiğin herşey başkalarının zırvaları mı? Mış muş, iddia ediliyor vs. dediğine göre sanırım tek bir kitabını dahi okumadın. Kaldı ki burada Perinçek savunması yapmak durumunda veya seni ikna etmek zorunda da değilim. O kadar saçma noktalara vurgu yapmışsın ki yazının başından beri, devamlı yazmaya başlayıp sonra vazgeçiyorum. Nazım Hikmet'in komünist olması Kemalizm'e neden düşman olmasını gerektirsin? O dönemin bütün büyük sosyalistleri, komünistleri gibi Nazım Hikmet de Atatürk'e saygı duyan, ama Kemalizm'in o anki haliyle Türkiye'nin asıl sorunlarının çözülemeyeceğinin bilincinde olan birisiydi (toprak sorunu, ağalık, sosyal haklar gibi). Bizzat kendi sesiyle söylüyor Kemalizmin ilerleme olduğunu ancak daha ileri noktalara da götürülmesi gerektiğini, yani komünizmle kemalizm arasına set çekmiyor hiç bir zaman. Yine yukarıda dedim, Kemalizm yekpare bir hakimiyet değil diye. Frunze'yle anlaşma yapan da Kazım Karabekir, sonra Almanya'ya yakınlaşan da. Lozan'da Sovyetlerin desteğini alan da İsmet İnönü, daha sonra Molotof'un toprak talep etti yalanını ortaya atan da. Gelelim konuya. Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'e sahip çıkması, yaşasa Ergenekon'dan içeri alınırdı demesi neden seni bu kadar rahatsız etti? Kemalist bir insan sosyalist birikimi sahiplenemez mi? Mao, bir burjuva devrimcisi olan Sun-Yat Sen'i yere göğe sığdıramazken veya Stalin bir Çar generali olan Kutzov'u 2. dünya savaşı sırasında Lenin'in önüne koyarken, ülkemizden bir millyetçinin, bir kemalistin komünist birini sahiplenmesi bizi ancak mutlu etmeli. Bir ülkenin birikimini sahip olduğu ideoloji değil, yurtsever, ilerici insanlar oluşturur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 pekaziz said: Bir ülkenin birikimini sahip olduğu ideoloji değil, yurtsever, ilerici insanlar oluşturur. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 pekaziz said: Bir ülkenin birikimini sahip olduğu ideoloji değil, yurtsever, ilerici insanlar oluşturur. helal olsun valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 firatram said: sg-1 said: firatram said: sg-1 said: Atatürkçülük'ü taban alan hiçbir siyasi hareket milliyetçi olamaz YUH bildiğin birşey varsa söyle Bilmen gerekir diye düşünüyorum önceki konulardaki postlarına bakılırsa ben bişey bilmiyorum farzet anneye anlatır gibi anlat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 arkadaşlar, gelecek kuşaklara eser bırakmıyoruz. iki satır siliverin alıntılarken arada bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Yani sen şimdi Atatürk'çülüğü temel alan bir siyasi hareketin milliyetçilikten uzak olduğunu söylüyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 İlericiliğin kriterlerini modern olmaktan, ulusal üstünlükten ve cumhuriyet ilkelerinden tanımladığın sürece geçerli söylediklerin. Senin "ilericilik" olarak tanımladığın şeyi ben de "sindirmek" olarak tanımlayabilirim. Hatta daha da ileri gidip, asıl ideoloji ve ideologluk zaten başka bir şey söylemeye çalışanı bile kendi söylemin içinde eritmektir de diyebilirim. Bu adamın senelerce yazdığı, çizdiği, uğruna hapse girdiği, sürüldüğü şey Kemalist veya Cumhuriyet kriterleri içinde bir ilerleme değildi. Zaten öyle olmadığı için hapsedildi, zaten öyle olmadığı için sürüldü. Şimdi gelip de bu adamın söylediklerini ideolojik bir söylem içinde siyasi bir hareketin içinde eritmek, tekrar söylüyorum, tecavüzden farksızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Kemalizm'i sindirmek olarak görüyorsan diyeceğim pek fazla bir şey kalmıyor benim. Demek ki zamanın komünistleri, Lenin, Stalin, sonrasında Gandhi ve Mao senin kadar marksizmi, komünizmi anlayamamışlar, o kadar kerizmişler ki Kemalizm'in ilerici olduğunu söylemişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 firatram said: Yani sen şimdi Atatürk'çülüğü temel alan bir siyasi hareketin milliyetçilikten uzak olduğunu söylüyorsun ? aynen öyle, atatürk ilkelerinden biri olan milliyetçiliğe bakarsan ırk ve millet temelinde olmadığını görürsün. ırk sevgisinden çok, halk ve yurt sevgisini barındırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Kemalizmle alakalı değil. Her iktidar ve iktidarın peşinden gelen her söylem (discourse) doğrudan bu sürece girer. Buna komünizm ve komünist söylem de dahil. Temelleri atmadan derinlemesine uzanan bir konuyu incelemeye çalışıyoruz, anlaşmazlık oradan çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 haftalardır "gelin atatürkçülük'ü tartışalım" diyorum "bi taraf neyini seviyor, öbür taraf neyinden nefret ediyor, koyun oırtaya" diyorum, herkes yan çiziyor. biri ölümüne saldırıyor, öbürü savunuyor, ama kimse içine bakmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Kemalizm ilericidir Antimodes de bunun aksini söylemiyordur heralde. Ancak bugün muhalefet yapmaya yeterli olan ideoloji Kemalizm midir? Bence Kemalizm'in yarattığı tabandan sosyalizme çok rahat geçilebilirdi fakat Atatürk öldükten sonra çok güzel sattılar ülkeyi. Bazen düşünüyorum, CHP tek partili siyasette diretseydi ne olurdu diye... Neyse pekaziz'in söylediklerini destekliyorum. Kendi de örneklemiş birçok sosyalist Kemalizm gibi ilerici devrimleri önemser. Fakat eleştirirler de. Antimodes'in de eleştirmekte, oportünist revizyonist çığlıkları atmakta haklı olduğu noktalar vardır elbet fakat olm biraz sakin olun kaynaşın siz okumuş adamlarsınız layn diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar