ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Drall said: bir de bi soru var geometri, çizip koycam buraya birazdan edit: soru http://img31.imageshack.us/img31/151/bubirsoru.jpg cevabı 16ymış BAK açısını 14 bulduk. KAC de 74'müş. ABC üçgeni ikizkenar olduğundan A'dan indireceğimiz hayali bir kenarortay/açıortay'a göre simetrik bir hayali F noktası oluşturursak, AKB üçgenine eş olan AFC üçgenini elde edebiliriz. KAC açısı 74 idi, yeni eş üçgenimizde de FAC 14 olduğuna göre KAF açısı 60 derece olur. eş üçgen oldukları için AK da AF'ye eşit ve aradaki açı da 60 derece olduğundan, K ve F'yi de birleştirirsek elimizde bir adet eşkenar üçgen olur. FCK açısına da k diyelim. AKC üçgeninin içe açıları toplamı 180=60+14+60+14+2k olacağından k=16 buluruz. ABC üçgenimiz ikizkenardı, A açısı da 14+74=88 olduğundan ikiz açılar 46'şar kalır. yani ACB açımız 46. k 16 idi, ACF de 14 bulduk, ikisi 30 eder. 46-30=16 BCK açısı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Helal olsun ginaly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 +1 de benden. hakikaten helal olsun. artık inanabilirim senin 290lara dsgsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Yalan mı söylüyoz, zamanında fedeyle beraber feriştahını yazdık biz öss'nin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 o ortaya konulan nokta gerçekten çok proca, saygı duydum gayet. /bow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 emre bunu mustafaya soralım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 07-08'i çözdüm haftabaşında. Yarın da 2006'yı çözeyim diyorum. yapacak bişey yok insan boş kalınca kötü şeyler düşünüyor bitsin artık di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 duygularımız aynı (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Şöyle klasik bir soru var.3 kız 4 erkek yuvarlak masa etrafında herhangi 2 kız yan yana olmamak şartıyla kaç türlü sıralanır?Ben sürekli yanlış sonuç buluyorum.Nasıl düşünüyorduk bu soruları?Cevap 3!.4! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 erkekleri oturtup kızları araya oturttuğunu düşüneceksin çünkü zaten iki kız yan yana olamıyor o yüzden erkekler kendi arasında 4! kızlar kendi arasında 3! cevap 3!.4! oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 _Mikael_ said: Şöyle klasik bir soru var.3 kız 4 erkek yuvarlak masa etrafında herhangi 2 kız yan yana olmamak şartıyla kaç türlü sıralanır?Ben sürekli yanlış sonuç buluyorum.Nasıl düşünüyorduk bu soruları?Cevap 3!.4!Haklılar valla soruyu yanlış okudum aha gitti bi net :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Yuvarlak masanın olayı yok mu peki ben de aynı şeyi yaptım ama birinde (n-1)! yaptım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 _Mikael_ said: Yuvarlak masanın olayı yok mu peki ben de aynı şeyi yaptım ama birinde (n-1)! yaptımYa o şey olabilir şimdi zaten kızlar 1 tane sayılıyor sayımda 5 tane yapıyor n-1 den 4! oluyor sonra kızlar 3! O değilde bu felsefedeki akımları anlamlarıyla beraber yazabilecek bi pati var mı korkuyorum patlayacak bi soru diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 kızlar kendi aralarında 3! erkekler de aynı şekilde 4! sorunun veriliş biçimi (n-1)! i gerektirmiyor zaten yamulmuyorsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 NoS said: _Mikael_ said: Yuvarlak masanın olayı yok mu peki ben de aynı şeyi yaptım ama birinde (n-1)! yaptımYa o şey olabilir şimdi zaten kızlar 1 tane sayılıyor sayımda 5 tane yapıyor n-1 den 4! oluyor sonra kızlar 3! O değilde bu felsefedeki akımları anlamlarıyla beraber yazabilecek bi pati var mı korkuyorum patlayacak bi soru diye http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Felsefi_ak%C4%B1mlar Hakkaten iyi hatırlattın ben de korkuyodum okuyayım bari şimdi :P ama genelde felsefeden eleyici soru çıkmıyormuş, akımlarla ilgili çıkarsa en bilindiklerden çıkar diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 En bilindikleri bile bilmiyorum yazsan buraya süper olur hatta istediğin yeri söyle yazmam onu o derece :D :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 valla inan sen şimdi böyle söyle deyince aklıma bişey gelmiyo ancak testte görürsem bişeyler çağrıştırabilirim zaten 1 felsefe sorusuna düşcekse işimiz, durum feci demektir =p bilsem yardım ederim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 çalışın gençler çalışın bak ben çalışıyomuyum ? hayır niye çünki 6. girşimi bi amacım yok haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 john locke tabula rasa bitti gitti şaka maka geçen sene falan mı geldi, hatırlamıyorum ben felsefe sorusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 fosisler ne alemde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Demin Ülke TV'ye Erdal Demirkıran mı ne o adam çıktı. Yerim Seni ÖSS, Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kitaplarının yazarı. Toronto Üniversitesi'nde 2002 yılında yapılan bi çalışmaya göre haşlanmış patates zekayı %34 artırıyormuş 3 saat boyunca. Ben yiycem bakalım işe yarıcak mı. Bu arada yuvarlak masa sorusunda synorin yanlış yorumlamış olayı. Şöyle düşünmek gerekiyor: Önce erkekleri diziyoruz. Sonra erkeklerden birini sabit tutuyoruz. Diğer erkekler aralrında 3! yer değiştirebiliyorlar. Kızları da bu erkeklerin arasında kalan yerlere oturtuyoruz. 4 koltuğa 3 kız P(4,3) şeklinde oturur. O da 4! ediyor. Bu yüzden 3!.4! yani sonuç. Yuvarlak masanın olayı bu işte adamlardan birini sabitleyip sanki düz masaymış gibi bakıyosun olaya. Edit: Oha herkes yanlış çözmüş soruyu resmen sırf synorin değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Queen eyvallah belki senin dediğinde bi cevaptır da diğeri de yanlış değil. 4 adam var eğer kızlar yan yana oturamayacaksa 2 kızın arasında kesin olarak 1 erkek bulunacak. Yani bu olay sabit başka türlü istenilen olmuyor. Geriye kalan da işte kendi aralarında sıralanmaları 4!3! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Queen said: Demin Ülke TV'ye Erdal Demirkıran mı ne o adam çıktı. Yerim Seni ÖSS, Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kitaplarının yazarı. Toronto Üniversitesi'nde 2002 yılında yapılan bi çalışmaya göre haşlanmış patates zekayı %34 artırıyormuş 3 saat boyunca. Ben yiycem bakalım işe yarıcak mı. Bu arada yuvarlak masa sorusunda synorin yanlış yorumlamış olayı. Şöyle düşünmek gerekiyor: Önce erkekleri diziyoruz. Sonra erkeklerden birini sabit tutuyoruz. Diğer erkekler aralrında 3! yer değiştirebiliyorlar. Kızları da bu erkeklerin arasında kalan yerlere oturtuyoruz. 4 koltuğa 3 kız P(4,3) şeklinde oturur. O da 4! ediyor. Bu yüzden 3!.4! yani sonuç. Yuvarlak masanın olayı bu işte adamlardan birini sabitleyip sanki düz masaymış gibi bakıyosun olaya. Edit: Oha herkes yanlış çözmüş soruyu resmen sırf synorin değil. yanlış değil abi...bakış açısı bu tip sorularda sabitlemeye gerek kalmıyor ama senin çözümün de gayet doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Permütasyon kullanarak çözmüştüm ben de ama birini sabitleme olayını düşünmeden yaptığım için 3!.3! yapmıştım.Synorin biyoloji sorusunun cevabı benim düşündüğüm gibi miymiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Abi o soru şu açıdan mantıksız Bir kere soruda tür içinde hücre başına demesi lazım Direk canlı olarak soruyorsa sendeki pürin+pirimidin bendekine eşit değil...hücre bazında eşit ayrıca üreme hücreleri de bozuyor durumu o konuda da haklısın saçma soru gibi geldi bana nerden buldunuz bunları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar