Mathias Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 öfff daha dün yeditepe önünde 1500 kişi içki içiyordu polis geldi milleti kaldırımdan temizledi resmen çünkü yasak abi ortalıkta öyle içmek, Ben öküz gibi aha yasakladılar gene demeyi doğru bulmuyorum. Yeditepeli olarak yapılan hayvanlıkları gördükten sonra urban-free zone not so free anymore kampanyasını anlayabilirim yani. O yüzden relax birax yauv. Festival'de beynim eridi biraz iğranç türkçe ile yazmak iyi geliyor yiğenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 sokakta icki bence de serbest olmali, hatta alkollu araba kullanma siniri 50 den 100 e cikmali =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 riglous said: Bu isleyiste boyle olmuyo iste. Polis geliyo, butun siseler bahcelere sallaniyo. Akilli olun uzayin diyo polis. Ertesi gun yine ordalar. Eskeza seni camdan bakarken gordu; zaten alkollu, adam gibi dusunemiyo, diyo ki bu adam sikayet etmistir dun, atiyo tasi. Kiriyo camini. Git ara istersen polisi. Senin camin kirildi bile. Velet uzayip gitti bile. zarar verenleri cezalandırma sistemi yetersiz olduğu için herkesi cezalandırmak oldukça mantıklı evet. madem adamdan rahatsızsın, onun cezalandırılması için uğraş, alakasız kişilerin değil. said: Pire icin yorgan yakmak... Bunun cevabini da verdiler. O zaman hiz siniri da olmasin. hayır vermediler. hız sınırı olmasın değil, konuyla daha alakalı bir örnek "araba kullanılmasının yasak olması"dır. alkol alıp insanlara saldıran kişiler gibi, araba kullanıp insanlara çarparak öldüren var. o zaman alkol alıp insanlara saldıran kişileri engellemek için alkol alan herkesi cezalandırmak gibi, araba kullanıp insanlara çarpanları engellemek için de araba kullanan herkesi cezalandıralım. pire uğruna yorgan yakmak, testiyi kırmadan kulağını çekmek. firatram said: Parklar ve sokaklarda kesinlikle yasaklanmalı. İçmek isteyen restaurant'lara, barlara gitsin. Gerçekten huzuru kalmıyor insanların. dışarda 2 milyona içmek, lokanta 10 milyona içmek gibi. Prawler said: Sen, alkol alinca bana zarar veriyosun. Daha da onemlisi verip vermeyecegini bilmiyorsun bile. Bu neden bile yeter de artar. Şu mesajda görüldüğü gibi, derdiniz insanlara saldıran kişileri cezalandırmak değil, içki içilmesinin yasaklanması. hani diyorsunuz ki: "alkol alındığında kişi ne yaptığını bilemez, her alkol alan da deli devşik olur". Madem öyle, sokakta değil lokantada içenin ne farkı var bir de onu söyleseniz... Lokantada içenler "alkol alınca zarar verip vermeyeceğini bilmemek" kavramına dahil olmuyor mu? yoksa lokantalardaki alkoller farklı mı oluyor? lokantadan çıkan kişi de sokağa gelmiycek mi? ha evet buna da bir bahane vardır tabii o ayrı :) Prawler said: Daha once de belirttigim gibi, varoslarda yasamamis, hayatini Bahcesehir'de, Etiler'de, Taksim'de gecirmis adamin yasagi neden savundugumuzu anlamasi cok zor. Prawler said: Sana demiyorum da BonePART, burada cogu insan savunduklari seyi koru korune savunuyor. Olaylara farkli acidan bakmiyorlar. Kendilerinin agzinda salyalarla saga sola saldiran Vakit gazetesinden hicbir farki yok. Prawler lütfen saçmalama. Burda körü körüne savunan biri varsa o da sensin. "Suçluyu cezalandırmak yerine masumu cezalandırıyor" diyoruz, sen ise "sokakta rahat yürümemizi sağlıyacaksa evet masum da cezalandırılmalı" diyorsun. "Bu yanlıştır, bu pire uğruna yorgan yakmaktır" dediğimizde de "siz anlamassınız, tüm hayatınız bahçeşehir'de geçiyorsa konuşmayın" diyorsun. O zaman biz de şey diyelim: "İstanbul'dan doğuya