Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transferler 2009-2010

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Valla De Rossi tek başına bile takımın tüm defansif ortasaha yükünü kaldırabilecek kapasitede bir adam zaten, yanına bir adam daha gelecek artık pas mas atan. Zaten böyle bol forvetli taktiklerde (4-3-3 4-2-4) iki kenardaki forvetler atağı götürüyor, orta vs, onlar esasında içeri girip gole yönelmenin yanı sıra kenarlardan top taşımak orta yapmak vs işlerine de girerek orta sahanın atak başlatma-yönlendirme yükünü alıyorlar (4-3-3 dediğiniz aslında çakma 4-5-1 yani, iki kanattaki elemanlar içeri forvete de koşuyorlar habire ama) o yüzden orta sahada ofansif yük çok fazla olmuyor. Forvetlerin kendi içinde sürekli deişimiyle zaman zaman biri arkaya falan kaçarak oralarda da adam yokluğunu kapatır, güzel olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

De Rossi çok iyi evet. O konuda söylenicek bişey yok. Ama şunu düşününce oynadığı mevkiyi de göz önüne alırsak gerek kart cezaları gerek sakatlıklar olabilir. Roma'da De Rossi'nin alternatifi yok o konuda. Ama vardır bi planı muhakkak =) Oldum olası Roma'yı çok sevmişimdir zaten. Farklı bi asaleti var takımın.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ne özenti çıktı millet. Herkes Barca özentisi, herkes bi 4-3-3 peşinde. Her takım boyuna posuna bakmadan deniyo.

hücum taktigine dönmek özentilik degil bana göre. elinde yeterli seviyede kaliteli hücum ve ortasaha oyunculari varsa denenebilecek en iyi taktik.
sonucta nasi italya liginde defansif taktikler yüzünden mac izlerken bayginlik geliyodu simdi de artik hücum futboluna dönüyolar. fena mi oldu.

4-3-3 acik bi taktik. cok atak oynarsin ama cok da pozisyon verirsin. ve futbol izleme zevkini yasarsin.
ki m.city de gayet guzel bi kadro kurdu. gecen sene de ben uefa kupasinda final oynar diye tahmin etmistim o kadroyla ama olmadi yetemediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Taktiğin güzelliği konusunda lafım yok zaten. Ama herkesin uygulaması saçma, çünkü her takımın oynayabileceği bir taktik değil. Çok sayılı takım ciddi ciddi bu taktikle oynayabilir, ki bu takımların da oynayabilmesi için en az 3-4 ay alışması gerekir. Standart bir şablon değil çünkü herkesin görevi tamamen değişiyor.

Eskiden de çok popülerdi (tabii o zamanlar bu kadar karmaşık değildi. Forma numaralarında 10 numara o yüzden orta sahadır, eskiden forma numarası önemsizken sırayla giyerlerdi 9-10-11 forvetti işte, sonra ortadaki 10u geriye çektiler 4-4-2 oldu vs) Ama 4-3-3 herkesin oynayacağı bir taktik değil. Bireysel olarak çok yetenekli, teknik, hızlı ve güçlü (hepsini aynı anda bulan adam zaten dünya yıldızı oluyo Eto'o Henry ya da Messi gibi) bir kadro olmadıktan sonra çok basit bir şekilde 4-5-1'e dönüyor o taktik. En son GS maçında gördük işte.

Man City'nin uygulayabileceğini pek sanmıyorum. Orta sahası çünkü 3lü oyun için çok zayıf, forvet hattındaki oyuncular da direkt olarak "striker" denebilecek tamamen forvete yönelik oyuncular Robinho hariç. Standart forvet şablonunda çok etkili ama kanat forvetinde zayıf kalıyorlar. Yani hiçbiri Henry ya da Messi gibi orta sahadan yetişme (Henry Juventus zamanlarında sağ kanat oyuncusuydu, Messi zaten 10 numara başladı, sonra kanatlara kaydı) çok yönlü adamlar değil. Bu yüzden kenar forvet oynayacak çok adam yok ellerinde hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla doğruysa süper olur da pek sanmıyorum. Mahkemesi sonuçlandı mı ki?

Bu arada

Ricardo Oliveira (R.Betis) --> Al-Jazira (Birleşik Arap Emirlikleri)

29 yaşında bir oyuncu için çok erken bir veda bu. Ama çok yüksek bonservis bedeli istedikleri için hiç kimse talip olmamıştı kendisine. Mecbur kalmış heralde. 14 milyon euro almışlar, kimse de vermezdi o parayı o adama.

Ve ikinci transfer:

Alexander Frei (B.Dortmund) --> Basel.

Ülkesine mi dönmek istemiş ne yapmış bilemiyorum ama kötü olmuş. Bonservisi 5 milyon euroymuş. Ucuza gitmiş Frei gibi adam. Hoş, geçen sene çok izleyemedim, Euro08de çok kötü sakatlanıp koltuk değnekleriyle izlemişti kalan maçları falan, toparlayabildi mi bilmiyorum.

Şu iki transfer haberi gösteriyor ki artık transfer sezonunun sonlarına yaklaştığımızdan umduklarını bulamayan oyuncular ve onları elden çıkarmak isteyen takımları daha anlayışlılar. Daha ucuza ve önceden reddedecek oyuncuları kabul ettirerek transfer yapılabilir, ucuz transferin tam sırası aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

4-3-3 zor sistem gerçekten. öndeki 3lüden daha önemlisi orta sahadaki 3 lü. gs umarım bir tane daha transfer yapar orta sahaya. şu anki geri üçlü mehmet topal-ayhan-arda gibi. ama kewell 90 dakika tam performansta oynayamadığından veya olmadığı maçlarda arda kanatta oynadığında orta sahanın 3. adamı kim olucak hala soru işareti.barış cidden sırıtıyor o sistemde. iyi güzel çok koşuyor çok top kapıyor fakat top kullanma becerisi hala gs standartları altında. 60-65 dk dan sonra oyuna soksan cidden takıma büyük faydası olur. linderoth ise kapalı kutu , gönderilecekken son bir şans istemiş rjkarddan ama 2 sene futbol oynamamış birisi akıllarda hala soru işareti. umarım haldun ağa orta sahaya kaliteli bir oyuncu alır.
Sosyal ağlarda paylaş

MacLeod said:

4-3-3 zor sistem gerçekten. öndeki 3lüden daha önemlisi orta sahadaki 3 lü. gs umarım bir tane daha transfer yapar orta sahaya. şu anki geri üçlü mehmet topal-ayhan-arda gibi. ama kewell 90 dakika tam performansta oynayamadığından veya olmadığı maçlarda arda kanatta oynadığında orta sahanın 3. adamı kim olucak hala soru işareti.barış cidden sırıtıyor o sistemde. iyi güzel çok koşuyor çok top kapıyor fakat top kullanma becerisi hala gs standartları altında. 60-65 dk dan sonra oyuna soksan cidden takıma büyük faydası olur. linderoth ise kapalı kutu , gönderilecekken son bir şans istemiş rjkarddan ama 2 sene futbol oynamamış birisi akıllarda hala soru işareti. umarım haldun ağa orta sahaya kaliteli bir oyuncu alır.

orta üçlünün adamı bence arda olmamalı olamaz.orta sahada top kap hücümu yönlendir adam eksilt asist yap ve tek başına.Barçada bunu iki kişi yapıyor.Kaldıki ardanın kondisyon 50dk sonra fıs olur;ardayı ileri üçlünün soluna koymak ve ona top kullandırtmak daha verimli olur ve orta sahayı rahatlatır.Ayağında iyi top tutan iyi adam geçtiğinden ortasahaya nefes aldırır.Ortasaha bu işi yapmaya kalkarsa gene reklam panolarının yanında yatarken buluruz heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yavaş yavaş orta sıralara kayıcak bu saatten sonra Arsenal, inanılmaz borçlular.

Dünyanın en iyi scoutları bu adamlarda dünya çapında milyon tane yetenek bulup çıkarttılar, buna devam ederek birkaç sene daha bu politikayı sürdürürlerse borcu kapatır üzerine kara da geçerler, o zaman belki geri dönebilir Arsenal. Bu sene ilk beş imkansıza yakın.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:

borç ne abi. bi fabregas 60milyondan başlar. borç koyar mı adamlara.

Adamların borcu 500-600 milyon euro civarında bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Bizim şu 3 büyükleri, fakir dediğimiz GS'yi falan hep beraber toplayınca o kadar etmiyo yani. Fabregas'tan 11 kurmak lazım o borcu kapatmak için :) Kaldı ki Fabregas 50-60 eder mi etmez mi tartışırız da, etse bile 60 verebilecek adam yok ki teklif etmemiş hala ellerinde duruyor Fabregas :) Henry-Bergkamp dönemi "galaksi üzeri futbol" oynayan arsenalin faturası da ağır bindirdi yani o borca. Üstüne Henry'i de beleşe kaptırdılar falan Barca'ya.

Ha, elde çok canavar gençler var, 16 yaşında adamla, 18 yaş ortalamasıyla çıkıyorlar maçlara, o adamların yarısı falan bile tutsa zaten uzun vadede çok gelir getirecek takıma, ama o zamana kadar adamlar sürünecek.

Arsene Wegner geçen sezon ağlıyordu "o kadar genç yetenek alıyorum tüm iyi oyuncularım takımdan gitmek daha yüksek ücretler almak istiyo, tüm kötü oyuncular da takımda kalmak istiyo yollayamıyorum" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

lucretia85 said:

Nereden buluyorlar bu futbolcuları?Nedir bu güney amerika sevdası?Maldonado gibi elimizde patlayacaklar gibime geliyor
Ben aşırı sevindim açıkcası kalkıp Robben Robben diye yine kalkıp 2. sınıf bi adam alacaklarına böyle adam alsınlar.Doğru transfer diye buna denir.Ayrıca Maldonado o kadar araştırmadı bu adamlar konfedarosyon kupasında fln oynamışlar.Çok sevindim kısacası

@Bullet Fb transferi doğruladı transferler gerçek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...