soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 ben haberi okuyunca "asın köpekleri" dedim çoğu kişi gibi. ama artık günü kurtarmaktan çok sonraki nesli de düşünmek gerekiyo. asmak caydırabilir mi bi insanı? töresine bu kadar kara bi cahlillikle bağlanmış, onu din haline getirmiş bi adamı asmakla caydırabilir misin? "asın!" demek "bi daha olursa bi daha asarız" demek oluyo. ama benzeri olayların bi daha olamaması lazım, en dipten başlamaları gerek gerçekten. en ufak haneden, en ufak çocuktan, en ufak televizyon yayınından. belki 100 seneyi bile bulur böyle yerleşik şeylerin üstesinden gelmek. kolay değil. ama şiddet sıradan bi şey haline gelememeli. cinnete kapılanların insafına kalmış hayatımız resmen. neden cinnet geçiriyo önüne gelen? neden öldürmek olağan ve kolay bi şey olarak empoze edilmiş? tonlarca soru var aslında. tv yayınlarından tut, okuldaki eğitime; sokaktaki denetimden tut ailevi sorunları olan sorunlu çocuklara kadar. yani aslında sistemin tamamının revize edilmesi gerekiyo. töre sadece bi yanı bunun. şiddet toplumu derler ya, asıl sorun orda sanki. şiddet kalıcı çözüm olarak görülüyo, beğenmiyo musun? öldür gitsin. bu yani yapılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 En basitinden insanın kendisine bakın. Biçok hastalığın sebebi yaşam tarzındaki yanlışlıklar ve o yanlışlıklar değişmezse hastalık tedavi edilse bile nükseder. Yaşam tarzını değiştireceksin ki tekrar etmesin. O açıdan dediğin gibi asmak kalıcı çözüm değil. Bunların tekrar yaşanmaması için sistematik kültür ıslahı gerekiyor oraya. Bu asimilasyon değil. Ayrıca zorunlu eğitim ve güvenlik de önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 -007- said: Cehalet + Devletin eksikliği + Bozuk kültür Çözüm: Zorunlu yatılı okullarla yeni nesil düzeltilmeli. Devlet güvenliği sağlayıp her açıdan normal koşullar yaratmalı. Düzenli devlet programlarıyla bazı gruplardaki vahşi kültür ve yapılanma uygarlaştırılmalı. Ufak bir ekleme yaptım. Bu şekilde hızlı bir düzelme olur aksi halde birkaç asır beklemek gerekir. Öte yandan ülkenin batısında yaşayan kaç kişi doğuya bu ülkenin bir parçası gibi bakıyor ki ? Bu noktada olmasının sebebi zaten bu. Sebep arayanlar suçu hep karşı tarafa atmamalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 koruyucuymuş ölenler. basanlarda %90 ihtimalle pkk yandaşları işte. haraç maraç kavga mavga derken, zaten kızı kuzeni istemiş vermemiş amcası ondan cıkmıs mevzu. al sana nişan demişler. silahsız anları camide namaz kıldıkları an ve küt. yoksa hepsi silahlıymış ölenlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 ölenlerde korucu, öldürenlerde korucu, zaten koyde eli silah tutan butune erkekler korucu. hemen sucu pkk ya atmayın, doğuda yaşananların başka suclularıda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 yıllardır yapılmayan yol bi katliama bakıyomuş, bakanlar gelecek diye. vay be 2 saatte yapmışlar yolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 bugün öğlen gördüm haberi insan olamaz bunu yapanlar. bunu yapanları asmayacaksın öldürmeyeceksin beni öldür diye yalvartacak işkenceler yapacaksın. insan hakları falan yok çünkü insan değil bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Devletin adalet, eğitim, insan hakları gibi önderlik edeceği ve insanlara doğru sunacağı kurumlar eksik olursa insanlar gerektiğinde birbirlerini bile vururlar . Türkiye'nin sosyal devlet olamamasının getirdiği sıkıntılardır bunlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 DEVLET BİZE SAHİP ÇIKSIN o diil de katliam yapan zihniyeti de devlete bağladınız ya helal tanır mısınız, timothy mcveigh kimdir, bilir misiniz? hangi ülkenin vatandaşıdır, ne suç işlemiştir, hatırlar mısınız? çok sevdiğiniz o ülke de mi sosyal devlet olamamıştı? şunu dersen anlarım: aşiretler ile anlaşan hükümetlerin köy enstitüleri veya benzeri yapıları harcamaları sonucu eğitimsiz kalan doğu köylüsü. hatta bunu türm türkiye sathında da düşünebilirsiniz, ama böyle kan davası benzeri cinayetler bi tek doğu kültüründe kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 devleti aklayıp olaydan apayrı bi kenara koymak da, "her" şeyi devletten beklemek de saçma biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 devletten beklemekmi,eline kalem almamış heriflerin eline,keleşi verir köy korucusu diye,150 hane köyün 50 sine keleşi verirsen,bir gün gelir o hurmalar senide tırmalar işte,1 milyon asker pkkyla başedemiyor,oradaki aynı fikri paylaşan adamların eline silah veriyor,2 li oyun söz konusu burda da,birde şöyle düşünün,bütün sülaleniz yok edilmiş,tek başınıza kalmışsınız yaşınız 20*30 arası,eşiniz çocuğunuz babanız ananız,dedeniz herşeyiniz ölmüş,kara toprağa girmiş,siz olsanız napardınız,30 akabamı öldüren heriflerin adaletinde idam olmıyan bir ülkenin,3*5 yıl adeletini mi beklersiniz,yoksa tam tersinimi? işte kan davaları bu yüzden çıkıyor,adalet mülkün temelidir,boşuna denilmemiş,adalet olmazsa geç işlerse bir ülkede,12 yaşındaki kıza 50 kişide tecavüz eder,önüne gelen önüne geleni vurur,lanet olsun gece gece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 suriyeden gelen kırmızı kum fırtınası, 45 ölü... bu ne lan? silent hill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Espri yapmak için iyi bir konu bulunmuş gerçekten, alkışlayalım hep beraber. Ölenlerde pixel sorun yok o halde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 cehaletin bedelinden baska bisi degil bu. hala bos bos seylerin pesindeyiz, ver yatirimi egitime, ulken belki 20-30 yil sonra adam olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 olayı kesinlikle anlamadım yahu, akıl alır gibi değil. haberlerde toplu mezar açıldığını gördüm çok üzüldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 ha bir de o 8 kişiden katil olanları olay yerinde ibret olsun diye asarsın geri kalan halkın ıslah olmasını sağlamak için. Bunu yapmadığın sürece orda aynı kan davası devam edecek. O katiller zaten ıslah edilemez, insan değil. İdam olmalı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Burası Türkiye nasıl 4 mevsimi bir arada yaşıyorsa bölge bölge çok farklı insan tipleri barındırabiliyor.Doğu tarafı cahil,batı tarafı nispeten daha kültürlü.Kuzey tarafı deli kanlı,agresif,sağı solu belli olmayan insan topluluğundan kurulu,güney tarafı sıcaklığın verdiği etkiden mi bilinmez mayışmış,sakin bir toplum hayatı var.İnsanlarımızın birbirini öldürmesi için asker yada terörist olmasına gerek yok.Sivil halkta da böyle katliamlar olabiliyor.İnsanlığın büyük sorunu aslında bu.İnsan hayatı o kadar ucuz ki.Hayvanlar kadar değerimiz yok en azından onlar yaşamak için öldürüyor.Bizler ise yeri geldi mi para için,yeri geldi mi canımız sıkkınsa sinirden,yeri geldi mi de zevk için yapabiliyoruz.Zaten bir kere elini kana buladın mı sonrasında zorluk bile çekmiyorsun.Karşındaki insanı ve onunla bağlantılı olan tüm insanları düşünmeden gözünü kırpmadan öldürebiliyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 biz dediğin kim hoca. benim ailemde bi nesil öncesi ölümüne yoksulluk çekmiş, kimseyi öldürdüklerini hatırlamıyorum. siz öldürüyo musunuz zora düşünce? kendi kokuşmuşlukları. darwinism ftw. bi tek çocuklara acırım orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 said: Sorgucuların, "Çocuk, kadın herkesi öldürmenizin nedeni neydi?" sorusuna ise katliam şüphelilerinden birisi şu karşılığı verdi: "Eğer biz çoluk-çocuk herkesi öldürmemiş olsaydık, ortaya çıkan kan davası nedeniyle ilerde bizden birilerini öldürürlerdi. O ailelerin tamamının köklerini kazıyıp bizden intikam alacak kimseyi bırakmamak için hepsini öldürmeye karar verdik. Köyün dışında olanları da yaşatmayacak ve köklerini kurutacaktık. Sağ kalanlar varsa onlar da bizim ailelerimizden intikam almaya çalışırlar. Bu böyle devam edip gider." bu sanırsam yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 said: Çocuk ve hamile kadınların da hayatını kaybettiği katliamın sebebi ne terör ne de kan davası: 20 yıllık husumet. Silahlarıyla yakalanan 8 zanlı, öldürülen köylülerle yakın akraba. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; saldırı eski muhtar Cemil Çelebi'nin, aralarında 20 yıldır husumet bulunan Arı ailesine kızını vermesine karşı çıkan akrabalarınca düzenlendi. Yatsı namazı esnasında gerçekleştirilen katliamın talimatını ise eski muhtarın kardeşi Şeyhmuz Çelebi verdi. Kar maskeli saldırının ardından Jandarma'ya teslim olan iki zanlı ifadelerinde, "Terör eylemi sanılsın diye kadın ve çocuklar da öldürüldü." dedi. Kızın babasının, söz konusu evlilik nedeniyle bir aydır ölümle tehdit edildiği de ortaya çıktı. Şeyhmuz Çelebi'yle birlikte gözaltına alınan 10 kişinin sorgusu Jandarma'da sürerken dün gün boyu köyden ağıtlar yükseldi. Bilge köyünün eski muhtarı Cemil Çelebi'nin kızı Sevgi Çelebi ile Diyarbakır'da oturan teyzesinin oğlu damat Habip Arı, önceki akşam akrabalarının da katılımıyla mutlu günlerinde bir araya geldi. Anadolu'nun bütün illerinde olduğu gibi erkekler bir odada, bayanlar ise diğer odada toplandı. Yenilen yemeğin ve nişan tatlısının ardından erkekler yatsı namazını kılmaya başladı. Bu esnada eve gelen 6 saldırgandan birisi kapıda gözcülük yaptı. 3 saldırgan erkeklerin bulunduğu odaya, 2'si ise kadınların bulunduğu odaya yönelerek Kalaşnikof marka otomatik silahlarla içeride bulunanları taramaya başladı. Yaklaşık 15 dakika süren seri ateşin ardından saldırganlar, içeridekileri tek tek kontrol ederek ölmeyenlerin kafasına yeniden sıktı. 6'sı çocuk 16'sı kadın toplam 44 kişi feci şekilde can verdi. Ölen kadınlardan üçünün hamile, 9 erkeğin ise geçici köy korucusu olduğu bildirildi. bold yerlere dikkat. ben böyle şerefsizlik görmedim. husumeti olanlar değil kendi akrabaları öldürmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 söylüyorum size 3 yıl sonra bu adamlar serbest Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Dün bir Sosyolog - Doçent ünvanı olan bir akademisyen - bu tip bir olay ile ilk defa karşılaştığını belirtiyor. Bölgedeki gelenekleri, töreleri, kandavalarının bilen biri bu sosyolog ve kendisi kandavalarında veya bu tip durumlarda bile bir raconun olduğunu, kadınların ve çocukların öldürülmediğini, düğünlerde ve cenazelerde kimsenin vurulmadığını ve genelde hedef olarak karşı hasım grubunun aile büyüğünün öldürüldüğü veya öldürülmeye çalışıldığını belirtti, bu tip bir katliamın sebeplerinin farklı olduğunu belirtti. Bu sebeplere örnek olarak, koruculuk sistemi ile birlikte kaleşnikof gibi uzun namlulu silahlar ile içiçe olan bölge insanı, terör dolayısı ile de şiddeti kanıksadığını ve ortaya böyle bir durum çıkdığını söyledi. Pkk yaptı bu işi gibi yorumlar okudumda bilgilendirmek amacıyla yazayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 teröristler yapmıştır. Bütün DTP lileri içeri almak lazım. asıcan bunların hepsini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 BiTcH_oFBaT said: kadınları bir odaya doldurup orda infaz etmişler. ağzına sıçarım böyle ülkenin ben ya. belli başlı şehirlerde mi güvendeyiz sadece, bu ne ulan? ermeni çeteleri bilmemne çeteleri köyleri bastı kadınları öldürdü memelerini kesip kafalarına geçirdi filan diye anlatırlardı lisede hocalarımız kimi zaman, bunun ne farkı var şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 toprak reforumunu gerçekleştirememenin, köy enstitülerini kapatıp yerlerini imam hatiplere bırakmanın acı sonudur bu olaylar. Bak ne güzel oldu komunist yetiştiremedi enstitüler ama ne güzel ellerinde devletin verdiği silahlarla beşikteki çocuğa kurşun sıkabilecek kadar namus davasına kendini adamış yağız delikanlılar yetiştirdi mevcut sistem! Buradan Engin Ardıç denen zibidiye entel diyenlerede selam ederim. Bu zibidi zamanında köy enstitülerini faşist olmakla falan suçlamıştı. http://www.derinsular.com/medya/2007/04/koy-enstitusu-fasist-bir-muessesedir-engin-ardic.php Bir bakalım Uğur Mumcu neler demiş Köy Enstitüleri hakkında. http://www.zekibingol.com/content/view/675/2/ said: Köy enstitüleri üretim içinde eğitim, eğitim içinde üretim ilkesini benimsemişti ve köy çocuklarını Atatürk devrimlerinin ve Kemalizm’in toplumsal yapısını kurmakla görevlendirmişti. Ancak şimdi ne oluyor? Şimdi aynı köy çocukları, kapanan Köy Enstitüleri yerine İmam Hatip okullarına gidiyorlar. Gidiyorlar da ne oluyor? 1983 rakamlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığında 46.000 personel var, bu personelin 23.000’i ilkokul mezunu, peki o zaman bu İlahiyat Fakülteleri ne işe yarıyor? Bu İslam Enstitüleri ne işe yarıyor? Bu İmam Hatip Okulları ne işe yarıyor? Ne işe mi yarıyor? Bunlar imam-hatip olmuyorlar, Hukuk Fakültelerine gidip yargıç ve savcı oluyorlar, Siyasal Fakültelerine gidip kaymakam oluyorlar. Yapılan bir araştırma; kaymakam yetiştiren bölümünün öğrencilerinin %41’nin İlahiyat kökenli olduğunu kanıtlıyor. Hukuk Fakültesinde okuyup da daha önce İmam Hatip mezunu olanlara burs veriyorlar. Burs verilen öğrenciler de sınavsız yargıç ve savcı oluyorlar. 2000 yılına doğru baktığımızda vali İlahiyat Fakültesi mezunu, Emniyet Müdürü İslam Enstitüsü mezunu, kaymakam İmam Hatip mezunu olacak. Neyse olayı çok imam hatip eksenine çekmeyelim. Yeri bu konu değil. Sonuç olarak bugün ellerinde otomatik silahlarla küçücük çocukları yarın öbürgün kendilerine kin beslemesinler diye öldüren o insanlar köy enstitüleri bugün var olsaydı belki ellerinde silah yerine kitap tutuyor ve o öldürdükleri çocuklara ders veriyor olacaklardı. İşte Türkiye nin kaybettiği en önemli devrimlerden biridir Köy Enstitüleri. İşte Türkiye nin geldiği durum. Nefret içinde birbirini 3 kuruş toprak için katleden insanlar. http://www.youtube.com/watch?v=7ynyRPB9jHE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar