Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz gribi paniği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:
DÜnyada her gün 3.000 kişi sıtmadan ölüyor hala, domuz gribi ne? Domuz gribi sayesinde Tamiflu ilacı stokalrı tükendi, ilacı üreten Donald Rumsfeldin şirketi.

Doğru olabilir ama böyle bir şey olması öldürmeyeceği anlamına gelmez :(
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
6 gun farkla siyirdim cok sukur su olaydan, zira ayni havayolu ayni ucak yani.
Bi o kalmisti yolculugumda ters gitmeyen cunku

ben de havayolu secimiyle siyirdim ya da siyirdim mi bilemiyorm, herif bize alanda bulastirmis olabilir hala ayni gun ordaydik sonucta. ama cok da paranoyak olmaya gerek yok...
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Isin komik tarafi Amsterdam'da salmislar. Biz neden durduruyoruz?
Birak gitsin Irak'a, onlar ugrassin.
Aldik simdi basimiza belayi.

adam tekrar uçmayacak, pasaport kontrolünden geçip türkiye karasına adım atacak ve daha sonra kara yolu ile gidecek, eğer sen bu adamı durdurmazsan geçtiği her yerdeki insanlara bulaştıracak.. amsterdam da, adam pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yaptığı için tespit edilememiş..
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
İngiltere salgını önleyemediğini açıklayıp grip belirtileri gösterenlerin evlerinde çıkmamalarını istemiş. Telefon ile irtibata geçilerek ilaçlarının posta kutularına bırakılacağı söylenmiş.

Ayrıca WHO, level 6'ya çekmiş. yani pandemi.

pandemi:

belirli aralıklarla görülen kıtalar arası ölümcül salgın.
örnekler :
1918-1919 ispanyol gribi -> 50-100 milyon kişi
1957 asya gribi -> 1 milyon kişi
1968 hongkong gribi -> 750 bin kişi

Şu anda etkileri cılız gözüküyor, zamanında müdahele ile rahat bir şekilde temizleniyor hastalar ancak yayılma hızı ürkütücü. Mutasyona vs uğrayıp öldürücü etkisi azarsa sıçtık. ilk haftalarda günde 6 kişide görülürken temmuz itibarı ile sayı 6.000'e çıkmış.
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Ntv said:

Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Türkiye açısından uykuda olan domuz gribinin salgına dönüşmesi bekleniyor. En kötü senaryo: 5 bin 300 ölü.
Mesaj tarihi:
Ya var ya en çok sık seyehat edenleri vurdu bu.
1-2 ayda 1 avrupaya çıkıyorum, eve her geldiğimde 1 hafta herkesten uzak durmaktan sıkıldım artık anasını satayım. Kimseye sarılma, dokunma, tokalaşma. Bilinçli genciz ya kendimizi izole ediyoruz..

Dün geldim macaristandan boğazım ağrıyor, öskürüyorum. Grib-i Hınzır mı olduk nedir.
Mesaj tarihi:
Çok ciddi bir olayı yok beyler,baştan belirteyim,korkmaya gerek yok...Yani altta yatan başka bir hastalığınız yoksa eğer,sadece ağır bir grip ama kesinlikle tehlikesi yok..1 ay önce geçirdim,evet ağır oldu ama hani ilaç bile almadan geçti kendiliğinden,burada baya yaygın şu an(İsveç),bir sürü kişi domuz gribi ama doktorlar size bakmıyorlar bile yaşlı değilseniz veya başka bir probleminiz yoksa...
Mesaj tarihi:
Patinin selameti için Arkadaşı banlayın bize de bulaştırmasın.

Nan benim de boğazım, eklemlerim ağrıyor ya. Budapestede bardaki kızdan bulaştı mı diye tırsıyorum şimdi
  • Yeni Oluştur...