Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf çalışmaları

firatram

Öne çıkan mesajlar

öncelikle emeğine sağlık,

fotoğraf olarak ilk resmi (biraz daha iyi kadrajlanabilirdi ve ışık bu kadar etkin olmayabilirdi) ve sokak lambasının üzerindeki kuşları beğendim. gerisi bana göre daha az özenli çekilmiş.

bir fotoğrafta yaptığın gibi, siyah beyaz üstünde kırmızı etkisini bende kullanırım bazen. fotoğraftaki kırmızı bölgeyi olduğu gibi bırakır (orjinal resimdeki tonu neyse) gerisini siyah beyaz bırakırım çoğu zaman. eğer istisna olarak orjinal resimde kırmızı olmayan bir yeri kırmızı bırakmak istersem o zaman, kırmızının tonunun resmin gri değerine yakın olmasına dikkat ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,
fotoğraflar genelde fazla pozlanmış hep, gökyüzü bembeyaz, bilerek yapmadıysan tercih edilen bir durum değildir, ona göre kadrajlamak gerekir.

onun dışında polis bariyeri olan fotoyu beğendim ancak kırmızı yerine aynı renk olmasını ya da mavi olmasını tercih ederdim ben... yani o bölüm orijinal renginde, kalan yerler s/b olabilirdi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
fotoğraftan ziyade fotomontaj olmuş hep, o benim ilgi alanıma girmiyor. ancak fotoğraf tekniği açısından son kedili resim hakkında şey diycem,
böyle canlı nesnelerde bakış yönüne doğru sahneyi ayarlarsan, kafasının arkasından doğru kesersen daha iyi ifade olur. tam tersini yapmışsın, kedinin kafasının arkasından başlatmışsın sahneyi, baktığı kısmı da kesmişsin.
http://wild-soul.deviantart.com/art/Amur-Cat-87171860
şöyle bir resim gösteriyim mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

herşeyden önce şimdilik brightness/contrast ve levels gibi işlemlerden başka hiçbir photoshop işlemi yapma. "ps ile boyar bişeye benzetirim" düşüncesi daha doğru sonuçlar almanı engeller. bunun dışında da bone ucundan söylemiş, esas olarak kadraj çalışması yap. ana objeyi karenin neresine hangi yönde yerleştirirsem güzel olur şeklinde denemeler yap. zaten atla deve değil, altın orandır, bakış yönüdür falan birkaç temel kural var. bunları uygula ilk önce. sonra aşmak istiyorsan aş. ama önce işin abc'sini atlat :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...