Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çin'in askeri sayısı mıdır süper güç yapan, yoksa sayısını ekonomide ucuz işçi gücü olarak kullanması mıdır?

Sen bayağı karıştırmışsın konseptleri.
Mesaj tarihi:
Mitzi said:
Çin'in askeri sayısı mıdır süper güç yapan, yoksa sayısını ekonomide ucuz işçi gücü olarak kullanması mıdır?

Sayısını nasıl kullandığına girmiyorum. Tabii ki sadece sayıyla olmaz, sayıyı kullanmakla zaten bir takım şeyler olur. O sayı olmasaydı ucuz iş gücü de olmazdı değil mi?
Mesaj tarihi:
-007- said:
Çinle yarışıcaz mı dedim. Sayı önemli dedim.

ben de sayımız yeterli diyorum uluslararası kıyaslama tabolalarına bakarak. yoksa 70 milyon asker beslesek ne güzel tabii.
Mesaj tarihi:
Ben sayıdan çok profosyonel orduya geçilmesi taraftarıyım fakat bunun yanında kökten gelen bir askeri kimliğimiz var bununda yok olması söz konusu olamaz.Herkes yarın birgün savaş çıktığında nasıl silah tutacağını bilse askeri konularda da bilgisi olsa yeterli bunun yanında asker "adam etme" konumundan çıkmadıktan sonra profosyonel orduya geçilmesi de söz konusu değil.Ülke eğitimi güçlü olursa askerin üzerine düşen yükte ortadan kalkar ve klasik orduya geçmesi gayetde kolaylaşır.Herşeyden öte askeri anlamda abd ye göbekten bağımlıyız bu bağı kendi çıkarlarımızı savunmak adına yumuşak geçiş ile kesmeye kalktığımızda ıspartada uçaklarımız düşürülüyor kriptoloji algoritmalarını çözmek olan görevlilerimiz ölüyor vb bir takım pis işler dönüyor.Önce birşeyleri düzeltmeye çalışan adamları korumaya başlamalıyız.Herkes sahipsiz birlik olmaya kalkıyorsun örgütlenmeye kalkıyorsun abd akp sayesinde içeriye attırıyor seni.Ama hergün birsürü mehmetçiğini öldüren adamlar meclise girmiş siyaset yapabiliyor.Ülkemiz bizim için mi çalışıyor?Yoksa birilerinin küplerini doldurmaları adına batılıların çıkarlarını korumak için mi çalışıyor?
Mesaj tarihi:
-007- said:
Mitzi said:

Sayısını nasıl kullandığına girmiyorum. Tabii ki sadece sayıyla olmaz, sayıyı kullanmakla zaten bir takım şeyler olur. O sayı olmasaydı ucuz iş gücü de olmazdı değil mi?

yok daha çok kölelik olmasaydı olmazdı. kaldı ki ordudaki sayılardan bahsediyoruz.
Mesaj tarihi:
e o kölelik de zaten aşırı sayının sonucu. Hepsi birbirinin sebebi gibi bişey. Çin büyük güç kabul edilirken sadece ekonomik anlamda kabul edilmiyor. Askeri açıdan süper güç kabul ediliyor. bunun sebebi de teknoloji ya da ucuz iş gücü olmasa gerek değil mi? Bunun en büyük sebebi sayı.

Sam said:
-007- said:
Çinle yarışıcaz mı dedim. Sayı önemli dedim.

ben de sayımız yeterli diyorum uluslararası kıyaslama tabolalarına bakarak. yoksa 70 milyon asker beslesek ne güzel tabii.

İşte uluslararası kıyaslama tabloları bir kriter değil diyorum ben de. Ülkenin ihtiyaçlarına bakılır. O ihtiyaçlara göre sayı belirlenir. Diğer ülkelerin sayılarına bakarak değil.
Mesaj tarihi:
ülkenin ihtiyacı karın doyurmak, varını yoğunu orduya gömmek değil. genelkurmay başkanı %65 sadece diyorsa o zaman planlarını baştan gözden geçirsinler.
Mesaj tarihi:
cihant said:
sen simdi turkiyeye 700k asker yetmio mu diosun yani?

Bunu ben demiyorum genelkurmay başkanı dedi. Sen ben falan değil yani işin başındaki adam diyorsa itiraz etmen komik olmaktan öte geçmez.

Sam said:
ülkenin ihtiyacı karın doyurmak, varını yoğunu orduya gömmek değil. genelkurmay başkanı %65 sadece diyorsa o zaman planlarını baştan gözden geçirsinler.

işsiz etrafta gezen kitleler karın doyurmakta bir işe yaramıyor. Sadece işsizlikten suç artıyor. Bu açıdan da bakarsan asker sayısı artmalı. ayrıca %65 olduğu için bedelli olmayacak zaten. Öyle veya böyle ordu bugün ülkenin en güvenilen kurumu. Orduya verilen paralara helal olsun adamlar gemicik almıyor teröristten korunmak için araç vatan savunmak için silah alıyor.
Mesaj tarihi:
Sam said:

Orduya verilen paralarla gemicikler,medya kuruluşları vb şeyler alınıyo zaten haklısın.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Bunu ben demiyorum genelkurmay başkanı dedi. Sen ben falan değil yani işin başındaki adam diyorsa itiraz etmen komik olmaktan öte geçmez.

ben bugüne kadar herhangi bi genelkurmay başkanının askerimiz fazla azaltsak iyi olur dedigini hatırlamıyorum.asker fazlamız olsa bile diyecegini de sanmıyorum.
benim görüşüme göre şu an için türkiyeye 700k asker fazla.sen komedi de sansan drama da benim fikrim ülkede bu kadar yatırım yapılması gereken yer varken ve ciddi de bi savaş ihtimali bile görünmüoken bu kadar asker gereksizdir.
Mesaj tarihi:
O 700k askerin de kaç tanesi tam anlamıyla eğitimli ve ekipmanlı, yani tam anlamıyla "asker", kaç tanesi askerliğini mutfakta ve ayak işlerinde geçiren "asker" orası da var tabi.
Mesaj tarihi:
İşte teknolojimiz dünya lideri olsa tamam fazla abartı olabilir askerlik meslek olarak yapılabilir ama öyle ahım şahım teknolojimiz yok eğitimli kitlemiz de az. Durum buysa paşalar gibi gidecekin askere paşalar gibi sayı fazla olacak. Teknolojin azsa sayının az olması ya da sayıyı yeterli bulma bedelli yapma gibi bi lüksün yok.

cihant said:
ben bugüne kadar herhangi bi genelkurmay başkanının askerimiz fazla azaltsak iyi olur dedigini hatırlamıyorum.asker fazlamız olsa bile diyecegini de sanmıyorum.
benim görüşüme göre şu an için türkiyeye 700k asker fazla.sen komedi de sansan drama da benim fikrim ülkede bu kadar yatırım yapılması gereken yer varken ve ciddi de bi savaş ihtimali bile görünmüoken bu kadar asker gereksizdir.

ciddi savaş ihtimali bile görmüyoken? Sen görmüyosun yalnız dikkatini çekerim. Bu yüzden dedim senlik benlik mesele değil diye. Bak dibimizde dünyanın en büyük gücü komşumuzu işgal etti şimdi diğer komşumuzla sürtüşüyor. Ciddi savaş ihtimali görmeden yatırım yapalım diyodun dimi?

Sen orduyu büyütmezsen istediğin kadar yatırım yap hepsi bigün bombalanır yani bu çok basit bi mantık. Çocuk bile bilir bunu hiç mi "age of" oynamadın lol.

Ordu her şeyin başı. Ordu sağlam olmadığı sürece böyle bi coğrafyada hayatta kalamazsın.
Mesaj tarihi:
-007- said:
işsiz etrafta gezen kitleler karın doyurmakta bir işe yaramıyor. Sadece işsizlikten suç artıyor. Bu açıdan da bakarsan asker sayısı artmalı. ayrıca %65 olduğu için bedelli olmayacak zaten. Öyle veya böyle ordu bugün ülkenin en güvenilen kurumu. Orduya verilen paralara helal olsun adamlar gemicik almıyor teröristten korunmak için araç vatan savunmak için silah alıyor.

1930'larda almanya çok güzel işsizliğe çözüm bulmuştu, sanırım oradan esinlendin? 10 milyon askerle adriyatik'ten sarı deniz'e uzanırız artık.

Snefru said:
Orduya verilen paralarla gemicikler,medya kuruluşları vb şeyler alınıyo zaten haklısın.

şunu da üstüne koyayım pişti olsun.

evet bütçe ya orduya ya da gemiciğe gidecek, başka kalemler yok çünkü. ordunun tank, top, tüfek olarak almadığı her para tayyip'in oğluna harcanıyor değil mi?

bu kadar kıt bir argüman için ne kadar düşündünüz merak ettim.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Durum buysa paşalar gibi gidecekin askere paşalar gibi sayı fazla olacak.

Her alanda olduğu gibi prusya doktirinini de son bırakan biz olcaz herhalde eğer generallerimiz falan da böyle age of mantığı ile eğitildiyse.
Mesaj tarihi:
Anlaşılması basit olsun diye dedim onu. Teknolojimiz yok herkes biliyo bunu. Ekonomi de ortada. Eğitimli adam zaten az. Geriye ne kaldı neyle savunucaz ülkeyi? Sayı. O da olmazsa hiçbişey yok zaten verelim ülkeyi? Bu mu olmalı mantık?
Mesaj tarihi:
valla öyle diye diye füzeden çakma uçakları en son bırakan ülkeler arasına girdik (kodunu unuttum şimdi f bilmem kaç) o zamana kadar kaç pilot kaza geçirdi kim bilir.

her şey askerlikten ibaret değil artık, askeri kuvvetle göz dağı vermek önemli ama sen beyin göçünü engellemeyi geçtim hızlandırdığın zaman bu uzun vadede ülkeyi gerçekten çok kötü etkiler.

age of empires gibi düşüneceksek oyun boyu barrackstan çıkan ilk üniteyi basmakla yetinmek gibi bir şey millet elite ünitelere geçerken. bu ülkenin biraz asker basmayı yavaşlatıp gelişime de oynaması lazım. önce biri sonra diğeri mantığı ile bu ülkenin üzerinden geçerler söyleyeyim.
Mesaj tarihi:
Bir kere beyin göçü ekonomik gelişim vs vs bunlar uzun ayrı tartışma konuları. Savunduğun şey tabii ki en mantıklısı ama uzun vadede çözüm onlar. Kısa vadede imkansız. Tekrar söylüyorum kısa vadede işsizliğin çözümü için bile asker sayısı artmalı.

O diğer konular tamamen hükümetle ilgili ve onun sorumluluğunda.

Sam said:
1930'larda almanya çok güzel işsizliğe çözüm bulmuştu, sanırım oradan esinlendin? 10 milyon askerle adriyatik'ten sarı deniz'e uzanırız artık.

Snefru said:

şunu da üstüne koyayım pişti olsun.

evet bütçe ya orduya ya da gemiciğe gidecek, başka kalemler yok çünkü. ordunun tank, top, tüfek olarak almadığı her para tayyip'in oğluna harcanıyor değil mi?

bu kadar kıt bir argüman için ne kadar düşündünüz merak ettim.

Yoo Almanya'nın durumuyla hiç alakası yok. Devletin görevi adam doyurmaktır dersen adam doyuracak devletin olması için ülke gerekir derim sana. O ülke de ordu olmadan olmaz. Bak yanımızda yunanistan var, ırak var pkk var, iran var bi taraftan, üstümüzde süper güç var, ermenistan var. Bunlar varken adam doyurmaktan bahsetmen çok ilginç. İnsanlar işsizse ve bu suç artışına sebep oluyosa ordu sayısı gayet artmalı. Yoksa senin teorine göre o fabrikalar kurulana o ekonomi düzeltilene kadar 50 sene gerekiyor. İşin kötüsü doğuda nüfus artış hızı bu gelişim hızından daha fazla! Ne yapalım boş mu bırakalım insanları kapkaç yapsınlar işsizlikten terör örgütlerine bulaşsınlar. Asker sayısı tek başına bu tabloda bile artmalı. Ki ihtiyaç var.

Ayrıca evet orduya gitmemiş paralar gayet devlette çarçur ediliyor. Mesele gemicikle sınırlı değil. Bu da hükümetin sorunu.
Mesaj tarihi:
Sam said:
kim jong-il eycof'u çok iyi özümsemiş, gmsh'nin %25'ini orduya akıtıyor. yatırıma ne gerek var? çünkü herşeyin başı ordu.

her şeyin başı ordu demek halkın açlıktan ölmesini savunmak demek değil. bir şeyi de çarpıtmayın. Orduya akmayan devlet parası buzdolabı dağıtmakta kullanılıyor! Ordu o parayla bile halka daha çok hizmet ederdi.

Ayrıca tekrar söylüyorum ekonominin gelişmesi için gereken zaman orduda işsizliğin çözülmesi için gereken zamandan kat kat fazla. Bu nesil için çözüm değil mesela o ekonomi düzeltme fikri.
Mesaj tarihi:
-007- said:
ciddi savaş ihtimali bile görmüyoken? Sen görmüyosun yalnız dikkatini çekerim. Bu yüzden dedim senlik benlik mesele değil diye. Bak dibimizde dünyanın en büyük gücü komşumuzu işgal etti şimdi diğer komşumuzla sürtüşüyor. Ciddi savaş ihtimali görmeden yatırım yapalım diyodun dimi?

Sen orduyu büyütmezsen istediğin kadar yatırım yap hepsi bigün bombalanır yani bu çok basit bi mantık. Çocuk bile bilir bunu hiç mi "age of" oynamadın lol.

Ordu her şeyin başı. Ordu sağlam olmadığı sürece böyle bi coğrafyada hayatta kalamazsın.

kendin belirtmişsin zaten o süper gücün işi komşularımızla,bize etkisi terör baglamında olur ancak o da profesyonellerce halledilir.bize onların yıkıcı etkisi ekonomik olur.yanımızda 11 yıl ırakla iran savaştı o savaş bile bize sıçramadıysa bugünkü durumda öyle çok büyük bi kaos olacagını sanmıyorum.

bombalama işinde sayıyla nasıl bi mantık kurdun anlayamadım.asker sayısı fazla olunca bombalar resist mi edilio?

ordunun saglamlıgı da ancak ekipmanla olur,teknolojiyle olur.sen askerinin eline keleş verip daga sürerken millet o işi robotlarla yapmaya başlıcak yakında
Mesaj tarihi:
Türkiyenin askeri politikasını ele alırsak bir dünya savaşı çıkıp da bütün uluslararası politakaları ihlal eden bir devlet çıkmadıkça büyük bir savaşa sürüklenmeyiz. Türkiyede adam gibi uçak gemisi bile yok (uzun mesafeli) çünkü Türkiyenin askeri doktirini savunma üzerine. Herhangi bir terör eylemi yapan grubu da bilinmiyor. Dolayısıyla böyle bir ülkeye saldırmak için büyük bir kaos ortamı gerekiyor. Bu ortam yokken teknoloji ve bilime yüklenmeliyiz, yoksa böyle bir ortam meydana geldiğinde millet dünyanın öbür ucundan bize füze atarken biz ancak etten duvar yaparız. gerçekçi olalım biraz.
  • Yeni Oluştur...