gitmemiş kişiler halk adına konuşmasın". Antakya'nın kenar mahallelerinde doğdum, büyüdüm, yaşadım. Ankara'da Çankaya gibi "lüks" semtlerde de yaşadım, Sancak gibi "varoş" yerlerde de yaşadım. Kıbrıs'ta çok mükemmel bir yerde yaşadığım da söylenmez. Kısacası birçok farklı kesimle birlikte olma imkanım oldu. Buna rağmen, taşkınlık yapanların cezalandırılmasını, ama taşkınlık yapmayanların da cezalandırılmamasını savunuyorum. Vakit gazetesinden farkı olmayan bir tutum varsa o da sizin yaptığınız. -"İçki içip taşkınlık yapan var!" -"Taşkınlık yapanları cezalandırın." -"Cezalandırmak istemiyoruz." -"O zaman içki içen herkesi cezalandırın." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Prawler diye alintiladigin ilk kisim benim soyledigim lafti. Savundugum ickinin yasaklanmasi degil, kendine gore cikarimlar yapma lutfen. Muhtemelen senden daha fazla iciyorumdur (haftada 1 buyuk rakiya yakin tuketiyorum, tek tuk ictiklerimi saymiyorum bile), boyle bir seyi nasil savunabilirim? Ayrica araba kullaniminin yasaklanmasi ornegi, icki satisinin tamamen yasaklanmasina denktir, sokakta icilmemesine degil. Taskinlik yapanlari cezalandirmak, nezaretaneye atmaktir. Icki icen herkesi cezalandirmak, hepimizi nezaretaneye yollamaktir. Gelen uygulama bu mudur? Hayir. Yani herkesi cezalandirmiyolar. Amma velakin, sizin gonlunuz olsun ya. Sizden degerli mi, varsin icki yasagi koymaya calisiyo deliler diyelim. Aranizdan birisi sokakta icerken beni rahatsiz ederse, ben cezami keser, sucu dogrudan polise ve hukuk sistemine atarim. Ondan sonra gazetelerde boy boy fotograflarimiz cikar, istanbullu redneck diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Icki icilmesinin neden yasaklanmasini isteyeyim? Ben de riglous gibi iciyorum. Ama burada ne Fetullahciligimi, ne de Sarosculugumu biraktiniz. Hepsi oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Buyse said: tekrar diyorum mesele yasak değil, alkolün insanları etkileyip etkilemediği. "alkol insanın normalde yapmayacağı şeyleri yapmasına sebep olur mu? olur." bu kadar basit. abi bu zihniyet çok saçma. eğer sokakta içki içilmesinin yasaklanmasını bu mantıkla istiyorsanız, daha siz çelişkili bir fikir öne sürmüş oluyorsunuz. diyorsunuz ki: "alkol insanları etkiler, içen herkes sapıtır" bunu düşünüyorsanız alkol içilmesi tamamen yasaklanması gerekiyor. çünkü siz alkolün asla doğru düzgün alınamayacağını, alan herkesin sapıtıp delirceğini öne sürüyorsunuz. bu düşündüğünüzün engellenmesi için sadece sokakta içilmesi değil, tamamen engellenmesi gerekiyor. -kendi evinde içki içen kişi -barda içki içen kişi -lokantada içki içen kişi sonuçta dışarı çıkar, sokağa çıkar, ve direk sokakta içmiyor olsa bile hır gür çıkarır. lokantada içki içtikten sonra sokağa çıkmıyor musun? barda içki içtikten sonra sokağa çıkmıyor musun? soktakta içen herkes sokakta olay çıkartıyorsa, barda içenler sokakta olay çıkartmıyacak mı? bu sizin fikrinizin çelişkili noktası. ayrıca bunun dışında şu da var: - içki içen herkes iddia ettiğiniz gibi sapıtmaz. eğer sizin dedikleriniz gerçekten doğru olsaydı, her gün herkes olay çıkartması gerekirdi. sadece olay çıkartanlar içki içmiyor çünkü. olay çıkartanlar içki içenler arasında %1'den az bir kesim. bunu ısrarla görmezden geliyorsunuz. - içki içen herkes dediğiniz gibi olay çıkartmaya eğimliyse, evde içki içenler de apartmanda hır gür çıkartır. evde de alkol alınmasın o zaman? - sizin derdiniz içki içip sapıtıp olay çıkartanlarla değil. eğer gerçekten öyle olsa bizim dediklerimize bu kadar tepki göstermezdiniz. sizin derdiniz olay çıkartanlarla değil içki içenlerle. çünkü getirdiğiniz öneriler olay çıkartanları engellemeye yönelik değil, insanların içki içmesini engellemeye yönelik. işin garibi, "içki içip olay çıkartıyor, bana dayak attı dayak yedim" dediğiniz tarz kişilerden bir çoğu barda sarhoş olup dışarı çıkan kişiler. e bu durumda direk sokakta alkol içmenin yasaklanması, dediğiniz tarz olayları %100 engellemiş olmuyacak, buna cevap vermek yerine içkinin zararlarından dem vuruyorsunuz. Buyse said: alakaya gel. herbirinize tek tek alkolün zararları konulu vaaz veremem kusura kalmayın. iyi eğlenceler size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 riglous said: Eski Denizli valisi Recep Yazicioglu'nu bazilariniz bilir. O, koca bir barlar sokagini kapatti Denizli'de. Sudan sebeplerle barlara muhur vurdurdu, kimseye alkol satma izni vermedi. Gerekcesi halkin huzuruydu. Basarili da oldu. Halkın huzuru derken kime göre neye göre? Bana göre maç sonrası korna çalınması huzuru kaçırıyor, başkasına göre de sevgililerin sokakta öpüşmesi huzuru kaçırıyor, etek giyip dolaşan kadınlardan huzuru kaçan da var. "Halkın huzurunu sağlıyacağız" diyerek hareket edince herşey mübah mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Prawler said: Sorun da polisten kaynaklaniyor. Emekli, bir iki bira demlenmek icin parka giden adama cok guzel yasagi uygular, gerekirse siseyi adamcagizlarin kafasinda kirar. Ama orada icki icip saga sola satasan serseri gurubuna dokunmaz gibime geliyor. O yuzden biz ne kadar tartissak da yasagin bir anlami olmayacak gelse bile. Benim yasağa karşı olmamın bir nedeni de bu prawler. İçki içip sağa sola sataşan kişileri engellemenin yolları farklıdır, bunun yolu sapıtmadan içki içenleri de cezalandırmak değildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Bone said: riglous said: Eski Denizli valisi Recep Yazicioglu'nu bazilariniz bilir. O, koca bir barlar sokagini kapatti Denizli'de. Sudan sebeplerle barlara muhur vurdurdu, kimseye alkol satma izni vermedi. Gerekcesi halkin huzuruydu. Basarili da oldu. Halkın huzuru derken kime göre neye göre? Bana göre maç sonrası korna çalınması huzuru kaçırıyor, başkasına göre de sevgililerin sokakta öpüşmesi huzuru kaçırıyor, etek giyip dolaşan kadınlardan huzuru kaçan da var. "Halkın huzurunu sağlıyacağız" diyerek hareket edince herşey mübah mıdır? Neye gore... Ozgurlugun tanimina gore. Ben o sokaga giremiyosam, o zaman huzursuz bir yerdir. Sevgililerin opusmesi bana fiziksel bir tehdit unsuru olusturmuyo. Ama o sokakta boyle bir sorun vardi. Bu sorunun kaynagi da icince sapitan insan topluluguydu. Dagitildi. Ben sikildim bu sorgulanma kismindan. Biraz da ben soru soracagim. Ozgurluk nedir Bone? Ve kime gore neye gore? Ayirca buyse "alkol insanları etkiler, içen herkes sapıtır" demedi, bunu sen soyledin. buyse, "alkol insanlarin normalde yapmayacagi seyleri yapmalarina sebep olur" dedi. Adam "etkiler" diyo sen onu "sapitir"a ceviriyosun, sonra kompozisyon yaziyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 riglous, onu bunu bırak da sen buldun mu belediye veya valilik yönetmeliklerinde "halka açık yer/alan/mekan" tanımını, onu söyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 onu bırakın temmuzd a nargile cafeler kapancak falan diodu. sigarayı anlarımda.adı üstünde nargile cafe.oraya giden bilerek gidior. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Vazgectim. Haklisiniz abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar