Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
harrykewell said:
BiTcH_oFBaT said:
ben askerliğe karşı değilimde şu nedir: "Türk erkeği" ?

Askerlik erkeklerin yerine getirmek zorunda oldukları bir görevdir, neresini anlamadın ki ?

Askerlik GELISMEMIS ULKELERDE erkeklerin yerine getirmek zorunda oldukları bir görevdir.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
harrykewell said:
BiTcH_oFBaT said:
ben askerliğe karşı değilimde şu nedir: "Türk erkeği" ?

Askerlik erkeklerin yerine getirmek zorunda oldukları bir görevdir, neresini anlamadın ki ?

Askerlik GELISMEMIS ULKELERDE erkeklerin yerine getirmek zorunda oldukları bir görevdir.

Askerlik sünnet gibidir, kullanması gerekene kadar gereğini anlamaz erkek milleti :P
İsrail gelişmemiş ülke o yüzden askerllik var mesela dimi Bone.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
abi atıyorum isveç, isviçre ile türkiye, israil, iran gibi ülkelerin konumu bir mi?

benim askerliğimle alplerdeki isviçrelinin askerliği bir mi diyosun yani
Mesaj tarihi:
harrykewell said:
@ Bone,

sen ülkeyi geliştir, söz seni askere almayacağız

ama geliştiremezsen ömür billah er kalacaksın

anlaştık mı ?

Sen git benim yerime askerligimi yap ben bedelli parasini sana veriyim anlastik mi?

(Sen sacmaliyosun bende sacmaliyim bare amac post kasmak olsun)
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Masquerade said:
abi atıyorum isveç, isviçre ile türkiye, israil, iran gibi ülkelerin konumu bir mi?

Bir deil tabi isvecteki asker 3 den fazla kursun atiyodur kesin.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
sg-1 said:
Masquerade said:

asfsdf hani sen eline silah verilmesine karşıydın?
Mesaj tarihi:
BonePART said:
sg-1 said:
Masquerade said:

Abi savaşa girmedikten sonra 3 - 5 kurşun ne farkedecek. Sen orda devletine hizmet vereceksin mektup da dağıtıcan, mesajda taşıcan, tuvalette temizlicen. Ha savaş anı olursa keşke o 3 kurşunu atsaydım bir fikrim olurdu silah tutmak hakkında bile diyebilirsin. Sonuçta profesyonel ordu yenilmez yok edilemez diye birşey yok.
Mesaj tarihi:
Offf off diyoruz ki. Egitimli profesyonel ordu kurulsun. Egitimsiz tualet temizleyerek aylarca insanlar surundurulmesin. Sivil hizmet opsiyonu sunulsun. Benim 1 senede vergi olarak verecegim para ile yerime temizlik sirket poste sirketi kiralansin.

Insanlar istemedigi bir seye zorlanmasin.
Bu kadar basit ya.

Inatla kafaniza gore lafi cevirince gercekler degismiyor.
Mesaj tarihi:
Abi sivil hizmet dediğin aynı tuvaleti temizliyecen değişen birşey yok onu diyorum bende. Yani profesyonel asker WC temizlemeyecek siviz hizmet seçeneğini seçen temizlicek o WCyi.
Mesaj tarihi:
Pozitif ayrimciligin her turlusu yanlis. Pozitif ayrimciligi kabul eden insan esitlikten yana degildir yani.

Ulkemizin gerizekali feministleri (cunku cok az adam gibi feminist var), kadinlara aileden gelen yesil pasaportun niye erkektekinin aksine evlenene kadar oldugunu, askerlik niye yapmadiklarini vs. sorgulamiyor ne yazik ki. Isleri gucleri kadina siddete son. Ulan kadina siddete son kadar gerizekalica bir kampanya olamaz. Kadina siddete son, erkege devam? Sorun siddet burada, kadina olmasi degil, her turlusu yanlis. Bu sorunu derinlemesine cozmek, sekilcilikten ziyade cozum isteyen insan siddete son arar.

Oha asiri sapmisim konudan, ne dicektim: Isvec'te askerlik cok rahat cidden benim cifte vatandas bi arakdasim orada yapti, adamlarin tek derdi musluman askerler icin domuz bulunmayan yemek cikarilmasini saglamakmis falan, ovune ovune anlatti kasip yapmislar, dedim bizde de millet oluyo iste oyle.

Askerlik de erkeklik olcutu falan degildir. Olumden korkmayan adam cesur falan degil psikolojik acidan sorunludur cunku. Oldurmek denen sey de Counter Strike'a benzemez.
En onemlisi de, 2 capulcunun dizdigi mayina basip olunce de ulke kurtarilmiyor, bok yoluna gitti bu gidenler de, yazik yani.
Mesaj tarihi:
ya şimdi şu da var. askerlik sadece hizmet etmekten çok, ülke insanını da tanı. yani giden herkes anlattı, ben çorap leş gibi koluyor, parçalanmak üzere çöpe atarken ordan bi çocuk atma diyor, istiyor diyorlardı. onu alacak parası olmayan insanları görüosn orda diye. bunları da gör filan da anlamına geliyor.

o insanlar için askerlik ki uzun dönem felaket güzel bir durum. Hoş gene dersin o zaman onlar gene gitsin askere diye. onu bilemem :)
Mesaj tarihi:
Bone un dediği yalnız dünya sistemine tamamen karşı çıkmak.

Sınava girmek istemiyorum.Sınavlar olmasın.
vergi vermek istemiyorum vergi olmasın.
...
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Abi sivil hizmet dediğin aynı tuvaleti temizliyecen değişen birşey yok onu diyorum bende. Yani profesyonel asker WC temizlemeyecek siviz hizmet seçeneğini seçen temizlicek o WCyi.

Egitimi yoksa onu yapicak. Egitimi vara gitcek tank dizayn etcek; elektrik hatti projesi cizicek; devlet malzeme ofisinde calisicak bilmemne.

SIVIL olmasi onemli kismi zaten.
  • Yeni Oluştur...