Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 zaman belirtmek için Gündüz / Gece deriz ya, akşam üstüyse, mesela 6.30 7 gibi ise, Akşamüstü diyebiliyor muyuz? benim hatırladığım kadarıyla güneş batmak üzereyse gece, doğmak üzereyse gündüz yazıyoruz. Ama daha iyi bilen birisinden öğrenmem iyi olur. yardımlarınızı bekliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 mezarlarından kalkıp gelen zombilerle ilgili çok iyi fikirlerim var, yazmak ister misin? ciddiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yazsam bile çekmek için zombi bulamam euaheuh ekipmanım 1 adet tripot ve 1 adet handycam'den oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 genelde günes doğarken karga bokunu yemeden denir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 arkada helikopter çarpışması olmayan filmleri izlemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yaz akşamüstü diye ya, yazılıyor gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Senaryo yazım kuralları olduğunu biliyorum ama bence en iyi senaryo, kişinin ve ekibinin en iyi anlayabildiği şekilde yapılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yani bencede akşamüstü yazılabilmeli sonuçta senaryo dediğin filmi yazıyla anlatan şeydir, sırf kuralı var diye akşamüstü olan zamanı gece diye yazmak manasız geliyor, ama sonuçta bu bir ödev ve benim kuralına göre yazmam gerekiyor malesef. emin olamadığım için senaryonun o kısmını 1-2 saat ileri alıyorum ve gece yazıyorum :) teşekkür ettim hepinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ya final draftta akşamüstü seçeneği var, bence çok rahat yazabilirsin akşamüstü diye. kuralda sadece gece gündüz yazılır diye bir şey yok aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Gün / Gece olarak geçer senaryoda Edit : Örnek senaryo istersen gönderebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Neyse ben o konuyu çözdüm, ancak şu anda başka birşeye takıldı kafam. senaryonun bir sahnesi, konser salonunda geçiyor. şimdi konser salonundaki izleyicilerin arasında olan bir açı düşünün, bu "İç - Konser Salonu / Gece" şeklinde bir sahne. bu sahnede aynı zamanda müzik sahneside görünüyor ve ben bu görüntüden sonra müzik sahnesinden konser salonunu gören bir açıya geçmek istiyorum. bunu ayrı bir sahne olarak mı yazmam gerek? yani "İç - Konser Salonu / Konser Sahnesi / Gece" şeklinde mi yapmalıyım? Şüpheye düştüm çünkü 2 açıda da her 2 mekan gözüküyor. yani hem sahne hem seyircilerin olduğu bölüm, 2 sahnede de gözüküyor. bunlar ayrı sahneler olarak değerlendirilir mi? @Capn: Örnek senaryo var elimde, yinede sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 2 Farklı sahne olması gerekir blok çekersin sahneyide :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 nası yani bir tek senaryo yazarken mi zaman belirtmek için gece gündüz deriz yoksa senaryo yazmanın konuyla pek alakası yok mu sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Bize sadece Gündüz/Gece olarak yazdırılıyor ki kural olarak bildiğim kadarıyla bunun dışı yok, kabul edenler olabilir ama bizde kesinlikle kabul edilmediği gibi ödevin yanmasına sebep oldu bazı arkadaşlarda Gündüz/Gece dışında yazılması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ben recep ivedik 2'nin senaryosuna baktım mesela, "sabahleyin", "öğlen iki suları", "güneşin ucu biraz gözükürken" gibi şeylere gözüm takıldı, dedim ne pis heriflermişsiniz siz diye atıcaktım senaryoyu yere ama atamadım, portakal suyu dökmüşler üstüne elim yapıştı, allahın cezaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 valla biz yazıyoruz gayet, feride çiçekoğlu onaylı sdgdsfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Ardeth said: nası yani bir tek senaryo yazarken mi zaman belirtmek için gece gündüz deriz yoksa senaryo yazmanın konuyla pek alakası yok mu sdf Sahnelerin zamanını belirtmek için kullanılıyor senaryo yazımında Bize verilen örneklerden birini buldum mesela, 1. İÇ. Nesrin'in İş Yeri. Gün. NESRİN,NİLGÜN,ÇAYCI 1. GENEL Ç. Büronun açık kapısı Küçük bir odada üstü kağıtlarla dolu iki masa Pencere kenarında karşılıklı oturmuş iki kişi boş kahve fincanlarını alan çaycı 2. BOY Ç. Nesrin ayağa kalkar Gözleri dalgın bakarak Küçük büro içinde dolanır. NESRİN Bunları bilmiyordum. Benim başıma geleceğini de düşünmezdim. 3. GENEL Ç. Nilgün oturduğu koltuktan kalkarak Nesrin'in yanına gelir. Masanın üzerinde duran fotoğrafları sinirli bir şekilde gösterir.Kamera Nilgün'ün hareketini izleyerek SOLA ÇEVRİNME (Pan yani asdfs) yaparak masadaki zarfa yaklaşır. KARARMA sonrasında yeni sahne geliyor işte,böyle devam ediyor.Senin anlatmaya çalıştığın şeyi kendi senaryo ödevimde tek sahne içinde ayrı planlarda anlatarak yapmıştım bende,Çekimler arası halledersin işi edit : ulan onca düzenli yazmıştım,boşluklara forum izin vermiyor adsfdsa anlarsın işte sen, ayrıca o sahne başlığında her kelimeyi . ile bitirmekte zorunlu bizde,zaten kural o da sdafsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 DarKRideR said: Bize sadece Gündüz/Gece olarak yazdırılıyor ki kural olarak bildiğim kadarıyla bunun dışı yok, kabul edenler olabilir ama bizde kesinlikle kabul edilmediği gibi ödevin yanmasına sebep oldu bazı arkadaşlarda Gündüz/Gece dışında yazılması bu yüzden risk alamıyorum bende. ha hoca sorsaydı risk nedir diye, yazardım "SAHNE 10: İÇ - ŞAKİRİN EVİ - ÖĞLE VAKTİ GİBİ AMA TAMDA DEĞİL" alırdım 100'ü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 burtonesk said: valla biz yazıyoruz gayet, feride çiçekoğlu onaylı sdgdsfg. feride: çiçeğin oğlu feride: bayırın gülü feride: lazer kalkanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 burtonesk said: valla biz yazıyoruz gayet, feride çiçekoğlu onaylı sdgdsfg. valla genel olarak okuduğum ciddi senaryoların çoğunda Gündüz/Gece'den başka bir şey göremedim,kalıp olarak verilen kuralda bu tabii ama kuralları yerine göre yıkmak en iyisi :) Biz bu tip gün içindeki zamanları planların içinde zamanı belirtecek nesneleri veya durumları göz önüne koyarak belirtmiştik. Ha derseniz bir daha senaryo yazarmıyım,hayır yazmam sdafas zaten sevmiyordum,beceremiyordum da zorladılar yazdırdılar ama 3. sınıftaki senaryo yazım dersi dışında bir daha da yazmam sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 final draft diye bir program var arkadaşlar, eğer bilmeyenler varsa diye yazıyorum, orda gayet afternoon, noon bilmemne hede hödö var ve yazılabiliyor. aronofsky yazabiliyorsa siz de yazabilrisiniz ama hoca zorluyorsa gündüz/gece diye, risk almamak mantıklı olur. edit ekleme: ya ben senaryo yazmaktan inanılmaz nefret ediyorum, hatta şu an yarına bişey yetiştirmeye çalışıyorum ama buradayım mesela dhjsdf. en son derviş zaim'in bize üzerinde çalışmamız için verdiği senaryoda bile akşamüstü vardı. ama işte hocadan hocaya göre değişiyor sanırım=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 hmm olabilir tabii ki,zaten şuan sinemada kural olarak belirtilen bir ton şey uygulanmıyor ki iyi ki uygulanmıyor çoğu :) Öyle zaman belirtilmesi tabii çok daha büyük kolaylık sağlar ama yine de hocaların sağı solu belli olmaz,xen sen şimdilik %100 kurala uyda kendi senaryolarında aşarsın bunları sadf ben aşmam,yazmayacam,dedim asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 bencede, temkinli gitmek lazım zaten hocamızda pek bi bırakma meraklısı. geçen dönem final sınavında sınıf mevcudunun 2 katı insan vardı. geçen seneyi 2-3 istisna hariç toptan bırakmış herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 burtonesk said: şu an yarına bişey yetiştirmeye çalışıyorum ama buradayım mesela dhjsdf. aha ben jfdghjdhfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ya hala yazamadım sdf. içimden gelmiyor resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar