Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandriva

GERGE

Öne çıkan mesajlar

kurdum kubuntuyu şu an ordan yazıyorum . enteresanmış ya ama güzel gibi görünüyo . en azından hızlandı işler . ıı müzik çalamıyorum niye böyle yaw . Amarok var play media diorm mp3 ü seçiorm çalmıyo .

Heh buldum update gerekiyomuş sdfsdf. Ya aMsn yükledim package yükledi de tabi acemiyim ya annamadım olayı package yi açınca kodlar çıktı noluorz dedim fsdsdf programı mı yükleyemedim yoksa başka bi şekilde mi oluyo olay.

alışmak lazım ya bi yabancı hissettim kendimi böyle =/ şey sorcam bide bu ubuntu dosyalarını nereye yüklediki xpyle başlattım bilgisayarı hdd nin içinde bulamadım ubuntunun klasörü

hazır sormuşken 3-5 bişey daha soriyimde toptan aliyim cevapları ^^

windows programlarını wine la çalıştırma olayını araştırıcam ama baştan sormak istediğim kısım setup işini nasıl yapıyoruz.

her pc yi başlattığımda çözünürlük ve arkaplan benim yaptığıma değil yüklendiği zamanki çözünürlüğüne dönüyo nedendir.
Sosyal ağlarda paylaş

yetkili kişi şu msjları birleştirirse çok sevinirim güncelleyemiyorum istemeden 3 msj ard arda oldu malesef. Firefox yüklemeye çalıştım opt/firefox a atın diyo dosyayı ama ben opt a hiçbişey atamıyorum cannot access diyo . ubuntuzillayı kullanıyım dedim o da error verdi . nedir bunun olayı
Sosyal ağlarda paylaş

amsn çok hantal ve iğrenç görünüyordu gnome da
kde de nasıl bilemicem
kde nin kopete si vardı zamanında yanlış hatırlamıyorsam

bu arada neden kubuntu kurdun =) ubuntuda var =)
gerçi gnome a dönebilirsin istediğin an
sudo apt-get install ubuntu-desktop

merak edersen bi ara dene, login olurken sol aşağıdan session seçiceksin , gnome damı açayım kde demi açayım diye soracak.
splash screen saçmalayabilir ...
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu ile kubuntu arasındaki tek fark görsellik değilmi :/ . Ya şu web browserına uyuz oldum :D . konqueror bi türlü fontlarını değiştiremedim her değiştirişimde geri kendi defaultuna dönüyo neden beni iplemiyo bu işletim sistemi böyle :D

Bide dediğin gibi logout olup baktım gnome yoktu default kde bide bişey daha vardı göremedim . Kubuntuyu denemelik kurdum biraz alışiyim diye sonra komple format atıp windowsu silip temiz temiz kullancam bi tanesini yükleyip

Bide bu run command diyip yazdığım hiçbişeyi algılamıyo ya bu sistem ciddi ciddi beni iplemio gibi hissediyorum :D . Bana ciddi ciddi sanırım bi kaynak lazım ya adam gibi öğrenebiliceğim
Sosyal ağlarda paylaş

~Şimdi reklamlar~
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?board=142.0
~Reklamlar bitti~

Yukarıdaki linke bak istersen.

Konu listesi

[1] Linux ve Ubuntu nedir, yenilir mi içilir mi?
[2] Sistemim Ubuntu için uygun mu?
[3] Ubuntu'yu nereden indirebilirim ya da temin edebilirim?
[4] ISO'yu nasıl yazarım?
[5] Ubuntu'yu nasıl kurarım?
[6] Ubuntu'yu kurdum şimdi ne yapmalıyım?
[7] Ubuntu üzerinde Windows programları çalışır mı?
[8] Oyunlar ne alemde?
[9] İnternette gördüm Ubuntu çok janjanlıydı?
[10] Program nasıl kurarım?
[11] Ha bire parola?
[12] Nedir bu terminal,konsol,uç birim?
[13] Erişim hatası? İşleme izin verilmiyor?
[14] Yeniden Windows kurdum Ubuntu'yu açtığım menü kayboldu?
[15] E:dpkg was interrupted,you must run 'dpkg --configure -a' to correct
[16] E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock hatası alıyorum?
[17] Derleme yapmaya çalışıyorum olmuyor?
[18] Ubuntuyu Standart Türkçe Yapmak
[19] Ubuntu'da Masaustu Yoneticileri - Kurulumlari
[20] Kubuntu'yu kaldırıp Ubuntu kurmak istiyorum.
[21] Temel Linux komutları
[22] Root (su) şifresi atamak
[23] Windows'da kullandığınız programların Ubuntu altındaki karşılıkları
[24] Oyun oynarken pencere durumuna geçiyor,bilgisayar kilitleniyor
[25] Kernel Nedir?
[26] Ubuntu için kitap var mıdır?
[27] Türkçe imla denetimi (Düzgün bir Türkçe için)
[28] En güncel Türkçe çevirileri kullanma
[29] KDE 3.X Serisinin Kurulumu

edit: ubuntu/kubuntu/xubuntu fark etmez, temelde aynı hepsi:) en fazla sudo gedit yerine sudo kate ile başlarsın yazmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kubuntu iyi bir sistem değil ama KDE sistemi olarak (gerçi sadece bata ve RC kullandım bu yenü sürümde, bugdan çok çalıştırdığı Ubuntu servisleri sinir etti). Newbie olarak Ubuntu ile başlasan daha doğru olurdu. Bir de Firefox yerine Opera da yükleyebilirsin (Şunu indir, dosyaya çift tıkla) KDE'ye daha uyumlu çalışıyor. Ben de onu kullanıyorum şu anda. Skin değiştirmeyi unutma ama, çok şaçma bir skin ile geliyor.

Ubuntu'da bir Add/Remove Programs var, onu yükle Kubuntu'ya, yeni başlayan biri olarak çok rahat edersin. Newbie'lere Ubuntu önermemin en önemli nedenlerinden biri o, nedense KDE versiyonu yok. Ama hangi paket olduğunu hatırlamıyorum, biri söylesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...