zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Şimdi A kişisi X şirketinde işçi kadrosunda çalışmaktadır, A kişisinin aklına bir fikir gelir ve arkadaşı B kişisi ile Y şirketini kurmaya karar verir. Ancak A kişisi, Y şirketi durumu toparlayana kadar X şirketinde işçi olarak çalışmaya devam etmek ister. A kişisi aynı anda X şirketinde işçi ve Y şirketinde patron olabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 olabilir. X şirketindeki sözleşmesinde esktrada başka bir şirkette çalışamayacağına dair bir madde yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 hmm güzel bir noktaya değindin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Şirket şekillerine bağlı olarak olabilir. X şirketi Anonim Şirketi ise, orada çalışan herhangi biri başka bir Limited Şirketinin sahibi, yada hissedarı olabilir. Tek sorun bağkur ve SSK problemi. Onlarla ilgili sıkıntınız yoksa kim nerde nereye patron, çalışan veya hissedar olmuş çok farketmez ayarlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 çok yüzeysel cevap verdim sakjdfhskf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 fede güzel yerlere parmak atıyor son zamanlarda. takdire şayân.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 olabilir bi sikintida olmaz hatta bazi meslek gruplarinda 2 sirkette calisan bile olabilirsin(muhendislik gibi ) senin durumunda onemli olan su zaten sirket sahibi olmak orda calismak anlamina gelmez zaten sirkete sadece ortak olunabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 fede'nin dediği gibi sözleşmene bakar. birçok yer başka yerde çalışamazsın diye madde koyar sözleşmeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 BonePART güzel bir şey dedi, şirket sahibi olmak demek çalışmak değil, ortak demek dedi beğendim bu düşünceyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 hizmet akti ile çalışanlar 5510 sayılı yasanın 4/a maddesine tabidir (eski ssk) şirket ortakları ise aynı yasanın 4/b maddesine tabidir (eski bağkur) ikisi bir arada olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Yalnız anonim şirketlerde kurucu ortak olmak veya sonradan hissedar olmak arasında nüans farkları var, oralara dikkat etmek lazım. Eğer bir şirkette SSK'sı devam ediyorsa, gidip başka bir şirkette kurucu ortak olamaz ama sonradan hisseleri devralabilir, hissedar olarak. Bunun gibi birşey. En iyisi bir müşavire sormanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Armentum Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 sunthewhich said: Yalnız anonim şirketlerde kurucu ortak olmak veya sonradan hissedar olmak arasında nüans farkları var, oralara dikkat etmek lazım. Eğer bir şirkette SSK'sı devam ediyorsa, gidip başka bir şirkette kurucu ortak olamaz ama sonradan hisseleri devralabilir, hissedar olarak. Bunun gibi birşey. En iyisi bir müşavire sormanız. nüans farkı olmaz, nüans zaten ince fark demektir. asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Armentum said: sunthewhich said: ...nüans farkları var, ... nüans farkı olmaz, nüans zaten ince fark demektir. asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 ticaret hukuku 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Türkiye'de önce işi yapar sonra kaçağını ararsın. a kişisi durumu kendine dert ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 koskoca şirket müdürü başkasının şirketinde çalışır mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 kurucu ortaksa bağkur'lu olmak zorunda ama eski işinde çalışmaya devam edebilir. skk'ya ödenmiş primleri de bağkur'a devredilir, yani bir kaybı da olmaz. yalnız bu kanunlar çok değişti son zamanlarda, mevzuatı pek takip etmediğim için yanılıyor olabilirim. müdür ve işçi olarak da çalışabilir aynı anda. müdür dediğin de işçidir netekim, skk'ya tabiidir. dendiği gibi diğer çalıştığı yerle olan iş akdinde aksi yönde bir şart olmaması lazım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 once ssk warsa ssknin deva etmesinde bi sikinti yok gidip bagkura bildirim yaparsin ben sskya su numarayla kayitliyim oraya odeme yapmaya devam edecegim diye hic bi ikinti olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ha sunuda belirtiyim o onemli olabilir sozlesmeli misin bilemicemde ozellikle eski calistigin sektorde bi yeni urun ortaya cikarar o sektorde calismaya baslarsan turkiyede normalde hic bisi olmazda buyuk bi sirkese a sirketi sikinti cikarabilir urettigin tkonoloji hakkinda hak talep edebilir ama teoride tabe bu dava sonuclanana kadar patent biter zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 yani teknoloji üretsen bile, şirketin kaynaklarını kullanmadan ürettiysen bir hak idda edemez bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ya iste sirketin kaynaklari icine senin zamaninda girince karisiklasioda diyorum ya turkiyede imkansiz bu isin icinden cikilmasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 huun said: kurucu ortaksa bağkur'lu olmak zorunda ama eski işinde çalışmaya devam edebilir. skk'ya ödenmiş primleri de bağkur'a devredilir, yani bir kaybı da olmaz. bu arada bu kesinlikle yanlis kurdum cunku ltd sirket sskliyken sifi sorun cikti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 BonePART said: ya iste sirketin kaynaklari icine senin zamaninda girince karisiklasioda diyorum ya turkiyede imkansiz bu isin icinden cikilmasi bu bence uygulanabilir değil :) gece çalıştım dersin mesai saatleri dışında olduğu sürece kimse hak idda edemez bence :) bu dava uzar gider direk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 zgrw said: BonePART said: ya iste sirketin kaynaklari icine senin zamaninda girince karisiklasioda diyorum ya turkiyede imkansiz bu isin icinden cikilmasi bu bence uygulanabilir değil :) gece çalıştım dersin mesai saatleri dışında olduğu sürece kimse hak idda edemez bence :) bu dava uzar gider direk :) yaw abi bende onu diyorum istede buyuk bi sirketse urastirir durur yoka bisi olcagi yk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ablam şirketler hukuku ve iş hukuku kitaplarımı hacıladığı için cevap veremiyorum de oluyor yani git bir ergun tuna şirketler ve iş hukuku kitabı al adam orada o kadar sade yazmışki bizim bakkala okutsam hukukçu olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar