Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vampirlikle ilgli

Bellephorn

Öne çıkan mesajlar

bana saçma geldi ama sizin yorumlarınızı da merak ediyorum...

----------------------------------------
Rosemary Ellen Guiley, 'dünyanın belki de tek vampir araştırmacısı; neredeyse dünyanın yarısını dolaşarak, yaklaşık bin sayfalık bir dosya oluşturdu. Çeşitli ülkelerdeki yüzden fazla vampir derneği ile görüştü, sayısız insanla görüştü. Elde ettiği sonuçlar öylesine ilginçti ki, öğrenim kurumları tarafından kullanılmak üzere ciddi ödemeler yapılarak
satın alındı.

Neyse, sözü fazla uzatmadan araştırmasının önsözünü okuyalım;

“Vampir gerçeğine hoş geldiniz, öyle bir gerçek ki orada vampirler var ve yaşıyorlar; bu bir düşünce alanı ve alternatif bir realite; öyle bir realite ki günlük yaşamın içine tamamen nüfuz etmiş durumda; zamanınızı rutin işlerle uğraşarak geçiriyorsunuz yani yemek, içmek ve rahatlamak gibi ve komşu dairenizde, yândaki apartmanda ya da evde veya yakın bir kasabada veya kentte çok farklı bir yaşam sürdüren biri olabilir; bu yaşam gizli bir yaşamdır çünkü bir ‘Vampir Realitesi’dir. Kimler bu realitenin içindeler? Öncelikle onlar vampir olarak yaşıyorlar; tamamen gerçekler; sizin gibi etten ve kemikten oluşmuşlar ama ölümsüzler, bazıları ölümden geri dönmüş; ruhları vampir; bazıları fantastik, bazıları ise vampiri; aralarında gruplaşıyorlar; kurbanları var; vampir avcıları ve araştırmacıları var. Vampir realitesi bir kaleydoskop gibidir; çok yüzlüdür, temelde sabit kalmak şartıyla rengini, şeklini sürekli değiştirir. Bakan kişi devamlı değişen desenler görür; bu belki sıradan bir yaşam için de geçerli olabilir, biz her ne kadar kolektif ve tanımlanmış bir evrende yaşıyorsak da, her birimiz kalbimizin derinliklerinde bir tutam gerçek ve inanç taşırız, bu bizim kişisel evrenimizdir, görünümlerin bireylere göre çeşitlenen perspektifleridir. Her birey sonuçta gördüğü gerçeğe göre yaşar. Vampir Realitesine girerken öncelikle onların eşsiz perspektifini görürüz; işte bu, onların öz gerçeğidir. Vampir Realitesi bir başkasının Vampir Realitesinden farklıdır; burada doğru veya yanlış yoktur sadece farklılık vardır. Bazıları tüm zamanlarını Vampir Realitesi'ni yaşayarak geçirirler, bazıları rüyalarında, fantezilerinde, o alanda gezinirler ve bilinmeyenle beklenmedik bir anda buluşurlar. Vampir Realitesi'ni ziyaret etmek olasıdır. Şimdi oraya gidiyoruz ve onların yaşamlarından kesitler göreceğiz. Vampirler, vampir kurbanları, avcılar, araştırmacılar ve hayalciler işte oradalar...”

Vampirler standart değildir!

Webster Sözlüğü'nü açtığınızda Vampir sözcüğünün karşısında şu yazar; “Ölü bir insanın canlanmasına veya geceleri mezardan çıkmasına inanmak; vampirler uyuyan insanların kanlarını emerler.”

Guiley, sondaki uyuyan insanların kanlarının emilmesi bölümünün saçma olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Aslında tümü saçma, herkes vampir tanımını aynen yapamaz, genelde filmlerden ve kitaplardan etkilenilir. Ortada hep ölümsüz, fiziksel ve seksüel yönden çok güçlü, yapmacık, geceleri yaşayan ve doğaüstü güçlere sahip bir yaratığın olduğu sanılır. Bu saçma inançlara göre bir vampir, kötülük doludur çünkü yaşayan insanların kanlarını emerek yaşamını sürdürür, oysa bu doğaüstülük ve ölümsüzlük için işe yaramaz. Sonuç olarak bütün bunlar vampire folklorundan kaynaklanırlar ve gerçekten uzaktırlar.”

Gerçekten de vampir inancı Slav folklorundan doğmuştur; mezardan çıkan ölüler, kötü ruhlar, şeytani yaratıklar, kan içen doğaüstü güce sahip insanlar, kurt adamlar veya cadılar veya hayvani şekillere dönüşmeler; daha ne ararsanız arayın; tümünü Slav folklorunda bulabilirsiniz. Ama Guiley, böyle standart özelliklere sahip iddia edilen biçimde bir vampirin olmadığını söylüyor. Aksine vampirler doğal ortama kendilerini uydurmaya muktedirdirler ve gelişimleri sürekli aldatıcı görünüşler halindedir; amaç kolektif insan bilincini yanıltmaktır. Bu tanım, aslında Vampir Realitesi'nin arzuladığı tanımlamanın doğrultusundadır ve bilinçlidir.

Vampirimsi vampirler!

Guiley, yıllarca süren araştırması sırasında, ne Bram Stoker'ın Dracula'sına, ne de Anne Rice'in Lestat'ına veya Armand'ına rastlamadığını belirtiyor. Bunlar gerçekten birer kurgu/fantezi, bu tür tiplemeler aslında arzulanan istenen vampir tiplemeleri yani toplumun bilinçaltı atamaları; güncel sinemada bu daha belirgindir; artık vampirler Klaus Kinski, Christopher Lee veya Bela Lugosi gibi çirkin değil, Gary Oldman, Antonio Banderas veya Tom Cruise gibi yakışıklı ve seksidirler, seyirci onların kazanmasını açık açık ister ve taraflarını tutar. Guiley'in ideal vampirin elbette doğaüstü olacağını ama bunun alternatif realite gereği anlamına geldiğini söylüyor; asıl gizem eğer dikkat edilirse buradadır ve vampirin doğaüstülüğü buradadır yani alternatif olmasında... Gerçek vampirler her şeyden evvel, genelde kan fetişisti değiller. Bireysel olarak bazıları insan veya hayvan kanını şiddetle arzu ediyorlar. Bu arzu kan tadını sevmek veya biraz seksüel ya da majikal bir ritüel sonucunda oluşabilir, bazıları sağlık, uzun ömür ve majikal güç sağlamak g
Sosyal ağlarda paylaş

diş çıkar, kan içmeyi çıkar, ölümsüzlüğü çıkar hede hödö, sonra vampirler böyledir şöyledir.
hadi lan ordan, tımarhanedekilerle konuşup vampir hikayeleri yazmıştır bi de bu..

ben de garou'yum zaten.
yarı insan yarı cüce
bi de utanmadan vampir avlıyorum..
isterse kişican gelsin benle de röportaj etsin..

not: kurtadamlar kurt, insan, kurtadam formuna girebiliyor, boccob bunu bilmeden kurtadam olamassın! :)[signature][hline]Half-Dwarf Werewolf
Silver Fang Ahroun
7/2/13 Ranger/Barbarian/BG2 Kensai
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dom, 24 Mayıs 2004 21:20 tarihinde demiş ki:
porphyria ve lycanthropy hastaliklari hakkinda biraz arastirma yapin derim, daha eglenceli olur.

Ben de kedi olduğumu zannediyorum, zaman zamansa bir karga olup uçasım geliyor... Ama daha beni teşhis koymaya layık görmediler, çok ağırbaşlı takılıyorum, önüme gelen her yazara röportaj vermiyorum karanlık dünyalarım hakkında[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir pokemonum!
*!camdan aşşağıya atlar*[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

tam korki filmi sahnesi oldu

bende suyum HAHAHHAHAHA sonra birden monitor kapaniyo, etraf karariyor elektrik kesiliyor eyvah noooldu derken yildirim cakiyor 2 tane goz ve sivri dis haahahhahah

dikkatinizi cekerim neden hazirana gelmisken hala yagmur yagiyor? he? bazi seylerin altinda sebep aramak lazim[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ya hayal urunu degil aslinda

yani orta cagda butun surati killa kapli, sabah ciktimi canavar denilen o yuzden sadece geceleri sokaklarda dolasan adamlar varmis, ama bunlar kurtadam degilmis, belki sadece dolunay ciktiginde yeterli isik oldugundan anca o zaman gorup aa bunnlar dolunayda cikiyomus diyolarmis

yada iste homeros un yazilarinda 2.5 metre boyunda tepegoz gibi birsey var. gene genetik abnormaliteden boyle bir yaratik olusmus olabilir cok dogal yani hali tek gozlu cocuklar 3 gozlu koyunlar doguyor

yani orta cag insani bunlari abartip hayal gucunu kullanip sekillere sokmus siz 21 yy insani hala bunlari tartisiyorsunuz[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 24 Mayıs 2004 21:58 tarihinde demiş ki:
ya hayal urunu degil aslinda

yani orta cagda butun surati killa kapli, sabah ciktimi canavar denilen o yuzden sadece geceleri sokaklarda dolasan adamlar varmis, ama bunlar kurtadam degilmis, belki sadece dolunay ciktiginde yeterli isik oldugundan anca o zaman gorup aa bunnlar dolunayda cikiyomus diyolarmis

yada iste homeros un yazilarinda 2.5 metre boyunda tepegoz gibi birsey var. gene genetik abnormaliteden boyle bir yaratik olusmus olabilir cok dogal yani hali tek gozlu cocuklar 3 gozlu koyunlar doguyor

yani orta cag insani bunlari abartip hayal gucunu kullanip sekillere sokmus siz 21 yy insani hala bunlari tartisiyorsunuz

ölü, tek gözlü yeni doğan bebekler gördüm (belki de prematüre, cam kavanozdaydı)
efsaneler zaten bu tip anomaliler üzerine kurulmuş.
biri 2 başlı yılan görmüştür, ağızdan ağıza "hydra, başı kesilmiş iki baş çıkmış" masalı uydurulmuştur..

dom o bahsettiğin hastalıkları biliyorum.
ancak ben işin tartışma boyutunda değilim.
çünkü bunda tartışılacak birşey yok, tamamen saçmalamış kadın.

evet kadının işi, çünkü tımarhanedekiler üzerine araştırma yapan kişi o, ben değilim.

hastalıklar olabilir, fazla tüylenmeni, dişlerinin uzun gözükmesini, daha kısa boylu olmanı, daha uzun boylu olmanı sağlıyacak bir sürü hastalıklar var evet..
ancak kadın "yok gözü yeşil yeşil parladı, yok beni tek eliyle kaldırdı" felan filan..
işte asıl tartışılmayacak kadar saçma yapan şey bunlar.

kadın normal vampir inançlarıyla dalga geçiyor, sonra kendisi "bilimsel" adı altında normal vampir inançlarına benzer kurguda bir hikaye yazıyor..[signature][hline]Half-Dwarf Werewolf
Silver Fang Ahroun
Worshipper of Gaia
Kensai/Ranger/Barbarian
Sosyal ağlarda paylaş

Ph D nedir? Physical Doctor mu?
Palyaço anlamına geliyorsa, alttakinlerin bir değeri yok, söylüyüm de sonra aman aman..

Ph D olunca ne oluyor, ağzından her çıkan şey doğru mu oluyor?
"Hayır o siyah değil beyazdır" dediğinde senin dediğin mi doğru oluyor?

Unity100, ufo'lar ve "toplu halüsinasyon" olayını hatırlatmak isterim..

vampir nedir?
avrupa'da vampir mezarında rahat uyuyamıyarak, insanları rahatsız eden, hastalık yayan kötü ruh olarak bilinir.
Discovery'de belgeseli vardı.

Bu inanışa neden varıldı peki? Öldükten sonra tırnak ve saçları uzayan insanlar var.
İşte şu hastalık var, bu hastalık var.
Hatta öldü sanılıp tabutunda dirilip tabutunu yumrukladığından tabut içini hep kan yapan kişiler var..

Başka bir vampir inanışı, karşısındakini etki altına alabilir, etkileyicidir, kan emer, yarasaya dönüşür ve gözleri parıldar.
Özellikle Holywood filmlerinde bu vampir efsanesi üzerinde durunur..

Şimdi Ph D dediğiniz bunak yaşlı bir kadın çıkmış,
belki de sadece tımarhanelerde akıllarını tümden yitirmiş deli insanlarla konuşup bunu da kanıt olarak ortaya sunmuştur.

Ne diyor?
İlk önce vampir lestat gibi bizim vampir inanışımızla dalga geçiyor,
"hayır asıl vampir şöyledir" diyerek,
gözleri parıldayan, kan emen, etkileyici insanlardan bahsediyor..

Birinci saçmalık bu..

İkincisi de,
hadi bazı şeyleri hastalıklara bağlarız da,
kadın işin büyüsüne mistizizimine felan girmiş.
gözleri parlıyor, etrafı parlıyor, kaslı kuvvetli yakışıklı hede hödö..

bunun bilimsel bi yanı yok, tersine kadın büyüye felan girmiş..

Ha bi de yeni farkettim, FENOMEN dergisinde yazılmış..
bilirim o dergiyi, tümden kolpa o..
2000 yılında meteor çarpıcak ölücez diyen dergilerdendi o..[signature][hline]Half-Dwarf Werewolf
Silver Fang Ahroun
Worshipper of Gaia
Kensai/Ranger/Barbarian
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim vampirlik, diri diri gömülen insanlardan geliyordu. Ortaçağda gömülen insanlardan bir çoğu yanlış ve eksik tetkikler sonucu ölmemiş olsalar bile gömülmekteymiş. (hatta tabut kapaklarının tırnaklanmış ve açılmaya çalışıldığı görülmüş). Bunun üzerine de vampir ve hortlak hikayeleri oluşturulmuş. Elbette her efsanenin altında gerçek payı vardır ama gerçekler çarpıtılarak o kadar değişebiliyor ki...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi sallamış...
birinde bolu derken diğerinde dolu diyor ama boşa kürek çekiyor sonuçta...
-Hoca varya geçenlerde draculayla bir tavla attık,marsı yedi,boğazımı ısırcaktı fırlama,bende çıkardım kazığı,sonra....

lol..

Efsanelerdeki,yada filmlerdeki gibi bir vampir olsa,sizce çıkıp "ulen alemin kralıyım,bir röportaj yaptıralım" dermi? Başta ben ölümsüz bir wampir olsam,en basitinden en ücra köşede yaşarım :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

Büyü var!!!Adım gibi eminim arastırdım buldum tırstım bıraktım cunku ınancları olan bırıyım ...
Vampir konusundan sole bırsey dıyebılırım:
Ateş olmayan yerden duman cıkmaz![signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

Bu vampir hikayelerinin çıkışı genelde manyaklar yüzünden olmuş bildiğim kadarıyla
Eski dönemlerde yaşamış bazı psikopatlar kölelere işkence yapıp kanlarını falan içiyorlarmış(2 tanesinin hikayesini okumuştum bi yerlerde)
Bence bu tür insanlardan yola çıkarak vampirlik gibi bi kavram oluşmuş
Bu tür bilimkurgu öğelerinin çoğuda böyle şeylerden geliyor
İşte bahsetmişler yukarda hortlaklardan falan
Yani saçmalık bu devirde vampirlere inanmak(en azından geceleri çıkıp insanları ısırarak kanını içen ve öldüren vampirler olsaydı bunu kesin bilirdik, duyardık yani şu devirde dimi)
Sosyal ağlarda paylaş

Büyü sanırım var (emin değilim hala) ama bildiğiniz gibi öyle ateş topları atmak vs. değil "Kara Büyü" olarak geçiyor ve eskiden Güney Amerika ve Pasifik Adalarında yaşıyan yerliler tarafından kullanılıyormuş...
Ayrıca o vampir olayıda herkezin söylediği gibi Ortaçağda çıkmış ve bu günümüze gelene kadar bolca abartılıp,süslenmiş,büslenmiştir.
Ayrıca düşünsenize bi ortaçağda yaşıyorsunuz.Hiçbirşey hakkında bilginiz yok hatta bebeklerin nereden geldiği hakkında bile (yane çok basit bir örnek olduğu için verdim) bir bilgiye sahip değilsiniz adam gibi kaynak yok sadece inançlarınızla yaşıyorsunuz ve o inançlarda kilisedeki rahipler ne söylerse "Tanrı şu mağarada" yaşıyor dese inanıcak kadar onlara güveniyorsunuz ve hiçbirşeyi kesin bilmiyorsunuz.Eee tabiiki bu durumda sizi herkez çok güzel bir biçimde kandırabilir.Bide bunun üzerine ilginç olaylar gelirse al işte sana "Vampir,Kurtadam,Cadılar,değişik yaratıklar,vs..." ama bugün pozitif bilim çok hızlı birşekilde ilerliyor ve dünyadaki artık birçok şeyin bilimsel açıklamasını biliyoruz.Her türlü bilgiye sahibiz ve bu yüzdende her söylenene inanmıyoruz(!).
Sosyal ağlarda paylaş

Vampir / Kurtadam olaylarının çok basit bi açıklaması var, o da buğday türleri üzerinde yetişen siyh bi tür mantarın yenmesi durumunda kişinin halisünasyonlar görmesi. Hatta bilim adamları ilk halisünasyon yapan LSD'lere bu mantar türünde rastlamış. Fransa'da 1950'lerde bi grup köylü böyle mantarlı buğdaylardan ekmek yapıp yiynce hastanelik oluyolar, ve köylüler doktorlara yaşadıkları halisünasyonları anlatırken kendilerinin hayvanlar tarfından kovalandıklarını, kıllarının uzadığını, saldırganlık duyularının arttığını vs vs... sölüyolar. Biraz da yaratıcı düşünceyi ekleyin, bu mantarlardan etkilenen adam kendini vampir zannetip milletin kanını da emer, kurtadam zannedip dolunayda da insanlara saldırır. Bi de ununtmayalım ortaçağda sağlık koşulları çok kötüydü, yani bu tip mantarlar gayet de yaygındı ve köylüler cahilliklerinden bunları temzilemekle uğraşmıyorlardı.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it

Tanis the Half Elven
Dragons of Autumn Twilight
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...