Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır'da saldırı: 10 Asker şehit

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cok basit birşey söylüyorum.
Türk kelimesi Irkın belirten bir kelimedir. Ne desin isnanlar. Ben kürt türküyüm mü desin? ereni türküyüm mü desin. Boyle bir kullanım yok.

Türkiyeli diye bir kelime var, nasıl Cinli varsa Amerikalı varsa türkiyeli diye bir kelimede var. kıcımızdan uydurmuyoruz yanı.
Mesaj tarihi:
"Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse" bu düşünce sadece asimile etme amaçlı bir düşüncedir. bir dönem iyiydi ama günümüzde patladığını görebiliyoruz.
Mesaj tarihi:
Sen koskoca Türk milleti tanımına asimilasyon dediğinin farkında mısın? Git biraz millet kavramını oku da gel. Millet kelimesinin anlamını bilmeden asimilasyon kelimesini kullanman abzürt olmuş.

Cuce said:
Türk kelimesi Irkın belirten bir kelimedir. Ne desin isnanlar. Ben kürt türküyüm mü desin? ereni türküyüm mü desin. Boyle bir kullanım yok.

Türkiyeli diye bir kelime var, nasıl Cinli varsa Amerikalı varsa türkiyeli diye bir kelimede var. kıcımızdan uydurmuyoruz yanı.

Şöyle bi tarafınızdan uyduruyorsunuz: Türkçe'de bir ülke adının sonuna -lı geliyorsa o ülke ismi bir millet adından türememiştir.

Mesela Amerika'da yaşayana Amerikalı deniyorsa Amerik diye bir kelime olmadığı için -lı eki gelir.

Çin'de yaşayana Çinli deniyorsa bu mecburiyetten gelir.

Ama Türkiye kelimesi zaten Türk'ten gelir etimoloji olarak.

O yüzden 2. ek gelmez Türkçe kurallarına göre. Yani dil bilgisi olarak yanlış. Türkiyeli diye bir kelime yok bir tarafınızdan yazmayın cahillik yapmayın.

Ayrıca 2. cahilliğin: Türk kelimesi sadece ırk belirtmez! Öğrenin artık. Türkiyeli diye bişey yok, kural olarak da yanlış bi kelime o. Bunu yaratan şerefsiz muhtemelen Türkçe konusunda yetersizdi.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

türkiyeli kavramı uydurma bi kavramdır.öyle birşey yok.türk vardır.yunanistanlı/yunanlı

bunları ilkokulda ogretiolardı.

kürt türküyüm falan demicek.türküm diyecek.bu ülkenin kimliğini taşıyan herkes türktür.

o bütün ırklarda türk vatandaşlıgı altında birleşir.ve hepsi türktür
Mesaj tarihi:
Cuce said:

nasıl yok?

bi saattir öbür topikte anlatıyorum, geç bi bak.

hrant dink için bbc'nin turkish-armenian dediği linki bile koydum.
Mesaj tarihi:
Krusty said:
"Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse" bu düşünce sadece asimile etme amaçlı bir düşüncedir. bir dönem iyiydi ama günümüzde patladığını görebiliyoruz.

İlk cümleye katılıyorum fakat bir dönem de iyi olduğunu düşünmüyorum. Altta yazdıklarım sana değil referans aldım sadece.
Bu ülkede Ermeniler, Rumlar, Süryaniler vardı ne oldu onlara diye hiç sormuyor musunuz? Biraz okuma yapın, Baskın Oran falan iyi anlatır bunları. Ama egemen güçler her şeye bir kulp buluyor işte. Ermenilerin zorunlu göç ettirilmesi, soykırım tartışmasına çekilerek unutuluyor. Hristiyan-Müslüman takasları (bakın Türk-Rum demedim neden demedim gidin okuyun bakalım) unutuluyor. Süryanilere yapılan baskılardan kimsenin haberi yok. Kürtler asimile edilebilse de bulunacak kulbun kralı PKK işte.
Bakın aklı başında olan kimse terör örgütlerini desteklemez zaten. Şimdi DTP'nin üyelerinden biri işte PKK'nın bilmemnesinin şusuymuş. E olabilir yani bu insanların düşüncelerinde benzeşen noktalar var. Kiminin pratiği yanlış, silahı, zulümü, masum insanlara zarar vermeyi çare görüyorlar; kimi de parti kuruyor demokratik bir biçimde örgütlenmeye çalışıyor. Ama siz her terör olayında DTP'ye laf atarsanız bu insanların demokrasiye olan güvenlerini daha da sarsarsınız. O zaman fena olur.
Mesaj tarihi:
iyide türkiyeyi bitek türkler kurmadıki, türkiyenın kelime olarak kökü türk den geliyor olabilir, ama tarihi öyle değil.
İngiltereye de ingiltere diyoruz, ingiliz diye bir kelimede var, ama iskoc diye bir kelimede var. basıyomu yavaş yavaş?

sen istediğin kadar Turk kelimesi sadece ırk belirtmez diye bağır dur, Eğer türkiyedeki türk olıyan ırklara, ırk belirten "türk" kelimesi dısında bir kelime sunmazsan boğa bağırırsın ki zaten boşa bağırıyorsun.

ırk, millet, vatandaşlık. Bunlar farklı anlamlar icerir, hepsini tek bir kelimeyle anlatmaya calışırsan, insanları dışlamış olursun, bastırmış olursun.
Mesaj tarihi:
saldırı amacına ulaşmış görmüş olduğumuz üzre. tüm kürtleri keselim postları almış yürümüş. o bombayı koyan adamın tam istediği şeyi yazıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
iyide türkiyeyi bitek türkler kurmadıki, türkiyenın kelime olarak kökü türk den geliyor olabilir, ama tarihi öyle değil.
İngiltereye de ingiltere diyoruz, ingiliz diye bir kelimede var, ama iskoc diye bir kelimede var. basıyomu yavaş yavaş

şu kısmı gerçekten anlayamadım.iskoçyada yaşayan bi insandan bahsederken iskoç diyoruz.ingilterede yaşayan bi insandan bahsederken ingilizlerden bahsediyoruz.türkiyede yaşayan bi insandan bahderkern türk diyoruz

çözemedim gerçekten anlatmak istediğini
Mesaj tarihi:
Red said:

türkiyeli kavramı uydurma bi kavramdır.öyle birşey yok.türk vardır.yunanistanlı/yunanlı

kürt türküyüm falan demicek.türküm diyecek.bu ülkenin kimliğini taşıyan herkes türktür.

Yooo değildir.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
saldırı amacına ulaşmış görmüş olduğumuz üzre. tüm kürtleri keselim postları almış yürümüş. o bombayı koyan adamın tam istediği şeyi yazıyorsunuz.

peki gerçekten tüm yazılanları okudunmu?

burda inatla kürt demek terorist demek değildir diyoruz.burda edilen lafların kürt falan filan ne oldugu farketmez teroru destekleyenlere karşı oldugunu söylüyoruz
Mesaj tarihi:
diyosunki, ingilterede hiç iskoc ingiltere vatandaşı yok? irlandalı ingiliz vatandaşı yok?

baya baya birine iskoc deniyor, öbürüne irlandalı deniyor. ingilizede tommy deniyor.
Mesaj tarihi:
-007- said:
ermeni türkü neyse adamlar en azından ayrı millet. Ama kürtler millet değil. kürt türkü diye bi kavram yok yani.

ahahahah kavramlar içinde kaybolmuşşsun arkadaşım sen.millet değil ne demek ne ozaman bu insanlar.sadece insan.nefes alıyor.

Ulus ya da Millet, çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk.

Ulus yada Millet

Bir topluluğun "ulus" olarak adlandırılabilmesi için:

1. Toplulukta ortak bir dilin konuşulması,
2. Topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması,
3. Şimdi bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması,
4. Topluluktaki bireylerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması,
5. Toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir.
Mesaj tarihi:
işten anlamayan birilerinin bu cevabı vereceğini biliyodum.

o saydığın kriterlerin çoğu kürtlerde yok. Onlar millet değil, halk olabilir belki. Bu ayrı bir başlıkta uzun uzun tartışıldı ve cevapsız şekilde millet olmadıkları şeklinde kapandı. Sebeplere uzun uzun girmeden özet geçersek:

1. Toplulukta ortak bir dilin konuşulması tam değil
2. Topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması yok
3. Şimdi bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması, birlik yok
4. Topluluktaki bireylerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması, yok
5. Toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir. orijinal değil, etki altında, yok.

gördüğün gibi millet değiller. halk belki olabilirler.

Cuce said:
İngiltereye de ingiltere diyoruz, ingiliz diye bir kelimede var, ama iskoc diye bir kelimede var. basıyomu yavaş yavaş?

sen istediğin kadar Turk kelimesi sadece ırk belirtmez diye bağır dur, Eğer türkiyedeki türk olıyan ırklara, ırk belirten "türk" kelimesi dısında bir kelime sunmazsan boğa bağırırsın ki zaten boşa bağırıyorsun.

ırk, millet, vatandaşlık. Bunlar farklı anlamlar icerir, hepsini tek bir kelimeyle anlatmaya calışırsan, insanları dışlamış olursun, bastırmış olursun.

Türkiye'yi bir tek ırk olarak Türk ırkı kurmadı evet. Ama Türkiye'yi kuran tek bir millet var ve bu millete Türk deniyor. "Basıyor mu yavaş yavaş?" İlkokul destekli bilgi (ilkokul kökenli değil, orda da öğretiliyor)

Ayrıca İngiltere'nin durumu ayrı. Orda bir millet yok mesela. Yanlış örnekle yanlış şeyi savunuyorsun.

Türk vatandaşlarına ırk belirten kelime dayatan yok. Sadece bunu hazmedemeyen kompleksli ırkçı akıl hastası teröristler ve onların bu komplekslerini alet ettiği gerizekalı ya da cahil destekçileri var. Türkiye'nin sorunu aslında bu. Diğer ırklar neden karşı çıkmıyor Türk millet adına, çünkü onlarda kompleks ya da akıl hastalığı yok.

Eşanlamlı kelime kullanmak dışlamak değildir. Dışarda olmayı başka sebepler için tercih eden geni bozuk teröristler vardır. Yanlış bakış açısındasın yani. Bu ülkede kimse Türk kelimesi aynı zamanda ırk olduğu için rahatsız değil. Rahatsızlığın sebebi bunu bilmeyecek kadar cahil olmaları, millet adını ırk adı sanacak kadar eksik olmaları. Sorun bu.
Mesaj tarihi:
Red said:
Buyse said:

burda inatla kürt demek terorist demek değildir diyoruz.burda edilen lafların kürt falan filan ne oldugu farketmez teroru destekleyenlere karşı oldugunu söylüyoruz

üstüne neden alındın onu anlamadım. tüm postları senle beraber bir kez daha okuyalım istersen?
Mesaj tarihi:
Cuce said:
Red said:

Yooo değildir.

adamın dna sında taşıdıgı ırk türkiye cumhuriyeti vatandaşı,yani türk oldugu gerçeğini degiştirmez.
Mesaj tarihi:
Kem0 said:
Cuce said:
e nolucak 007? kürt kökenli herkeze basalım damgayı, alalım toplama kapına tertemiz olsun? ne dersin.

geç kalınmış bir eylem derim.

al en basit örneği bir sayfa önceden hemen.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
diyosunki, ingilterede hiç iskoc ingiltere vatandaşı yok? irlandalı ingiliz vatandaşı yok?

baya baya birine iskoc deniyor, öbürüne irlandalı deniyor. ingilizede tommy deniyor.

yannız hep devlet olan ve haritada yeri olan yerleri soyluosun

bunların kürtlükle bi alakası yok
Mesaj tarihi:
Buyse said:
Red said:
Buyse said:

üstüne neden alındın onu anlamadım. tüm postları senle beraber bir kez daha okuyalım istersen?

kemo nun mesajta bi ironi sezdim.onun harici üzerime alınmadım.ama 1-2 dir öyle ciddi msg.onun harici insanların tepkilerini ögsterdikleri şey belli
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...