Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Bide şunu yapmayın. KK borcun 100 lira. Sen gittin karta yanlışlıkla veya doğrulukla 150 lira yatırdın. Sonrada aa gidiyim çekiyim ben o fazla 50 lirayı diyip atmden parayı çekmeyin. Sakın ha. Aman ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 fede said: o zaman sıçtım ben sdfsdf Sıvamışın hatta :) Nakit çekimin son ödeme tarihi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 ginaly said: roket adam said: nakit çekince, alışveriş yapmış gibi olmuyor galiba. alışverişte mesela, hesap kesim tarihine kadar ödememe şansın var, hesap kesimden sonra ödemen lazım yoksa faiz giriyor. nakit çekimde hemen o gün ve saatten itibaren faiz giriyor. yanlış biliyorsam düzeltin pls. hesap kesimden değil, dönem borcu son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor. hesap kesim tarihi ile dönem borcu arasında da bir hafta civarı süre olur genelde. nakit çekimde günlük biniyor faiz evet. limit aşımında da faiz günlük biner. ha evet. yanlış yazmışım. tabii ki son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 peki diyelim ben hesap kesiminden 10 gün önce 10 lira çektim. hesap kesiminde ne kadar gözükür?. hesap kesiminden kaç gün önce çektiğinin bi önemi var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 roket adam said: ginaly said: roket adam said: nakit çekince, alışveriş yapmış gibi olmuyor galiba. alışverişte mesela, hesap kesim tarihine kadar ödememe şansın var, hesap kesimden sonra ödemen lazım yoksa faiz giriyor. nakit çekimde hemen o gün ve saatten itibaren faiz giriyor. yanlış biliyorsam düzeltin pls. hesap kesimden değil, dönem borcu son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor. hesap kesim tarihi ile dönem borcu arasında da bir hafta civarı süre olur genelde. nakit çekimde günlük biniyor faiz evet. limit aşımında da faiz günlük biner. ha evet. yanlış yazmışım. tabii ki son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor (tu) Yanlış. Hesap kesim tarihinden itibaren faiz hesaplanır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 fede said: peki diyelim ben hesap kesiminden 10 gün önce 10 lira çektim. hesap kesiminde ne kadar gözükür?. hesap kesiminden kaç gün önce çektiğinin bi önemi var mı? hergün üzerine faiz biner. hesap kesiminde sana atıyorum 13 lira gelir borç. ama sen hesap kesiminden 1 gün sonra yatırırsan ozaman borç 13 den fazla olur. ekstre sana 1 hafta geç gelirse ozaman bu meblağ atıyorum 15 olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Boci said: roket adam said: ginaly said: roket adam said: nakit çekince, alışveriş yapmış gibi olmuyor galiba. alışverişte mesela, hesap kesim tarihine kadar ödememe şansın var, hesap kesimden sonra ödemen lazım yoksa faiz giriyor. nakit çekimde hemen o gün ve saatten itibaren faiz giriyor. yanlış biliyorsam düzeltin pls. hesap kesimden değil, dönem borcu son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor. hesap kesim tarihi ile dönem borcu arasında da bir hafta civarı süre olur genelde. nakit çekimde günlük biniyor faiz evet. limit aşımında da faiz günlük biner. ha evet. yanlış yazmışım. tabii ki son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor (tu) Yanlış. Hesap kesim tarihinden itibaren faiz hesaplanır... Yanlış. O ayın harcamalarını hesap kesim tarihinde değil, o ekstrenin son ödeme tarihine kadar yapabilirsin. Arada faiz binmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 yani hesap kesiminden 10 gün önce de çeksen 20 gün önce de çeksen fix faiz oluyor. hesap kesimden sonra biniyor günlük. iyi bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Abi nakit çekimi farklı. Nakitde ANT/100'ü günlük uyguluyor adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 ginaly said: Overseer said: bu kredili mevduat hesapları için faiz nasıl hesaplanıyor? nette baktım ama o formüle göre çok az bi faiz çıktı. kredili mevduat mı vadeli mevduat mı? genelde ikisi karıştırılı o yüzden sorayım dedim. yok abi kmh. eksi bakiyeye düşüp borç para çektiğimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 ginaly said: Boci said: roket adam said: ginaly said: roket adam said: nakit çekince, alışveriş yapmış gibi olmuyor galiba. alışverişte mesela, hesap kesim tarihine kadar ödememe şansın var, hesap kesimden sonra ödemen lazım yoksa faiz giriyor. nakit çekimde hemen o gün ve saatten itibaren faiz giriyor. yanlış biliyorsam düzeltin pls. hesap kesimden değil, dönem borcu son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor. hesap kesim tarihi ile dönem borcu arasında da bir hafta civarı süre olur genelde. nakit çekimde günlük biniyor faiz evet. limit aşımında da faiz günlük biner. ha evet. yanlış yazmışım. tabii ki son ödeme tarihinden itibaren faiz giriyor (tu) Yanlış. Hesap kesim tarihinden itibaren faiz hesaplanır... Yanlış. O ayın harcamalarını hesap kesim tarihinde değil, o ekstrenin son ödeme tarihine kadar yapabilirsin. Arada faiz binmez. Şöyle anlatıyım. ayın 1 inde hesap kesilir. 10 unda son ödeme olur. Siz bu borcu ayın 12 sinde öderseniz banka size 2 günlük değil 12 günlük faiz uygular. Sizin bankaya olan borcunuz ayın 1 i itibariyledir. Yani ayın 1 inde sizin bankaya borcunuz vardır. Banka size derki bu borcu bana ayın 10 una kadar öde. Ama sen ödemezsen 12 günlük borç görürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Overseer said: ginaly said: Overseer said: bu kredili mevduat hesapları için faiz nasıl hesaplanıyor? nette baktım ama o formüle göre çok az bi faiz çıktı. kredili mevduat mı vadeli mevduat mı? genelde ikisi karıştırılı o yüzden sorayım dedim. yok abi kmh. eksi bakiyeye düşüp borç para çektiğimiz yanlış bilmiyorsam bunun da hesabı ANT/100'ün günlük haliyle hesaplanıyor. ANT/36000. işte ne kadar eksideysen A, n faiz oranı, t de ekside geçen geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Overseer said: ginaly said: Overseer said: bu kredili mevduat hesapları için faiz nasıl hesaplanıyor? nette baktım ama o formüle göre çok az bi faiz çıktı. kredili mevduat mı vadeli mevduat mı? genelde ikisi karıştırılı o yüzden sorayım dedim. yok abi kmh. eksi bakiyeye düşüp borç para çektiğimiz kmh faizi herzaman kredi kartı faizinden düşüktür. öyle bir hesabınız varsa önce kk borcunu kapatın. sonra kmh yi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 olm tamam onu soruyorum işte. şıklı sorayım o zaman? 1 )25.04 tarihinde çektiğim 100 tl 15.05 hesap kesiminde ne olarak gözükür? a) 100 x faiz oranı(atıyorum %5) = 105 tl b) 100 x %5 üzeri 20 gün = dünyalar 2)15.05 hesap kesiminde faiziyle 150 tl olan nakit çekme borcu 20.05 tarihinde ne kadar olur? (son ödeme tarihi 25.05) a) direk 150 b) 150 x %5 üzeri 5 gün = baya bişi c) fiş almazsan 145 tl sorular bunlar. istediğinz sorudan başlayabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Boci said: Şöyle anlatıyım. ayın 1 inde hesap kesilir. 10 unda son ödeme olur. Siz bu borcu ayın 12 sinde öderseniz banka size 2 günlük değil 12 günlük faiz uygular. Sizin bankaya olan borcunuz ayın 1 i itibariyledir. Yani ayın 1 inde sizin bankaya borcunuz vardır. Banka size derki bu borcu bana ayın 10 una kadar öde. Ama sen ödemezsen 12 günlük borç görürsün ha orası öyle, kavram kargaşası yaşadık, sori. ben faizin başlamasını kastettim, sen hesaplanması söylemişsin, haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 müthiş faydalı bi topik oldu. vallahi teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 ginaly said: Yanlış. O ayın harcamalarını hesap kesim tarihinde değil, o ekstrenin son ödeme tarihine kadar yapabilirsin. Arada faiz binmez. Benmi yanlış anlıyorum bilmiyorum. Ama hesap kesimi olduktan sonra yaptığınız tüm harcamalar bir sonraki aya kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 evet hesap kesildikten sonra bidahaki ay direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 fede said: olm tamam onu soruyorum işte. şıklı sorayım o zaman? 1 )25.04 tarihinde çektiğim 100 tl 15.05 hesap kesiminde ne olarak gözükür? a) 100 x faiz oranı(atıyorum %5) = 105 tl b) 100 x %5 üzeri 20 gün = dünyalar 2)15.05 hesap kesiminde faiziyle 150 tl olan nakit çekme borcu 20.05 tarihinde ne kadar olur? (son ödeme tarihi 25.05) a) direk 150 b) 150 x %5 üzeri 5 gün = baya bişi c) fiş almazsan 145 tl sorular bunlar. istediğinz sorudan başlayabilirsiniz Kısaca söyle. 100 tl çektin ayın 1 inde ayın 2 sinde 100 liraya banka faiz koyar 101 lira olur ayın 3 ünde 101 liraya banka faiz koyar 102 olur ayın 4 ünde 102 liraya banka faiz koyar 104 lira olur vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 @fede faiz oranı neyse hergün biner o. 100 101 102 103 sen bankaya gidip ödeme yapana kadar devam eder bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 bankanın sitede Aylık KMH faiz oranımız: (min) %4,49 diyor. min dediği nedir? ayrıca 600 tl için, 10 gün süre için 8 küsür faiz çıkıyor doğru hesaplamış mıyım üstteki orana göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Doğru. Ödeme yapmak için hesap kesimi, son ödemeyi falan beklemeyin NAKİT ÇEKİMLERDE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Overseer said: bankanın sitede Aylık KMH faiz oranımız: (min) %4,49 diyor. min dediği nedir? ayrıca 600 tl için, 10 gün süre için 8 küsür faiz çıkıyor doğru hesaplamış mıyım üstteki orana göre? KMH hesaplanması farklıdır. min dediği şu 1000 lira kmh varsa banka diyoki. Bunun 500 lira olan kısmına bu kadar 700 liraya kadar bu kadar diye farklı oranlar koyuyo. Dolayısıyla da bunu sana en kısa minimum bu kadar alırım diye anlatıyo. 600 tl ye 10 için 8 den az faiz çıkmalı. Bu hesaplama bu kadar basit ve düz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 evet günlükmüş bileşik faiz nasıl hesaplanıyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar