Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

High Definition teknolojisi

Riddler

Öne çıkan mesajlar

HD diye birşey yoktur, hd, hd, uber hd, yaşasın hd, allaeeee hd, götür benı hd, diye tezaruat edilen hd aslında yüksek olmıyan bir yüksek cözünürlükten ibarettir.

20 senelik dğeil 60 senelik bile filmin cözünürlüğü hd den daha iyi olabilir, keza film teknolojisi görüntü kalitesi olarak dijital video kodlama sıkıştırma teknolojilerinin önündedir. sorun her ede projeksiyon olmaması, ve 35 milimetrenin pek pahalı olmasıdır.

üretim, dağıtım, ve marka yaratma amacıyla, dijital görüntü kodlama yöntemlerine ceşitli isimler verilir. VHS, Betacam, dvd(aslında aletin adıdır ama halk arasında yanlış kullıldı işte), vcd, hdv, hd vesaire vesaire. Aslında aralarındaki fark avi ile mkv, mpeg, mov, flv arasındaki farktan farksızdır. öle inanılmaz yenı bir teknoloji değildir.

monitorunuzun cözünürlüğünü, 1280x1024'ten 1920x1080'e cıkarırsanız TADA!!! Windows size HD görüntü vermiş olur. Aman tanrım oda ne! yoksa 2004'ten beri butun oyunlar HD görüntü verebiliyormu!!!!

neyse anlatabildim derdimi sanırım. HD şişirilmiş bir markadan başka birşey değildir, hatta komik bir şekilde coğu HD üründe frame rate'in sapıtması, compression factor'un tavan yapması, latency'nin coşması gibi cözünürlüğün yüksek olmasını 7 kat gölgeliyen olaylar yaşanıyor.

edit: 60 yıllık film makarsını scanlemeye başladığında ister 480x360 scanlersin ister 4800x3600 scanlersin. bu sayede 20 yıllık filmi hd izliyebiliyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

yanı acıckası katılmıyorum analog>digital olayına.

üretimi zor, kullnımı zor, üstüne cok cok pahalı, e post production'ıda cileli. 1080i lerin 1080p lerin hollywood filmleri icin bilekabul edilebilir kalitede cekim yapığı goz onunde bulundurudğunda, cok fnatastik bir görsellik peşinde değilsen analog'un digital'den pek bi üstünlüğü yok.

tabiki farklı bir estetiği, yüksek kontrastı vesaire vasaire süperlikleri var filmin, ama kac yapım kullanıyorki bu özellikleri.

daha makul kullanıcılar icin film, secenek bile değil zaten. E HD video bu insanlara nimet gibi geliyor haliyle.

edit: mesela bu esajdaki HD, hd yayından değil, yüksek cözünürlüklü, düşük sıkıştırmalı cekim standartı olan HD den bahsetmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

bende konu ile ilgili bişi sorcam.
şimdi 16:9 veya 16:10 monitörde güya 1080p fln açıyorum. Filmi büyüttüğümde böyle alttan üstten toplam 6 parmaklık bi siyahlık oluyor. benim ekran zaten widescreen bi daha neden üstten alttan küçülüyor ki görüntü.
hem 1080p 1920x1080 çözünürlük demek, benim monitörün çözünürlüğü 1680x1050, ee o zmn hiç boş yer kalmaması lazım ben 1080p film seyrederken?, tüm ekranı doldurması lazım filmin.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
Dağıtıldığı medya ortamı (vhs, betamax, cd, dvd vs) fakediyor.
Yoksa halihazırdaki sinema çözünürlüğü hd'den de fazla.

bu doğru. bi de şöle bişi var. 1970 yılında çıkan filmin 720p veya 1080p'si ile geçen sene çıkan bir filmin 720p/1080p'sini karşılaştırırsanız, netlik çok farkediyor. tabi bu da teknolojinin ilerlemesinden kaynaklanıyor haliyle :)
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
analog>digital felan değil hiç,
analog=digital fourier saolsun.

Ama şu var ben bu HD felan hiiiiiç sevmiyorum. Çünkü filimleri kamera setinden izliyomuş hissi verio atmosferi öldürüo
fazla gerçek
güzel değil

lol :)
ben divx formatlı filmleri izleyemiyorum artık. 720plere bile burnumu kıvırıyorum.

bu arada eski filmlerin 1080p si ile yeniler arasında dağlar kadar fark var görüntü kalitesi olarak.

peki biraz teknik bi soru soracam ama hep merak ederim. bu filmler nasıl bir teknoloji ile çekiliyor. Mesela 5m uzunluğunda perde de var 20m uzunluğunda perde de sinemada. Bu ikisine de yansıtılan görüntü kalitesi aynı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...