Arién Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Dün sabah Karak-Norn Serverında Talabecland de aynen Region chatten şunu yazdım. "Yeni kurulan Precision Guild ımıza tüm Türk oyuncuları bekleriz." Görüldüğü üzere bu sadece yeni kurulan bir guild in reklamı ve biz Türk oyuncuların çok daha rahat farketmesi için yapılmış tek cümleden oluşan bir yazı. Daha 2 sn bile geçmeden Region chatte benim böyle yazmam olay oldu. Neymiş efendim Region Chat te Ingilizce konuşmak zorundaymışız (tamam kabul). Ve ben ısrarla bunun sadece 1 tek cümle oldugunu ve guild recruitment hakkında bir yazı oldugunu ve türk oyuncuların daha rahat görmesi için yazdıgımı belirtmeme ragmen bir anda karşımda yaklaşık 5-6 kişilik bir grup ile tartışmaya başladım. Tartışma uzadı.. o kadar uzadı ki, konu "Burası Avrupa server ı ama siz daha Avrupa Birligine bile üye değilsiniz" olacak kadar Siyasi boyutlara kadar ilerledi. *Not düşmek isterim: Siyaset gibi konuların bu tip forumlarda tartışılmasının yasak oldugunu hatırlatırım o yüzden sadece yabancı oyuncular ın türklere bakış açısı ile alakalı tartışırsak memnum olurum* Sizler de kesin görmüşsünüzdür kendi oynadıgınız serverlarda en azından denk gelmiştir Almanca, Norveçce region chatten konusuldugunu. Onlar konustukları zaman kimse çıkıp aynı ağır ithamlarda bulunmamıştır. Ben en azından Norn da bunlara tanık oldum ve inanın çok ağırıma gitti. Paylaşmk istedim. Onların o şekilde konuşmaları kimseyi rahatsız etmezken.. benim Guild Alımı için yazdıgım tek cümleden oluşan bir yazı bile bu insanları rahatsız ediyorsa.. nedir bu? Bi laf vardır "Türk' ün Türk' ten başka dostu yoktur" diye. Sanırım gerçekten haklılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bakariz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Sanırım senın serverın'da örümcek beyinli kıl tipler çok K8P'de region'dan trçe konuştuğumuzda oldu sadece diğerleri biz anlamıyoruz lütfen ingilizce yazın şeklinde basit ve haklı kelimelerde bulundu...Ve konu öle kapandi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arién Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Valla dostum insanın siniri bozuluyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardius Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 aslında hepsi öyle degil. ama kendini bilmez bi kaç pislik de cıkabiliyor işte:) türk veya yabancı olması degil esas problem insanların yapısında. tanıdıgım bi kaç yabancı var. oldukca efendi ve kibarlar. region chat konusunda biraz haklılar ama. ben sahsen hiç türkçe yazmam region chatte. kendi dilinde yazanlarıda bişi sölemem ama içimden yadırgarım. o elemanlar olayı cok saptırmış. sonucta dedigin gibi bir çok insan kendi dilinde yazıyor bazen. sana öyle tepki göstermeleri onların kendi ayıpları. türkün türkten baska dostu yoktur lafına karşıyım:) ne türklerden kelek yedik su online oyun camiasında:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fuzulee Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bakarız'a +1. bence de şans eseri öyle uyuz adamlara denk gelmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bakariz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Doğrudur kötü bir durum böyleleri ile uğraşmamak lazım neticede bu bi oyun eğlenmek için para veriyorsun takma kafana ignore et gitsin bölelerini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bakariz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 sardius said: türkün türkten baska dostu yoktur lafına karşıyım:) ne türklerden kelek yedik su online oyun camiasında:) Sadece online da olsa iyidir....Eski oynadiğim oyunda çok yabancı arkım vardi bir çok türkten daha fazla insanlardı...İş insanlıkta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardius Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bakariz said: sardius said: türkün türkten baska dostu yoktur lafına karşıyım:) ne türklerden kelek yedik su online oyun camiasında:) Sadece online da olsa iyidir....Eski oynadiğim oyunda çok yabancı arkım vardi bir çok türkten daha fazla insanlardı...İş insanlıkta evet onu anlatmaya calıstım. olay tamamen insanlıktan ibaret:) insan her yerde insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tandagh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Sende kaysaydın region chatten onlara haketmişler bence :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mkeceli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bizimdebasımıza geldı ugrastık ban attırdık... bann attırdıgım adamlarıda Friend listesine ekleyıp kac gun bann yedıklerını takıp ettık 3 ıla 7 gun arası bır sure boyunca bann yıyolar. yeterkı sız agzınızdan cıkana dıkkat edın. ben avrupalıların halen NAZI olduklarını ılerı surdugum ıcınde uyarı aldım. bu arada Turk guildi kurulmasına sadece bazı yabancılar deıl Turk oyuncular bıle karsılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3ng3siz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 sonra kızıp guildi kapattın mı ? "0 found" yazıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FatihTheOasis Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Daoctaki yabancı arkadaşlarımla hala konuşuyorum hatta geyik anlayışları bizimkilere çok yakın ayrıca ben region chatten s.a Arkadaşlar nasılsınız diye mesaj atarım arada cevap verenleride guilde davet ediyodum kimsede bana laf atmadı ha olurda atarsa öyle ağır konuşurumki gelir özürdiler :)(ağır konuşmak küfürle olmaz). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Daocta 1 kere türkm dedim diye atmşlardı gruptan onun dışında ispanyol ve italyan çok yakın arkadaşlarım oldu benim de. Acaip eğleniyoduk italyanca öğretiyolardı ben türkçe öğretiyodum falan güzeldi.Öss bitsin dönücem inş ama bırakmışlar :( olsun yeni arkadaşlar ediniriz napalım : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 İster Türk ol ister Rus, ister İtalyan, o tartışmanın içine girdiğin anda giydirenler olacaktır. Yani Türklere özel muamele söz konusu değil. Oyun ortamı böyle birşey. Şikayet edersin, cezalarını alırlar. Almana Norveçliye birşey denmeyip Türklere deniyorsa sebebi Türklerin daha sık yapıyor olmasıdır. "Dost acı söyler." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 işte ingilizce konuşacaksın, ruslar rusça konuşunca millet nasıl giydiriyor, eşi benzeri yok. fırsat verirsen illa işsiz güçsüz birileri çıkar dırdır yapacak. bir satırı burnundan getirirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 türkler baya dandik insanlar oldukları için adamlar haklı. ülkelerinin içine sıçtıkları içinde önyargılı adamlar haklı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Abi İngilizce sunucuya girip de kendi dilinde konuşmanın mantığını anlamadım. "E kendi dilimizde sunucu yok :(" savunmasını da kabul etmiyorum şahsen, bu etik bi olay. Ben bile sinir oluyorum biri İngilizce serverda genelden İtalyanca, İspanyolca, Rusça hatta Türkçe konuştu mu. Hiçbirimizin "ya isteyen istediği dilde konuşsun, Rus'un tekinin gelip general chatten Rusça konuşması beni rahatsız etmiyo" diyeceğini sanmıyorum ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arién Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 sanırım benim yazdıgım şeyi çekip çekiştirip farklı manalarda anlamışsınız. ben region chat ten türkçe konusuyorum demedim.. kaldı ki ben de karşıyım insanların ingilizce dışında kendi lisanlarında konuşmaları. :) guild i kapamadım hala duruyor kapamak için de bir nedenim yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 konuda irdelenmesi gereken sorun türkçe konuştu wtf barbar müsvettesi denmesi olayı değil, isveçli norveçli bilimum oyuncuların yazılarına spamfest yapmadıkları sürece tepki almamalarına (ki onu ingilizce yapınca da alırsın) karşılık tek satırlık lafta rage olunulması. ha iki saat tartışılacak bir konu mu, değil. xyz dilleri de ingilizce değil, no u der ve iplemezdim muhabbetin gerisini şahsen, internette rastgele bir herifle neyi tartışıcam ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mkeceli Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Fly said: konuda irdelenmesi gereken sorun türkçe konuştu wtf barbar müsvettesi denmesi olayı değil, isveçli norveçli bilimum oyuncuların yazılarına spamfest yapmadıkları sürece tepki almamalarına (ki onu ingilizce yapınca da alırsın) karşılık tek satırlık lafta rage olunulması. ha iki saat tartışılacak bir konu mu, değil. xyz dilleri de ingilizce değil, no u der ve iplemezdim muhabbetin gerisini şahsen, internette rastgele bir herifle neyi tartışıcam ki. bosver be arkadasım daha Turk oyuncular bıle bırbırıne destek olamaz her fırsatta saldırırken yabancıların bunu sana yapmalarını cok gorme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 dosduuuum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arién Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 mkeceli said: bosver be arkadasım daha Turk oyuncular bıle bırbırıne destek olamaz her fırsatta saldırırken yabancıların bunu sana yapmalarını cok gorme Fly said: iki saat tartışılacak bir konu mu, değil. xyz dilleri de ingilizce değil, no u der ve iplemezdim muhabbetin gerisini şahsen, internette rastgele bir herifle neyi tartışıcam ki. herkesin içinde seni ve türk halkını aşağılayacak küçültecek laflarla sana saldırılsaydı inan sen de seyirci kalamazdın. Keşke siyasi mevzulardan bahsedecek kadar yeterli inglizcem olsaydı da saatlerce tartışsaydım adamlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mkeceli Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Arién said: mkeceli said: bosver be arkadasım daha Turk oyuncular bıle bırbırıne destek olamaz her fırsatta saldırırken yabancıların bunu sana yapmalarını cok gorme herkesin içinde seni ve türk halkını aşağılayacak küçültecek laflarla sana saldırılsaydı inan sen de seyirci kalamazdın. Keşke siyasi mevzulardan bahsedecek kadar yeterli inglizcem olsaydı da saatlerce tartışsaydım adamlarla. kımınle neyı tartısacaksın.. adam kufur edıor arkadasım nıe kufur edıosun ne alıp veremedıgın var dıorum ya ben saka yapıordum dıyor.. obur Ataturke kufur edıor daha sonra ogrenıoruz adam ermenıymıs bannlatıoruz.. arkasından baska bırı turklere laf atıyor ozelden mesaj atıoruz hayırdır derdın ne dıoruz adam falanca oyunda turkler cok hıle yapardı sevmem sızı dıor. adam genel chatten sızde kadın hakkı yok onları kole gıbı kullanıorsunuz dıor adama donup tarıhte kadına secme secılme ozgurlugunu ılk bızım ulkemızde verıldı iranlamı karıstırdın bızı dıoruz ha iran ha siz dior... bu son lafı edene kızamıorum cunku cumhur amcamızında boşbakan amcamızında hanımları poketlı gezıor... sen ulkenı adam gıbı dısarıda tanıtma. lobiyi bırak masa bıle kurama. danımarkaya yalandan dıklen sonra gıt bı taraflarına sarıl sana da soverler banada soverler... ayrıca mesajımı bosa alıntı yapmısın ben senın mesajın yerıne kalkıp baskasından alıntı yapmısım yanlıslıkla sen bana bıkbıklanıyorsun.. genel chatte orda burda agız dalası yaparak bı yere varamazsın acık vermıcek acık arayacak adamı banlatacaksın kapak nıyetıne. bak konu acmısın konuya yorum yapanların kacı sana destek olmus? o sana destek olmayıp karsı cıkan adamlar sunu dusunmezler her serverda Rus corp order of sweden made in falanca ulke gıbı guildler kendı dıllerınde regional chatten yazarken kımse gıkını cıkarmaz. sen TURK kelımesını kullan ınca o deyyuslarda (ruslar vs.) basta olmak uzere herkes sana yuklenır. konuyu buraya tasırsın senınle aynı mılletten olan adamlar sana onları savunup kurallardan bahseder.. elın avrupalısı kuralları cıgnerkende nolacak bıze bır zararı yok dıyıp hos gorurler.. yanı o mesaj tamamen sana.. boswer arkadasım takma kafana... sadece oyunda regional chatte deıl o adamları bıraz ararsan burada da bulursun salla gıtsın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FatihTheOasis Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Yani hocam genelleme yanlış dediğim gibi daha başıma hiç gelmedi gelseydi benim tartışmam fazla uzun sürmezdi lafı giydirir cekilir kousurdu kendi kendine hatta az sinirlendirip banlatmada güzel bi taktik olur.Ayrıca o 3-5 kişi yüzünden genel olarak bi avrupa düşmalığı hoş değil öyle ülke başbakanlarının tavrına bakıp bu ülke bize düşman bu ülkeyle anlaşamıyoruz gibi bişey denmemesi lazım çünkü insanlar bambaşka düşünüyor nasıl bizim başbakan ve cumhurbaşkanıyla nerdeyse %100 farklı düşündüğümüz gibi.Yani kısacası istisnalarla kaideyi bozmayın,farklı kültür farklı tat ama önce insan olmak lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar