Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:
Ordumuzun modernliği dış ülkelerin bize sattığı mallar üzerinden yanlız. Kimse birbirinden savaş aleti almıyor demiyorum, her ülke alıyor muhtemelen. Ama Türkiyenin durumu diğer alanlarda da olduğu gibi daha kötü. Tamamen dışa bağımlı bir modernliğin hiç bir manasının olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Hem kendin para kaybediyorsun hem adamlara para veriyorsun, adamlar o parayı teknolojiye yatırıyor, buldukları yeni şeyleri sana satıyor uçurum gittikçe açılıyor.

Osmanlıdan beri kurtulamadık şu teknolojiyi dışardan getirme adetine. Bu açıdan ordu bu ülkeye zarar veriyor kabul etseniz de etmeseniz de çünkü savaş gereçlerine giden paranın miktarı küçümsenemez. Bu noktada ordunun üstüne sorumluluk alıp bu konuda araştırma geliştirme çalışmalarına destek vermesi lazım. Öyle bir kere milli tüfek bir kere milli gemi demekle olmuyor. Ne kadar acınacak haldeyiz görmüyor musunuz kendi gemimizi, tüfeğimizi ürettik diye sevinecek durumdayız.

Bunun üstüne bir de gazetelerde okuyoruz amerikaya avrupaya giden Türk mühendisler şunu bunu başardı diye. Bir de ordu bu insanların göçünü arttıracak hareketlerde bulunursa, vaz geçirmek yerine iyice zarar vermiş olur ülkeye.

evet teknoloji gelişimlerini sadece gazetelerden takip edersen böyle bir sonuca cıkarsın türkiyenın de yeni diye tanıtıldıgı silahların 1970 1980 de cıkmış silahlar oldugunu da okursun bi ara inşallah.yurt dısına silah satışı helikopter satışlarını bile ne cabuk unuttunuz yahu.aselsan ın varlıgından haberiniz yok herhalde tüm laflarım sana değil ama biraz gözlerinizi açın hep dısa bagımlıyız dısa bagımlıyız diye aglıyonuz hadi söyleyin bakalım en son hangi sistemi dısarıdan satın almışız daha geçenlerde koreye savaş similasyonu sattık.
biraz türkiyeye güvenin beyinlerinize türkiyeyi kötülemeyi empoze etmişler başka bir şey yok.sen ülkeni kücümsersen ben kücümsersem kim sevicek bu ülkeyi?herkes dil üstüne empozeyi kültürümüzün empozesini konusurken 1kişi bile ülkemizden soğutma düşüncesini kafamıza kazıklarını aklına getirmiyor ya da getirmeyi artık unutmuşuz...
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
007 hakatten james bondmus ben bunu gordum O_o ne ordu askiymis arkadas.

su cagda muhendis adamim. hayatimda elime silah almadim, su saatten sonra da aldigim zaman yapacaklarim belli. Ben ulkem direkt tehdit altina girmeden askere gitmenin bu cagda mantigini sorgularim. taze beyni ulkeden kacirmaya firsat yaratip, o beyni kendi uretiminde kullanmazsan kaybedersin. TC kuruldugunda bir kac atilim olmus ama son 50 yildir dogru duzgun birsey urettigimiz yok ve kucuk yastan beri kafamiza kazinan her turk asker dogar doktorini de eksik olmadi.

Cannon fodder olmak icin okumadim ben 4 yil.

+1
Bunun için birşey yapmak lazım
askeriye bu ülkenin bu gunku halının en buyuk sorumlusu
ekonomimizi emip bitiren, bu yuzden sıyası ıradeye engel olan en buyuk engel.
29 una kadar yapmam askerlik, o zamana kadar da bişiler yapar değiştiririz artık
Sosyal ağlarda paylaş

suark said:
askeriye bu ülkenin bu gunku halının en buyuk sorumlusu

Abartmamak lazım,askerlik biçimi ve imkanı Türkiyede mantıklı değil ama bu yüzden yıllardır ülkeyi yöneten vasıfsız yöneticilerimize ait bir sıfatı başkasına vermemek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman zaman hatalıda olsalar iyidir liderlerimiz.
Yani adamlar ne yapsın daha?
3 ülke eline al örnek, 0 dan yapılanan.
Almanya
Japonya
Türkiye

Tamam halkının bazı karakteristik özellikleri farklı
ama askeri harcaması olmayan almanya ve japonyanın geldiği yere bak
sadece milli gelirinin %30 unu kullanabilen TR nin geldiği yere bak.
700 bin askerimiz var, hiç kimseye hiç birşey dayatamıyoruz
Adamların ekonomik gücü var, Almanya resmen avrupayı yönlendiriyor
Demek ki sayı hiç birşey demek.
Hatta askerin hiçbir önemi yok demek.
Sosyal ağlarda paylaş

En basitinden,aynı yere 1 ayda 10 kere kaldırım takılıp sökülen bir memlekette(yıllardır!) yöneticilerimiz iyidir daha ne yapsınlar diyorsan azla yetinmeyi seven birisindir.

Askeriye ve dini hizmetlere gereğinden çok fazla para ayırıldığı bu ülkede yıllardır biliniyor zaten,bunları dengelemekte hükümetin işidir,o vasıfa sahip olan bir hükümet gelirse tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
007 hakatten james bondmus ben bunu gordum O_o ne ordu askiymis arkadas.

su cagda muhendis adamim. hayatimda elime silah almadim, su saatten sonra da aldigim zaman yapacaklarim belli. Ben ulkem direkt tehdit altina girmeden askere gitmenin bu cagda mantigini sorgularim. taze beyni ulkeden kacirmaya firsat yaratip, o beyni kendi uretiminde kullanmazsan kaybedersin. TC kuruldugunda bir kac atilim olmus ama son 50 yildir dogru duzgun birsey urettigimiz yok ve kucuk yastan beri kafamiza kazinan her turk asker dogar doktorini de eksik olmadi.

Cannon fodder olmak icin okumadim ben 4 yil.

işte biz de diyoruz ki ülke direk tehdit altında. habire asker ölüyor bu çağda. Çağla mağla da alakası yok gerçi. Savaş ve tehdit her devirde var.

Ayrıldığımız temel nokta o. İhtiyaç olmasa neden bu fikri savunalım. Anlamsız sebepsiz bi ordu aşkı falan değil yani.

EVIL_DeaD said:
evet teknoloji gelişimlerini sadece gazetelerden takip edersen böyle bir sonuca cıkarsın türkiyenın de yeni diye tanıtıldıgı silahların 1970 1980 de cıkmış silahlar oldugunu da okursun bi ara inşallah.yurt dısına silah satışı helikopter satışlarını bile ne cabuk unuttunuz yahu.aselsan ın varlıgından haberiniz yok herhalde tüm laflarım sana değil ama biraz gözlerinizi açın hep dısa bagımlıyız dısa bagımlıyız diye aglıyonuz hadi söyleyin bakalım en son hangi sistemi dısarıdan satın almışız daha geçenlerde koreye savaş similasyonu sattık.
biraz türkiyeye güvenin beyinlerinize türkiyeyi kötülemeyi empoze etmişler başka bir şey yok.sen ülkeni kücümsersen ben kücümsersem kim sevicek bu ülkeyi?herkes dil üstüne empozeyi kültürümüzün empozesini konusurken 1kişi bile ülkemizden soğutma düşüncesini kafamıza kazıklarını aklına getirmiyor ya da getirmeyi artık unutmuşuz...

haklısın bi noktaya kadar da adamla ayrıldığın nokta şu: Aselsan türk savaş uçağı üretmiş mi? Bu devirde Türk sanayisinin anca yeni yeni Türk silahı üretebilmesi ordumuzun gücüne kıyasla sanayimize ve teknolojimize yakışmıyor.

Suark said:

700 bin askerimiz var, hiç kimseye hiç birşey dayatamıyoruz
Adamların ekonomik gücü var, Almanya resmen avrupayı yönlendiriyor
Demek ki sayı hiç birşey demek.
Hatta askerin hiçbir önemi yok demek.

saçmalamışsın.

700bin asker var dünyanın süper askeri gücüyüz demek dünyayı yönlendiririz demek değil. Askeri güçle siyaset yapılmıyor. Siyasi açıdan zayıfsak bu askeriyenin sebep olduğu bir şey değil siyasilerin beceriksizliği.
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset açısından zayıfız işte?
Neden?
ekonomik gücümüz yok?
neden? bir sürü sebebi var ama o harcamalar bunun önde gideni.

Uluslararası siyasette söz geçiremeyeceksek, bize istediklerini yaptıracaklarsa
2 adım otende PKK cırıt atıcaksa
iste 5 milyon askerin olsun hiçbir halta yaramaz.
Nese bagırdım cagırdım rahatladım ben oh
Sosyal ağlarda paylaş

Başarısız siyaset değil abi biz 200 yıldır aynı dış siyaseti güdüyoruz,
bu yapmaya mecbur oldugumuz sıyaset.

Siyaset yaparken elinde bir güç olmazsa yapamazsın.
Bu güç
ya askeridir
ya ekonomiktir
E askeri güçte ekonomiden geçiyor bir yerde.

Tabi gelde bunu anlat bizimkilere
Adamlar süvari birliğini 1970lerde kaldırmışlar.
Nasıl anlatıcaksın ki?
Hala gelen ucaga dikey kursun sıkıp ya vurarsa dıye hesap yapsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
Başarısız siyaset değil abi biz 200 yıldır aynı dış siyaseti güdüyoruz,
bu yapmaya mecbur oldugumuz sıyaset.

Siyaset yaparken elinde bir güç olmazsa yapamazsın.
Bu güç
ya askeridir
ya ekonomiktir
E askeri güçte ekonomiden geçiyor bir yerde.

Tabi gelde bunu anlat bizimkilere
Adamlar süvari birliğini 1970lerde kaldırmışlar.
Nasıl anlatıcaksın ki?
Hala gelen ucaga dikey kursun sıkıp ya vurarsa dıye hesap yapsınlar.

Bak biz 200 senedir aynı dış politikayı izlemiyoruz. Hangi bakış açısından bahsettiğini anlamadım orda onu söyliyim. Dönemden döneme dış politika farkı var tabii ki.

Ayrıca evet siyaset yaparken elinde güç olmalı mesela dediğin gibi ekonomi olur ordu olur vs. Evet askeri güç de ekonomiden geçiyor o da doğru ama yanıldığın nokta şu:

Dış politikada askeri güç her zaman işlemez. O daha çok savaş dönemlerinde işe yarar. Onun dışındaki dönemlerde savaş olmayan diplomatik ilişkilerde sesinin çıkmasını sağlayan asıl güç ekonomi oluyor çağımızda.

Çağımızda askeri gücün siyasi güçte etkisi yok demiyorum. Ama son 200 senenin dış politikasını incelersen askeri gücümüzün politikamıza etkisi her dönemde aynı değil. Böyle de bir gerçek var.

Fakat asıl problem siyasi eksikliğimize ekonomimizin ya da askerimizin etkisi değil. Siyaset yapanlardaki zihniyet problemi diyorum ben de. En basitinden Ermenistan Azerbaycan meselesine bak. Orda bile çuvalladı adamlar. Bu zihniyet oldukça ister ordun olsun ister süper ekonomin olsun bir yerlerde problem çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
siyaset açısından zayıfız işte?
Neden?
ekonomik gücümüz yok?
neden? bir sürü sebebi var ama o harcamalar bunun önde gideni.

Askere ,dini hizmete para fazla gidiyor ama ekonomik gücümüz aha işte bundan yoktur demek saçmalık,yetersiz yöneticilerin paraları cukka yapması ve israf etmesi esas nedendir.

Ver o paraları şu anki hükümete bugün giderler içi boş 15 tane daha üniversite açarlar e ne işe yaradı içi boş 15 universite? Parayı kullanmayı bilen birileri gelmeden boş yani.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd; Asker ne yapıyor o parayla?
generallere villa alıyor, zart yapıyor zurt yapıyor. İçi boş üniversite bile iyidir onların harcamasındansa.

-007-
O konuda, ekonomik gücümüz olsaydı ne ermenistan gak guk edebilirdi ne Obama gelip barışın la diyebilirdi.
Direk otoriteyi koyardık
Siyasi liderlerin etkisi şu raddede çok fazla olamaz, anca Demirel gibi adamlar gelir laf ebeliği yapar ( iyide yapar ) iki tarafıda hoş eder.
Ama haklısın bı yerde
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
Asker ne yapıyor o parayla?

Saçmasapan oy almak amacıyla elektriksiz köye buzdolabı dağıtmak yerine sen ölme diye araç gereç satın alıyor.

Suark said:

O konuda, ekonomik gücümüz olsaydı ne ermenistan gak guk edebilirdi ne Obama gelip barışın la diyebilirdi.
Direk otoriteyi koyardık
Siyasi liderlerin etkisi şu raddede çok fazla olamaz, anca Demirel gibi adamlar gelir laf ebeliği yapar ( iyide yapar ) iki tarafıda hoş eder.
Ama haklısın bı yerde

Ben de sana diyorum ki başarısız beceriksiz zihniyet olduğu sürece isterse dünyanın en iyi ekonomisi ol kimseye dediğini yaptıramazsın. Siyasi gücümüz yoksa bunun asıl sebebi ekonomik güç falan değil diyorum.

Atatürk gibi bir deha varken ekonomik gücümüz mü vardı? Dünyanın en güçlü ordusu muyduk? Tüm dünyaya kafa tuttuk o yüce zihniyetle. Dünyadaki emperyalizme kafa tuttuk, sadece 2-3 ülkeye de değil bak. Kusura bakma ama bence bazı açılardan haksızsın. Tamamen değil ama bazı noktalarda aynı düşünmüyoruz yani. Tek olay ekonomi değil dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yanlış diyorsun,
tepedeki adamlar boş adamlar değil. Gayet süper bi şekilde katakulle yapıp ülkeyi soyan adam fazla oy getireceğini bile bile bu hamleleri yapmaz mı?
yapar, ama yapamıyor o belirttiğim sebeplerden dolayı.

O zaman bir sürü şey vardı ama değişken
Gelen 2. dunya savası
Italya-avrupa arasındakı gergınlık
1. dunya savasının verdıgı zarar ziyan
O zamanlar kaybedecek hiçbirşeyimiz kalmamıştı, şimdi kaybedecek çok fazla şeyimiz var. Ekonomik güç derken kasıtım bu. Bağımlı olmak.

Ayrıca ben neden ölmeyeyim diye araç gereç alıyor? yurt içi güvenliği polis sağlar asker değil.
Benim güvenliğimi polis sağlar ki maaşşallah ellerinden geleni yapıyorlar. Şimdiye kadar iki kez 115 i arama ıhtıyacı duydum hemen geldıler yardımcı oldular yanı
Sosyal ağlarda paylaş

"O zamanlar kaybedecek hiçbirşeyimiz kalmamıştı, şimdi kaybedecek çok fazla şeyimiz var."

Vatan toprağın vardı mesela en değerli şey o dönem senden istenen. Ama kaybetmedin. Elindeki gücü kullanamayan beceriksiz liderin olsaydı onu da kaybederdin.

Ama o dönem elimizde ekonomik güç olmadan savaş sonrasından yıllar sonra bile haklarımızı savunabildik.

Tepedeki adamlar boş adamlar değil muhabbeti ayrı bir tartışma konusu. Sadece denmek istenen şu: Ekonomik güç siyasi güç için tek başına gereken kriter değil. Ekonomik güç yanlış ellerde ziyan edilebilir ve kullanılamayabilir. Aynı mantıkla ekonomik güç olmadan dünyaya kafa tutabilen yüce insanlar vardır Türk tarihinde. İlla paran olunca siyaseten güçlü olacaksın diye bişey yok. Parasıyla ziyan olan biçok siyasi lider de vardır basit mantıkla anlatabiliyo muyum?

Ayrıca ülke güvenliği sınır güvenliği yoksa yurtiçi güvenlik polis falan hiçbir işe yaramaz. Terörist dağdan inip şehri bombalasa polis napacak? O görev dağda çatışan askerin kutsal görevi. O açıdan asker o parayla napıyor falan diyip verilen cevaba "polis görevini çok iyi yapıyor" demen çok aşırı saçma kaçmış. Askerle polisi kıyaslarsan askerin emeği kat kat fazla bu ülkeye. Asker hergün canını veriyor hizmet etmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam. Kutsal görev mutsal görev geçelim şimdi, bu olay nooldu? Ona göre askere gidip aradan çıkarmak lazım lak diye önümüze koymasınlar sonra. Hala net bi açıklama yok dimi?

Hayır 12 ay askerlik yapmak zorundasın diyecekler, hiç istemediğim halde yurtdışına kaçıcam ona yanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...