sinad Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Bak ne kadar güzel anlatmış harita. Şimdi birde bakalım kırmızı ülkelerin yaşadıkları sorunlara. Hemen hepsi pamuk ipliğine bağlı ilişkilerde hepsindede yeraltı ve yerüstü kaynakları çok değerli. Hepside yüzyıllarca sömürge olarak yaşamış ülke.
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ya ben askere yatırılan para azalsın filanda demiyorum artsın hatta tamam ama bu şekilde daha iyi neticeler alınır. herif askerlik askerlik diye ortalarda gezio alın bu adamı maaşa bağlayın. zorunlu askeriliğide 28 gün veya 3 ay filan yapın.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 aaaa bakiyoruz avrupaya yokmus ya askerlik medeni ulkelerin nerdeyse hic birinde
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 BonePARTında verdiği harita gibi dunyada nerde sorun varsa orda zorunlu askerlik var yani benim keyfim istemiyor aslere gitmicemden ziyade biraz kulturun ve konumunla ilgili askerlik mevzuu. Çok para kazanıcam ben ama askerlik yiyo beni diyorsanız gidin 3 yıl yurtdışında calısın askerliginizi bedelli yapın hem istediginiz gibi verimli cagınızı değerlendirip paraya para demezsiniz :P hem de istemediğiniz askerliği rahat rahat yaparsınız.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 kirmizi ulkeler dedigin ulkelerin 30% u afrikada orda zaten zorunlu askerlik olmasada chld soldier oluyosun 30% u otta bokta devrim olan guney amerikada 30% u kendi basina rusya 3 5 de ayri ulke war
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Zorunlu kamu hizmeti var işte, her türlü devletin himayesine giriyorsun. Allah aşkına, benim kariyerime engel oluyor diyorsunuz askerlik.. ha kamu ha askerlik, belli süre devlete bağlısın. ayrıca kamu hizmetini de zordan yapacağından vereceğin hizmette rezil olacak?
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 askerlik çok reröre diyen de zaten 3 yıl yurtdışında çalışır, parasını da kazanır. dövizli ile halleder.
huun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ben tamamen makro bakıyorum olaya. bireysel bazda açık konuşayım sistemin tüm açıklarını sömürdüm. okulla alakam kesildikten 8 sene sonra gittim askerlik şubesine, adam bana "sen askere gitmek istiyor musun?" diye sordu. hiç bişe demedim, anlaşıldı dedi olay kapandı bitti. vicdani yönü ne mi olayın? o da herkesin kendi bileceği iş. ben çok daha farklı boyutlarda, askerlik yapmaktan çok daha ciddi hizmetlerim olduğuna inanıyorum; ama zaten bir önceki mesajımda dediğim gibi olayın boyutu çok daha farklı. topyekün bir savaşta 7 milyon asker bu ülkede çıkar mı? çıkar. 7 milyon askere tüfek verecek gücümüz var mı? yok.
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mavilere bakarsanda %60ı Amerika %35i Avrupa gerisi 2-3 ulke daha. MAvilerin hiçbirinde terör yok, komuşuları ile yılda 2-3 defa restleşmiyor hatta komşusu ile ortak ordusu var, teknoloji ve para olarak dünyayı yönetiyor VE en önemlisi kendi askeri yerine parası ve gücü ile kendi adına savaşabilecek başkalarını kotrol etme gücü var.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Masquerade said: askerlik çok reröre diyen de zaten 3 yıl yurtdışında çalışır, parasını da kazanır. dövizli ile halleder. ne angut bi mantik bu ya sen mesela mac izliyosun o zaman yasaklansin futbol sen bas git ingilterde izle futbolu ben sevmiyorum futbol bu ne lan beenmeyen gitsin mantaitesi
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Beğenmeyen gitsin demiyor çözüm sunuyor hemde yurtdışında babalar gibi para kazanıp kariyerini! geliştirirken.
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 çözümü var manasında söyledim. çok mu profesyonelsin? süper bir kariyerin, geleceğin mi var? maddi durumun iyi mi? ee? devlet sana böyle bir seçenek koymuş. gayet legal bir durum. verdiğin futbol örneği saçma sapan ayrıca.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 abicim benim anamadigim su T.C (ki vatandasi oldugum devlettir dogdugum buyudugum ve egitim aldigim bu acidanda aldigim egitimi teknolojik ve ekonomik gelisme olarak yansitmak istedigim devlettir) de calisip yarar saglayabilme opsiyonu varken GIT DISARDA CALIS 3 SENE SONRA GEL ne demek ya.
huun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ülkene değil, yanacı bir ülkeye fayda sağla 1 ay askerlik yap olsun bitsin diyorsun yani. tipik, amaca ulaşmaktan uzak zihniyet.
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 O kadar memleketi düşünüyorsanız hayatınızın 5 ayını verin o zaman.
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 pro + kalan kısım kura ile zorunlu asker olsun
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 o zaman devsirme sistemine geri donelim vatanini seviyosan verirsin 3 4 cocugundan birini devlete
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Tekrarlamak olacak ama, Şu anda askere alınan, basit bir eğitimle doğuya gönderilen adamın ülke savunması için ne gibi bir katkısı var allah aşkına? 10 adam öldürürken 5-6 adam kaybediyoruz, bunların arasında tinercisi de oluyor, adam akıllı sporcusu, mühendisi de oluyor. O adam, kamu hizmetinde çalışsa, ondan gelecek parayla profesyonel askerin parasını karşılarsınız en en olmadı zaten. Saçma bir düzen var yani şu anda. Tamam, bu sistemin adam akıllı oturması zaman alabilir; ama bu ülkeye başka yönlerden faydası dokunabilecek onlarca insanı askerlikte harcıyoruz bence, hem ekonomik anlamda, hem de bir yanda bir ölüm tehdidiyle. Dünyanın en kalabalık ordusuna sahip olmanın, ufak bir caydırıcılığı dışında herhangi bir savaşta bize pratik ne faydası var ya. Bu ülke vatandaşları yurtdışına gidip çalışacaklarına, burada çalışsalar, askerlik hizmeti başka şekilde zorunlu kılınsa (kamu hizmeti, ya da mecburi olarak belli bir miktar para ödenmesi, ya da başka br şey), herkes için çok daha faydalı olacak.
huun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Absolut said: O kadar memleketi düşünüyorsanız hayatınızın 5 ayını verin o zaman. 5 ayımdan fazlasını vermediği mi nerden biliyorsun abi? neyse, dediğim gibi herkesin vicdanıyla kendi arasındaki konular. benim ki gayet rahat, gittim almadılar. yalanım varsa da ibine olayım, winamp shuffle : Dean Martin Ricky Nelson - My Rifle My Pony And Me The sun is sinking in the west The cattle go down to the stream The redwing settles in the nest It's time for a cowboy to dream Purple light in the canyons That's where I long to be With my three good companions Just my rifle, pony and me Gonna hang (gonna hang) my sombrero (my sombrero) On the limb (on the limb) of a tree (of a tree) Comin' home (comin' home) sweetheart darlin' (sweetheart darlin') Just my rifle, pony and me Just my rifle, my pony and me (Whippoorwill in the willow Sings a sweet melody Riding to Amarillo) Just my rifle, pony and me No more cows (no more cows) to be ropened (to be ropened) No more strays will I see Round the bend (round the bend) she'll be waitin' (she'll be waitin') For my rifle, pony and me For my rifle, my pony and me
Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Meğer herkes ne kadar kolay yurtdışında çalışma izni alıyormuş. bundan sora bununla ilgili bi konu açılırsa direk gürliycem :)
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Devilmanta said: Meğer herkes ne kadar kolay yurtdışında çalışma izni alıyormuş. bundan sora bununla ilgili bi konu açılırsa direk gürliycem :) tabe bide o var amerika diyoki berkay gel ben gitmiyorum abi askerlik yapcam sonra
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 valla bahsettiğimiz kitle, parlak kariyerli, über eğitimli kişiler. onların derdi askerlik bizim kariyerimizi baltalıyordu, o yüzden söyledim.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 eee uber egitimli kisileride almiyolar ki
Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ama sende amerikada çalışma tanzanyada rahat iş bulursun >:D<
Öne çıkan mesajlar