paspatur Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Ölü klonlanır mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Onun da teknolojisini bulurlar heralde, DNA sayesinde klonlama falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Jurasic Park hesabı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Evet :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 jurassic parkda canlı hücreler bulunmuyormuydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Klonlamak için sağlam DNA baz dizileri elinde olsa yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Ben kehribar parçasından alınan sivrisineğin emdiği kandaki dna örneklerinden klonluyorlardı gibi hatırlıyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 elvis i klonlasınlarda müziğe doyalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Peki o dna örneği sonuçda cnalı bir hücre içinde olur diye hatırlıyorum ? Doğru mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Klonu uyutmak da sorun.Sonuçta verdiği genel anestezikler bir süre sonra organlarda çok feci tahribat yapar.Mesala en basitinden açığa çıkan flor böbrekleri darmadağan eder.Böbrek dediğinde en fazla organ nakli yapılan şey zaten.Beyne hasar verip uyutsan gene organlar göçebilir.Sonuçta beyin ölümü dedikleri şey öyle beynin komple ölmesi değil beyindeki solunum merkezlerinin yanıt vermemesi ve EEGde beyin dalgalarının düz çizmesi.İnsan uyutulurken organların yeterli fonksiyon gösterecek şekilde gelişmesi için gerekli hormonların sentezi beyinden gerçekleşiyor. Cloneların ileride genetik olarak seninle aynı hastalıkları geçirecek olması da ayrı sorun bu yüzen o genlerdeki hastalığı giderip öyle implante etmek gerekiyor.Uğraşması gerçekten çok zor ve para gerektiriyor. Vallahi eğer bu klonlar bi şekilde organ nakli için kullanılacaksa malesef ADA(island) filmindeki gibi bi ortam gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 kopya çekmek ne zamandan beri yaratıcılık olarak kabul ediliyor? var olan dna yı kopyalayıp ya da başka şeylerle karıştırıp ortaya ne çıkaracaklarını sanıyorlar ki? canavar? ucube? minator? kopya bir canlı doğurttuğunuzda ruhun dinin çöküşü fln olmuyor bu sadece sizin ümidiniz. çünkü hala bir şey yaratmış olmuyorsunuz. varolan bir canlıdan bir parça alıp kopyalıyorsunuz. garipsemiyorum bu şevkinizi tanrıcılık oynamak insanların hoşuna giderde insana fln bulaşmalarını sakat buluyorum. ortaya ne çıkacağı belli olmaz. insan hayvan karşımı bir şey yaparken tak garip bir virüs fln çıkar ondan sonra al sana im the legend. insan dnsı ile oynamayı çok tehlikeli buluyorum. din fln yüzünden değil bu tehlikelerinden dolayı karşı çıkıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Abi yapay bir beyin yapıp bunu yerleştiremezler mi? Sadece yaşamsal aksiyonları gerçekleştirecek ama düşünmeyecek, hissetmeyecek vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Law said: Peki o dna örneği sonuçda cnalı bir hücre içinde olur diye hatırlıyorum ? Doğru mu ? Canlı hücrelerde bulunuyor ama sen öldükten sonra yok olmayan hücrelerden de elde edebiliyorsun.Kemik veya saç ,kıl gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 yoj jurasik parkta sinek dinazoru emiyor. sonra agacın birine konuyor. üstüne agacın balı süzülüyo. kaçmıyor salak. sonra o bal kuruyor sinek içinde kalıyor. işte dinazor kanından filan bişeyler yapıyolar sonra adam tualletteyke trex yiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Abi insan hayvan karışımı yapılmasından bahseden kim? Dr.Moreau'nun adasından mahsetmiyoruz burada, insanların organ nakli ve hastalık tedavisi amaçlı klonlanmasından bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 nileppezdel said: Abi yapay bir beyin yapıp bunu yerleştiremezler mi? Sadece yaşamsal aksiyonları gerçekleştirecek ama düşünmeyecek, hissetmeyecek vs. Yapay beyin yapabilseler clonların saldırısından çok Terminatorlerin saldırısını beklemek daha doğru olur:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Theghosthand said: Law said: Peki o dna örneği sonuçda cnalı bir hücre içinde olur diye hatırlıyorum ? Doğru mu ? Canlı hücrelerde bulunuyor ama sen öldükten sonra yok olmayan hücrelerden de elde edebiliyorsun.Kemik veya saç ,kıl gibi. Ölüm gerçekleşdikden sonra bazı hücrelerin ölmesi elbet vakit alıyor onu biliyorum. Mesela saç uzamaya devam ediyor belli bir miktar. Sonuçda kemik, saç veya kıl gibi maddelerin içinde hücrelerde dna elde edilebiliyor ama o içindeki hücreler hala canlı mı peki ? Yani ölü bir hücreden dna alınabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Düşünmeyecek dedim? Motor gibi bişey, sadece elektrik sinyalleri göndererek diğer organların ve yaşamsal sistemlerin çalışmasını sağlayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 terminatörlerle klonları savaştıralım daha eğlenceli olur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 yanlız hakkaten o klonları dövüştürürler bi de canı yok diye. uff vahşet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Evet ölü hücrelerde DNA bozulmadan durabiliyor saç gibi mesala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Theghosthand said: Evet ölü hücrelerde DNA bozulmadan durabiliyor saç gibi mesala. Tamam danke :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Milamber said: kopya çekmek ne zamandan beri yaratıcılık olarak kabul ediliyor? var olan dna yı kopyalayıp ya da başka şeylerle karıştırıp ortaya ne çıkaracaklarını sanıyorlar ki? canavar? ucube? minator? kopya bir canlı doğurttuğunuzda ruhun dinin çöküşü fln olmuyor bu sadece sizin ümidiniz. çünkü hala bir şey yaratmış olmuyorsunuz. varolan bir canlıdan bir parça alıp kopyalıyorsunuz. garipsemiyorum bu şevkinizi tanrıcılık oynamak insanların hoşuna giderde insana fln bulaşmalarını sakat buluyorum. ortaya ne çıkacağı belli olmaz. insan hayvan karşımı bir şey yaparken tak garip bir virüs fln çıkar ondan sonra al sana im the legend. insan dnsı ile oynamayı çok tehlikeli buluyorum. din fln yüzünden değil bu tehlikelerinden dolayı karşı çıkıyorum. Bence bunun için clonlardan korkmana gerek yok biolojik silah yapımı çok üst düzeye geldi.Bakteriofajlarla bir bakterinin DNAsı diğer bi bakteriye çok rahat aktarılıyor. Çok basit bir örnekle Tüberküloz bakterisinin içine bilinen en güçlü toksin olan botulinyumu koyarsın.(Toksin genini bakteriofajla bu geni aktarırsın.) Basit bir Tarım ilaçlama uçağı ile Fenerbahçe Galatasaray maçının üstünden geçersen al sana armageddon.Dünyada pek bi insan kalmaz. (Basit bir mikrobioloji bilen birisi ne dediğimi korku içinde anlayacaktır:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 anladığım kadarıyla akciğerin kassal fonksiyonlarının durmasına yol açacak değil mi? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Şöyle oluyor.Bu dna aktarımı için bir virüse gerek duyuyoruz.Bakterilerimizde lizojenik bakteriler oluyor.Mesela Clostridyum botulinyum bunlardan biri.Toksinlerini faj aracılığı ile aktarabiliyor.M.tuberculosis bakterisi dediğin gibi akciğerlere yerleşiyor ve vücut bu bakterilerden hiçbir zaman tamamen kurtulamıyor.Sadece sınırlıyor bunu o da immün sistemi yeterli düzeyde ise. Akciğerlere yerleşip toksin salınımı yapar.Botoks diye bildiğiniz bu toksin presinaptik nöronlardan asetil kolin salınımını gerçekleşmesinde görevli sinaptobrevini darmadağın eder.Sonuçta sinir kavşağında asetil kolin salınamazsa kaslarda ve sinirle uyarılan diğer yerlerde felç meydana gelir. Solunumun durup ölmesi kısa vadede zaten öldürüyor ama ola ki seni solunum cihazına bağladılar bu sefer felç ilerliyor sonuç kaçınılmaz ölüm. Şimdi bu kadar anlattık bizi de almasınlar içeri:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar