Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şirket Kurma Problemi

zgrw

Öne çıkan mesajlar

Şimdi A kişisi X şirketinde işçi kadrosunda çalışmaktadır, A kişisinin aklına bir fikir gelir ve arkadaşı B kişisi ile Y şirketini kurmaya karar verir. Ancak A kişisi, Y şirketi durumu toparlayana kadar X şirketinde işçi olarak çalışmaya devam etmek ister. A kişisi aynı anda X şirketinde işçi ve Y şirketinde patron olabilir mi?

Cevaplarınızı bekliyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şirket şekillerine bağlı olarak olabilir. X şirketi Anonim Şirketi ise, orada çalışan herhangi biri başka bir Limited Şirketinin sahibi, yada hissedarı olabilir. Tek sorun bağkur ve SSK problemi. Onlarla ilgili sıkıntınız yoksa kim nerde nereye patron, çalışan veya hissedar olmuş çok farketmez ayarlanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız anonim şirketlerde kurucu ortak olmak veya sonradan hissedar olmak arasında nüans farkları var, oralara dikkat etmek lazım.

Eğer bir şirkette SSK'sı devam ediyorsa, gidip başka bir şirkette kurucu ortak olamaz ama sonradan hisseleri devralabilir, hissedar olarak.

Bunun gibi birşey. En iyisi bir müşavire sormanız.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Yalnız anonim şirketlerde kurucu ortak olmak veya sonradan hissedar olmak arasında nüans farkları var, oralara dikkat etmek lazım.

Eğer bir şirkette SSK'sı devam ediyorsa, gidip başka bir şirkette kurucu ortak olamaz ama sonradan hisseleri devralabilir, hissedar olarak.

Bunun gibi birşey. En iyisi bir müşavire sormanız.

nüans farkı olmaz, nüans zaten ince fark demektir.

asdas
Sosyal ağlarda paylaş

kurucu ortaksa bağkur'lu olmak zorunda ama eski işinde çalışmaya devam edebilir. skk'ya ödenmiş primleri de bağkur'a devredilir, yani bir kaybı da olmaz. yalnız bu kanunlar çok değişti son zamanlarda, mevzuatı pek takip etmediğim için yanılıyor olabilirim.

müdür ve işçi olarak da çalışabilir aynı anda. müdür dediğin de işçidir netekim, skk'ya tabiidir. dendiği gibi diğer çalıştığı yerle olan iş akdinde aksi yönde bir şart olmaması lazım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

ha sunuda belirtiyim o onemli olabilir
sozlesmeli misin bilemicemde
ozellikle eski calistigin sektorde bi yeni urun ortaya cikarar o sektorde calismaya baslarsan
turkiyede normalde hic bisi olmazda buyuk bi sirkese a sirketi sikinti cikarabilir
urettigin tkonoloji hakkinda hak talep edebilir ama teoride tabe bu
dava sonuclanana kadar patent biter zaten
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
ya iste sirketin kaynaklari icine senin zamaninda girince karisiklasioda
diyorum ya turkiyede imkansiz bu isin icinden cikilmasi

bu bence uygulanabilir değil :) gece çalıştım dersin mesai saatleri dışında olduğu sürece kimse hak idda edemez bence :) bu dava uzar gider direk :)
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:
BonePART said:
ya iste sirketin kaynaklari icine senin zamaninda girince karisiklasioda
diyorum ya turkiyede imkansiz bu isin icinden cikilmasi

bu bence uygulanabilir değil :) gece çalıştım dersin mesai saatleri dışında olduğu sürece kimse hak idda edemez bence :) bu dava uzar gider direk :)

yaw abi bende onu diyorum istede
buyuk bi sirketse urastirir durur
yoka bisi olcagi yk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...