Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 paylaşım topici

synorin

Öne çıkan mesajlar

Khelben said:

( şu 9pi çıkan soruyu biri anlatsın gözünüzü sevim hala anlamadım içimde kaldı asdasd)

1. şekilde yarım çember vardı, yarıcapı 6 cmdi, ve 2. şekilde yarım çemberden bir bütün çember oluşturmuşlardı,
1. şekildeki yarım çemberin çevresi 6 pi ise
2. şekildeki çemberin çevresi de 6 pidir ve yarıcapı 3 cm olur
alan soruluyodu,cvp 9 pi..
Sosyal ağlarda paylaş

şekildeki çemberin yarıçapı 6

ve de şekildeki çemberin yarısı gözüküyor. yani tam çemberin 180derecelik kısmı.

Şimdi konide şöyle bişey vardır, koni yapılan yüzey tam çemberin kaç derecelik kısmıysa yarıçap ve ana ekseni o orana göre olur.

atıyorum 270derecelik bir çember olsaydı ve biz onu koni yapsaydık çemberin yarıçapı anaeksen haline geliyo (hayal etmek lazım) koninin yarıçapıda anaeksenin 3te2si oluyor.

orda 6 olan yarıçap konide anaeksenin (yahu anaeksen diyorum da öyle denmiyo mu bilmiorum. pisagor olan yer işte) 6 olmuş olur koninin r'si de 3 olur 180/360 oranından
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

şekildeki çemberin yarıçapı 6

ve de şekildeki çemberin yarısı gözüküyor. yani tam çemberin 180derecelik kısmı.

Şimdi konide şöyle bişey vardır, koni yapılan yüzey tam çemberin kaç derecelik kısmıysa yarıçap ve ana ekseni o orana göre olur.

atıyorum 270derecelik bir çember olsaydı ve biz onu koni yapsaydık çemberin yarıçapı anaeksen haline geliyo (hayal etmek lazım) koninin yarıçapıda anaeksenin 3te2si oluyor.

orda 6 olan yarıçap konide anaeksenin (yahu anaeksen diyorum da öyle denmiyo mu bilmiorum. pisagor olan yer işte) 6 olmuş olur koninin r'si de 3 olur 180/360 oranından

bu öğretmen usulü.

yarım çemberi katladın, iki ucunu bi araya getirdin, külah yaptın. o yarım çemberin yay kısmı külahın da tabanı oldu.
kesme çıkarma olmadığına göre demekki o yayın uzunluğu, külahın tabanının çevresine eşit. eşitliği kur, külah tabanı yarıçapını bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Riverwind said:

Türkçedeki paragraf soruları benim hep tuttuda edebiyatta ters köşe oldum:D
babürname anı değilmiydilan digerlerine bakmadan direk isaretledim yanlıs cıktı
ayrıca süveys kanalını acınca hayvan türleri niye değişiyo onuda anlamadım

Bu da çok güzel oldu. Süveyş kanalını açınca hayvan türleri değişiyorsa beni de o hayvan türleri yalasın
Sosyal ağlarda paylaş

İki denizin sularındaki tuz vs. miktarı farklı olacağından ve denizde yaşayan canlılar da sudaki tuz ve belki de sıcaklık miktarı değişiminden etkileneceğinden (göç etmeleri, ölmeleri, yeni türlerin ortama girişi ve besin zincirinin bu değişikliklerden etkilenmesi vs.) gayet normal kanal açıldığında canlı türlerinin değişmesi :P
Sosyal ağlarda paylaş

FromTheHell said:

Queen said:

Türkçe'deki yazı yazmak ve yemeğiş karşılaştıran sorunun cevabı nasıl "ikisi de herkesin yapabileceği işlerdir" olmaz anlamıyorum ya. Çok saçma bi şey o.

+1 lan.
emin olarak işaretlemiştim o şıkkı. çok mantıklıydı, hala aynı derecede mantıklı geliyo gerçi.

aynen. o şık çok belli gibiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

synorin said:

yok abi olmuyor...yapraklar özdeş dememiş sadece öyle bir eksiklik var. Ama yaprakları özdeş kabul edeceksin. Bu ayrıntı için soru iptal olmaz gibime geliyor.

abi o çok büyük bir eksik oluyor ama :) elektroskoplar eş de dememiş ki :)

ayrıca momentum sorusunda düşey hız var sorunun başında, ama iç patlama sanki düşey hız yokmuş gibi yapılmış, o sorunun da yanlış olması gerekiyor diyorlar. ben doğruy yapmıştım onu :D
Sosyal ağlarda paylaş

YAHU O Türkçe sorusunda ben de C'yi işaretledim.

C de gayet uyan bişey. Bu kadar orta malı soru yapılır mı öss'de ya (orta malı soru=birden fazla cevabı olabilecek ne idüğü belirsiz soru)

sinir sinir sinir.

meraklısına, tr 9: ftp://dokuman.osym.gov.tr/2009/2009OSS/2009oss_tur.pdf

Ed-sostaki coğrafya-deniz sorusunu da mal gibi seviyeli şıkkı işaretledim. O an en çok o olabilcek gibi geldi.

Neyse, görüyorum da herkes aynı soruları kaçırmış 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

synorin said:

yok abi olmuyor...yapraklar özdeş dememiş sadece öyle bir eksiklik var. Ama yaprakları özdeş kabul edeceksin. Bu ayrıntı için soru iptal olmaz gibime geliyor.

abi o çok büyük bir eksik oluyor ama :) elektroskoplar eş de dememiş ki :)

ayrıca momentum sorusunda düşey hız var sorunun başında, ama iç patlama sanki düşey hız yokmuş gibi yapılmış, o sorunun da yanlış olması gerekiyor diyorlar. ben doğruy yapmıştım onu :D

soru iptal ettirecek bir eksik değil.Ayrıca elektroskoplar özdeş değil zaten soruda...sığaları farklı.Sadece yapraklarının aynı maddeden yapılmış ve eşit büyüklükte olduğunu vermesi gerekir diyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

YAHU O Türkçe sorusunda ben de C'yi işaretledim.

C de gayet uyan bişey. Bu kadar orta malı soru yapılır mı öss'de ya (orta malı soru=birden fazla cevabı olabilecek ne idüğü belirsiz soru)

sinir sinir sinir.

meraklısına, tr 9: ftp://dokuman.osym.gov.tr/2009/2009OSS/2009oss_tur.pdf

Ed-sostaki coğrafya-deniz sorusunu da mal gibi seviyeli şıkkı işaretledim. O an en çok o olabilcek gibi geldi.

Neyse, görüyorum da herkes aynı soruları kaçırmış 8-)

o soruyu ben dogru yapmıstım ama simdi okuyunca c sıkkıda mantıklıymıs

ben hala o deniz seviyesinde ısrarcıyım cevresindeki bitki türleri niye değişirki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...