ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 arkadaşlar okul için web tabanlı bir database projesi yapmam lazım 2 hafta zamanım var ve hiç bir fikrim yok yani database kısmını kurarım ama "web tabanlı" başlığına komple yabancıyım, ne önerirsiniz program veya dil bazında :( projenin konusuyla alakası yoktur belki ama fikir olması açısından kütüphane sistemi tarzında bir şey olacak yani kitapların yazarları, yayıncıları, saklandıkları depolar vs. kullanıcı da sorgu girebilecek ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 "isimi kolay hallediyim, takildigim yerde netten 10 milyon kisi yardimci olsun" dersen php/mysql kullan. "isime yarasin, ilerde yapicaam seylerde kullanabilecegim seyler ogreniyim" dersen programinizda hangi dil(ler) varsa onlarla yap. cok standart bi proje oldugu icin hangi dil/ortam secersen sec cok fazla kaynak bulursun aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 eger hic programlama dili gecmisin yok ise .NET ile yap derim rahat olur.. programlama severim ogrenirim hemen dersen PHP derim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Bu ne projesi anlamadim ben. Kendin DB yonetim sistemi mi yazacaksin? Hazir DB yonetim sistemlerini (MySQL, Oracle gibi) kullanarak proje mi gelistireceksin? Burdaki "web based"ten kastin olusturacagin sisteme network'ten erisilebilir demek mi, yoksa nedir yani anlamadim..? Ya kullandigin kavramlarda sorun var, aslinda soyledigin seyi ima etmiyorsun, ya da bahsettigin 2 haftada bu ima ettigin seyin kilcigini yapamazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 kitap katalogu yapacak, database projesi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Mum_Chamber said: kitap katalogu yapacak, database projesi degil. evet aslında tam izah edemedim cse348 database dersi kapsamında bir proje ödevim var onda da kitap katalogu gibi bir sistem yapıcam yani belli tablolar olcak, bunlar keylerle birbirine bagli olcak kullanıcı da bir web arayüzünden herhangi bir query girince sonuç dönücek yani arayüz yazıcam asp.net kullanıp (asp.net örnek) yani databse kısmını normalde de oluştururum ama web arayüzünden çakmıyorum dedim bu yüzden tavsiye istedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 riglous said: Bu ne projesi anlamadim ben. Kendin DB yonetim sistemi mi yazacaksin? Hazir DB yonetim sistemlerini (MySQL, Oracle gibi) kullanarak proje mi gelistireceksin? Burdaki "web based"ten kastin olusturacagin sisteme network'ten erisilebilir demek mi, yoksa nedir yani anlamadim..? Ya kullandigin kavramlarda sorun var, aslinda soyledigin seyi ima etmiyorsun, ya da bahsettigin 2 haftada bu ima ettigin seyin kilcigini yapamazsin. kendim hazir DB yönetim sistemlerini kullanarak ki oracle yüksek ihtimalle bir proje oluşturucam arayüz yardımı lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Kaynagi bol oldugu icin ve muhtemelen projenin birebir aynisini bulma ihtimalin yuksek oldugu icin PHP'yi tavsiye ederim. Zira Microsoft bagimliligina karsiyim. Istenen herhangi bir query atilabilecekse, tek bi textbox yapip insanlarin oraya query girmesini saglayabilir daha sonra da dogrudan bunu execute edersin. Bu is icin tavsiye almana gerek yok aslinda, otur yap bitsin; vaktini alacak bir is degil. Aramaya inan, Google'i anasayfan yap, takildigin yerlerde sor, yardimci olalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 sql server xpress edition kur, visual web developer kur, IIS kur bilgisayarina. sql server management studio ya git, tablolarini olustur, visual web developer a git, server browser dan o tablolari tut, web sayfana birak, Create Read Update Delete islemlerini enable hale getir. Hocanada, laptopunu gotur bu IIS web server i temsilen burda, sql express te database server i temsilen burda de. bitsin is :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 eyvallah abi senin style deneyim bir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 aha benzer bi proje bizim de var bu dönem=) hatta idef0 idef1xleri teslim ettik bile=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 ha bu arada bende dreamspark keyi oldugundan sql server la visual web developer çekebiliyorum lisanslı olarak ama ISS in ne oldugunu bile anlamadım ahah :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 reyou said: sql server xpress edition kur, visual web developer kur, IIS kur bilgisayarina. sql server management studio ya git, tablolarini olustur, visual web developer a git, server browser dan o tablolari tut, web sayfana birak, Create Read Update Delete islemlerini enable hale getir. Hocanada, laptopunu gotur bu IIS web server i temsilen burda, sql express te database server i temsilen burda de. bitsin is :) Sonra IIS'in ne oldugunu bile bilmeyen insanlar mezun olup bir de is istiyorlar... (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 arkadaşım bu yönelimle alakalı bir şey unix kernelin schedulingini değiştirebiliyorum, assembler yazabiliyorum, 4 dilde çatır çatır kod yazıyorum, 6 tane yazılım 4 tane donanım projesi tamamladım, database bilmek zorunda değilim olay bu kadar basit kaldı ki database'in mühendislikle alakası da yok nedir derdin paylaş ona göre konuşalım burası bir forum insanlar konuşup tartışır bilgi alışverişi yapar 2 haftada yazabileceğime inanmasam (hakkında hiç birşey bilmiyo olmama karşın) gelip de buraya konu açıp bilen insanların fikrini sormazdım dokunuyosa yazı yazmak, yazmazsın olur biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Bi sakin, bi derin nefes al once. Bi hamama git ihtiyacin varsa, yoksa masaj falan yaptir bi rahatla. Ne bu ofke, ofkelenecek bir sey demedim ben sana. Hatta lafim sana da degildi, ben oyle ortaya attim.. Genel bir yakaristi bu, insanlarin odev olsun, bilmem ne olsun, kolaya kacip ogrenmemeyi tercih etmeleri, sonrada issizlik diye aglamalari. Biraz sakin olup ne demis, niye demis diye dusunursen su edecegim laflara hic gerek yoktu. Ama anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az... Senin ne yaptigin benim zerre umrumda degil. Ben sana tavsiye veriyorum; tavsiye istiyosun, tavsiye veriyoruz. Oturup ogrenmen gereken seyler bunlar ki yaptigin projenin gercek hayatla cok bi alakasi olmayacak bile. Basit bir is vermisler, az cok goresin diye. Sana bir fikir vermesi acisindan yapman gerek. Bu gun onu yaparken bir seyler ogrenirsin, yarin baska bir yerde uygularsin. Okuldasin, simdi ogrenmeyeceksin de ne zaman ogreneceksin? Daha sonra bu tur seylere ayiracak vaktin olmayacak ama eninde sonunda onune cikacak seyler bunlar. Bu nedenle bakip gormen lazim. Is ararken, belki simdi umrunda degil ama, soracaklar db tecruben var mi diye. Yok dedin, seninle beraber mezun olan 20 30 kac kisi varsa onlarla ayni seviyede kaldin. Biraz baktim dersen en azindan onlarin onune gecersin. En azindan CV'ne yazacak, uzerinde konusacak bir seylerin olur. Ha bunun olmamasi icin yapman gereken wikipedia'yi acip database diye aratmak. Sonra PHP veya ASP.net nedir diye yazi bulup okumak. Ha lafi gecmisken, aramaya inanip zibilyon tane PHP vs. ASP karsilastirmasinin oldugu konulari da okuyabilirsin. Yeni bir gereksiz tartisma baslatmaktansa, coktan soylenmis olanlari bir oku, hala sorun varsa, gel bilgi verelim. Yoksa ne surada atilan 3 5 mesaj senin PHP mi ASP.net mi tercihi yapmana yetmez, yetmemeli. Ayrica "muhendislikle alakasi yok" falan, bunlarin senin icin buyuk laf olmasini gectim, db'lerle alakan yokken yani bilmiyorken boyle bir sey soylemen cok sacma. NOT: Bir de abi tavsiyesi olsun, tamamen bireyseldir bu, oyle sunu biliyorum bunu biliyorum diye sayarak dolasilmaz ortada. Ayiptir. Biri cikar, sadece bu kadarcik sey mi yaptin der, haklidir da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 güzel yazmışsın eyvallah, maksadım ne caka satmak ne de şunu bunu biliyorumu saymak benim burada. senin kadar olmasa da biz de biliyoruz piyasa ne durumda. ha nedir ortalık 2 sene yazılım okuyup mühendislerin önüne geçen zibilyon tane adamla dolu, 2db öğrenip web sitesi yapmakla olmuyor bu işler derdim bu, sonra biri çıkıp da ISS bilmeyen adamlar iş aramasın şeklinde ayar verirse ucu bana dokunsun dokunmasın rahatsız olurum, en azından 4 sene mühendis olmak için göbeğinden işeyen adamlar adına olmam gerektiğini düşünürüm. yaotıklarımla alakalı olarak da evet 3 seneye bunları sıkıştırabildim hem tübitak hem aselsan hem de bu kadar prestiji olmayan 3 kurumdan daha staj onayı almamı sağladı. senin nezdinde iş sahibi olmayı haketmeyen adamsak da eyvallah abi daha çok çalışırız. maksadımızı aştıysak affola saygılar sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Tekrar ediyorum, reyou'nun "isi kolay yolla halletme" mesajini alintilayarak yazdim. Tepkim ogrenmeden "isi kotarmak" kavraminaydi. 4 sene okuyup da adam olamamis zibilyon tane adam olunca, 2 senelik okul mezunu olanlara tamah ediyorsun. Zaten sorun o 4 senelik okul okumanin yeterli oldugunu dusunen veya her isi "kotararak" bitirenlerden kaynaklaniyor. Yoksa programlama isi coktan yuksekokul mezunlarina kalmis, bilgisayar mezunlari adam gibi bilgisayar isi yapiyor olurlardi. Ayrica evet, maksadini asti. Aselsan'a staj basvurum kabul edildi diye caka satilmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 selam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 okulu geçmek için okumuyorum ki derdim bir şeyleri kotarmak olsun, konunun açılış amacı hiç bilmeyen birisi için neyin uygun olacağına dair tavsiyeydi. kaldı ki ben ödevimi birine yaptırmaya da çalışmıyorum basit bir tavsiye istedim, herşeyi googlelamaktansa takip ettiğim forumdaki kişilerin fikrini sordum konu nerelere geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konu basindan beri, bir seyleri adam gibi yapmak yerine kolayina kacmakti. Hala ayni yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 peki abi sen haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 konuyu temizledim, lutfen itismeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Yorunge disina cikmak icin cok calisiyorum bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Tavsiye: Odevinizi arastirin. Kolay yoldan yapmayin. Okul ogrenme yeri. Okulda ogrenmezsen sonra vaktin olmaz. Verdigim rahatsizliktan dolayi ozur dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 arkadaslar tekrardan selamlar, microsoft visual studio 2008 ve microsoft sql server 2008 kurdum ASP.NET ile calismaya karar verdim tablolar hazir, database baglantisi tamam, hatta sorgunun yazılacagi kisim da tamam, yani herhangi bir sorgu yazdigim zaman GridView la donen tablodan sonucu da goruyorum. arayuz haliylen cok basit oldu ama hocanin da fazla sekilci oldugunu sanmiyorum. simdi yapmam gereken sey su; ingilizcesi Every customer may select books and add them to a shopping basket. Customers may purchase the books in their shopping baskets for up to one day after the first item is added to the basket. Every customer must have one shopping basket each and may empty their baskets at any time. Shopping baskets identified by basket ID and at least one shopping basket owned by one customer. When a customer converts his shopping basket to an order the availability of such order must be checked. This check done by comparing the number of books in the shopping basket with the number of books which are available in the warehouse stocks, which are identified by code and additionally have phone and address. ozetle; sisteme yeni bir musteri girdigi zaman onu eklemem ona bir sepet olusturmam sectigi kitaplari icine atmam sepettekileri almak isteginde de kitaplarin mevcut olup olmadigini kontrol etmem gerekiyor. bunlari fonksiyon olarak mı yazmam lazim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar