Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sürekli yemek yeme isteği

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Eskiden böyle değildim ben yaw, sürekli yemek yeme isteği geliyor, aslında sürekli ağzıma birşeyler götürme isteği... Yani bazen yemiyorum acıkıyorum filan farkediyorum asıl yemek yeme vakti o zaman diye. Ama midemdekinler hemencecik eriyince tekrar yemek yeme isteği oluşuyor.

Kilo aldım yahu! Artık canım özel birşey istediğinde muhtemelen diğer şeylerden sıkıldığı için istiyor. Yani pide yemekten sıkılıp çiğ köfte istemek gibi. Kaç gündür şunları yedim sıkıldım bugün de şunu yiyeyim gibi.

Hani sigarayı bıraktım tamam da 3-4 ay oluyor ayrıca öyle çok da içmiyordum. Üzerinden baya geçti, istek olarak da hiç yok şu anda içimde sigara bağımlılığı olarak.

Ne yapayım önerileriniz varmıdır? Walla bildiğiniz yemek bağımlısı oldum yahu...
Sosyal ağlarda paylaş

bak,ben de yemek yemeyi aşırı seven biriyim.böyle mutlu oluyorum falan yemek yerken.benım için yemek bir araç değildi,amaçtı resmen.[tee ki 10 gün önceye kdr :)]
fakat bir süre sonra insan kilo alınca rahatsız oluyor.karar vermek önemli olan.karar ver ve yeme.ben öyle yapıyorum 10 gündür falan o kadar az yiyorum kı insanlar şaşırıyor,canım da bişi yemek istemiyor zaten.hem de hava sıcak peh.
demem o ki 3-4 gün sabret - ki zor birşey değil bu ben yaptıysam herkes yapar - sonra zaten isteğin kayboluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde bunalimdaysan ya da streyteyken falan abanabilirsin yemege.
kimisi stresdeyken yemeden icmeden kesilir, kimisi de abanir.
en iyi cözüm bi ugras bulmak, sporsal aktivitelere girebilirsin. ya da sakiz cigne, istahi kesme hususunda basarilidir kendisi.
su da icebilirsin bol bol. onun disinda nefsine hakim olmaktan baska bir cözümün yok gibi.

buzdolabinin üstüne

böyle

homini girtlak bi dayinin fotorafini yapistir. ilham al ve ögren sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm,aynı durum,tıpkısının aynısı benim de basıma geldi sigarayı bıraktım,ilk zamanlar iidi fakat sonraları bir kaç ay gecnce bende deli gibi yemek yiyodum sürekli açlık hissi oluyodu,ne bulursam yiyodum daha çok acı ekşi türü şeyler yeme isteği oluyodu.6 ay gecmisti sigarayı bıraktıgmda 70-71 kilo civarıydm birden 83-85 oldum.baktım olcak gibi değil maalesef tekrar basladım sigaraya şimdi eski halime döndüm.blmyrm aga ne yapmalısın yemeği dengeleyebilirsn iidir..
Sosyal ağlarda paylaş

her acıktığımda keklere, bisküvilere, fastfooda dadanıyorum. sebze yemiyorum. çok nadiren salata yiyorum, bol makarna yiyorum, et bile yemiyorum artık.
spor yapamıyorum, her gün tatlı bişeyler yemeden duramıyorum.
su içmeyi sevmiyorum, günde 7-8 bardak diyolar ama anca 3 bardak içebiliyorum. rejim, diyet kesinlikle bana göre değil.

bana bi öneride bulunabilicek kimse var mı? dsjkl
Sosyal ağlarda paylaş

sigara çok içmiyordum diyosun da, dudak tiryakiliğin varsa sigara seni meşgul ediyordur.. şimdi onun yerini bir şeyle doldurmak istiyorsun, yerini yemeğin alması çok normal.

su içmekle ilgili bi problemin yoksa, sıkılınca su iç veya sakız çiğne bence. veya hani sıkılıp yemek yemek isteyince aç bi tane oyun oyna.

bu arada Bella +1 :)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer 18-19 lu yaşlardaysan bünye kendini toparlamışsa normaldir. İnanmıyordum bu olaya yemekle hiç alakam yoktu geçen seneye kadar şimdi öküz gibi yiyorum. Geçen sene yazın 64 kiloydum. Kendimi firenleme çalışmalarım neticesinde 74.5 kilo da sabitledim. Sigarayı bıraktıydım ben de hakikaten yiyor insan bırakınca ama tekrar başladım değişen bir şey olmadı böle elim ayağım birbirine karışıyor aç kalırsam. Eskiden acıkmak dert değildi. Şimdiyse çölün ortasında terk edilmiş gibi hissediyorum kendimi acıkınca.

Sonuç olarak yeni midenle iyi geçinmeye bak derim mümkün olduğunca akşamları az ye ben öyle durduruyorum kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu durumda tartıya koyacaksın;

"Yemek yiyince elde edilen mutluluk"(x) ile
"Tartıda rakamı yüksek görünce elde edilen mutsuzluk"(y)

x>y ise yemeğe devam
x x=y ise yemeğe devam ama daha az ye.

Ben yemekten çok mutluluk alan bir insanım çikolata olsun dondurma olsun vb vb... ama canım -haddinden çok- bunları çekince aklıma bu hesabı getiriyorum. x
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yemek yedikten sonra hep diyorum "yeter yemiyim ne gerek var yemek de neymiş, yiyom da ne oluyo şuna bak vücudum şişiyor rahatsız oluyorum" filan diyorum. Ama acıkınca birşeyler oluyor bildiğiniz düşünemez oluyorum.

Özellikle evde annem birşeyler yapınca eğer mutfak masasına oturursam masada kendimden geçiyorum. Şöyle düşünün, bir oyunun hastası bir adam oyunun başına oturunca kendinden geçer başka herşeyi unutur oyune dalar ya, aynen ben de yemek masasında öyle oluyorum.

Hele hele en büyük problem akşamları. Akşama kadar aslında az yiyerek sabredebiliyorum ama akşam gelince...

Birde şey, ben eskiden baya kilo vermiştim. Hani verdiğim kiloları toplasanız 20-25 eder. (Tabi şu an yine aldım.) Artık yapamıyorum o kadar yoruldum ki kilo vermekten artık olmuyor ve dediğim gibi hayatımda hiç olmadığı kadar yemek bağımlılığı başlad işte.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de biraz kendimi buldum bu konuda aslında ben de dayanamayıp yiyorum ve pişman oluyorum sonra..ama bu aralar biraz düzenlemeye başladım onun da yolunu kendimi kandırmakta buldum..
şoyle ki,mesela bir şeyler yeme ihtiyacın olduğunda su.soda flan içip geçistirmeye çalış ben öyle yapıyorum bunları sana zararsız olan seylerden seçmelisn..taze meyve sebze ya da su soda gibi..
akşamları ise özellikle bır uğras bul spor yürüyüş bunların içinde en iyisi ama bunları yapamıyorsan da gündüz kendini yor bir şekilde çalışıorsan da hareket edicek aktivite yapmaya çalış merdivenden cık, asansor kullanma vs.boylece akşam erken uykun gelir fazla bir şey yiyemeden uyuyacaksın..bunlar sımdılık bulduğum formuller baska boyle kuçük hileleri olanlar paylaşsın lutfen!!! =)))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...