Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Cuce said: yanı askeri eğitimi, sivil hayata donduğumuzde belimizle beylik tabancasıyla gezip bize silah cekenleri vuralım diyemi veriyolar? yok onu demek istememiş ben de başta öyle anladım ama diğer açıklamasını da sever misin bilemem :p tabancayı askerdeyken kendini koruman için veriyor demek istemiş (sivil hayatta değil). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Suark said: -007- said: nasıl karşılığı yok. karşılığında hayatta kalıyorsun işte, ülken oluyor. Tarih öncesinden beri en temel hizmet. Evet tanımadıgım yeterli mi yetersizmi bilemedigim bir adam kumanda ediyor beni. Sırf rütbesi üst diye salagın tekınden dayak yıyorum Korumakmıs peh tepedekilerin cepleri dolsun dıye hızmet bu baska bısı degıl. Su dunyada herkes akıllanıp yapmıorm ulan sılah kullanmıorm dese ole guzel olucakki kılkuyruk liderler oyle bi apısıp kalıcak ki pfff Bence biraz tozpembe hayallerden sıyrılıp gerçeklerle yüzleşme cesaretini gösterin. O senin dediğin silah bırakıp komutanlara karşı çıkan sevgi kelebeklerinin olması için tüm dünyanın bunu yapması lazım bu da gayet imkansız. O yüzden güzel tatlı uykulardan uyanın çünkü hayatın gerçeklerinin bu hayallerle alakası yok. Ve evet askeri sistemde öyle her kafadan ses çıkmaz robot olmak zorundasın yoksa rütbe komuta sistemi olmaz ve ordu olmaz. Evet tanımadığın isterse şerefsizin biri olsun hayatta kalmak istiyosan onun her dediğini yapacaksın. Öyle onu zengin etme gibi bişey de yok. bunu diyen birinin asıl akp'ye verilen vergiye laf etmesi lazım, herkesin işini iğrenç yaptığı ülkede işini en iyi yapan kurum olan askeriyeye değil! Cuce said: -007- said: Cuce said: 1.5 senesi, 5ay, 4 yılı, 1ay bedellisi hiç biri fark etmez. Devletin benım elime silah verip insan öldürmek icin eğitmeye hakkı yok diyorum ben. Sana adam öldür diye vermiyor silahı, şerefsizler ülkedeki herkes gibi sana da sıkarsa ölme diye veriyor. O açıdan sivillerden avantajın bile var. Karşılık verebiliyorsun. İstanbul'da alışveriş merkezinde gezerken yanında bomba patlayınca eminim o silahı eline almayı ve kendini savunabilmeyi isterdin. yanımda bomba patladığında silahla benı korumak icin polis var, o benım işim değil, hakkım değil, Secimim hiç değil. ne kadar sacma bir sebepmiş bu böle. yanı askeri eğitimi, sivil hayata donduğumuzde belimizle beylik tabancasıyla gezip bize silah cekenleri vuralım diyemi veriyolar? Askeri eğitim savaş çıkarsa ülkeni ve kendini koru diye veriliyor. Sivil hayatta terörist kovalamak için değil. Yanında bomba patladığında seni korumak için polis asker olsa da savaş çıktığında hayatta kalman için senin gitmen gerekiyor bizzat. Yoksa öldürürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 cuce, büyüyünce geçer gibime geliyor? fazla üstelemeyin bence bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 büyüyünce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 -007- said: Yanında bomba patladığında seni korumak için polis asker olsa da savaş çıktığında hayatta kalman için senin gitmen gerekiyor bizzat. Yoksa öldürürler. Savaş kaldığında da ne kadar hayatta kalınabilinir bilmem. Arkadaşlar askerliğe gidenlerin çoğu (öyle komando fln olmadıysa) şunu söyler; 3 el ayakta, 3 elde yatarak ateş ettik eğitimde. Sonrası ot yol, çay taşı, benzin doldur, araba yıka, Kral Tv izle... Yahu askerlik yapanların çoğu aha şu yukarda yazdığım gibi şeylerle geçiriyor 4 ayını. Kendimiz kandırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Savaş çıktığında da hayatta kalınmaz demişsin de 2 seçenek var: asker olmadan hedef olarak gezmek, ya da mücadele etmek. ikisinde de durum aynı, ölme ihtimalin var. Ancak 2.sinde karşılık veriyorsun. iyi de o amelelik yapanlar ya vasıfsız er ya da alakasız bölümden mezun birileri falandır. Tutup da bi bilgisayar mühendisi bi doktor ot yolmaz. Gayet işini yapar orda. Orda hayatta eline silah almamış adama kıyasla 1 el ateş etmek bile önemli bence. Sırf o ortam bile adama bişey öğretir. En basitinden ülkenin gerçeklerini öğrenmiş olursun baba evindeki lükse wireless ortama benzemez orası. Biri demiş ya bi mesajda: askerlik milat gibi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Arkasokak said: cuce, büyüyünce geçer gibime geliyor? fazla üstelemeyin bence bu konuda. büyüdükce dahada artıyor, sen merak etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ülkenın gercekleri, teleronsaın sıfır olduğu, insanların insan değil asker olduğu, bireyliğin ortadan kalktığı ortamda öğrenilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Tolerans 0 olmamalı, böyle olsun diyen biri olmadı bu başlıkta. Ama şöyle de bi gerçek var ki ülke savunmamız lazım. Ülkenin gerçekleri var kabul edecek cesaretimiz olmasa da. Savaşmamız lazım yani yeri gelince. Biz eğitimli halimizle fedakarlık yapmazsak geçmişte 14 yaşında çocukların fedakarlıkları boşa gider. Onlara ihanet etmemek lazım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Sizin konudaki hevesinizin aksine, insanların eline silah alıp başka insanları vurup, öldürmek istememesine karşı olan duyarsızlığınızı geçiyorum, bunu anlayamayacak olduğunuz aşikâr. Çok büyük bir dünya savaşı patlak vermediği sürece, yani uluslararası hukuk alanı kökünden sarsılıp tüm dünyanın taraf olduğu bir savaş ortaya çıkmadıkça artık öyle sivillerin silah kuşanıp savaşa gittiği bir çağda olmadığımızın da mı farkında değilsiniz? Konjonktür diye bir şey var, yuh. Ki, 2009 itibarı ile gerçekten bir dünya savaşı çıksa bile sivillerin eline silah alacağı bir savaş olmaz 1. ve 2. dünya savaşları ya da ispanya iç savaşı gibi. Kitle imha silahları, profesyonel ordu ekipmanları vs. yüzünden. Profesyonel askerlik yapmayan bir sivilin savaşta yapabilecekleri zaten sınırlı, hele ki 21. yüzyıl itibarıyla ölmeye giden adam gücü olmak dışında hiç bir işlevi yok. E o tür bir hazırlanma için de ne 18 aylık, ne 12 aylık, ne 9 aylık ne de 6 aylık eğitime ihtiyaç var. Bir Dünya savaşının patlak vermesiyle tüm profesyonel ordumuzun yok edilmesi ve bu durumun ihtimalleri çerçevesinde sivillerin silah alıp savaşa gitmesi gerektiği imkansıza yakın olasılığı göz önünde bulundurmak isteyenler bile, bu zorunlu askerlik eğitimin 1-2 ayı aşmaması gerektiği konusunda hemfikir olmak zorunda. Yani şu zorunlu askerliğin bazı ekonomik çarkları döndürüp, disiplin kurumu olarak belli bir iktidar yapısına hizmet ettiğini göremiyor mu kimse cidden anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Smoke said: her iki senede bir 2 söylenti mutlaka çıkar. Olm bedelli geliyomuş la... Olm askerlik uzuyomuş la... +1.. Bana kalsa profesyonel orduya gecmem.. bu kadar nufus varken askeremi para vericem.. universiteliye 1 yil.. liseliye 2 yil.. gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Haklısın orduya zorunlu aldığın askerlere para harcamıyorsun zaten fotosentez yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Antimodes52 said: Sizin konudaki hevesinizin aksine, insanların eline silah alıp başka insanları vurup, öldürmek istememesine karşı olan duyarsızlığınızı geçiyorum, bunu anlayamayacak olduğunuz aşikâr. Çok büyük bir dünya savaşı patlak vermediği sürece, yani uluslararası hukuk alanı kökünden sarsılıp tüm dünyanın taraf olduğu bir savaş ortaya çıkmadıkça artık öyle sivillerin silah kuşanıp savaşa gittiği bir çağda olmadığımızın da mı farkında değilsiniz? Konjonktür diye bir şey var, yuh. Ki, 2009 itibarı ile gerçekten bir dünya savaşı çıksa bile sivillerin eline silah alacağı bir savaş olmaz 1. ve 2. dünya savaşları ya da ispanya iç savaşı gibi. Kitle imha silahları, profesyonel ordu ekipmanları vs. yüzünden. Profesyonel askerlik yapmayan bir sivilin savaşta yapabilecekleri zaten sınırlı, hele ki 21. yüzyıl itibarıyla ölmeye giden adam gücü olmak dışında hiç bir işlevi yok. E o tür bir hazırlanma için de ne 18 aylık, ne 12 aylık, ne 9 aylık ne de 6 aylık eğitime ihtiyaç var. Bir Dünya savaşının patlak vermesiyle tüm profesyonel ordumuzun yok edilmesi ve bu durumun ihtimalleri çerçevesinde sivillerin silah alıp savaşa gitmesi gerektiği imkansıza yakın olasılığı göz önünde bulundurmak isteyenler bile, bu zorunlu askerlik eğitimin 1-2 ayı aşmaması gerektiği konusunda hemfikir olmak zorunda.Yani şu zorunlu askerliğin bazı ekonomik çarkları döndürüp, disiplin kurumu olarak belli bir iktidar yapısına hizmet ettiğini göremiyor mu kimse cidden anlamıyorum. Valla dünya savaşı çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum, ayrıca adam öldürmek konusunda da şaşırtıcı derecede insancıl biri olabilirsin ama kusura bakma da bu ülkede dışarda gezerken bomba patlıyorsa ve dağda köylerde insanlar öldürülüyorsa ne yapalım çiçek mi uzatalım teröristlere! Adam seni öldürüyor bebeğini öldürüyor anan baban çocuğun ailen kurşuna dizilse hala "insan öldürmeyi desteklemek duyarsızlıktır" falan mı diyeceksin! İnsanlar kendini savunmalı, buna ister duyarsızlık diyin ister entel dantel düşüncelere ters düşsün insan doğası öyle ahım şahım ileri bir olay değil. Hangi dönemde yaşarsa yaşasın hangi medeniyetten olursa olsun insan gayet vahşi bir canlı ve bir takım akıl hastaları haklarını aramak için adam öldürebiliyor. Durum buysa sana da kendini silahla savunmaktan başka çare yok! Bunu hazmedin artık. Teröriste ya da düşmanına çatışma sırasında çiçek uzatmaya çalışırsan bikaç saniye sonra ölmüş olursun. Saçmalamanın ya da sevgi kelebeği derecesinde entel olmaya çalışmanın gerçekleri reddetmenin alemi yok yani. Ayrıca o çok büyük dünya savaşlarının üzerinden uzun zaman geçmedi bunu da hatırlatırım. Teknoloji ilerledikçe silahlar ölümcülleşiyor ve çıkarlar sertleşiyor, askerin önemi artıyor ve kutuplaşma arttıkça dünya savaşı riski artıyor. O yüzden gayet paşa paşa askerlik yapmak lazım yuvamızın ve kendimizin geleceği için. Bak hergün birileri şehit oluyor, keyiflerinden dolayı yapmıyorlar bunu sizin için yapıyorlar onlara karşı saygısızlık yapmayın. "artık öyle sivillerin silah kuşanıp savaşa gittiği bir çağda olmadığımızın da mı farkında değilsiniz?" gayet de öyle değil. bunun çağla alakası yok belki gelişmişlikle alakası vardır. modern olmayan gelişmemiş ülkelerde bu hala olan bişey. ayrıca modern ülkelerde de olabiliyor çeşitli gereksinimler sebebiyle. tek kriter de gelişmişlik değil yani. Ayrıca askerdeki herkes silah alıp savaşmıyor, teknoloji geliştikçe arkaplandaki nitelikli personelin önemi artıyor. önemli bölümlerden mezun sivillere ihtiyaç artıyor orduda savaş durumunda vs. Bold kısımlarda da bazı yerlerde cidden çok yanılmışsın. Hele hele sondaki kısım tamamen saçma olmuş. Bak ordumuzun yok edilip sivillerin ülke kurtardığı "imkansız" dediğin durumun üzerinden 100 sene bile geçmedi. Araştırırsan belki dedenin dedesi senin dediğinin tersini yapmıştı. Öyle çağ ilerledi, o yüzden artık vatan savunmamıza gerke kalmadı falan diye sallamayın yani. İşi bilen adamlar mesleği bu olanlar aksini söylüyorsa size sadece dinleyip kabul etmek düşer. Fikir yürütülecek konular vardır öğrenmeden konuşulmaması gereken konular vardır. Maksimum kişisel olarak "ben askerlik yapmayı sevmiyorum" falan diyebilirsin yani bu bilgi birikimiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 100 seneden beri cok şey değişti, araya bir dunya savaşı daha girdi, 20 küsür icinde birinci dunyasa savaşıyla ikinci dunya savaşı arasında taktikler araclar silahlar o kadar değiştiki, 20 senelik generaller başarısızlıktan başarısızlığa koştu. vietnamda butun savaş anlayışını değiştiğini bi daha gördük, körfez savaşında bi daha, sonra Irakda bi daha. 3. dünya savaşı cıktığında, savaşın şekli tekrar değişecek. Ve ülke yıkılmadan yok olmadan, elinde tüfekli piyade, stratejik noktaları işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, butun savunma hatları yarılmış, hükümeti kuvvet komutanlıkları ortadan kaldırılmış türkiyenın şehirlerinde gerillacılık oynamaktan başka birşey yapamaz. Savaşın rengi bu, hoşunuza gitsin gitmesin. Eğerki yarın odern bir orduyla savaşırsan, öyle bir hezimete uğrıyacazki, ne shermanların başarısızlığı, ne m16ların tutuklukları, ne maginot hattı butun dünya türk silahlı kuvvetlerinin asker yetiştirip vericek tüfeği olmamasını konuşacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Kitle imha silahları ve modern silahların gelişmesiyle zerg mantığı tarihin tozlu raflarına kaldırıldı ne yazıkki. Yoksa tüfeğe filan ne gerek var, ver adamın eline kazmayı küreği bodoslama dalsın zaten. ve 1 sene boyunca ot toplayıp paşa arabası yıkayıp topu topu 2 defa atış talimi yapmış adamları profesyonel ordunun karşısına çıkarırsan adamlara ancak mermi kaybettirirsin, başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 O günümüzdeki modern silahları da asker kullanıyor makinalar değil! Ayrıca koskoca askeri meseleleri taktikleri stratejileri bilgisizce "füzeler kitle imha silahları geldi ordulara gerek kalmadı" diye saçma sapan eksik fikirlerle yok saymanız saçma olur. Ha şunu da söyliyim bizim ordumuz bugün gayet modern. öyle çağ dışı geyiği falan geçerli olmaz tam olarak. Günümüzün ordusu çağın savaş tekniklerine ve teknolojilerine uyumludur ve dünyanın en güçlü ordularından biridir. Bu da kaynağı olan bir bilgi araştırabilirsiniz. Eğer ilerde dünyada insanlar silah bırakıp yerine robotlar silah taşımaya başlayacaksa işte o gün insanlar askere alınmaz kitleler halinde. Ama o güne kadar gayet insanlar çarpışacak, bugün tüm ülkelerde olduğu gibi. Ve tekrar söylüyorum bu başlıkta defalarca söylendiği gibi: Sayı önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ordumuzun modernliği dış ülkelerin bize sattığı mallar üzerinden yanlız. Kimse birbirinden savaş aleti almıyor demiyorum, her ülke alıyor muhtemelen. Ama Türkiyenin durumu diğer alanlarda da olduğu gibi daha kötü. Tamamen dışa bağımlı bir modernliğin hiç bir manasının olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Hem kendin para kaybediyorsun hem adamlara para veriyorsun, adamlar o parayı teknolojiye yatırıyor, buldukları yeni şeyleri sana satıyor uçurum gittikçe açılıyor. Osmanlıdan beri kurtulamadık şu teknolojiyi dışardan getirme adetine. Bu açıdan ordu bu ülkeye zarar veriyor kabul etseniz de etmeseniz de çünkü savaş gereçlerine giden paranın miktarı küçümsenemez. Bu noktada ordunun üstüne sorumluluk alıp bu konuda araştırma geliştirme çalışmalarına destek vermesi lazım. Öyle bir kere milli tüfek bir kere milli gemi demekle olmuyor. Ne kadar acınacak haldeyiz görmüyor musunuz kendi gemimizi, tüfeğimizi ürettik diye sevinecek durumdayız. Bunun üstüne bir de gazetelerde okuyoruz amerikaya avrupaya giden Türk mühendisler şunu bunu başardı diye. Bir de ordu bu insanların göçünü arttıracak hareketlerde bulunursa, vaz geçirmek yerine iyice zarar vermiş olur ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ardeth said: Osmanlıdan beri kurtulamadık şu teknolojiyi dışardan getirme adetine. Bu açıdan ordu bu ülkeye zarar veriyor kabul etseniz de etmeseniz de çünkü savaş gereçlerine giden paranın miktarı küçümsenemez. Bu noktada ordunun üstüne sorumluluk alıp bu konuda araştırma geliştirme çalışmalarına destek vermesi lazım. Öyle bir kere milli tüfek bir kere milli gemi demekle olmuyor. Ne kadar acınacak haldeyiz görmüyor musunuz kendi gemimizi, tüfeğimizi ürettik diye sevinecek durumdayız. Tamamen doğru, ancak bold kısım hariç. Çünkü daha önce de dediğim gibi bu ordunun sorumluluğunda değil. Devletin hükümetin görevi teknolojiyi desteklemek ve ürettirmek. Milli savunma bakanlığı buna karar veriyorsa hükümet üniversitelerle çatışıyorsa ordu ne yapsın! Bu zararın sorumlusu ordu değil teknolojiye destek olmak yerine köstek olanlardır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ya neyin tartışmasını yapıyorsunuz hala? Düzenli orduda 10 yılını (ortalama olarak 10 yıl diyelim) askeri eğitimle, silah kullanmakla, tatbikat, operasyon yapmakla geçirmiş adamın karşısında 2 el ateş etmiş adam durabilir mi? Hadi en imkansızı orada 1 yıl sana normal askeri eğitim verdiler diyelim, yine de 10>1. Sen şimdi 700 k böyle asker barındıracağına 200 k adam gibi asker eğit, öyle bir ana gücü bulundur elinde, savaş durumunda kalanlara silah tutmayı, ateş etmeyi zaten öğretirsin bir iki günde. Hadi onu da geçtim tamam düzenli orduyu kur, kalanlara da 1 ay silah eğitimi, savaş durumunda yapılması gerekenleri öğret, 1 ay adam gibi askerlik yapsın, askeri eğitim alsın herkes. 12 ay adama ot yoldurmayı savunan zihniyet ya askerliğini yapmış onlar da çeksin diyordur ya da askeriyede John Rambo olacağını falan sanıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Hala ot yolma falan diyosunuz askerde ot yolan adam daha önce dediğim gibi ya er falandır (vasıfsızlardan olabilir) ya da alakasız bölmden mezun biridir. Sen de ağzınla söylemişsin işte profesyonel orduyu kur, geri kalanları eğit diye. Amaç da o zaten. O geri kalanlara da ihtiyaç var ve bu eğitimi savaş sırasında yapmak saçmalık tamamen. Öncesinden hazır edersin geri kalanları. Milli seferberlik, topyekün savaş gibi kavramlar da mı öğrenmediniz. öyle "savaş sırasında 1-2 günde öğretirsin nolcak" falan demeyin yani uzman mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Savaş sırasında 1-2 günde uzman gibi oluruz demiyorum ki zaten, şu an öğrettikleri şeyleri 1-2 günde öğrenebiliriz diyorum gayet de. Hadi 1-2 günü geçtim 1 ay olsun, 12 ay adamı tutmanın anlamı ne yani? Sence şu an uzun dönem askerlik süresince verdikleri "askeri eğitim ve temel bilgileri" 1 ayda veremezler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Orasına uzmanlar karar verir işte. Biz net ay sayısı söylecek detaya inecek bilgiye sahip değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bence Türkiye'nin bu konuda atabileceği en doğru adım tek partili sisteme geçip askerliği 13 yıla çıkartmak olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Üniversiteleri adam edip Doktoralıya 3 hafta , masterlıya 6 hafta askerlik kampanyası getirsinler,eğitimi desteklesinler hehe Geri kalanlar kısmet^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 007 hakatten james bondmus ben bunu gordum O_o ne ordu askiymis arkadas. su cagda muhendis adamim. hayatimda elime silah almadim, su saatten sonra da aldigim zaman yapacaklarim belli. Ben ulkem direkt tehdit altina girmeden askere gitmenin bu cagda mantigini sorgularim. taze beyni ulkeden kacirmaya firsat yaratip, o beyni kendi uretiminde kullanmazsan kaybedersin. TC kuruldugunda bir kac atilim olmus ama son 50 yildir dogru duzgun birsey urettigimiz yok ve kucuk yastan beri kafamiza kazinan her turk asker dogar doktorini de eksik olmadi. Cannon fodder olmak icin okumadim ben 4 yil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar