Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS'de hiç Mehmet Akif çıkmaması...

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Bugüne kadar ÖSYM İstiklal Marşı'yla ilgili hiçbir soru sormamış... Bütün ders kitaplarının ilk sayfasında yer alan, her milli ve özel günde okunan, hayatın içinde olan İstiklal Marşı ne yazık ki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınavlarda görmezden gelinmiş. Peki bir milletin yazdığı destanı kaleme döken büyük şairle ilgili durum ne? Onun da cevabı hiç iç açıcı değil. Mehmet Akif Ersoy'la ilgili de 1976 yılından beri bir tek soru çıkmış ÖSS'de.. Ersoy'un muhteşem kitabı Safahat'la ilgili de hiç soru çıkmamış...

ÖSYM'den İstiklal Marşı'na ve Mehmet Akif´e Tavır (mı ?)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=846008&title=iste-osymnin-carpik-zihniyeti

ve final yorumu:

Özetle; ÖSYM bundan sonra, yeni ve yürürlükte olan programlara göre ölçme yapmalıdır ve bu ölçmede konu dağılımlarının yanında, milletimizin geleceği için İstiklal Marşı, Safahat ve Mehmet Akif gibi değerler üzerinde ısrarla durmalıdır. Eğer 2009 yılı sınav sorularının hazırlanmasında Türk Edebiyatı'nın yeni programı dikkate alınmazsa liselerde bu program kadük kalacaktır. Görülüyor ki ÖSYM eli ile kotarılan ÖSS Türkiye'de müfredatın sağlıklı işlenmesinde pay ve sorumluluk sahibidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim sistemi süper hergün mükemmel pırlanta gibi gençler yetişiyorda mehmet akif li soru kaldıydı bir tek kaldı ki bu adamlar mehmet akif ile övünürler mehmet akif ise islami duyguları çok yoğun yaşayan değerli bir aydınımızdı fakat kendisinin sahip olduğu vatan sevgisinin toz zerresi kadar kısmına şu an ondan alıntı yapanlar sahip değil bu da çok üzücü birşey gerçekten.Onun dışında evrim ile ilgili troll gibi soru sormaktan ona fırsat bulamamışlardır haha
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Akif'in Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk'ün bazı devrimlerine sert karşı çıktığı, hatta şapka devriminden sonra ülkeyi terk ettiği konuşulur. Böyle bir sebebi olabilir belki ama hiç hiç sanmıyorum. Sorulmamış bir sürü yazar varken Mehmet Akif'e odaklanmak direk beyin yıkama hareketi. O zaman herkes sevdiği yazar için çıksın ÖSS neden bunu sormuyor desin.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
baktın, inceledim.
hiç erol büyükburç da sormamışlar.

en çok onu sormayacaklar mıydı yahu?

dur bunu ses dergisine kapak yapayım ben!

başlık:
VEFASIZLIK DİZ BOYU!

alt kısma da "En çok onu soracaklardı! Saksı değil!" yazalım

bi bakıma mendelin bezelyelerinden daha önemli bu ama.

@cüce

120 + 60 oldu olalı geliyo bildiğim kadarıyla. tmciler söylesin
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada, taze tmci olarak yanıtlayayım, gayet de 2 bölümlü öss sisteminde (yani şu anki sistemde) , yazar sorusu geliyor. Şurada doğdu, bunu yaptı etti, şunu yazdı diye anlatıyor, şıklara da yazarları veriyor. Oluyor yani bu artık.

Hani 3 sene de sayısal okudum, ama Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı'ndan çektiğim kadar ne fizikten ne kimyadan ne de biyolojiden çektim.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
o değil de, ilk böümde dilbilgisi sormasalar full çekicem, mehmet akif konusunu bilmem de, hepsini anlam falan sorsunlar, anlatım bozukluğu da olur.

bende o anlam sorularını yapamıyorum, soruda anlamamızı istediklerinin üstüne çıkıyorum, yeni yeni anlamlar çıkarıyorum. göreceli geliyor herşey sonra asıl anlamını kaybediyor soru falan filan..
Sosyal ağlarda paylaş

eğer çok yakın iki şık varsa ve sen de derin düşünüyorsan o an, o soru yatıyor ne yazık ki anlamda =/ çıkmayacak bi küçük anlam çıkarıp şıkkı doğru diye düşünüyorsun çünkü o an.

bu arada yazmayı öğrenmek değil, yani yazım kuralları noktalama falan yapabildiğim şeyler de, bağ fiilidir sıfat fiilidir, bi de fiil yapısı falan, bunaltıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...