-007- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Yunan'ın bugün Türk'e karşı tutumunun Osmanlı'da yüzlerce yıl sağlanmış beraberlikle bir bağlantısını kuramadım. sir said: çözdüm zaten, ankette şıkkı var =) aşmışsın sen. devlet adamlarının senelerdir yapamadığını paticikte bir anket şıkkında yapacak kadar büyük adammışsın.
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 007 Komik olma. Devlet adamları yapamaz tabi her sene Amerika'ya gidip dış bağlılığa, TÜSİAD'a gidip liberalizme bağlılık yemini ediyorlar. Sen bağımsız değilsin, işçiye köylüye hakkını vermeyen; patronları, ağaları daha zengin etmeye çalışan bir ekonomiyi yönetiyorsun. Tabii ki çözemezsin sosyokültürel sorunları.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 İyi de tek sebep bağımlı olmak mı, gayet de değil. Adama ne kadar bağımsızlık versen de yapamayabilir bunu. O kadar basit değil! Hele bizim dışardan gördüğümüz kadar basit hiç değil. Al işte açtılar şeşi veriyolar özgürlükleri ne değişti. Gayet taviz tarzında işliyor süreç. Olumlu bir katkısı olmuyor yani polyanna olmayın! "Karşılıklı diyalog" nedir şaka mısınız? Toprak falan isteyecek adamlar herhalde diyalogmuş. Dağda kurşun sıksın sonra masada isteklerini saysın. Diyalog olacaksa PKK teröristtir diyecek.
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 "halkın pkk ya olan hasssasiyeti nesiller geçse bile değişmeyeceğinden, kesinlikle pkk ile yollarını ayıran bir parti ile ilişkiler kurulmalı. sonrasında toprak bütünlüğü ne varmayacak seviyede, tüm anayasal hakları verilmeli." şıkkı hangisi? onu işaretliyim görevimi yapıyım
-007- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Sorun böyle çözülmez yüksek ihtimalle. Diyorum bu bir amaç değil, araç. Bunu kabul edersen başka şey isterler. Çünkü hizmet ediyorlar.
balon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Sam said: pkk'yı reddetmezlerse, taleplerinin yerine getirilmesi için bir koz olarak öne sürerlerse kimseye dinletemezler kendilerini. bunu artık anlamaları lazım. şu son dönemde ciddi bir şans yakalamışlardı bu konularda seslerini duyurabilmek için, bunu boşa harcıyorlar ısrarla. onbinlerce insan ölmüş, insanlar unutamaz bunu. kendilerini uzaklaştırmaları gerek pkk'dan. bu. ve hala bunu düşünemiyorsa insanlar , yapıcak bir şey yok . şu süreçte bile hakları eski dönemlere nazaran verilmeye başlanırken , sen git senin için bir tutam yararı olmayan bir partiyi destekle. dtp ve pkk'nın kürtler için biri bir iyiliğini açıklasın,merak ediyorum .
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 007 sen insanların nasıl kandırıldığına çok klasik bir örneksin. Neden korkuyorsun oradaki insanların anayasal haklarını elde etmesinden? DTP'nin kesinlikle özerk bir devlet kurmak gibi bir amaçları yok. Programlarında da söylemlerinde de böyle bir şey yok. Diyorlar ki iş merkezi sistemden, yerel yönetimlere kayarsa halk yönetime daha fazla katılabilir, daha bürokratik bir yönetim biçimi olur. Bu tüm sosyalist partilerin ortak söylemidir. Yerel yönetimleri merkez denetlemeli fakat şehir planlaması, eğitim gibi hizmetleri büyük ölçüde yerel yönetimler oluşturmalıdır. DTP'den öte, DTP'ye oy veren insanların çoğunun bölünmek gibi bir derdi yok neden anlamıyorsun bunu? Bu arada üstteki yorumlara katılıyorum DTP'nin kendini PKK'dan çekmesi lazım, bunu da ancak Türk soluyla kadrolarını birleştirerek yapabilir ancak hangi söylemde birleşecekleri önemli. Çoğu parti askeri vesayete karşı ve Kürt sorunu çatısında birleşilmeli diyor ama bence liberal ekonomi karşısında birleşilmesi lazım. Parti o zaman anlam kazanabilir ve tüm Türkiyelilere hitap eder. Ancak bu parti kendini halka nasıl kabul ettirecek bu kadar sağcı ve "muhafazakar" bir ülkede? Dürüst siyaset yaparak nasıl iktidara oynayacak?
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Bir takım "grup"ların anayasal hak kazanmasından neden korkayım ki, durum öyle bile değil ayrıca. Onların bugün zaten anayasal hakları veriliyor, kanalları var özgürlükleri var. Problem bu anayasal hakları varken terörizmin bitmesi adına hiçbr gelişme olmuyor. Aksine temsilci kabul ederek seçtikleri parti pkk'yı destekliyor ve terörist kabul etmiyor. Tablo buysa buna anayasal hak vermek değil taviz vermek denir bu kadar basit. Buna da korku değil kafa çalıştırmak anlamak denir. Hayır tutup da pkk destekleyen bir grubun yazılı formalite programında "bölücülük yapacağız" diye açıkça yazmaz zaten çocuk mu kandırıyorsunuz. O merkezden yerele kaydırılsın eyalet sistemi gelsin hikayeleri de ülkenin içine etmek ülkeyi bölmek için gereken adımlardan başka bişey değil. Bir şeyi anında yapamazsın adım adım yapman gerekir ve bunlar da ülkenin bölünüp yarısının gitmesi için gereken şart adımlar. Bu adımlar olmadan 2. aşamaya geçilemez yani imkansız. O yüzden adamlar cahillere masal anlatarak adım adım ülkeyi bölmeye çalışıyor bunu anlamak çok mu güç? Kürtçe yasak değil bugün, kanalları var, ırkçılık yok. Peki neden hala PKK var ayrıca neden DTP PKK'ya terörist demiyor biri bunun cevabını versin! O yüzden bölücü terörist yanlılarına daha zeka ürünü masallar yazmalarını tavsiye ederim, çünkü şimdiki stratejileri pek iç açıcı ve kendi ırklarına umut vaat edici değil!
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 -007- said: Onların bugün zaten anayasal hakları veriliyor, kanalları var özgürlükleri var. Problem bu anayasal hakları varken terörizmin bitmesi adına hiçbr gelişme olmuyor. Ya bir kanalla olacak iş mi bu lütfen anlamaya çalış. Ne isteyebilir bu insan biraz tartışalım. 1) Anadilde eğitim hakkı. Benim okuduğum üniversite İngilizce. Obama geliyor Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına değiniyor (Oha yani üniversitelerin ilahiyat bölümlerine ait olmayan bir din okulu açılmasını savunuyor adam) Yabancı dille eğitim veren birçok lise var. Ve oradaki çocuk maçta Kürtçe pas istedi diye dövülüyor. Bu komik ve acıklıdır. Kürtçe yadırganan bir dil olmaktan çıkmalı, Kürtçe konuşanların çoğunlukta olduğu illerde Kürtçe okullar da açılmalıdır. 2) Eğitim sorunu. Haberlerden biliyoruz doğuda kilometreler yürüyerek okula gitmek zorunda olan öğrencileri. Çoğu ilde üniversite yok. Bu imkansızlıkların giderilmesi; halkevleri, kütüphaneler gibi eğitici yerlerin yaygınlaştırılması gereklidir. 3) Sağlık sorunu. Çoğu hastalık doğuda daha yaygın. Örneğin meme kanseri batıya oranla iki kat fazlaymış doğuda. Doktor eksikliği çok fazla. 4) Kadın hakları Meme kanseri demişken; töre cinayetlerinin ve kadınların ezikliğinin sonlandırılması lazım. Kadınların da eğitim haklarının verilmesi, çeşitli işkollarında çalışmaları lazım. 5) İş imkanları İşkolu demişken; 2005 yılında Hakkari'deki tek fabrika 10 kişilik bir un eleme fabrikasıymış. Şimdi de en fazla 5 fabrika vardır. Uçurumu görüyor musunuz? Bölgesel fabrikalar kur, insanları çalıştır. Olmadı hayvancılığı yay, yem sanayiini geliştir. Ahır hayvancılığını yaygınlaştır. İnsanların yarısı işsiz neredeyse o bölgede. 6) Feodal sistem Doğu'daki ağaları hükümetler hep çok sevmiştir. Hatta oğullarını milletvekili yapmışlardır hep (Örnek mi; Sedat Bucak. Evet evet şu Susurluk Kazası'ndaki adam. Urfa'daki Bucak aşiretinin başı) Çünkü ağayı satın alırsan halkı da satın alırsın. O yüzden bu feodal sistem yıkılmalıdır çünkü pek az köylü köle ahlakını yıkıp Faşo Ağa diyebilir. Batıdaki kardeşleri gibilerdir onlar da.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 simdi bu ocu kotu adam asker bu hukumeti kollarinin altina almis istedigi gibi kullaniyormu yoksa asker bu hukumeti sevmiyor darbe pesindemi kosuyor tatlisu liberallerimizin yarattigi bu paradoksu nasil cevapliyicagini merak ediyorum, yakinda fay hatti filan yok asker deprem tetikliyorki beceriksiz devlet kurtama calismasi yapamazken asker kurtarma calismasi yapip halki yanlis etkiliyor filan diyicekler
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Gelip burada DTP yi savunan bir silah alıp dağa çıksın bizde kurtulalım onlarda. Te Allahım ya.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 yasasin, birbirimizden nefret edelim.
Khelben Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Nefret etmekle alakası yok ben Kürtlerden nefret etmiyorum, dağdaki teröristten nefret ediyorum ki onlar Türk halkının bir parçası değiller zaten. DTP de onlara dahil olduğu için onlar da dahil.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 genel bi nefret var, hep oldu, ne yazik ki daha da olucak. sadece turk kurt icin de degil, her turlu.
Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Ülkenin başka hiçbir iktidar döneminde bu kadar bölündüğünü ve kaosa sürüklendiğini hissetmemiştim...
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 PKK'nın katlettiği bebeklerin resimlerini koydurmayın şimdi bana buraya. Şehirlerin göbeğinde bombalar patlatılmış, o kadar insan ölmüş, şehit düşmüş, ve siz kalkmış bunların hepsini masum göstermeye, haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Anca kendi kendinizi tatmin edersiniz, bağırır çağırır durursunuz. Bu halk kendine atılan her türlü kazığı unutur, siyaseten kandırılırlar, ekonomik olarak sömürülürler, atılan bi golle dünyayı bile unuturlar, ama bir tek şeyi, ölülerini asla unutmazlar. Türkiye'de pkkyı reddedemeyen bir kürt partisiyle şartsız koşulsuz masaya oturabilecek bir hükümet henüz gelmedi, bu şart oluşmadığı sürece de gelemez. Halktan gelecek tepkiyi göze alamaz. Geçen sefer sire de sordum, yine sorayım, ister misiniz ülke çapında bi referandum yapalım şimdi, "dtp'nin her türlü isteği kabul edilsin mi, edilmesin mi" diye, sonuca razı mısınız? ya kürtler dtp'ye pkk'yı terkettirecek, ettiremiyorlarsa kendilerine yeni bi parti, yeni bir sosyal örgütlenme kuracaklar, sonuçta gerçekten değişerek gelişecekler, 15 yıldır yerinden bi santim bile kıpırdamamış köhne siyasetlerine son verecekler, ya da geri kalmışlıklarına, ezilmişliklerine, dağdaki teröriste, hapisteki bebek katiline kul köle olmaya, eğrisiyle doğrusuyla nüfus cüzdanını taşıdıkları devletle kavga etmeye devam edecekler, bu işin başka yolu yok.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 bak röportajda çok ciddi bi yere değinilmiş , bi hareketi halk destekliyorsa ona terör diyemeyiz. Bence Türkiyeninde bu gerçeği anlaması lazım artık
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Ama şuda gerçekki ortada yaşanmışlıklar var , kimse verilen yüzlerce şehidi unutamaz bu saatten sonra
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 silahla bu işin çözülemeyeceğini de herkesin anlaması gerek.(iki tarafında)
Llama Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 dünde bi kadın kürdistani çizdik diyip duruyordu direk bölücülükten niye atmıyorlar bunlar içeri son yıllarda iyicene azdılar ibrisler şu panzerleri geri viteste değil iler iler basıcan gaza alıcan tekerleklerin altına 2 tane tamam işte
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 O kadar askeri, sivili katleden bir örgütün şakşakçılığını yapan bir partiyle uzlaşma falan olmaz. Halkın bir bölümü destekliyor diye masum çocukları katletmek mazur görülmez. Böyle birşey var, kusura bakmayın. Kardeşinizi, karınızı öldürürlerse "halkın bir kısmı destekiyor, o zaman sorun yok" mu diyeceksiniz?
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Yazıda şu kısıma hiç katılmıyorum. said: Eğer bir hareket halktan destek alıyorsa, halkın taleplerini yerine getirmek için eylem yapıyorsa, onu farklı bir yere koymak lazım. Çünkü o, birilerine göre teröristtir ama birileri de ona öyle bakmıyordur. Bu gerçeği görmemiz lazım. Bugün Hamas da silahlı bir örgüttür ama Başbakan Erdoğan gidiyor, onunla görüşüyor ve barışta rol almasını istiyor. Geçmişte Mandela da hapislerde yattı, terörist olarak ceza aldı ama koşullar değişip de Güney Afrika’da diyalog ortamı oluştuktan sonra, kimse ‘Mandela teröristtir’ demedi. Barış ödülü aldı. Ama geçmişte onun örgütü de silah kullanmadı mı? Kalın olan cümle pkk için geçerli olamaz. Neden ? çünkü hak mücadelesi veren bir kesim yaşadığı topraklar üzerindeki vatandaşı , askeri , güvenlik görevlilerine karşı silahlı mücadele yapmaz. Üstelik kürtlerin hakkı demesine rağmen öldürdükleri insanların içerisinde birçok kürt kökenli vatandaş oluyor. Kısaca o cümleler çok büyük çarpıtma içeriyor. Bunların dışında devletin tüm kademeleri ile hala baskı yaptığı bana göre bir gerçek. DTP şu an ne derse desin resmi olarak halkın desteği ile gelmiş. Buna tahammülsüzlük etmenin hiçbir yararı olmaz. Çünkü onlara oy verenler bu sefer diyecekler ki; "Kardeşim oyumuzla , demokrasi ile seçtik getirdik , bunu da kabul etmiyorlar ozaman ne yapacağız ?" Bu tepki kaçınılmaz olur ve şu an en tehlikeli şeydir. Pkk nın ekmeğine saf , hakiki bir tereyağı sürer. ----------------------- Bunların dışında , senelerdir kendi istediği gibi politika ve mücadele veren devletimiz , ordumuz ve hükümetlerimiz bu sorunu çözememiş. Sorun üzerine sayısız insan şehit olmasına , çok büyük bütçelerin ayrılmasına rağmen. Bu devletin , politikaların ve tüm sorumluluarın büyük bir başarısızlığıdır. Bunu kimse unutmasın ve görmezden gelmesin. Peki bu başarısızlığın hesabı soruluyor mu ? Hayır kesinlikle sorulmuyor. Sorulmamasının sebebi bu başarısızlığın insanların gözünden saklanması , hedef saptırılması. Bu başarısızlığın sebebi ne ? Senelerdir çözemeyecek kadar akılsızmıyız ? Gücümüz mü yok ? Bu ikisi de değil heralde. Cevabı bana göre çok tehlikeli ama bence gerçekliği var. Dünyada bu sorundan ve kandan çok büyük para yiyen insanlar var , tabiki bu akışın kesilmesini istemiyorlar. Asıl tehlikeli gerçek bunların ülkemizde sağlam yerlerde olan bağlantılarının olması olasılığının yüksek olmasıdır. Aksi taktirde bu kadar uzun süreli bir başarısızlık mümkün değil. Hesabı karşı taraftan sormayı kesip , başarısızlığın ve sebeplerinin hesabını sorumlulardan sormayı nezaman başarırsak ozaman birşeyler düzelebilir. Karşı taraf ile zaten uğraşılıyor , mücadele veriliyor , şehitler veriliyor. Biz vatandaşların yapması gereken mücadele vereni sorgulamak , neden bitmediğini sorgulamak. Askerlerinin ölmesi üzerine Amerikadaki veya başka toplumlardaki halkın verdiği tepkileri göz önüne getirin. Biz yanlış yönlendiriliyoruz.
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 zlorwf said: Adamlara daha görüşme hakkı tanınmıyor, insanlar demokratik yoldan çözsünler demeye devam ediyor. Silah bırakanın ne olduğunu gördük, yurdun doğusunun neredeyse tamamını alanlar adam yerine konulmuyor bile. RTE'ye diktatör demek ağır birşeyken adamların annesine küfretmek çok sıradan geliyor. Şu artık bilinmeli: Kürtler türk değildir ve kendilerinin olmayan bir ulus-devlet yapısında rahat yaşayamazlar. Bu onların istekleri doğrultusunda düzenlenmezse, ferman padişahın dağlar onların olmaya devam eder. Sen takilmaya devam et..hayal kurmaya da devam et..Fermanda bizim daglarda bizim..arkadan kursun atmaya benzemez yalniz yuzlesmek onu da soyliyeyim.Madem rahat yasayamiyorlar kuzey iraga dogru alalim sizi..Kuvay-i milliyenin hafif disina alalim acayip mutlu olur iki tarafta :)
Öne çıkan mesajlar