kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 4 el üstüste elinize kız ve 6 gelme şamnsı nedir ? yüzde kaçtır matematikçiler istatistikçiler baksın bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 1/2 Ya gelir ya gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 4 el üstüste lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Asteroth said: 1/2 Ya gelir ya gelmez. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 kaç kart var ve de tabi kaç kız ve kaç altı var bir de elinde kaç kağıt var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 4 el lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 gönül gurbet ele varma, ya gelinir ya gelinmez. her güzele meyil verme, ya sevilir ya sevilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 bir de tam olarak ikisinden birer tane mi yoksa en az bir tane mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 52 kart var 4 kız ele 5 kart :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 52 kart var kupa karo maça sinek olmak üzere 4 adet kız 4 adet 6 var 4 el boyunca bana gelen kartlar hep 6 lı ve kız oldu. masamda 3 adet çinli eleman vardı dedim hile mi yapıyolar 1. el girdim 2. 3. 4. el çekildimde elemanlar kazandı bu çöinliler burayıdamı karıştırdı diye şüphelendim bi an. dağıtıcıyı kafaladılar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 dağıtım tek tek mi yapılıyor yoksa bir kişi bir seferde 5 kart mı çekiyor? zira teker teker diye düşünürsek iş biraz karışır çünkü senden sonra diğer elemanlara da kız gelip gelmeme ihtimalini falan hesaplamak lazım o kadar uğraşmıyorum eğer bir seferde 5 kart çekiyor olsaydın (tam desteden), 4 el üst üste en az 1 kız ve 1 6lı gelme şansı %11'e yakın. Ama diğer durumda ihtimal artabilir çünkü senden sonra insanlar kart çektikçe destedeki kart sayısı azalacak falan. eğer senden sonraki hiç bir insan kız veya 6lı çekmemiş diye düşünürsek, 4 kişilik bir masada %16ya yakın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Kırmşsın kafayı dostum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 öyle değil la anlamadın tek tek dağıtıyo 2 kart sana veriyo sonra herkese dağıttıktan sonra 5 kart yere açıyo sırayla masada 6 kişiydik bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 5 kart yere açıyor sırayla dediğin elinde 7 kart mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Yok daha sonra tek tek 1 er karttan 3 kart veriliyo toplam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crematorium Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 iyi o zaman %21 ama yine o ellerde kimseye kız veya 6lı gelmediğini var sayıyorum yoksa hesap biraz-çok çirkinleşir. buarada tekrar hatırlatıyorum bu eline en az birer adet kız ve altı gelme ihtimali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 th işte ya. önce herkese sırayla teker teker toplam 2şer kart dağıtılıyor.sonra kart seçme falan yok yere önce 3 tane arka arkaya sonra 1 sonra gene 1 kar açılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 yorum dahi yapamadım soruya, olasılıktan 3.kez kalmama şaşmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
egemen_i Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Ilk olarak senden dönmeye başladı diyelim Destede 4 kız + 4 altılı olduğunu varsayarsak sana herhangi birinin gelme olasılığı ilk kağıtta 8/52 dir. (%15.38) ikinci şahsa gelmeme ihtimali 7 kart kaldığı için 45/51 dir. üçüncü şahsa gelmeme ihtimali 45/50 dördüncü şahsa gelmeme ihtimali 45/49 Yani ilk kağıtların turun senden döndüğünü farzedersek sana sadece Altı veya Kız gelme ihtimali ve diğerlerine gelmeme ihtimali 0.15384 x 0.88235 x 0.90000 x 0.91836 = Yaklaşık % 11 olur. Bu yüzde %11 ilk oyunun ilk dağıtılan kağıtlarında sana kız yada altı gelme diğerlerine gelmeme ihtimalidir. Ilk oyunun ilk dağıtılan kağıtlarında en az 1 kişiye en fazla 4 kişiyede bu kağıtlardan geliceğini varsayarak Üçüncü şahsın oranı 46/50 gibi dördüncü şahsın oranı 47/49 gibi değişebilirdi. Şayet böyle olsaydı oran yaklaşık %12 gibi bişe olurdu. Yani ilk kağıttan ikinci kağıda aktardığın şans oranı % 11 - % 15.38 arasıdır. Daha yukarıda açıkladığım ILK OYUNUN, ILK KARTLARI idi. Oyunun ikinci kartları dağıtılmaya başladı. Diyelim ve kız ile 6 bir sana bir başkasına geldi mesela. Destede toplam 6 adet kız veya altılı kaldı. sana gelme olasılığı 4/48 ( Kız veya altılı olmak zorunda o yüzden diğeri halen 4 tane var ) Bu durumda diğer kartın opozit olması ( kız sa 6, altıysa kız) % 8 dir. Yani ilk dağıtılan kağıtlarda bir kız bir altılı gelme en basit ihtimali yaklaşık 0.08x0.15 = Yüzde 1,2 dir. Diğer turlardada sıra değişse dahi buna yakın rakamlar olacaktır. 4 tur üst üste geldi dediğin için 12/1000 x 12/1000 x 12/1000 x 12/1000 20736 / 1000000000000 ihtimalle bu kartlar arka arkaya gelir. Ortalama sonuç 50 milyonda 1 dir. Biz bunu 4 kişilik masada düşündük 6 kişilik masada ihtimaller birazda açılır şimdi hesaplayamacağım ama 60-70 milyonda bir diyebilirim. Ama şunu unutma bu ihtimal 50 milyon kere oynarsan 1 kere olacak demek değildir. Çünkü her kartın arka arkaya değişik ellerde gelmeside hep ihtimaller serisidir. Eline ne gelirse gelsin bununda 4 ele göre bakarsan ihtimali 50 milyonda bir olacaktır. Kız yada altılı olması hiç önemli değildir. Bu yüzden bu ihtimale göre bir karara varılamaz yukarda da denildiği gibi oran bu kadar mümkiniyet içinde hep 1/2 ikidir ya gelir ya gelmez. beynim yandı lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Millet nelerle uğraşıyo ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 benm by soruyu sormamdski nedeni anladınmı şimödi sen ? fotumda ne kadat gereksiz şeylerle uğraşabilecek işsiz adam var onu bulmaya çalışmıltım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
egemen_i Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 madride verdik 5 yedi 4 tane kupon yattı camı çerçeveyi kırıyodum uğraşcak bişe oldu buda yoksa hesaplıcak kadar kafayı çizmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 hesabında hata var sanırım zira sen kız veya altılının bir tanesinin birinci kağıtta ikincisinin de ikinci kağıtta gelmesi gibi bir zorunluluk koşmuşsun. bu bu kartların çektiğin 5 (ya da 7 artık kaçsa) kart sırasında herhangi bir kartta gelme durumunu temsil etmez ayrıca bu sadece 1er adet kız ve 6lı gelme şansı. ya 2 kız 1 6 vs gibi kombinasyonlar? o yüzden hesapları hiç kız ve hiç altılı gelmemesi üzerinden yapman lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Abi sen bu gazla o maçları bilmen lazım hesapla bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar