Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 paylaşım topici

synorin

Öne çıkan mesajlar

Drall said:

bir de bi soru var geometri, çizip koycam buraya birazdan

edit: soru

http://img31.imageshack.us/img31/151/bubirsoru.jpg

cevabı 16ymış

BAK açısını 14 bulduk.
KAC de 74'müş.

ABC üçgeni ikizkenar olduğundan A'dan indireceğimiz hayali bir kenarortay/açıortay'a göre simetrik bir hayali F noktası oluşturursak, AKB üçgenine eş olan AFC üçgenini elde edebiliriz.

KAC açısı 74 idi, yeni eş üçgenimizde de FAC 14 olduğuna göre KAF açısı 60 derece olur. eş üçgen oldukları için AK da AF'ye eşit ve aradaki açı da 60 derece olduğundan, K ve F'yi de birleştirirsek elimizde bir adet eşkenar üçgen olur.

FCK açısına da k diyelim. AKC üçgeninin içe açıları toplamı 180=60+14+60+14+2k olacağından k=16 buluruz.

ABC üçgenimiz ikizkenardı, A açısı da 14+74=88 olduğundan ikiz açılar 46'şar kalır. yani ACB açımız 46.

k 16 idi, ACF de 14 bulduk, ikisi 30 eder.

46-30=16 BCK açısı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

_Mikael_ said:

Şöyle klasik bir soru var.3 kız 4 erkek yuvarlak masa etrafında herhangi 2 kız yan yana olmamak şartıyla kaç türlü sıralanır?Ben sürekli yanlış sonuç buluyorum.Nasıl düşünüyorduk bu soruları?Cevap 3!.4!
Haklılar valla soruyu yanlış okudum aha gitti bi net :D
Sosyal ağlarda paylaş

_Mikael_ said:

Yuvarlak masanın olayı yok mu peki ben de aynı şeyi yaptım ama birinde (n-1)! yaptım
Ya o şey olabilir şimdi zaten kızlar 1 tane sayılıyor sayımda 5 tane yapıyor n-1 den 4! oluyor sonra kızlar 3!
O değilde bu felsefedeki akımları anlamlarıyla beraber yazabilecek bi pati var mı korkuyorum patlayacak bi soru diye
Sosyal ağlarda paylaş

NoS said:

_Mikael_ said:

Yuvarlak masanın olayı yok mu peki ben de aynı şeyi yaptım ama birinde (n-1)! yaptım
Ya o şey olabilir şimdi zaten kızlar 1 tane sayılıyor sayımda 5 tane yapıyor n-1 den 4! oluyor sonra kızlar 3!
O değilde bu felsefedeki akımları anlamlarıyla beraber yazabilecek bi pati var mı korkuyorum patlayacak bi soru diye

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Felsefi_ak%C4%B1mlar

Hakkaten iyi hatırlattın ben de korkuyodum okuyayım bari şimdi :P

ama genelde felsefeden eleyici soru çıkmıyormuş, akımlarla ilgili çıkarsa en bilindiklerden çıkar diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Demin Ülke TV'ye Erdal Demirkıran mı ne o adam çıktı. Yerim Seni ÖSS, Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kitaplarının yazarı. Toronto Üniversitesi'nde 2002 yılında yapılan bi çalışmaya göre haşlanmış patates zekayı %34 artırıyormuş 3 saat boyunca. Ben yiycem bakalım işe yarıcak mı.

Bu arada yuvarlak masa sorusunda synorin yanlış yorumlamış olayı. Şöyle düşünmek gerekiyor:

Önce erkekleri diziyoruz. Sonra erkeklerden birini sabit tutuyoruz. Diğer erkekler aralrında 3! yer değiştirebiliyorlar. Kızları da bu erkeklerin arasında kalan yerlere oturtuyoruz. 4 koltuğa 3 kız P(4,3) şeklinde oturur. O da 4! ediyor. Bu yüzden 3!.4! yani sonuç.

Yuvarlak masanın olayı bu işte adamlardan birini sabitleyip sanki düz masaymış gibi bakıyosun olaya.

Edit: Oha herkes yanlış çözmüş soruyu resmen sırf synorin değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:

Demin Ülke TV'ye Erdal Demirkıran mı ne o adam çıktı. Yerim Seni ÖSS, Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kitaplarının yazarı. Toronto Üniversitesi'nde 2002 yılında yapılan bi çalışmaya göre haşlanmış patates zekayı %34 artırıyormuş 3 saat boyunca. Ben yiycem bakalım işe yarıcak mı.

Bu arada yuvarlak masa sorusunda synorin yanlış yorumlamış olayı. Şöyle düşünmek gerekiyor:

Önce erkekleri diziyoruz. Sonra erkeklerden birini sabit tutuyoruz. Diğer erkekler aralrında 3! yer değiştirebiliyorlar. Kızları da bu erkeklerin arasında kalan yerlere oturtuyoruz. 4 koltuğa 3 kız P(4,3) şeklinde oturur. O da 4! ediyor. Bu yüzden 3!.4! yani sonuç.

Yuvarlak masanın olayı bu işte adamlardan birini sabitleyip sanki düz masaymış gibi bakıyosun olaya.

Edit: Oha herkes yanlış çözmüş soruyu resmen sırf synorin değil.

yanlış değil abi...bakış açısı
bu tip sorularda sabitlemeye gerek kalmıyor
ama senin çözümün de gayet doğru
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o soru şu açıdan mantıksız
Bir kere soruda tür içinde hücre başına demesi lazım
Direk canlı olarak soruyorsa sendeki pürin+pirimidin bendekine eşit değil...hücre bazında eşit
ayrıca üreme hücreleri de bozuyor durumu o konuda da haklısın
saçma soru gibi geldi bana nerden buldunuz bunları?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...