Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Merak ettiğim birşey var bazı yerlerde cssnin yanında "less table more div" ibaresi görüyorum . Css nin mantığı bumudur tablo kullanımını azaltmak mı ? tablo kullanmanın div kullanmaktan farkı ve zararları yararları fln nelerdir kafama takıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bikere css hayattır =) Div kullanmak bence birçok yönden daha faydalı. Öncelikle web sitelerinin daha hızlı açılmasını sağlar. Google css'e aşıktır. Eğer yazılımla beraber kullanacaksan sana tasarımda büyük kolaylıklar sağlar. Ama şuda var ki tüm browserlera uygun şekilde yapabilmek var ki işin en saçma tarafı. W3C kurallarına uyarak yaparsan sorun yaşamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 eet o her browsera uyduramama sorunu deli edici bilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Pluton said: W3C kurallarına uyarak yaparsan sorun yaşamazsın. Internet explorer hariç (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Mirage said: Pluton said: W3C kurallarına uyarak yaparsan sorun yaşamazsın. Internet explorer hariç (:P) Eve IE6 hariç ama IE7 ve IE8 'de problem olmuyor ayrıca, zaten IE6 kadar saçma bir browser görmedim ben ancak şuda var ( bu test 100.000 günlük kullanıcı girişi olan sitede yapılmıştır. ) Hala internet kullanıcılarının %45'i IE6 kullanıor. Mlsf IE6'ya özel bir css yazmak zorundasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Bu ie bilerek mi yapıyo bu olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Yok artık W3C standartlarına uyumlu browserlar üretiyo ancak IE6 çok çok önceden çıkarıldıgı için o zamanlarda W3C Komisyonu olmadıgı için kafalarına göre çıkarmışlardı. Ie6 'da en nefret ettiğim olay PNG resimlerin arkaplanını beyaz olarak görmesidir mesela, hoş onunda JS ile çözümü falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Disease said: Merak ettiğim birşey var bazı yerlerde cssnin yanında "less table more div" ibaresi görüyorum . Css nin mantığı bumudur tablo kullanımını azaltmak mı ? tablo kullanmanın div kullanmaktan farkı ve zararları yararları fln nelerdir kafama takıldı hayır, css'in amacı "daha az tablo, daha çok div" değil. css, arayüz tasarımıyla içeriği ayırmak için ortaya atılmıştır. elementi, datasetler için tasarlanmıştır. dolayısıyla bu elementin arayüz oluşturmak için oluşturulmasına engel olmayı amaçlar css. yani css'in amacı; "gerektiğinde tablo, gerektiğinde div" olmalıdır. insanlar son zamanlarda tablolara gereksiz bir husumet besler oldu (css olmadığı zamanlarda, mecburi aşırı kullanımından olsa gerek). yeni nesil tarayıcılarda bildiğim kadarıyla tablolar o kadar yavaş değil. ayrıca o yavaşlığı hissetmek için gerçekten çoook büyük tablolara ihtiyaç var (ki arayüz şekillendirmek için o kadar büyük bir tablo olma ihtimali yok gibi bir şey). yani işin bu tarafı, kanımca css fanatikleri tarafından ortaya atılmıştır. peki arayüz ile içeriği ayırmak önemli midir? evet. semantik web'den, linked datalardan, popüler adıyla web2.0, web3.0'lardan bahsedeceksek gereklidir. bu bir zorunluluktan öte, internet üzerinde salınan veriyi erişilebilir kılmak için gerekli olan bir bilinçtir. erişilebilirlik de sadece kolay bulunabilirlik değildir. yeri gelir görme özürlüler içindir, yeri gelir yazıcılar içindir vs.. ayrıca css'in, üzerinde daha kolay çalışılabilir web siteleri yapmamıza yardım ettiği de bir gerçek. css zen garden'a bir göz at. gerçekten isminin hakkını veren bir sitedir: http://www.csszengarden.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 İşin açıkçası sırf browser uyumsuzluğu yüzünden firefox için yaptığım bişey internet explorerda yamuk yumuk çıka çıka bana kafayı yedirdiği için sırf flashta yapmaya başladım siteleri . Ha tabiki hiç kullanışlı değil editlemesi dert html gibi notepadde bile açıp editleme imkanı yapabilme gibi şeyleri yok ama en azından beni kafa yedirme derdinden kurtarıyordu . Şimdilerde biraz daha dinamik sayfalara yönelik çalışmak istediğimden flash bu konuda pek yeterli ve çabuk olmuyor açıkçası . Flash baya bi yük browsera benim gözümde . Biran önce css yi biraz daha efektif kullanmayı öğrenip flash bağımlılığından kurtulmak istiyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… reyou Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 eskiden div table yerine daha cok tercih edilen bir olaydi, cunku internet yavasti ve internet sayfalarinda resimler azdi videolar yoktu/cok azdi, flash yoktu/cok azdi, ses yoktu/cok azdi ve javascript yogun degildi, genelde statik sayfalardi 1-2 dinamik sayfa vardi, ancak simdilerde sayfalarin hemen hepsi dinamik oldu, yukarida saydiklarimin hepsi web sayfalarinin icerisine girdi, ve celikle birlikte internet hizida degisti. bunun sonucunda insanlar artik table-div arasindaki iliskiye takilmiyor bile, cunku aradaki yuklenme farki su anki internet hizlarina gore cok cok az.. eger web sayfasi optimizasyon sitelerine girerseniz table-div arasindaki iliskiden bahsetmezler bile.. google in anasayfasinda bile 1 textbox 2 button var adamlar hizalamak icn table kullanmislar, halbuki div de kullanabilirlerdi ancak table kullanmak hizalama acisindan hem hiz hemde garantilik kazandiririr, bende 1 yil oncesinde kadar div asigi idim table dan nefret ederdim ancak, zamanla degisik browserlarin div e degisik tepkiler gosterdiklerini gordukce table a yonelmeye basladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Flash icin illaki UI kullanarak gelistirme yapmak zorunda degilsin. Zaten ActionScript 3.0 kullanman eninde sonunda gerekiyor. AS3'u adam gibi ogrenip, UI'dan tamamen kurtularak gayet notepad kullanarak yapabilirsin istedigin seyleri.Kilcigim ben Ama tabi flash'in tek sorunu yuklemesi falan degil, icinde bulunan text'in arama motorlari tarafindan algilanmamasi. Haliyle SEO'ya hancer sapliyor (sadece ona degil, mining'e, grinding'e ve daha bir cok seye hancer sapliyor). Tablo vs. Div konusundaysa, butun browser'lar ortak bir sistem kullanmadigi surece kimse kimseyi DIV kullanmiyor diye suclayamaz, yadirgayamaz. Is tasarim isiyse, FF hack, IE hack comment'leri dolduraraktan css yaratmaktansa oturur tabloyla yaparim. Amma velakin yine SEO acisindan div'ler daha avantajli. Ractamainus'un bahsettigi Semantics konusuysa en onemli nokta. Yazdigin kodun anlam tasimasi lazim. Bu simdilik cok buyuk bir sorun olarak gozukmuyor ama yakin zamanda cok guzel tool'lar cikacak (5 sene icerisinde, hatta arama motorlari buna bir ornektir) ve web semantics cok buyuk onem tasiyacak. Haliyle ne kadar erken ogrenirseniz, o kadar ileriye yonelik calisma yapmis olursunuz. IE'nin kendi basina takilmasina gelince... Baska birisinin de dedigi gibi W3C, bu adamlar calismaya basladiktan sonra ortaya cikmis bir kurum. Hatta Netscape Navigator'i da simdi kullanmaya kalksaniz o da ayni sorunlari gosterir(di). Tabi IE, Microsoft sayesinde ayakta kaldi. Bilgi Uni'de yapilan Linux Senligi'ne Yahoo'da JS Dev olarak calisan bir amcam gelmisti. Kendileri Netscape'te JS'yi gelistiren baya agir abilerdendi. Ona sordular, ne olacak bu JS'nin hali diye. Hatta niye IE boyle yapiyor diye. Dedi ki, "Biz JS'yi gelistirince, Netscape one gecmek icin kodu tamamen kapali tuttu. Bu nedenle Microsoft, tarihin en basarili reverse engineering calismasini yapip IE'ye JS parser yerlestirdi ki bence o donemde, hicbir fikirleri olmadan cikarilabilecek en iyi isi cikardilar". Simdi millet gizleyince elindeki teknolojiyi, haliyle IE bunu kendi kafasina gore gelistiriyor. Sonra farkliliklar cikiyor ortaya. Ha Windows sayesinde, IE cok guclendi. Haliyle artik "insanlar bize uysun, biz ne yaparsak o standart olur" mantigiyla ne W3C biraktilar ne bi sey. Daha yeni yeni ortak noktalar bulunuyor ki bunun da sebebi ortaya XHTML diye bir sey atilmasidir. Eger o olmasaydi, mark-up yavas yavas anlamini yitirecekti zaten, ki buna sen de cok iyi bir orneksin, insanlar HTML'le yapmalari gereken seyleri Flash'la ve resimlerle yapmaya basladilar. Ama ileriki yillar yine HTML'in parlayacagi yillardir. Bu nedenle oturup adam gibi DIV'lerle nasil yapilir diye az cok fikrin olsun. Illaki kullanmak zorunda hissetme kendini; ama bil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Dün gece çok heveslendim zaten sabah başladım css çalışmaya . Zaten temelini biliyorum işin advanced kısmıyla uğraşmaya başlıycam birazdan akşama kadar e-bookları tutorialleri incelerim fln . Ciddi anlamda kavramak istiyorum şu işi . Actionscriptle de uğraşmıştım hadi hazır flash kullanıyorum madem actionscripti öğreniyim ufak ufak dandirikten oyun fln da yapar kendimi eğlendiririm diye düşündüm . Da uçsuz bucaksız bi olay bu actionscript ya . Heleki olay actionscriptile animation olayına girdiğinde baya bi uğraştırıcı . Çok güzel bişey aslında yani çok isterim deliler gibi actionscript öğrenmeyi ama onun yerine javascript öğrenmeyi düşünüyorum html ve css yi tamamen oturttuktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… reyou Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 http://www.dynamicdrive.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 bu arada konu madem css, alin size visual css designer. 3 aydir kullaniyorum, ucretinide odedim fullunu aldim. ff ve ie embedded. herhangi bir css parcasini, embedded browser uzerinde isaretleyebiliyor veya direk browserdan secebiliyorsunuz( firebug mantigi). asil olayi ise css edit olayini live olarak size gosterior (firebugdada mumkun ama biraz cetrefilli bi is), sonrada bu degisiklikleri direk dosya sistemine veya uzaktaki sunucya ftp,sftp vs uzerinden atabilior. stylizer öncesi küfrede küfrede css yaziyordum, simdi kodu bitirip iki dakka stylizer açip işi bitiriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 pharuck said: genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... aslında abi hani kolay bi iş olsa herkes yapar diye düşünmüyorum da herkes yapıyo o yüzden çokta master olmaya gerek yok diye düşünüyorum (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: pharuck said: genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... aslında abi hani kolay bi iş olsa herkes yapar diye düşünmüyorum da herkes yapıyo o yüzden çokta master olmaya gerek yok diye düşünüyorum (: bende tam aksine dert sorun etmeden bir iste uzmanlasilmak isteniyorsa eger buna deger cabayi sarfetmek gerektigini savunuyorum. basit templatelerle bir site olusturup stylesheet problemi yasayan insanlarin, cogunluk tarafindan "master" sifatina nail insanlara danistiklarini ve masterlarin bu isten para kaldirdiklarini gormussunuzdur (en azindan ben bi cok kez yasadim). yani emek sarfetmis insan her zaman degerlidir bu sebepten master olmak kisinin tercihiyse bu toplum icin gereklidir. : ) (sabah sabah neler diyorum ben dur sakin ol bi kahve ic be adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. her iste oldugu gibi bu isin de taklidleri mevcud tabi ki. bu farkli bir konunun basligi ancak ben bu isi yapan, yani domain ve hosting masraflari haric 50 liraya site yapan adamlari takdir ediyorum acikcasi. o musteriyi kafalama onca isi basite indirgeme ve bunda basarili olma cabalari hakikaten takdire deger... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. E bu her iste var. Onemli olan musteriye aradaki farki anlatmak. Musteri istedigini secer. Sen adama 2k fiyat bictiginde adam 50 litaya yapilanla ayni olmayacagini bilir zaten. Bilmeyen adamla da is yapmak zorunda degilsin cunku belli ki ne yaparsan yap, adam senin harcadigin emegin degerini bilmeyecek. Bu nedenle sen adama 50 liralik site yapsan da olur. Burada piyasaya gore degil de mantiga gore hareket etmek gerek. Sen "ben 50 liralik is yapmam" diyorsan, o zaman birakirsin 50 liraya yapan yapsin; benim yaptigim 2k, isine geliyorsa, dersin olur biter. Kizmak mantiksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 bide bu css ile ilgili problemleri için danışabiliceğim en iyi forum hangisidir . mesela bi sorunum var 3 tane div var yanyana sağ ve solda ki hangi çözünürlükte olursa olsun köşelere yatıyolar ama ortadaki div sadece çalıştığım çözünürlükte ortalanıyo hepsinde ortalamayı bi türlü başaramadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Disease said: bide bu css ile ilgili problemleri için danışabiliceğim en iyi forum hangisidir . mesela bi sorunum var 3 tane div var yanyana sağ ve solda ki hangi çözünürlükte olursa olsun köşelere yatıyolar ama ortadaki div sadece çalıştığım çözünürlükte ortalanıyo hepsinde ortalamayı bi türlü başaramadım. boyle durumlarda container kullanman gerekiyor galiba istedigin soyle birsey: [hr] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Hmm demek istediğini anladım sağol dostum bi deniyim edit:yanlış okumuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Disease said: Hmm demek istediğini anladım da ha container ın ha body nin %50 sini vs. almış ne farkediyoki bu ornekte container icinde bulundugu alanin (body) %50 sini almis durumda ancak sen bunu baska bir divin icine entegre edersen onun sizelarina gore bicimlendirecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 bi an position için %50 okudumda ondan yazmıştım düzelttim . Hiç düşünmemiştim ya bunu nası aklıma gelmedi şaştım :P. Peki bir tek divi nası ortalarsın ekranın her çözünürlükte . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 1.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım Css × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 İşin açıkçası sırf browser uyumsuzluğu yüzünden firefox için yaptığım bişey internet explorerda yamuk yumuk çıka çıka bana kafayı yedirdiği için sırf flashta yapmaya başladım siteleri . Ha tabiki hiç kullanışlı değil editlemesi dert html gibi notepadde bile açıp editleme imkanı yapabilme gibi şeyleri yok ama en azından beni kafa yedirme derdinden kurtarıyordu . Şimdilerde biraz daha dinamik sayfalara yönelik çalışmak istediğimden flash bu konuda pek yeterli ve çabuk olmuyor açıkçası . Flash baya bi yük browsera benim gözümde . Biran önce css yi biraz daha efektif kullanmayı öğrenip flash bağımlılığından kurtulmak istiyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 eskiden div table yerine daha cok tercih edilen bir olaydi, cunku internet yavasti ve internet sayfalarinda resimler azdi videolar yoktu/cok azdi, flash yoktu/cok azdi, ses yoktu/cok azdi ve javascript yogun degildi, genelde statik sayfalardi 1-2 dinamik sayfa vardi, ancak simdilerde sayfalarin hemen hepsi dinamik oldu, yukarida saydiklarimin hepsi web sayfalarinin icerisine girdi, ve celikle birlikte internet hizida degisti. bunun sonucunda insanlar artik table-div arasindaki iliskiye takilmiyor bile, cunku aradaki yuklenme farki su anki internet hizlarina gore cok cok az.. eger web sayfasi optimizasyon sitelerine girerseniz table-div arasindaki iliskiden bahsetmezler bile.. google in anasayfasinda bile 1 textbox 2 button var adamlar hizalamak icn table kullanmislar, halbuki div de kullanabilirlerdi ancak table kullanmak hizalama acisindan hem hiz hemde garantilik kazandiririr, bende 1 yil oncesinde kadar div asigi idim table dan nefret ederdim ancak, zamanla degisik browserlarin div e degisik tepkiler gosterdiklerini gordukce table a yonelmeye basladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Flash icin illaki UI kullanarak gelistirme yapmak zorunda degilsin. Zaten ActionScript 3.0 kullanman eninde sonunda gerekiyor. AS3'u adam gibi ogrenip, UI'dan tamamen kurtularak gayet notepad kullanarak yapabilirsin istedigin seyleri.Kilcigim ben Ama tabi flash'in tek sorunu yuklemesi falan degil, icinde bulunan text'in arama motorlari tarafindan algilanmamasi. Haliyle SEO'ya hancer sapliyor (sadece ona degil, mining'e, grinding'e ve daha bir cok seye hancer sapliyor). Tablo vs. Div konusundaysa, butun browser'lar ortak bir sistem kullanmadigi surece kimse kimseyi DIV kullanmiyor diye suclayamaz, yadirgayamaz. Is tasarim isiyse, FF hack, IE hack comment'leri dolduraraktan css yaratmaktansa oturur tabloyla yaparim. Amma velakin yine SEO acisindan div'ler daha avantajli. Ractamainus'un bahsettigi Semantics konusuysa en onemli nokta. Yazdigin kodun anlam tasimasi lazim. Bu simdilik cok buyuk bir sorun olarak gozukmuyor ama yakin zamanda cok guzel tool'lar cikacak (5 sene icerisinde, hatta arama motorlari buna bir ornektir) ve web semantics cok buyuk onem tasiyacak. Haliyle ne kadar erken ogrenirseniz, o kadar ileriye yonelik calisma yapmis olursunuz. IE'nin kendi basina takilmasina gelince... Baska birisinin de dedigi gibi W3C, bu adamlar calismaya basladiktan sonra ortaya cikmis bir kurum. Hatta Netscape Navigator'i da simdi kullanmaya kalksaniz o da ayni sorunlari gosterir(di). Tabi IE, Microsoft sayesinde ayakta kaldi. Bilgi Uni'de yapilan Linux Senligi'ne Yahoo'da JS Dev olarak calisan bir amcam gelmisti. Kendileri Netscape'te JS'yi gelistiren baya agir abilerdendi. Ona sordular, ne olacak bu JS'nin hali diye. Hatta niye IE boyle yapiyor diye. Dedi ki, "Biz JS'yi gelistirince, Netscape one gecmek icin kodu tamamen kapali tuttu. Bu nedenle Microsoft, tarihin en basarili reverse engineering calismasini yapip IE'ye JS parser yerlestirdi ki bence o donemde, hicbir fikirleri olmadan cikarilabilecek en iyi isi cikardilar". Simdi millet gizleyince elindeki teknolojiyi, haliyle IE bunu kendi kafasina gore gelistiriyor. Sonra farkliliklar cikiyor ortaya. Ha Windows sayesinde, IE cok guclendi. Haliyle artik "insanlar bize uysun, biz ne yaparsak o standart olur" mantigiyla ne W3C biraktilar ne bi sey. Daha yeni yeni ortak noktalar bulunuyor ki bunun da sebebi ortaya XHTML diye bir sey atilmasidir. Eger o olmasaydi, mark-up yavas yavas anlamini yitirecekti zaten, ki buna sen de cok iyi bir orneksin, insanlar HTML'le yapmalari gereken seyleri Flash'la ve resimlerle yapmaya basladilar. Ama ileriki yillar yine HTML'in parlayacagi yillardir. Bu nedenle oturup adam gibi DIV'lerle nasil yapilir diye az cok fikrin olsun. Illaki kullanmak zorunda hissetme kendini; ama bil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Dün gece çok heveslendim zaten sabah başladım css çalışmaya . Zaten temelini biliyorum işin advanced kısmıyla uğraşmaya başlıycam birazdan akşama kadar e-bookları tutorialleri incelerim fln . Ciddi anlamda kavramak istiyorum şu işi . Actionscriptle de uğraşmıştım hadi hazır flash kullanıyorum madem actionscripti öğreniyim ufak ufak dandirikten oyun fln da yapar kendimi eğlendiririm diye düşündüm . Da uçsuz bucaksız bi olay bu actionscript ya . Heleki olay actionscriptile animation olayına girdiğinde baya bi uğraştırıcı . Çok güzel bişey aslında yani çok isterim deliler gibi actionscript öğrenmeyi ama onun yerine javascript öğrenmeyi düşünüyorum html ve css yi tamamen oturttuktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 http://www.dynamicdrive.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 bu arada konu madem css, alin size visual css designer. 3 aydir kullaniyorum, ucretinide odedim fullunu aldim. ff ve ie embedded. herhangi bir css parcasini, embedded browser uzerinde isaretleyebiliyor veya direk browserdan secebiliyorsunuz( firebug mantigi). asil olayi ise css edit olayini live olarak size gosterior (firebugdada mumkun ama biraz cetrefilli bi is), sonrada bu degisiklikleri direk dosya sistemine veya uzaktaki sunucya ftp,sftp vs uzerinden atabilior. stylizer öncesi küfrede küfrede css yaziyordum, simdi kodu bitirip iki dakka stylizer açip işi bitiriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 pharuck said: genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... aslında abi hani kolay bi iş olsa herkes yapar diye düşünmüyorum da herkes yapıyo o yüzden çokta master olmaya gerek yok diye düşünüyorum (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: pharuck said: genel olarak ie nin css e olan durumundan yakiniliyor ancak biliyorsunuz ki cok basit bir scriptle bunun uzerinden gelebilirsiniz... gibi... ancak derseniz ki ben her browser icin ayri stiller mi yazacagim maalesef oyle... "-kolay bir is olsaydi herkes yapardi zaten" diip bi sure sacinizi basinizi koparin, bi kac makale okuyun ie nin hangi betikleri tanimadigini yada yanlis yorumlandigina iliskin, sonra elbet asacaksiniz bu sorunu. ne kadar aglasakta bu duzelmiyecek... zaten "-ben bu isi yapacagim" diyen adama yuk olmaz bu dert... aslında abi hani kolay bi iş olsa herkes yapar diye düşünmüyorum da herkes yapıyo o yüzden çokta master olmaya gerek yok diye düşünüyorum (: bende tam aksine dert sorun etmeden bir iste uzmanlasilmak isteniyorsa eger buna deger cabayi sarfetmek gerektigini savunuyorum. basit templatelerle bir site olusturup stylesheet problemi yasayan insanlarin, cogunluk tarafindan "master" sifatina nail insanlara danistiklarini ve masterlarin bu isten para kaldirdiklarini gormussunuzdur (en azindan ben bi cok kez yasadim). yani emek sarfetmis insan her zaman degerlidir bu sebepten master olmak kisinin tercihiyse bu toplum icin gereklidir. : ) (sabah sabah neler diyorum ben dur sakin ol bi kahve ic be adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. her iste oldugu gibi bu isin de taklidleri mevcud tabi ki. bu farkli bir konunun basligi ancak ben bu isi yapan, yani domain ve hosting masraflari haric 50 liraya site yapan adamlari takdir ediyorum acikcasi. o musteriyi kafalama onca isi basite indirgeme ve bunda basarili olma cabalari hakikaten takdire deger... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Disease said: Balon niye patlamadı hala annamadım ya . Web tasarım çok uzun iş ya sırf css htmlyle bitse gene iide phpsi js si asp si uğraşılmaz uğraşan güzel paralar kazanır ama benim gördüğüm 50 liraya süper site yaparım abi diye dolaşan ilanlar var bunun sonucu web tasarımın öneminden değerinden çakmayan firmalar gelip senden ucuz ucuz siteler istiyor. E bu her iste var. Onemli olan musteriye aradaki farki anlatmak. Musteri istedigini secer. Sen adama 2k fiyat bictiginde adam 50 litaya yapilanla ayni olmayacagini bilir zaten. Bilmeyen adamla da is yapmak zorunda degilsin cunku belli ki ne yaparsan yap, adam senin harcadigin emegin degerini bilmeyecek. Bu nedenle sen adama 50 liralik site yapsan da olur. Burada piyasaya gore degil de mantiga gore hareket etmek gerek. Sen "ben 50 liralik is yapmam" diyorsan, o zaman birakirsin 50 liraya yapan yapsin; benim yaptigim 2k, isine geliyorsa, dersin olur biter. Kizmak mantiksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 bide bu css ile ilgili problemleri için danışabiliceğim en iyi forum hangisidir . mesela bi sorunum var 3 tane div var yanyana sağ ve solda ki hangi çözünürlükte olursa olsun köşelere yatıyolar ama ortadaki div sadece çalıştığım çözünürlükte ortalanıyo hepsinde ortalamayı bi türlü başaramadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Disease said: bide bu css ile ilgili problemleri için danışabiliceğim en iyi forum hangisidir . mesela bi sorunum var 3 tane div var yanyana sağ ve solda ki hangi çözünürlükte olursa olsun köşelere yatıyolar ama ortadaki div sadece çalıştığım çözünürlükte ortalanıyo hepsinde ortalamayı bi türlü başaramadım. boyle durumlarda container kullanman gerekiyor galiba istedigin soyle birsey: [hr] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Hmm demek istediğini anladım sağol dostum bi deniyim edit:yanlış okumuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pharuck Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Disease said: Hmm demek istediğini anladım da ha container ın ha body nin %50 sini vs. almış ne farkediyoki bu ornekte container icinde bulundugu alanin (body) %50 sini almis durumda ancak sen bunu baska bir divin icine entegre edersen onun sizelarina gore bicimlendirecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 bi an position için %50 okudumda ondan yazmıştım düzelttim . Hiç düşünmemiştim ya bunu nası aklıma gelmedi şaştım :P. Peki bir tek divi nası ortalarsın ekranın her çözünürlükte . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar