Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs İşçi Bayramı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İşçilerin Taksim'de kutlama yapmak istemeleri en doğal hakları. Bugün küçük te olsa bazı grupların Taksim'e girip kutlama yapabilmeleri çoğumuzu sevindirdi. Ama Taksim'e girmek isteyen bazı gruplarla polis arasında yaşananlar adeta bir savaşı andırıyordu. Polisin bir çok olayda orantısız güç kullandığının, kimi durumlarda içlerinden bir bölümünün sadistik yaklaşımının hepimiz farkındayız. Ama bugün o Taksim'e girmek isteyen gruplar arasında bulunanların çoğunun provokatör olduğu, tek amaçlarının her ne olursa olsun olay çıkarmak olduğu açık değil miydi? İçlerinde bolca provokatör bulunan bu grupların da Taksim'e girmesine izin verilseydi, aynı olayların çok daha fazlası yaşanmayacak ve kontrolleri çok daha zor olmayacak mıydı. Yani bı insanlar, o sapanları, çelik bilyeleri v.s., Taksim'e girememeleri durumunda polis engellemesine karşı koymak için mi getirmişlerdi yalnızca? Bugün Taksim herkese açık olsaydı, bu 1 Mayıs bu kadar kazasız, belasız geçiştirilemezdi bence.

Ankette adı geçen üçlüye hiç bir şekilde sempati duymasam da, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açık olması konusundaki kaygıları benim açımdan anlaşılır bir tutum.

Dünyanın tüm işçilerinin bayramı kutlu olsun.
Mesaj tarihi:
işçi dışındaki çapulcuların görüntüleri yayınlandı demin televizyonda.

mahhalle arasında mahallelirler kıstırmış sopalıyolardı

içimin yağları eridi , vurvur diye tezahurat yaptım hatta.

benim anlamadığım , durduk yere adam hırpalayan polisler , çevreye kasten zarar veren o çapulculara neden dokunmadı. keşke polis olsaydım da kırsaydım 2-3 kemiğini.

dtpliler ve yunan gençliği özentiler , evlerinde aileden sonra da sokakta polisten dayak yemedikleri için bu durumdalar.

sopa yerken çocuğun sırat ifadesi şahaneydi ayrıca , ord aolup canlı şahit olmak isterdim.
Mesaj tarihi:
Polisler çok az yakın temas kurdu göstericilerle , büyük ihtimal ile öyle talimat aldılar. Devamlı uzaktan göz yaşartıcı bomba attılar. Mühimmatlarını tükettiler hatta haberlere göre.

Ama orada cuma için namazda olan cami cemaatin ve mahallelilerin göstericelere dalması şahsen hoşuma gitti. O göstericilerin neler yaptığını görmeyen ya da bilmeyenler bunu garip karşılayabilir.
Mesaj tarihi:
tunch said:

benim anlamadığım , durduk yere adam hırpalayan polisler , çevreye kasten zarar veren o çapulculara neden dokunmadı. keşke polis olsaydım da kırsaydım 2-3 kemiğini.

dtpliler ve yunan gençliği özentiler , evlerinde aileden sonra da sokakta polisten dayak yemedikleri için bu durumdalar.

sopa yerken çocuğun sırat ifadesi şahaneydi ayrıca , ord aolup canlı şahit olmak isterdim.

Yunan gençliği özentiler derken? Onlar neden sence o kadar çıldırdı biliyormusun? Ben burda yapılanları desteklemiyorum ne polisi, ne göstericileri, ne de mahalle sakinlerini.
Belliki pek bilmiyorsun. Açıkliyim;

Alexis adında 16 yaşında bir genç polis kurşunuyla öldürüldü. Ama biz halk olarak bastırılmış ve sessiz kalıyoruz bu tür olaylara. Olağan birşey değilmi? Bizim ülkimizde polis kurşunuyla öldürülen gencecik insanlar ha?

Yazık sana. Ha bu arada bir ara imla kılavuzunu aç yazıcağın kelimelere tek tek bak ve klavyede tek tek basarak yaz.
Mesaj tarihi:
tunch said:

Belli ki sen bol bol anne baba dayağı yemişsin.Fakat kafana biraz fazla vurmuşlar,kötü olmuş.
Mesaj tarihi:
Şimdi olaya bir polis arkadaşın aktardığı yönden bakın; Resmi tatil gününde bu gösteriler yüzünden mesai yapan polisler ekstra bileniyormuş göstericilere,dövmeyeceği varsa da dövüyor. Gerçi mesai ücreti aliyorlar. Adam dövüp üstüne para aliyor. Güzel meslek aslında çevik kuvvet büyükşehirlerde.

Edit: Bir de olaya şu yönden bakmaya ne dersinizci lavuklar gibi mesaj yazmışım kendimi kınıyorum.
Mesaj tarihi:
Bugün olay çıkaran gruplardan ya da olası olay çıkarcak gruplardan da insanların olduğu kadıköyde de bir mayıs kutlaması yapıldı.Bu insanlardan hiç biri orda olay çıkarmadı.Taksimde olay çıkaran insanlarda eğer o meydan serbest olsaydı çok büyük bir kısmı olay çıkarmayacaktı.Belli gruplar var özellikle dtp ile bağlantılı olanlar bunlar zaten olay çıkarmaya geliyor ama polisin diğer bütün örgütlere aynı muhameleyi göstermesi son derece yanlış ve çirkin.Tek derdi taksime çıkmak , bunun için bulduğu tek çözüm disk kortejine girebilmek olan insanlara, polis her yerde saldırıyorsa kusura bakmayın ama o insanlarda tepki gösterir.Bugün sahip olduğunuz bütün sosyal hakların kazanılma yoluna başvurmuş insanların, bizim istediğimiz yerde yapacaksınız dayatmasına karşı tepki göstermelerine karşı çıkanlar varsa , kusura bakmasınlar ama dünyadan bir haber yaşıyorlar.
Mesaj tarihi:
Arden said:

Yunan gençliği özentiler derken? Onlar neden sence o kadar çıldırdı biliyormusun? Ben burda yapılanları desteklemiyorum ne polisi, ne göstericileri, ne de mahalle sakinlerini.
Belliki pek bilmiyorsun. Açıkliyim;

Alexis adında 16 yaşında bir genç polis kurşunuyla öldürüldü. Ama biz halk olarak bastırılmış ve sessiz kalıyoruz bu tür olaylara. Olağan birşey değilmi? Bizim ülkimizde polis kurşunuyla öldürülen gencecik insanlar ha?

Yazık sana. Ha bu arada bir ara imla kılavuzunu aç yazıcağın kelimelere tek tek bak ve klavyede tek tek basarak yaz.

özenti kelimesini , yunanlılar yaşıtlarımız yanlış bişey yaptığı için söylemedim. 20 sene öncesinden itibaren toplumsal olaylarda koyun gibi tepki vermesek , şu andaki durumdan çok daha farklı bir yerde olucağımızın bilincindeyim.

yunan yaşıtlarımızın tepkisi belli , bu arkadaşlar nedir peki? ayrıca yıllar sonra orta yolda buluşulmuş , şenlik gibi bir 1 mayıs yaşanıcakken , bu çapulcuların yaptığı şeyin amacı nedir?

sessiz kalmak ile , sebepsiz ses çıkartmak arasında yapılabilecek bir sürü şey var.
Mesaj tarihi:
deniz gezmiş gazı alan 15-23 yaş arazı gençler ellerinde misketle saga sola saldırıp molotof atıp emekçiliği savundugunu idda edip elin esnafının dukkanı taşlayan evine ekmek parası götürmeye calısan polise ucan tekme atıp linç etmeye çalışan ( samimi işlerimizi tekzip ederek) serseri yığınlarının anarşist günü olarak adlandırıyorum ben sokayım bayramlarına öle sosyalizim olmaz olsun
Mesaj tarihi:
Zaten o çatışan siyah sweet shirt'li nike ayakkabılı 17 yaşındaki elemanlar yerine 50 yaşında elinde çekiciyle savaşan bir işçi olsa bu zamanda bu kadar kişi heves yapmazdı.

Bugün Lenin'in bile bazı teorileri eskidi. Engels zaten bunu manifestodaki notlarından birinde söylüyor. Eserleri dönemine göre incelemek, uygulamak gerekir. E işte demekki bazıları halen eskilerde kalmış. Geliştirmeden tabulaştırmışlar.

Bu nedenle ne güzel olaysız girdiler taksime andılar sendikalar. Noldu peki ? Nolucak seneye ? Nasıl bir imaj ?
Yanıtı basit. Seneye daha çok kişi katılacak ve bunlar genelde işçi-emekçi-öğrenci olacak. Provokatörler gündemden düşecek ve olması gerektiği gibi kutlanıcak ( olay çıkarmazlarsa tabi polisler ). İnsanlar meydanda davullarla kutlarken bayramlarını, iki üç çapulcuya haberciler ancak iki dakika ayıracak.

Bu 1 mayısda güzel gelişmeler var artık.

Bu 1 mayıs, provokatörler için hezimet, işçiler için bir zafer oldu. Mutluyum.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:
deniz gezmiş gazı alan 15-23 yaş arazı gençler ellerinde misketle saga sola saldırıp molotof atıp emekçiliği savundugunu idda edip elin esnafının dukkanı taşlayan evine ekmek parası götürmeye calısan polise ucan tekme atıp linç etmeye çalışan ( samimi işlerimizi tekzip ederek) serseri yığınlarının anarşist günü olarak adlandırıyorum ben sokayım bayramlarına öle sosyalizim olmaz olsun

Eve ekmek parası götürmeye çalışan polis. Ühühüh ağlayacağım adeta.
Mesaj tarihi:
ağlanıcak bi durum yok

günümüz polislerinin %80i , üniversite sınavını kazanamayıp son çare polis okulu sınavlarına giren , hayatını kazanmaya çalışan insanlar.
Mesaj tarihi:
ünvanı memur. iş adamı değil vali değil. memur sıradan bi memur bağkurdakinin kıyafeti değişmişi ve emir alan bir memur. vurmazsa emre itaatsizlikten açığa alınacak bi memur.g*t sıkışıncada aloo abi hırsız girdi diye cağırılan memur
Mesaj tarihi:
Öylemi ? O emir kulu olanların artık çoğu elinde tesbihle geziyor, okul çıkışlarında millete vuruyor, küfrediyor. Bunlardamı amirlerinin emirleri ?
Böyle yapmayanlar ise laik diye ihraç ediliyor, sürgün ediliyor.
Mesaj tarihi:
bak herkesi bi kapsama sokma. ben işçileri ayırdım bak hakederek bayramını kutlayan ama ben anarşistleri hedef aldım. iyi polis kötü polis de vardır illahaki. ama genelleme yaparak hepsini çöpe atma.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Bu 1 mayısda güzel gelişmeler var artık.

Bu 1 mayıs, provokatörler için hezimet, işçiler için bir zafer oldu. Mutluyum.

Aynen katılıyorum.
Provokatörler hep olacak maalesef;ama bu isçilerin,sendikaların haklarını almasına engel olmamalı.
Mesaj tarihi:
Yani pentagram ben burada polisleri tek suçlamıyorum. Aynı zamanda provokatörleride suçluyorum. İkisininde olmadığını düşünsene bu bayramda. Sence çıkarmıydı olay ?
Mesaj tarihi:
yahu diyorum ya işte gaza getirilen gençler olmasa polisde bişi yapmaz şuan izliyorum bi parkta bi grup polis sıkıştırılmış saatlerce taşlanıyo ama polis karşılık vermiyo geçen sene çizilen carizmayı düzeltmeye çalışmış.sende biliyorsunki gerçek işçi ve sendikalılar 40 ve 40 yaş üstü insanlar.evet o gençler olaya girmese polise gerek kalmaz
  • Yeni Oluştur...