Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Ben bir ara Mandriva kullandım. Ben beğenmiştim ama özel bir üstünlüğü yok. Denemek isteyen kursun ama çok bir şey beklemesin yani. Ubuntu diyorum hala. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bende bu ubuntu şeysini deniyim dedim canımdan bezdirdi. küçükken tek kelime ingilizce bilmeden ingilizce windows 95 te çıkan sorunlarda çektiğim karın ağrılarını çektim 1 saatlik kullanım sonunda. windowsun güvenli kipine kurban olıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 BabacumMostors said: bir de ubuntuda wine üzerinden windows oyunları oynayabiliyor muyuz? eski arcade oyunalrdan bir iki tanesini yükelyip oynamak isyiyorum da (mario, sonic gibi) dos emulatoru var. kurulu olarak gelmiyor da add/remove programs bölümünden bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ben bu ubuntunun özel netbook sürümünü indirdim.. usb flash belleğe attım.. hatta o kadar güzel oldu ki şu anda bir x makinasına gidip bu belleği taksam sıfırdan işletim sistemi çalıştırıyor.. ama şöyle de bir sorunum var ben maiknama ubuntuyu kuramadım.. tam %73 e geliyor "kuramıyoruz bunu biz" diyor.. dedim ehrhalde eski sürümlerden problem.. temiz bir format çaktım ben buna ama yien %73 de yükleme taklıyor hata meszı veriyor mesajda da yok "cd/dvd nizin merceğini silin, daha yavaş yazdırın, daha serin bir ortamda tekrar deneyin" diyor.. şimdi bir dee hdd iki bölüme ayırıp öyle yüklemeyi deneyeceğim belki de tek parça halinde uğraştığım için olmuyordur.. yada hdd yan bastı.. neyse aynı durumla karşılaşan oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 HDD değil, USB yan bastı gibi duruyor. USB'yi fat32'ye formatla, tekrar yükle içine Ubuntu'yu, öyle dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 e CDdeki dosya bozuk olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 GERGE said: HDD değil, USB yan bastı gibi duruyor. USB'yi fat32'ye formatla, tekrar yükle içine Ubuntu'yu, öyle dene. hmm mantıklı bunu da deneyeyim hoş zate yükelemden önce formatlamıştım ama ntsf formatında olmuştu o galibam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Windows ftw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 mouse çok yavaş, delaylı hareket ediyo sebebi nedir bunun? mouse ayrlarından hızını mızını uğraştım baya ama olmadı. bide ekran kartıyla ilgili driver update önerdi, kabul ettim. restarttan sonra hep siyah ekran çıkıyo karşıma ubuntu logosundan sonra. napılabilir böyle bi durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 BabacumMostors said: mandriva kullanmış olan avr mı* bende de ubuntu var ama netbook için özel bir sürüm henüz yayınlamadılar.. bu mandriva ubuntudan daha hızlı diyorlar da kursammı kurmasam mı bir türlü bilemedim.. ya da kurup deneyeyim yorum ayzarım ne bileyim Bu sabah yükledim, out-of-the-box olduğunu iddaa edmesine rağmen Arch Linux'den daha çok ince ayar, iş istedi. Hızlı, çok da güzel ama nasıl newbie dağıtımı daha anlayabilmiş değilim. not: şimdiye dek denk geldiğim en geniş repo'lardan birine sahip olduğunu söylemeliyim. Arch kadar iyi değil ama Ubuntu ve Suse'den daha iyi buldum. Paket sayısı olarak söylemiyorum bunu, içerik ve güncellik olarak. Bulamadığım tek bir yazılım bile olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 ben ubuntuyu kurdum b il :) meğersem dosyayı eksik dl etmiş nasıl olduysa 900 luk dosya 367 mb idi şimdi gel gelelim win programları nasıl kullanılıyor bunda tutoriallı (mümkünse görselli) anlatım verebilecek olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 wine'ı yükle yeter. Normal windows gibi ondan sonra. setup dosyasına çift tıklayıp yüklersin. ubuntu menüye eklenir program. eğer setupa çift tıklamak çalıştırmazsa winefile komutu ile wine'ın kendi dosya yöneticidini açarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Tebrik ederim. Ubuntu hastasıyım. Sadece tek sorun Ati ile olan bir anlaşmazlıkları var. özellikle xpress kartlar üzerine. Tek sıkıntım bu şimdilik. İnşalah oda 9.5 sürücüleri ile çözülecek diye bir beklenti içindeyiz. Ayrıca windows ortamından ubuntu ile direk gnome ortamına geçmek biraz bocalamana sebep olabilir. Eğer sıkılacak gibi olursan kubuntu-desktop'a çevirmeni tavsiye ederim. KDE 4 ile çok gelişti. Gnome biraz geriden takip ediyor şimdilik. ubuntu-tr.org'tan tüm sorularına cevap bulabilirsin. Özgür ve özgün yazılımlar dünyasına hoşgeldin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 fglrx kullanma zaten ki Jaunty yüklemiyor bile fglrx'i. RadeonHD kullan. Ben onu kullanıyorum, çok mutluyum. Gerçi eski kartları desteklemiyor. X1000 ve sonrası. Eğer fglrx'de ısrar edersen de xine kullanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Senin ekran kartın nedir GERGE? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mobility X1600 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Peki sorunsuz olarak kullanabilir musun? glxinfo | grep render lspci | grep VGA çıktıları nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 İkisi de olması gerektiği gibi. KWin'in composition modunda rahatça video da izleyebiliyorum XVideo extension ile. Her zaman fglrx'de sorun du bu, hatta XShm'yi kullanmaya zorlandığımız bile olurdu XVideo'yu kapatıp. EVE Online falan da rahatça çalışıyor. Deneyiver bir, o kadar zor değil ayarlamak. EXA kullan ama XAA yerine, daha iyi oluyor. Şu ayarlar: Option "DPMS" Option "AccelMethod" "EXA" ve şu modüllerle kullanıyorum, hotplugging kullanıyorum (daha yeterince iyi değil ve EXA yerine XAA kullanıyor o zaman) Load "dbe" Load "v4l" Load "glx" Load "dri" RadeonHD'nin 1.2.4 versiyonu 2.6.29 kernel ile kullanıyorum bu arada. Ubuntu daha bu versiyona update olmadı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Açıkcası xorg.conf içi boş geliyor. Sürücü ayarlarını başka yerden okumakta ubuntu. Dolayısıyla her ne kadar xorg.confu yedeklesem de malesef içi boş olduğu ve jaunty ile gelen mesa sürücülerini kullandığı için değiştirdiğimde geri dönüş yapamıyorum. Denediğin sürücülerin hiç birisi jaunty ile gelen mesa sürücüleri kadar sağlam olmamıştı açıkcası. fglrx de buna dahil. 9.04 bu yönüyle beni rahatlattı biraz olsun ama yinede sürücülerim stable değil gözle hissedilir bi sorun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Xorg'da olması lazım ekran kartı ayarları. Ekran kartı sürücüsünün okunacağı başka bir yer yok. Söyle birşey olması lazım Xorg'unun: Section "Screen" Identifier "Default Screen" DefaultDepth 24 EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Device" Identifier "Default Device" Driver "mesa" EndSection Eğer boşsa yanlış yere bakıyorsun yada bir hata var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Bone said: hehe güzel reklam olmuş yalnız. master linux programmer olmadıkça açık kaynak kullanmanın bir yararı yok tabii o ayrı bir mesele. modem driverı konusunda problem de var tabii... (linuxçüler kızacak) Abi halt etmissin sen. Acik kaynak kodlu zilyon tane seyde belli bir donanim ile ariza cikaran satirlari degistirerek sorunu cozdugum oldu. Ustelik oyle pro programci degilim ben. Hatta masaustu programcisi hic degilim. Yaptiklarimin hemen hepsini google'a sorarak buldum. Vindoz gibi bilmemne bellek read olamadi demesinden milyon kat daha iyi kullandigin seyleri kurcalayabilmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 di'ye katılıyorum. Açık kaynak sürücü kavramı var bir kere. İstediğin sürücünü, istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Çok kalay bir şekilde hem de. Synaptics Touchpad mesela. Windows'da hayal bile etmediğim kadar çok ayar gördüm Linux'e geldiğimde. Windows sürücüsünde olmayan bir sürü özellik eklendi ayrıca. Ekran kartı da öyle, istediğim gibi ayarlayabiliyorum. Ayrıca eminim ki bilgisayarında onlarca açık kaynak program kullanıyorsundur Bone. WinRAR'ın algoritması bile açık kaynak, üzerine bir de utanmadan para alıyorlar. Webkit, Mozilla, CCCP gibi codeclerin içeriği, VLC, Mplayer, OpenOffice hepsi Windows'da çok kullanılan açık kaynak programlar. Linux'de kendin derleyerek çok daha rahat, hızlı ve istemediğim özellikler kapalı kullanabiliyorsun. Programcı olmak da gerekmez bunların hiçbiri için. Ben biraz Mono biliyorum sadece, hepsini yapıyorum. Bkz. Windows'çuların bilmediği bir kavram manpage. Çoğu kişi bu Windows'un üstünlüğü diyebilir ama istersen Arch yerine Ubuntu yükleyip bu konuda olduğu gibi tek bir manpage görmeden hayatını sürdürebilirsin. İstersen benim gibi Mandriva, Ubuntu, Suse gibi dağıtımlar yükleyip manpage görerek de yaşayabilirsin tabii kendi yaptıkları defaultları değiştirmek için. Cidden, kullanma kılavuzu okumamak nasıl bir üstünlüktür ya? Ehliyetsiz araba kullanmak gibi. Sonra gelip bozuldu diyor insanlar, tamir etmemi bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Ahaha. Ehliyetsiz araba benzetmesi mukemmel. Cuk oturdu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ubuntu icin internet download manager tadında, rapidden download yapabilecek program bilir misiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bildiğim kadarıyla Jdowloader var rapid kullanıcılarının daha çok tercih ettiği bir yazılım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar