THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11505545.asp?gid=229 son derece isabetli bir secim olmus taktir ettim güncel durumu hemen yansitmislar. eğlenceyemi açsam karar veremedim mod isterse taşiyabilir:) Tanrıça gitti, Anadolu kızı geldi ANKARA 24 Nisan 2009 Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang Anayasa Mahkemesi'nin yeni binasının açılışına "Anadolu Genç Kızı" damgasını vurdu. İŞTE "ANADOLU GENÇ KIZI" HEYKELİ... Anayasa Mahkemesi'nin girişine Yargıtay gibi diğer yüksek yargı organlarının aksine "Adalet Tanrıçası"nın değil ona benzeyen bir heykel konulduğu görüldü. Birbirine çok bezeyen iki heykel arasındaki farklar ise dikkat çekici. Adalet Tanrıçası'nın gözü bağlı iken "Anadolu Genç Kızı"nın gözünün açık olduğu görüldü. Oysa heykelin gözünün kapalı olması yargının tarafsızlığını simgeliyor. ADALETİN SİMGESİ THEMIS Hukukun evrensel simgesi olan Adalet Tanrıçası yani Themis, bir elinde terazi öteki elinde kılıç tutan gözleri bağlı bir bakire olarak simgeleştirilmiştir. Elindeki terazi adaleti ve bunun dengeli şekilde dağıtılmasını, diğer elindeki kılıç ise adaletin keskinliğini simgeler. Kadın ve bakire oluşu bağımsızlığını, gözlerinin bağlı olması ise tarafsızlığını simgeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Eh artık Adalet de gözünü açtı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 THARKAS said: Oysa heykelin gözünün kapalı olması yargının tarafsızlığını simgeliyor. ADALETİN SİMGESİ THEMIS Hukukun evrensel simgesi olan Adalet Tanrıçası yani Themis, bir elinde terazi öteki elinde kılıç tutan gözleri bağlı bir bakire olarak simgeleştirilmiştir. Elindeki terazi adaleti ve bunun dengeli şekilde dağıtılmasını, diğer elindeki kılıç ise adaletin keskinliğini simgeler. Kadın ve bakire oluşu bağımsızlığını, gözlerinin bağlı olması ise tarafsızlığını simgeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 zaten ne zamandır yeterince taraflıydı.. taraflı olduğunu da simgelemişler artık.. miss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Adeletimizin gözü açılmış.. Ne demek isteniyor acaba? Gözümüz açıldı bütün suçları adaletimiz tespit edebiliyor mu? Yoska biz işimize gelen yere bakıp tarafsızlığı bırakıyoruz mu?.. Düşünmek gerek bunları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 En azından netler canım. Yani düşünceleri ile icraatları tutarlı hiç olmazsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Azuhahaha başını da örtselermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Yalnız kızımız biraz açık giyinmiş. Kapasalar iyi olucak. edit: oy görmedim üst mesajı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 bende türban taksalarmış bari dicektim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Tanrıça Themis? Ne tanrıçası lan alemlerin tek rabbi Allahtır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 12 yasında baslık parasına evlendirilen anadolu kızı di mi bu? heuh saka bi yana amaç neymiş acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Big brother is watching you!!!! Heykeli beğendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 "heykelin gözünün kapalı olması yargının tarafsızlığını simgeliyor" olayın özeti... ayrıca Anadolu kızı ne lan, ben böyle kız görmedim. Tuhaf bir kılıç ve terazi ile çok komik olmuş o da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 anadolu kızı epey taşmış pardon bronz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 heykel meykel ama tartarı var yani saatte yarım olmus yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 yarin tum gazeteler elestirir goz bandi takarlar heykele bitane np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Yanda bir adam heykeli var, o kim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 bılaynd castis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar