Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktı

Joker

Öne çıkan mesajlar

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını ve ''imtiyazlı ortaklık''tan yana olduklarını yineledi.

Merkel, ''Almanya-Fransa Buluşması'' adı altında başkent Berlin'deki Potsdamer Platz meydanında düzenlenen bir etkinliğe Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ile birlikte katıldı.

Agela Merkel, başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) gençlik kolu olan ''Genç Birlik'' tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Almanya ve Fransa'nın güçlü bir Avrupa için birlikte çalıştıklarına vurgu yaparak, ''Türkiye'yle imtiyazlı ortaklığa 'evet', AB üyeliğine 'hayır' diyoruz'' dedi.

AB'nin bir yandan nasıl geliştirilmesi, diğer yandan da nasıl yenilenmesi gerektiğini düşünmek durumunda olduklarını belirten Merkel, bunu da ancak Hristiyan Demokratların gerçekleştirilebileceğini savundu.
Sosyal ağlarda paylaş

bizden geçti ama EU üyesi olursak bir çok insan için (ortalama gelir ve üstü) ucuz sayılabilecek paralarla avrupanın iyi okullarında eğitim görmek mümkün olacak eğer EU birliğine girersek. Ki o para ucuz gelmiyecek insanlara da kolaylıkla burs sağlanabilecek paralar (1000-2000 euro civarı bir çok iyi okul EU vatandaşları için).

dolayısıyla herhangi tartışmada avrupa birliğine burun kıvırırken bunu da düşünmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

ha tabi önümüzdeki en az 50 yıl içersinde olması da gerçekçi gelmiyor bana (avrupa birliğinin sistemi değişmedikçe).

Ama zaten söz hakkının nüfusla orantılı olması sadece oldukça saçma. belirli bazı kriterler belirlersin (hukuk, teknoloji, eğitim, EU içersinde bulunma süresi, kurucu üyelik vs) , o kritlerleri ne kadar sağladığına göre söz hakkı artar azalır. böylece türkiye gibi stratejik olarak önemli fakat almanya kadar söz hakkına sahip olabilecek kapasitede olmayan ülkeleri de alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

daverc said:
Ben olsam bende karşı çıkarım üstüne ihbin ihbin gülerim. Türkiye avrupa birliği için tam yetersiz, neresinden tutsan elinde kaliyor gerçi doğu bloğu ülkeleri var giren ama onlar din konusundan yırtıyorlar.

Yetersizden ziyade, fazla. Ben olsam ben de almam. Almanyadan sonra en çok parlamenter bizde oluyor yanlış hatırlamıyorsam. E AB ile ilgili en hayati kararlarda çok ciddi bi oy gücü oluyor elinde. NATO da bile bazen çıkıntılık yapınca herkes ayağa kalkıyor, AB yi düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...