Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polisten 23 Nisan Dayagi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sg-1 said:

"ama demokrasi insan hakları ezilmiş halklar barış kardeşlik kültürel kimlik b.k püsür"

çocuk salıyo lan herif polisin üstüne, bu ne şerefsizlik

dedim, hemen numunesi geldi.

sir, hemen başlamışsın mazlum edebiyatına, "ne çocuğu yetişkine bile yapılmaz" vs demeye.

tamam, polisin yaptığı yanlış, hatta abartıp çocuğu oracıkta bırakıp gitmesi belki de suçunun daha da büyük bölümü, hep beraber toplanıp biz de polise vuralım sözle hakaretle.

ama bi gerçek var ki, o çocuk ne yaptığının farkında olmayabilir, neden-sonuç ilişkisi kuramıyor olabilir ama vaka bellidir: polise taş atmaktadır.
kendini çocuğun veya herhangi bir kürdün yerine koyabildiğin gibi polisin de yerine koymayı dene. o da birilerinin oğlu, babası, kocası, yeğeni vs. karşısındaki çocuk-büyük farketmez, onun canına kastetmekte ve bu bir gün değil, her gün böyle. Bu durumdaki bir adamın yaptıklarını takdir etmem, yerinde olsam da belki ben böyle birşeyi yapmazdım, ama yaptıkalrını ANLAYABİLİYORUM, nasıl bir ruh hali içinde olduğunu hissedebiliyorum.

Esasında kürt sorunun gelip kilitlendiği yer bu,
çocukları kullanmalarının çocuklarda yarattığı psikolojik hasarı görmezden gelip deli bir polisin (evet, tek bir polis, öyle bütün karakol ya da emniyet müdürlüğü değil, 1 mayıs'ta olan/olacak olan gibi değil yani) yaptıklarına takılıp kalmanız.
Bütün suçu devlette bilmeniz.
Barışın adresi olarak şiddetin kökü apo ve pkk'yı, ve onların destekçisi, daha bi kere bile çocukların kullanılmasını eleştirmemiş, kınamamış dtp'yi göstermeniz.
Mesaj tarihi:
yahu polisin üzerinde zırhı var, kalkanı var, elinde silahı var, copu var, herşeyi geçtim üniforması ve devlet eliyle verilmiş "şiddet kullanma hakkı" var. çocuğun nesi var? taş. yani eşit koşullarda bir "canına kastetme" meselesinden bahsetmiyoruz ki? bir çocuk, bir taş atıp polis öldürebilir mi? ne öyle bi çocuk var ortada, ne de öyle bi taş.

bu polisin yaptığı ne ilk olay, ne de son olacak. geçen yıl bi panzerine ezdiği çocuğu unuttunuz mu? hem polis zulmüyle de bitmiyor ki, bu taş atan çocuk "terörle mücadele yasası" ile yargılanıyo, yani dağa çıkan teröristle aynı. sahiden aynı mı taş atan çocukla eline ak-47 alıp dağa çıkan adam?

devlet, kürtlerle konuşmadan kürt sorununu çözemez diyorum. kürtleri temsil eden kim? dtp. bu çocuk niçin ölümüne dayak yedi? dtpye karşı yapılan tutuklamaları protesto gösterisine katıldığı için. dtp, veya genel olarak kürtlerin siyasallaşması baskı altına alındığı müddetçe "adres" neresi? onu da sen bul.
Mesaj tarihi:
sg-1 ben anlayamadım , sir'ün üstte yazdığı mesajın neyini yanlış buldun ? Mazlum edebiyatı demişsin , o yaştaki çocuk mazlum değil de şeytan mı nedir ? Bahsedilen çocuk , onun ailesi veya onu oraya sürükleyenler değil. Kimse o sürükleyenleri desteklemiyor. Mesajda ne öyle bir ima nede öyle bir söz gördüm.

Senin çocuğun olsa , bir şehrin ücra köşelerinde yaşıyor olsanız , orada ya aileleri ya da yakın çevreleri tarafından yanlış yönlendirilmiş olup idrak etmemekle beraber bir gurup çocukla beraber polise taş atsa ve arkasından böyle birşey olsa , polisi ben anlıyorum mu diyeceksin ?

Konudan konuya aynı topluluk için fikir değiştirmek bana göre iki yüzlülük. 1 Mayısta olan polisle bu polis aynı polis. Karşısında kim olduğu önemli değil.

Herzaman aynı şeyi söylüyorum , karşı çıktığım nokta polisleri genellemek. Onun dışında haksız ve kanunsuz şekilde şiddete başvuran polisi kimse anlamak zorunda değil. Polisin duygularına yenik düşüp hareket etme şansı ve lüksü yoktur. Böyle olursa kınanır ve uygun cezayı almayı hakeder , hak etmelidir.
Mesaj tarihi:
@sir,

eheh sen polisle kürtlerin belli bi saatte randevulaşıp çatıştıklarını felan zannediyorsun herhalde.
yav bu adamlar hep kelle koltukta geziyor, kafasına kaskı takmadan polis aracından bile inemiyor, o taşın ne zaman nereden gelebileceğine dair vahiy mi gelecek? Böyle bi hayatı yaşamak, ailenin çoluğunun çocuğunun başına ne gelebileceğini bir türlü kestirememek nasıl bir his olabilir? Klavyeden oturup "vahşi polis" diye yardırmak en kolayı, şimdiye kadar polisin üzerindeki baskı ile ilgili tek kelime yazdınız çizdiniz mi?

Devlet kürtlerle konuşacak, eyvallah, ama kürtler ya dtp'yi şiddeti reddetmesi için zorlayacak ya da bunu yapacak başka parti bulacaklar.

"Bizi eziyorlar, bize şiddet uyguluyorlar" deyip de gidip şiddet uygularsan/şiddeti haklı gösterirsen/şiddeti desteklersen kimseden destek görmezsin, belli başlı bikaç gazeteyi okuyan bikaç onbin liberal türk dışında kimseyi kandıramazsın, aksine sana şiddet uygulayanlar alkışlanmaya devam eder.
Çünkü halk kendisini o çocuğun yerine koymuyor, koyamıyor, her ne kadar "ah vah yazık çocuk" dese de arkasından mutlaka bir "ama yapmasaydı" geliyor. Halk kendisini polisle, askerle özdeşleştiriyor, çünkü orada onu temsil eden onlar, kürt çocuğu değil.
Bugün kürt kimliğinin üzerindeki baskıların kalkması, kürtlerin daha özgürleşmesi için ülke çapında bi referandum olsa (hani o ağzınıza pelesenk olmuş demokratlığınız için bir turnusol kağıdı) büyük bir tepkiyle reddedileceğinden adım gibi eminim.

çocuk salıyosun polisin üstüne, bi de hak hukuk bekliyorsun.

Hayır, o çocuğun başına böyle bişey gelmese, bugün o gösterileri eleştirebilecek miydiniz?
Mesaj tarihi:
Cumhuriyet mitinglerine veya kutlu doğum haftasına çocuklarımızı gönderelim. ellerinede taş verelim polisi taşlasınlar mantığının savunulacak hiç bir dayanak noktası yoktur. polisin suratına yediği taş, büyükte atsa, küçükte aynı derece acıtır. saçma saçma savunma yapmayın. Önce insan olsunlar sonra ne hakkı istiyorlarsa tartışalım.
Mesaj tarihi:
@horican,

sirin yazdığı mesajın yanlışı yok, eksiği var, bakış açısı dar.

"ama çocuk o",

eyvallah çocuk, yapılan da büyük yanlış, ama yapanın psikolojisine bakmazsan, onu canavar gibi görürsen eksik değerlendirme yapmış olursun.

ben o taş atan çocuğun konumunu da anlıyorum, dedim ya, o çocuk normalde arkadaşlarıyla top oynuyor olmalıydı, kimbilir nasıl doldurulup veya eline neler tutuşturulup oraya gönderildi. Bu durumun cezasını o değil, onu oraya gönderenler çekmeliydi.
Mesaj tarihi:
sir said:
yahu polisin üzerinde zırhı var, kalkanı var, elinde silahı var, copu var, herşeyi geçtim üniforması ve devlet eliyle verilmiş "şiddet kullanma hakkı" var. çocuğun nesi var? taş. yani eşit koşullarda bir "canına kastetme" meselesinden bahsetmiyoruz ki? bir çocuk, bir taş atıp polis öldürebilir mi? ne öyle bi çocuk var ortada, ne de öyle bi taş.

Peki o çocukların ellerine taş alıp polise atmaları ya da öğretmenin polisin memurun arabasını yakma hakkı var mı?Bende sana taş atım nasılsa öldürmez kimse karışmasın bana.Polis bir şekilde asayişi sağlayacak.Zaten çoğu zaman karışmıyor.Gaz bombası atıyor sapanla taş atıyor falan.Bu olayı savunmuyorum elbette ufacık çocuğa dipçikle vurulmaz.Yapan halt etmiş.

sir said:

bu polisin yaptığı ne ilk olay, ne de son olacak. geçen yıl bi panzerine ezdiği çocuğu unuttunuz mu? hem polis zulmüyle de bitmiyor ki, bu taş atan çocuk "terörle mücadele yasası" ile yargılanıyo, yani dağa çıkan teröristle aynı. sahiden aynı mı taş atan çocukla eline ak-47 alıp dağa çıkan adam?

Terör sadece eline silah alıp askere sıkmakla olmaz.Farklı fiillere farklı cezalar verilir.Bana sorarsan çocuklarını buralara yollayan anne babaların ceza alması gerekir.Zaten çocukların yasal bir ceza aldıklarını sanmıyorum.

sir said:
devlet, kürtlerle konuşmadan kürt sorununu çözemez diyorum. kürtleri temsil eden kim? dtp. bu çocuk niçin ölümüne dayak yedi? dtpye karşı yapılan tutuklamaları protesto gösterisine katıldığı için. dtp, veya genel olarak kürtlerin siyasallaşması baskı altına alındığı müddetçe "adres" neresi? onu da sen bul.

Kürtlerin temsilcisi Dtp değildir.Ya da hepsinin değildir.Buralarda yapılan seçimler demokratik değildir.Oylar ağa kime isterse açık şekilde atılır farklı olanlar değiştirilir.Şunu açıkça söyleyeyim dtpye verilen oyların en az yarısı ağa zülmüne karşı verilmiştir.

Operasyonlar Dtp içine girmiş pkk uzantılarına yapılmaktadır.

Kürtlerin siyasallaşması önünde hangi engel var lütfen açıkca yazar mısın?Yazarken dikkat et pkk'nın siyasallaşmasının önünde olan engelleri yazma.
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

.....
Kürtlerin temsilcisi Dtp değildir.Ya da hepsinin değildir.Buralarda yapılan seçimler demokratik değildir.Oylar ağa kime isterse açık şekilde atılır farklı olanlar değiştirilir.Şunu açıkça söyleyeyim dtpye verilen oyların en az yarısı ağa zülmüne karşı verilmiştir.
.....

Geri berisini tartismiyorum da su paragrafta hatalisin. Oylar aga kime isterse ona gider, katiliyorum, ama DTP'ye verilen oylar zulme karsi degil, bu ilk soyledigin nedenden verilmistir. Ahmet Turk, o bolgede ki en saglam agalardan biridir.
Mesaj tarihi:
Elbette haklısın.Zaten bende bütün doğu hakkında konuşurken yaşadığım bölgeden yola çıkarak konuşuyorum.

Gerçi dtp yi kim nereden yönetiyor başkanları seçiliyor mu atanıyor mu bunlar tartışmaya açıktır.
Mesaj tarihi:
çocuklar terör yanlısı slagon attıkları için müdahale görmüşler, çocuğu bayıltcak kadar sert dövmek yanlış olabilir ancak müdahale etmemekte hata.. polisin uyarı alması gerekir ancak çok ağır ceza almasınada karışıyım
Mesaj tarihi:
eh sg-1, klavye başından "vahşi kürt" diye saydırmak da çok kolay bi iş. günün her saati potansiyel suçlu muamelesi görmek, sokakta yürürken gözaltına alınıp öldürülmek veya bir yakınının gözaltına alındıktan sonra bir daha ondan haber alamamak, işkencelerden geçirilmek, köyünden göçe zorlanmak, bunlar o coğrafya için artık alışıla gelmiş şeyler. böyle bi hayatı da tasavvur edebilir misin? bu ortamda, bu anılarla yetişen bir çocuğun yerine kendini gerçekten koyabilir misin?

polis için gösterdiğin müthiş anlayışı bir nebze olsun kürtler için göstermen mümkün olur mu acaba? o "ama yapmasaydı" kısmında devletin sorumluluğunu gözardı etmek neden bu kadar kolay?

asayiş sağlamanın yolu dipçikle kafa yarmak değil.

siz anne babaların yolladığına nasıl hemen hükmettiniz bi de onu çözemedim? çocuk evden kaçmış veya arkadaşlarının, mahalle abilerinin aklına uymuş olamaz mı? bi de o anne babanın yerine koyun kendinizi, "çocuğunuz polise taş attı o yüzden 7 yıl hapiste çürüyecek". ne diyecek o anne baba? "ama atmasaydı".

bir de ağa meselesi var. bu ağalar neden dtpyi seçiyo da akpyi seçmiyo? ya da şöyle sorayım: akpye verilen oylar ağalık müessesesinden bağımsız veriliyo da, dtpye verilenler tamamen ağalıkla mı alakalı? çok tutarsız genellemeler bunlar, yemezler.
Mesaj tarihi:
vahşi kürt gibi bi yaklaşımda ömrüm boyunca olmadım. çocukluğumu beraber geçirdiğim pek çok arkadaşıma, üniversitede ekmeğini yediğim evinde kaldığım dostuma hakaret etmek gibi bi yola asla girmedim.
ben eğer orada kürt kaynaklı şiddeti eleştiriyorsam bu sadece faşist kürtler ve pkk için geçerlidir.

çok yanlışlardasın ve hala tek taraflı bakıyorsun, ısrarla çocuğun attığı taşı haklı çıkarma derdindesin.
o saydığın hayatı ben yaratmadım, olağanüstü hali oraya devlet keyfinden getirmedi.
kaldı ki o hayat birine çocuğun eline taş verip polise attırmasını gerektirmez, aynı şekilde polise o çocuğu dipçikleme hakkını vermediği gibi.

şiddet şiddeti o da yenisini doğuruyor.

çözümünüz ise yine şiddet, dtp, apo, pkk.

değil mi?
Mesaj tarihi:
eğer o çocuğun olanlarla alakası varsa, o çocuğu o yaşta oraya götürecek zihniyeti de (anne baba ya da propogandacı bilemem kim), bir çocuğa (gösterici bile olsa) o kadar sert vuracak kadar nefret dolu polisi de ülkeden sürmeleri lazım nereye sürerlerse sürsünler
Mesaj tarihi:
sir said:
bir de ağa meselesi var. bu ağalar neden dtpyi seçiyo da akpyi seçmiyo? ya da şöyle sorayım: akpye verilen oylar ağalık müessesesinden bağımsız veriliyo da, dtpye verilenler tamamenağalıkla mı alakalı? çok tutarsız genellemeler bunlar, yemezler.

Akpyi secen ağada var dtp yıde dpyıde.Seçimlerin demokratik olmadığını yazmıştım.Yani akp seçilen yerler demokratik ya da dtp tehditle kazandı yazmamıştım.Ayrıca dtpnın butun oyları değıl en az yarısı yazmıstım.Tabi bu oran tartışılabilir.Aslında belirli bir oran vermek yanlış olmuş.Kıvırmaya gerek yok.

Okuduğumuzu anlamaya çalışıp öyle cevap verirsek daha sağlıklı bir tarışma olacağına inanıyorum.

sir said:
Asayişi sağlamanın yolu dipçikle kafa yarmak değil.

Örneğin bu yazdığını savunmadığımı ufacık çocuğa dipçekle vurulmaması gerektiğini yazmıştım.

Açık söyleyeyim seni bıraktığım yerde buldum.Halen yazılanların bir kısmını alıp çarpıtıp cevaplar yazıyorsun.

50 kere düzelttim öf be.
Mesaj tarihi:
Polisten baska kim sucludun ayri bi konu, tabi ki bircok suclu var.
Ama onemli olan polisin adalet ve cezalandirma mekanizmalarini uzerinde toplar hale gelmesi. Ya kim o adam da birini boyle komalik yapabiliyor? Nasil ulkeyiz ki biz?

Teror yanlisi slogan falan demeyin bunu yapan adamin cana saygisi yoktur, gozu donmustur bariz. Yarin obur gun sizin ve sevdiklerinizin de basiniza gelir.
Mesaj tarihi:
ben yaratmadım, devlet keyfinden getirmedi, valla şahane, bizim hiçbi sorumluluğumuz yokmuş. tabi kürtler neşe ve uyum içinde yaşıyolardı güneydoğuda da pkk geldi herşeyi altüst etti birdenbire di mi?

devlet, o hayat koşullarını düzeltmekle yükümlü arkadaş, bu kadar basit. bu da kürtleri adam yerine koyarak olucak bişey.

o çocukları direk anne-babanın saldığına hüküm veriyosunuz, dahası polise, çocuğa gösterdiğinizden çok daha geniş bir "anlayışlı olma" çerçevesinde yaklaşıyosunuz. ben diyorum ki, polisin böyle taşkınlıkları mevcut, hele o coğrafyada daha bi mevcut. bunu çözmeden kürtlere başka "adres" gösteremezsin, çünkü seni dinlemezler, kendilerini dinlerler.
Mesaj tarihi:
aksini iddia etmedim, elbette devlet TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEKİ HAYAT KOŞULLARINI DÜZELTMEKLE YÜKÜMLÜ.
Kürtleri adam yerine koyacaz, devlet bürokrasisi, ordusu, hatta trtsiyle buna hazır.
ama adres olarak gösterdiğiniz kürt temsilcisi "istediklerimiz olmazsa sokakları dar ederiz" diyen DTP.

Yani senin söylediğin çözüm masası aslında bir şantaj bir fidye masası. Aslında sonucu çözüm değil, dayatma olacak. Aslında kalıcı huzur değil, gayet kırılgan, geçici çözümler gelecek.
Sen bu adamları destekleyen biri olarak bizzat, bugün istediklerini verdiğinde yarın daha fazlası için "sokakları dar etmeyeceklerinin" garantisini verebiliyor musun, bundan %100 emin misin?

devlet isyanı bastırmak, toprağını ve konuyla ilgisiz masum vatandaşını korumak zorunda.
Kürtlerin terörist pkk'ya destek verdikçe karşılarında devleti bulacak olmaları kadar normal bişey yok. Burada iş kesinlikle ve kesinlikle kürtlere düşüyor. Ya şiddeti terkedecekler, Aleviler gibi kendi sosyal örgütlenmelerini kuracaklar ve haklarını demokratik yollardan arayacaklar.
Ya da biz bu görüntüleri daha çok göreceğiz.

Umarım amaçları üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil.
Mesaj tarihi:
Polis değil çocuğa, bir yetişkine de bu şekilde davranamaz. Kürt, Türk, eşcinsel, beyaz, siyah, erkek, kadın, Ermeni, Rus, müslüman yahudi, v.s. hiç mi hiç farketmez.

Polis, suç işleyeni yargılanmak üzere adalete teslim eder. Polis, direkt olarak canı tehlikede olmadığı sürece, hiç bir şekilde şiddete baş vuramaz, yargılayıcı ve ceza verici olamaz.

Üstelik 12 yaşında bir çocuktan yetişkin muhakemesi beklenemez. Yapılan iş son derece yanlış ve insanlık dışıdır, polisin mutlaka gerekli cezayı alması gerekir. O çocukları öne süren insanların şerefsiz olup olmadıkları, yukarıda yazılanları değiştirmez. İnsanlık, nasıl nefretle bu derece örtüşebilir? Yazık!!
Mesaj tarihi:
cocugun etnik kimligi veya yaptigi davranisin konu olmasini garipsiyorum

14 yasinda ya, adama noel bab gelicek ucuyro desen inanir kendi kisiligi yok tam ceza ehliyeti yok, cocuk ya bu ne olursa olsun

mustafa kemali okulda doven hocada buyuk ihtimal "kimsin lan sen karga kovaliyan ciftci cocugu" demistir sonradan o cocugun tarihe nasil yon vericegini bilmeden

hemde 23 nisanda dovuyor ayi, cocuk bayraminda pes yani belki o cocuk buyuycek akillanicak guneydogu sorununa cozum ureticek? belki kazara burs alip okuycak cok muhim bir icat yapicak?
14 yasinda bilemessinki cocuklar gelicegidir bu ulkenin kimin cocugu oluga olsun

dingil tatlisu liberalleri bugun feryat etmis gazetelerde kurt cocuk sopa yedi diye, etnik kimlikle alakasi yokki bizim polisin orantisiz guc kullanimi gene o cocuk turk cocugu olsa ingiliz cocugu olsa gene yiyicek kafaya dipcigi

hemen dis basinda kurt cocuk sopa yedi oldu, allahtan yabanci arkadaslara 1 mayis goruntulerini gostermistim adamlar valla onalrdan sonra bizde sasirmadik ama dis basin kurt cocuk diye lanse ediyor dediler ama bilen biliyro turk polisinin dillere destan orantisiz guc kullanimini

surda her hafta polis teroru ile ilgili bir topic aciliyor en az
  • Yeni Oluştur...