Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmayın 29 nisan brifingi

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Diğer başlığın içinde kaybolmasın diye yeni başlık açıyorum,
şimdilik aldığım notlar

Lav silahları mühimmat olarak kaydediliyor envantere (bilmeyenler için)
lav silahı 1 kez atıldıktan sonra bi olayı kalmadığı için imha edilir(bilmeyenler için, tekrar kullanabilmek gibi bir şansınız yok)
poyrazköyde bulunan 5 tane paketlenip gömülmüş lav silahlarının kullanılmış olduğunu, kimin ne sebeple koyduğunu merak ettiğini sordu.

bu silah ve mühimmatların sadece tsk için üretilmediğini emniyet e de yollandığını söyledi.
1988de üretilmiş 3300 el bombasının 3000 inin emniyete 300 ünün ordu envanterine kaydedildiğini, geçenlerde bulunan el bombalarının 1988 üretimi olduğunu söyledi.

poyrazköydeki arazinin de sadece yabancıların girişine yasak olduğu, bütün Türk vatandaşlarının araziye bina bile yapabileceğini söyledi.

hala devam ediyor, soru cevap yapacaklar sanırım 45 dakka kadar
Sosyal ağlarda paylaş

paşa çok güzel konuştu. oldukça bilgilendirdi. işte böyle olsun ordumuz tak tak her şeye cevap versin halkı bilgilendirsin. meydan onun bunun uşaklarına kalmasın. afganistanla ilgili yanlışları düzeltti. benim açımdan iki önemli nokta vardı
birincisi pakistan konusunu açması. artık ufak ufak belli oluyor. NATO pakistana müdehale edecek. o karışıklıkta nükleer silahları ortada bırakmayacaklar. bu karışıklıkları kim çıkarıyor o ayrı olarka tartışılmalı.
ikincisi demokrasiye yaptığı gönderme. ordunun içersinde demokrasi ve hukuk dışı kişileri barındırmayacaklarını söylemesi. darbe fln olmaz artık. yapmaya niyetlenenlerde tasfiye edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Max Damage said:
Bu yasemin çongar ile ilgili en güzel yorumu bizim hoca yapmıştı. ''direktifleri yatak odasından alıyor''

kocası amerikan dışişleri eski çalışanı, ayrıca cia bağlantılı olduğu da iddia ediliyor.

amerika bize de demokrasi getirdi çok şükür yareppim dinimiz amin
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam isterse Bertrand Russell olsun bu ülkede demokrasi yok mu? Sen parlamentonun askerisin, askerin siyasete karışmayacağını da söylüyorsun. İki cümle sonra devletin çıkarmayı düşündüğü yasalar hakkında nasıl yorum yapabilirsin. Zaten MGK'sı var MGSB'sı var; onlara kimse bir şey demiyor, bir de basının karşısına geçip halka şov yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
Tamam isterse Bertrand Russell olsun bu ülkede demokrasi yok mu? Sen parlamentonun askerisin, askerin siyasete karışmayacağını da söylüyorsun. İki cümle sonra devletin çıkarmayı düşündüğü yasalar hakkında nasıl yorum yapabilirsin. Zaten MGK'sı var MGSB'sı var; onlara kimse bir şey demiyor, bir de basının karşısına geçip halka şov yapıyorsun.

Bedelli askerlik dediğin TSK'nın ihtiyacı doğrultusunda uygulanan bir olay ne gelir elde etme amaçlı ne de vatandaş isterse gelmesin anlayışıyla yapılan bir olay. Kaldı ki devlet yasa çıkartmaz meclis yasa çıkartır.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet meclis çıkarır düşünmeden yazdım. Tamam TSK'nın ihtiyacı doğrultusunda ama TSK'nın ihtiyaçlarını da meclis belirler. Zaten Milli Güvenlik Strateji Belgesi ( MGSB ) yazıyorlar hükümete, bunların yapılması gerekir bakın falan diye. Bunların yanında basın karşısına geçip siyasi yorumlar yapmak ordunun siyasete alenen müdahale etmesi demektir. Demokraside böyle bir şey yok. Şimdi meclis mi askeri yönetiyor, asker mi meclisi yönetiyor. Yoksa bir C şıkkı mı var? Bildin bildin.
Sosyal ağlarda paylaş

TSK'nın ihtiyaçlarını meclis belirlemez. TSK görevi doğrultusunda ihtiyaçlarını tespit eder mecliste bu ihtiyaçların karşılanması için bütçe ayırır. Yani meclis belirlemez bu ihtiyaçları bu 1.

2. sine gelirsek bu ülkede askerden daha demokratik bir kurum mu var acaba? Emniyet demokrasiye nasıl yaklaşıyor? Celalettin Cerrah gibi bir işkenceci emniyetin başındayken demokrasiden, insan haklarından, hukuktan haberleri var mı asıl bunu sormak lazım.

Yargıya bakıyoruz kadrolaşma doruğa ulaşmış savcılar, hakimler hükümet tarafından atansa yadırgamam. Adamlar savcılık değil kadılık yapıyorlar.

YÖK zaten fırıldak olmuş dönüyor eğitimle pek bir alakası kalmadı kurumun. Kalkıp bir bakan YÖK başkanı için 'isterse konuşmasın' diyebiliyor ve bunu diyen de malesef demokratik yollarla meclise girmiş bir kimse.

Şimdi DTP'ye gelelim. Allah aşkına bir ülkenin parlementosuna giripte o ülkenin bölünmesi için çalışmak çabalamak ne demektir? Demokrasi dediğin bu mu? Demokratik siyaset dediğin bu mu? Demokrasinin gereği olan seçimlerde katakulleye getirip vatandaşın oyunu yakmak mı demokrasi oluyor?

İlker Başbuğ'un sözlerinin altına imzamı atarım. Şimdi memleket çalkalanırken her gün şehit haberleri çıkarken DTP katilleri savunurken asker konuşmayacakta kim konuşacak? Konuşması gerekenleri gördük bugüne kadar 'oy kaybederim' mantığıyla 2 çift laf edebilmiş değiller.

Eğer TSK bütün bu olup bitenlere karşı yönetimi ele alıp itlerin sesini kesmiyorsa bu TSK'nın demokrasiye saygısından ötürüdür ki başka hiçbir kurum da demokrasiye bu kadar saygılı yaklaşmamaktadır bu memlekette.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam TSK eksikliklerini bildirsin diye bir sürü toplantı yapılıyor bahsettiğim belgeler hazırlanıyor zaten. Ama bunun da bir sınırı olmalı çoğu kararı meclise bırakmalılar. Yoksa demokrasi falan yalan olur her 5 senede bir muhtıra her 10 senede bir darbe olur diyorum ben. DTP'nin politikasını eleştirmek askeriyeye kalmadı. Ayrıca bölmek istedikleri falan yok git parti programlarını oku.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
Tamam TSK eksikliklerini bildirsin diye bir sürü toplantı yapılıyor bahsettiğim belgeler hazırlanıyor zaten. Ama bunun da bir sınırı olmalı çoğu kararı meclise bırakmalılar. Yoksa demokrasi falan yalan olur her 5 senede bir muhtıra her 10 senede bir darbe olur diyorum ben. DTP'nin politikasını eleştirmek askeriyeye kalmadı. Ayrıca bölmek istedikleri falan yok git parti programlarını oku.

Ne demek askere kalmadı ya, DTP de terörist, önde gideni asker fikrini söyliyebilir bu konuda, 10 şehit verilmiş PKK ya, DTP de PKK olduğuna göre asker ne isterse söyler DTP ye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurdumun Anadolu liseli genci hala DTP=PKK ise diyorsun yok böyle bir şey galeyana geliyorsun. PKK terör örgütüdür, DTP ise demokratik bir toplum partisidir. DTP PKK'nın eylemlerini desteklediğini hiçbir zaman söylememiştir. Bazı milletvekillerinin PKK'nın kadrosundaki insanlarla bağı olabilir ama AKP-Şeriatçılar, CHP-Ergenekoncular, MHP-(bunlar her dönem değişir) bağları partilere mal edilemiyor da bu niye mal edilebiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
Yurdumun Anadolu liseli genci hala DTP=PKK ise diyorsun yok böyle bir şey galeyana geliyorsun. PKK terör örgütüdür, DTP ise demokratik bir toplum partisidir. DTP PKK'nın eylemlerini desteklediğini hiçbir zaman söylememiştir. Bazı milletvekillerinin PKK'nın kadrosundaki insanlarla bağı olabilir ama AKP-Şeriatçılar, CHP-Ergenekoncular, MHP-(bunlar her dönem değişir) bağları partilere mal edilemiyor da bu niye mal edilebiliyor
ciddi ciddimi yazdın bunu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:

Yurdumun insanı, bazı şeylerin anlaşılması için illaki BEN BÖYLEYİM mi denmesi gerekiyor? DTP li parti üyeleri, seçimlerden sonra Kürdistan sınırını belirledik diye açıklama yapıyor, 23 Nisan'ı kutlamıyor.. Meclisteki adamların ne mal oldukları ortada, adam orada ne güzel yaptılar diyemeyeceğine göre? Bunun mal edilmesinin nedenine gelirsek, çok fazla düşünmeye gerek yok, yukarıdaki arkadaşta değinmiş zaten DTP ve PKK nın ilişkili olduklarını beraber olduklarını anlamak için çok büyük bir zekaya ihtiyaç yok. DTP demokratik bir toplum partisi değildir. Ayrıca bir süredir yazılarını da takip ediyorum bir anlamda veremedim, DTP üyesi falan mısın? Hayır öyleysen söyle bilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

"Kürdistan sınırını belirledik" bence de yanlış bir söylem ama ben bunu Kürdistan kurmak istedikleri için değil de halkın daha fazla desteğini almak için söylediklerini düşünüyorum. Oradaki halk cahil bir halk sonuçta; Kürdistan mürdistan deyince gaza geliyorlar ancak. 23 Nisan'ı kutlamamaları ise bazı eylemlerde gözaltına alınan çocuklar hakkında hapis cezası uygulanmasını protesto amaçlıdır. Benim de desteklediğim demokratik bir haktır bu. DTP üyesi değilim ayrıca. Oyumu da DTP'ye vermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasiden anladığın 10 yaşında ki çocuğu öne sürüp polis taşlatmaksa haklısın DTP demokratik bir partidir.

DTP içinde PKK militanlığı yapmış insanlar var bunu sen diyorsun (ki ben militanlık yapmamış bir insan olduğuna inanmıyorum o partide). Bir ülkenin vatandaşını katledip askerini vuruyorsun daha sonra o ülkenin parlementosuna girip siyaset yapıyorsun. Asker buna ses çıkarınca işgüzar oluyor demokrasiye karşı duruş sergileyip siyasete karışıyor...

Bence bu ülkede senin gibi radikal olacağım diye ıkınanlar yüzünden demokrasi çarptırılıyor, yanlış anlaşılıyor.
Demokrasi amaç değil araçtır.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:
Eğer TSK bütün bu olup bitenlere karşı yönetimi ele alıp itlerin sesini kesmiyorsa bu TSK'nın demokrasiye saygısından ötürüdür

kimler oluyor bu "itler" dediğin? iktidar partisi? iktidar partisi destekçileri?

mesela beğenmediği kişiler için herkes itler diyebilir mi?

mesela,
"ergenekondan yargılanan itler cezasını bulacak",
gibi.

ekleme: ayrıca cümle tamamen yanlış bir çıkarım sunuyor. "tsk darbe yapmıyorsa eşkiya olmadığındandır" şekinde daha doğru olur. şunun gibi:

yanlış: senin evini soymuyorsam sana saygımdandır.
doğru: senin evini soymuyorsam hırsız olmadığımdandır.
Sosyal ağlarda paylaş

@SodomVsGomore; E Maraş'ta 105 kişi (ki bu resmi rakam), Bahçelievler'de 7 kişinin ölümünün sorumlularından Muhsin neredeydi? Aynı Maraş'ın emniyet müdürü Abdülkadir Aksu nerede? El-Kaide'ci şeyh Hikmetyar'ın dizinin dibinde oturan Recep Tayyip Erdoğan şimdi nerede? Pardon onlar değişmişti değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...