Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Türk: Operasyon konferansı engellemez

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O meclisteki milletvekillerinin kocalarının dağda askerimize kurşun sıktığını hatırlatırım. Süper bi kimliğiniz varmış.

said:
kürt ırkının mensupları insanlık dışı bir terör örgütü tarafından temsil edilecek kadar aşağılık değildir.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Off aynı muhabbet daha önce de dönmüştü. PKK'nın sebebi devlet politikasıysa o devlet politikalarının sebepleri de Şeyh Saitler Tunceli İsyanlarıdır.

Öyle öyle yıllar öncesine bakın ayrılıkçı sömürülen cahil isyankarlara kadar gider bu.

Olayı çözecek bahaneler değil yani "sebep devlet politikası" hikayeleri..

Ya bu tartışmalarda hep aynı şeyi söylemek zorunda kalıyorum.. Şu an güney doğuda, televizyonda gördüğünüz kazıların yapıldığı yerlerden birindeyim...

Burada çok yakın kürt dostlarım oldu, ailecek görüştüğüm, evine, doğum gününe gittiğim, piknik yaptığım insanlar.. Hala da görüşüyorum. Zamanında pkk destekçileriyle silahlı çatışmalara girip şehit vermiş, babasını amcasını kaybetmiş insanlar bunlar.. Ve biliyormusun, adamın DTP oy verip vermediğinden emin değilim.. Çünkü senden veya benden , çok daha fazla zarar görmüş bu insanda bile bir tepki oluşturmuşlar zamanında.. PKK şehri basınca gidip polis lojmanlarını silahla savunan bu insan bile gün gelmiş aşağılanmış , hakaret görmüş.. Peki neden ? Bu yanlış değilmi şimdi ? Yani ben bu kadar yakın iken buradaki geçmişe ben bile bi anlam veremiyorum..

Tek Türkiye diye bir dizi var. Bir bölümü denk geldi izledim, PKK bir ağanın oğlunu kaçırıyor zorla terörist olacaksın diyor, sonra ağanın evine gidip yemek yiyorlar, tabi ağa çaresiz kabul ediyor adamları, sonra birileride gelip örgütçülere yemek vermişsin diyip adama dışkı yediriyor.. Sadece bu bölümü izledim aynı olayın bulunduğum şehirde yaşandığını şahitlerinden duydum..

Anlatmak istediğim şu.. Bu PKK & DTP hareketinden benim kadar nefret eden yoktur.. Ama nefretle bu iş çözülmeyecek.. Sorunu akıllı davranarak çözebiliriz ancak... Devlet batıda vatandaşına yapmadığı para yardımını burada fakirinden zenginine ihya ettirerek yapıyor, bu da çözüm değil.. Bu adamları dağa kaçıran olayların bitmesi önemli olan.. Tabi bu anlattığım hatalara şu an devam ediliyor mu , hayır. Alakası yok.. Ama burada bu çıbanı çıkartan zihniyeti, çıkar odaklarını iyi bilelim, bugün PKK yarın başka bir bela..
Mesaj tarihi:
türk değiller die rahat yasayamıyorlar mı?lazı da var cerkezi de var bir sürü farklı etnik ve dini unsurdan olan var bu ülkede.istanbul da 2 insanımıza kıyan halkı rahatsız eden kansız mülkiyeliymis bu onun sosyal haklardan yararlandıgını göstermez mi? (ölen 16 yasında ki genc diyarbakırlı vatandasımız) rahat yasadıgını göstermez mi?ben anlamıyorum ne istediklerini madem vatan istiolar gitsinler ırağa.tutan mı var?yüzyıllardır aynı coğrafyada yasıyoruz ve dogu hep geri kalmıs.bi sekilde dış odaklı güclerin ayak oyunlarına kanıyolar ve yüzyıllardır kardesce yasadıkları memlekette 2 taraftan da kan dökülüyor.
''Türkiye Türklerindir.''burada büyük önder Atatürk objektif milliyetcilik yapmıyor subjektif milliyetcilik yapıyor ve Türkiye de yasıyan insanların Türk oldugunu ifade ediyor.maalesef ki doguya yatırım yapılmıyor bu yüzden de gelisemiyor.ama bunda sadece ülkenin basına gelen insanların sucu yok.para ürkek bakire gibidir en ufak bir çıdırtıdan korkar.ama doguda insanlar daga cıkıyor.onlara eğitim hakkı dahası yasam hakkı tanınmıyor mu?
yazık 90lardan beri kan akıyor.çözüm ise cok uzak gibi görünüyor :(
Mesaj tarihi:
zlorwf said:
Adamlara daha görüşme hakkı tanınmıyor, insanlar demokratik yoldan çözsünler demeye devam ediyor. Silah bırakanın ne olduğunu gördük, yurdun doğusunun neredeyse tamamını alanlar adam yerine konulmuyor bile. RTE'ye diktatör demek ağır birşeyken adamların annesine küfretmek çok sıradan geliyor. Şu artık bilinmeli: Kürtler türk değildir ve kendilerinin olmayan bir ulus-devlet yapısında rahat yaşayamazlar. Bu onların istekleri doğrultusunda düzenlenmezse, ferman padişahın dağlar onların olmaya devam eder.

gel de anlat işte.
Mesaj tarihi:
Hala ırkçı bakmaktan ırk etnisite konuşmaktan utanmayan ilkel insanlar var toplumda.

Bir de bu ilkelliklere alet olan cahiller var. Bunları ıslah ettiğimiz gün ne pkk sorunu kalır ne doğu geri kalır.
Mesaj tarihi:
Irkçılığın ilkel bir ideoloji olduğunu anlayamıyorki herifler.. Kominist çizgisi olan bir örgüt PKK . Sözde.
Sempatizanlarıda cuma namazı çıkışı basın açıklaması yapıyor, akıl sır ermez bu işe...
Mesaj tarihi:
Ya siz ne içtiniz? Irk olarak bakacaksın tabi ırk olarak ezilenlere. Adama eğitimde Kürtçe yasağı getiriyorsun tabii ki ırk olarak bakacaksın. Alevileri kesersen mezhep olarak bakarsın, kürtleri ezersen ırk olarak.
Mesaj tarihi:
Merak ediyorum hala "ırk olarak ezme" hikayeleri hala gerçeği yansıtıyor mu sizce? 10 sene öncesindeki azınlıklardan bahsetmiyor musunuz, eskimedi mi bu edebiyat?

Kürtçeyle ilgili konunun da ırkla ya da etnisiteyle bir alakası yok. Çingeneceyi yasaklarsan etnik temelli ırkçılık mı yapacaklar? Eksik hikayeler bunlar. Yazanlar büyük kısımları atlamış yani. Tamamen cahiller eksik hikayelerle sömürülüyor.

----

PKK'nın gerçekte bir ideolojisi yok, öyle gösterilmeye çalışılıyor. Amacı için her ideolojiyi kullanabilecek bi temelsizliğe sahip.
Mesaj tarihi:
Ayrıca ırk olarak bakmayın diyorsunuz. DTP Kürtlere Marksizmi mi anlatacak? Adamlar diyor ki ya ırkımın ya dinimin partisine oy veririm. DTP milliyetçi bir parti değil sadece öyle gözüküyor ve sempatizanlarının çoğu DTP'yi milliyetçi bir parti sanıyorlar, ama takiye yapıyorlar işte sizin anlayamadığınız şey bu. DTP programını okuyun, sosyalist ve demokratik bir programları olduğunu göreceksiniz. Okuyun be üşenmeyin bilip konuşursunuz belki. Bir tık ötenizde;
http://www.demokratiktoplumpartisi.com/belgeler/program/
Mesaj tarihi:
dufrasne said:
Adamlar diyor ki ya ırkımın ya dinimin partisine oy veririm.

İlkel olan çağdışı problem de bu zaten. Bu ilkelliğin ıslah edilmesi gerekiyor PKK probleminin temelinde bu ilkellik yatıyor.

Ayrıca ne kadar DTP programı göstersen de adamların tüm basit söylem ve eylemlerinin kürt etnik ırkçılığı temelli olduğunu da söylemye gerek yok! programda ne dersen de temelin IRK ve etnisite! Bu kadar ilkelsin yani.
Mesaj tarihi:
o dtp'nin değil, burda bahsi geçen röportajda da okuduğumuz üzere pkk'nın programı.

her ne istiyorsa insanlar, adam gibi masaya oturup konuşacak. masaya otururken, "bakın dışarda eli keleşli adamlarım var" diyorsa birisi, öbürü de "bakın f-16 bomba bıraktı şimdi" der.

gördüğün gibi bu durumda senin bahsettiğin kimlik falan hikaye oldu, aynı ölüp giden insanların hayatları gibi.
Mesaj tarihi:
Bugün ister seçilmiş parti lideri olsun ister vatandaş ister vatan haini olsun biri gelip PKK terör örgütüdür diyemiyor/demiyorsa o kişinin insanlığından şüphe ederim bırak kimlik hakkı aramayı!
Mesaj tarihi:
Kürt halkı aşırı duygusal ve çok rahat sömürülüyor duyguları... Bir kaç nesil sonra çok farklı olacaklar eminim... Kolay kolay gitmeyecekler boş hayaller peşinden... Ama o zamanda başka bir bela çıkacak yine karşımıza... Biz yüzyıllarca cesaretimiz, yiğitliğimizle süper güç olmuşuz.. Şimdi işler böyle yürümüyor, daha basit, milleti birbirine kırdırıyorsun, kenardan izliyorsun...
Mesaj tarihi:
Ben de Muhsin'e terörist demeyenin insanlığından şüphe duyarım o zaman. Bakın bu söylediğim ne kadar yadırganır değil mi? Bu bile ayrımcılığın kanıtıdır aslında. Daha önceleri de çok söyledim, bu örneğim Ad Hominem (yani Sen de safsatası) yapmak değil, bir tepkiyi incelerken o tepki neye karşı doğmuş bunu da bilmek, tartışmak gerekir. PKK bir tepkidir, yanlış bir tepkidir mantıksız bir tepkidir belki şu an birçok güç tarafından kullanılmakta olan bir tepkidir ama teorisi tepki niteliği taşır. Biraz bunları görün biri çıkmış PKK'ya terör örgütü demiş dememiş ne farkeder? Herkes ölüyor işte.
Mesaj tarihi:
Savunulan kişiler "kimlik hakkı arıyor" denmeden önce o kişinin PKK'ya bakış açısına bakarım anlamında dedim onu. Yoksa PKK'yı terörist kabul edip etmemesi zaten bir şeyi değiştirmez. Sadece o kişinin niyetini gösterir.

Ayrıca PKK'nın bir tepki olduğu konusuna katılmıyorum. Apayrı meselelere kadar gider. Göründüğü gibi değil yani. PKK amaç için yok mesela, sadece güçler için "araç". O açıdan tepki olarak doğmadı diye düşünüyorum.

PKK'dan önceki benzer oluşumlar belki tepki için oluşmuş olabilir, ancak bunları oluşturan sebepler de birer tepkidir, bu da unutulmamalıdır. Dediğim gibi ilk yıllarda Şeyh Sait'e kadar gider. En temelde de tepkiden çok isyankarlık ve sömürülen cehalet vardır.
Mesaj tarihi:
loop said:
Kürt halkı aşırı duygusal ve çok rahat sömürülüyor duyguları... Bir kaç nesil sonra çok farklı olacaklar eminim... Kolay kolay gitmeyecekler boş hayaller peşinden... Ama o zamanda başka bir bela çıkacak yine karşımıza... Biz yüzyıllarca cesaretimiz, yiğitliğimizle süper güç olmuşuz.. Şimdi işler böyle yürümüyor, daha basit, milleti birbirine kırdırıyorsun, kenardan izliyorsun...

Bu geyiğe de bayılıyorum ya, süper güç olmuşuz. Meclise bakıp kendinizi tatmin mi ediyorsunuz anlamıyorum. Bu ülkede her zaman millet birbirine kızmıştır. Osmanlı'daki padişahlar kendi kardeşlerini katlediyorlardı, muhalif bir ses çıkması imkansızdı. İnsanlar sürekli savaşlarda, kuşatmalarda ölüyorlardı. Türkiye tarihi de böyle bir dizi olayla devam etti; savaşlar, katliamlar, kardeşi kardeşe kırdırmalar, derin devlet. Yerim ben böyle süper gücü, bezirgan saltanatını be.
Mesaj tarihi:
İyi de bu bahsettiklerin tüm ülkelerde var. Amerika'da da öyle bugün.

Kardeş katlinin sebebi ayrı, milletin birbirine düşmanlığını göstermez o. Otorite için yapılan bişey. Yüzlerce yıl millet kardeşçe yaşayabildi bu coğrafyada.
Mesaj tarihi:
dufrasne said:
Bu geyiğe de bayılıyorum ya, süper güç olmuşuz. Meclise bakıp kendinizi tatmin mi ediyorsunuz anlamıyorum. Bu ülkede her zaman millet birbirine kızmıştır. Osmanlı'daki padişahlar kendi kardeşlerini katlediyorlardı, muhalif bir ses çıkması imkansızdı. İnsanlar sürekli savaşlarda, kuşatmalarda ölüyorlardı. Türkiye tarihi de böyle bir dizi olayla devam etti; savaşlar, katliamlar, kardeşi kardeşe kırdırmalar, derin devlet. Yerim ben böyle süper gücü, bezirgan saltanatını be.

Zamanında süper güç olduğumuzu tarih kitaplarına bakarak değil, Kosovaya gidip bir yıl geçirince anladım... Tarihte en büyük zararı Osmanlıdan, türklerden gördüğünü söyleyen sırpların ordusundan, kosova savaşı sırasında ' ben türküm ' diye yalan söyleyerek, hayatını kurtaran arnavutlarla konuşunca anladım..

Gördüğü bütün eğitim hayatı boyunca cani olarak gösterildiğimiz sırpların içinde yaşayınca gördüm.. Sırbistan su topu şampiyonu olunca yanımdaki amerikalıya hakaret eden alkollü sırpın , bana 500 yıl beraber yaşadık dediğinde gördüm..

Dahada anlatamıyacağım şeyler... Yani hikaye-masal değil bunlar... Benim biz dünyaya hükmettik diyip hayal kurarak bir yere varamayacağım gibi , sende inkar edip geyik olarak görmekle bir yere varamazsın..
Mesaj tarihi:
007 senin zihniyetine ve yazdıklarına baktıkça pkknın neden bitmediğini daha iyi anlıyorum, gerçekten laboratuarda incelemek lazım seni.
Mesaj tarihi:
çok hoşuma gidiyor.

dufrasne said:
bir tepkiyi incelerken o tepki neye karşı doğmuş bunu da bilmek, tartışmak gerekir. PKK bir tepkidir, yanlış bir tepkidir mantıksız bir tepkidir

mantıksız bir tepki olduğunu kabul ediyorsun, sonra çıkıp pkk ile bağını koparacak insanlar neyi değiştirecek diyorsun.

daha var mı başka birşey demeye?
Mesaj tarihi:
sir sen pkknın neden bitmediğini bana bakarak anlayabiliyosan pkknın nasıl biteceğini de zaten çözmüşsündür bu paticikten fışkıran potansiyelini daha mantıklı bi yerde kullanmayı düşünmez misin?

valla o değil de pkk biter mi bitmez mi umrumda bile değil. Ama ondan önce bu ülkenin pkkya terörist diyemeyen hastalıklı beyinlerden en kısa süre içerisinde kurtulması gerekiyor buna adım gibi eminim.
Mesaj tarihi:
-007- said:
İyi de bu bahsettiklerin tüm ülkelerde var. Amerika'da da öyle bugün.

Kardeş katlinin sebebi ayrı, milletin birbirine düşmanlığını göstermez o. Otorite için yapılan bişey. Yüzlerce yıl millet kardeşçe yaşayabildi bu coğrafyada.

Yunanistan'da geçtiğimiz sene sessiz sedasız Türklerin çoğunlukta olduğu bazı kırsal sayılabilecek bölgelerde resmi yerlerde Türkçe ders verilmesi, konuşulması gibi bazı kültürel haklar yasaklandı. Para cezası getirildi. Buna ne diyorsun 007 ?
  • Yeni Oluştur...