calimero Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Genjler çok sağlam bi üniversiteden ciddi teklif aldım. ortalamam aman aman değil ama temsilcisiyle görüştüm üniversitenin, kadın beni acaip tuttu, hatta burs zamanı geçicek diye "aman, scanle yolla bana bari öyle yollayalım mutlaka burs alırız" falan dedi. tam da istediğim alan ve üni de alanında sağlam bir yere sahip. ama bursun karşılamadığı kısım da yaklaşık 12 milyar falan. kalma da bi onun iki katı kadar minimum. yani yaklaşık 35 milyar civarı falan. sağdan soldan senede 15000 dolar civarında burs imkanım var fekat göte gelmek de istemiyorum zira gavur ellerde sürünmek zordur biliyorum. ayrıca onun da dışında, yurt dışında master öyle aman aman ışıltılı falan görünüyo da, giden edenler ciddi duygusal problemler de yaşıyolar onu da biliyorum. Fullbright bursunu alma ihtimalim de gündeme geldi 2010-2011 yılı içün daha ilk aşama ama işte bi ışık var gibi. acaba böyle balıklama atlamasam mı diyorum düşünmeden etmeden. belgeleri hemen yollamam falan gerekiyo. acel tecel bi de IELTS e giricem. ne dersiniz bi iki akıl fikir versin yurt dışında okuyan arkadaşlar, ki kafamda bi iki güne kadar şekillendireyim zira kafam acaip karıştı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Secim senin abi. Kimse sana ne yapman gerektigini soylememeli. Verecegin karar zor tabi de, gitmeden etmeden yanlisini dogrusunu goremezsin. 30 kisi duygusal problem yasadi diye sen de illa yasayacak degilsin. Ayrica yasasan da mantikli dusunerek bu tur sorunlari asmak mumkun. Yalniz 35 sakat bir rakam. Gecen sene bana da oyle gelmisti de, ben goze almamistim. Uzuun uzun dusunup dedim ki, ben egitime para vermem. Bu gun bana bu kadar burs veren, yarin tam da verir. Yalniz bunu soylerken ben ileriki yillarda kendimi gelistirecegimi dusunerek soyledim. Yani GRE skorum oldukca dusuktu; eger yukseltirsem duzgun burs alirim dedim. Yani dusuncelerimi dayandiracagim bir temel vardi. Bence sen de bunu dusun. Tamam firsat gelmis onune de, onumuzdeki sene sen basvursan yine ayni yere gidebilecen mi? Misal bir arkadasim Yale'i geri cevirdi. 3 sene boyunca adamlarin siniri gecmedi. Arkadasim da bu 3 sene boyunca her sene daha iyi yapti. Bu sene seve seve burs verdiler. Senin de boyle kendini gelistirebilecegin bir sey var mi, yoksa 2 sene sonra basvurunca ayni formu mu yollayacaksin? Mesela ne biliyim, makale yayimliyor musun? Tez yaziyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 ABD degil mi. Avrupa degil? Avrupa'da mastera para verme cunku. ABD ise ama, Master'dan sonra OPT ile o parayi katlarsin bi senede, uzerine kariyerin ve guzel bir derecen olmus olur. Eger kenarda oyle bir para varsa, bence egitime yapilan yatirim en iyi yatirimdir. (Iyi bir universiteye gitmene ve iyi bir ogrenci olmana bagli tabi ki bu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Penthesilea said: ABD degil mi. Avrupa degil? Avrupa'da mastera para verme cunku. ABD ise ama, Master'dan sonra OPT ile o parayi katlarsin bi senede, uzerine kariyerin ve guzel bir derecen olmus olur. Eger kenarda oyle bir para varsa, bence egitime yapilan yatirim en iyi yatirimdir. (Iyi bir universiteye gitmene ve iyi bir ogrenci olmana bagli tabi ki bu) Abi bu mantikla ilerleyenler, kriz yuzunden, su gectigimiz yil yasamdan nefret ettiler. 35k gibi bir rakamin altina girilmez. Istersen mezun olunca 120k'dan ise basla (senelik), yine 35k'nin altina girilmez. - Sende olmayan bir seyi ileriye yonelik vaadediyorsun. - 2 sene sonra ne olacagini bilmiyorsun. - Parayi sana veren ise iki sene sonra ne olacagi umrunda degil ki kriz gibi bir durumda parayi geri almak icin elinden geleni yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 hangi okul hangi bölüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 @riglous abi benim şimdi düşüncem açısından bu okula gitmem oldukça önemli zira dünyada baya yüksek bi yerde bu üniversite bu alanda (ilk 5, hadi diyelim ilk on içinde). ama diyorum ya ben aslında düşünmeden karar vermek istemiyorum. son senem şu anda ve de acaip sıkıştırdılar bu sene hiç koşturamadım master için. ha bir de şöyle bir şey var yalnızca bu bölüm için devletin verdiği bir burs var ve de bu burs okul, yaşama, ev, uçak bileti masraflarını da karşılıyor normalde fakat bu sene ben bunu kaçırmışım tii ocakta bitmiş başvurular. aslında kafaya koydum başvurucam ne kaybederim ki? Bu arkadaşının Yale'i reddetmesi gibi olmaz zira ben adamakıllı bir dille o üniversitede okumak istediğimi fakat diğer burstan yararlanmak istediğim için bir yıl ertelemek istediğimi falan söylerim. Ayrıca gelecek sene yapacağım başvurularda da avantaj olur bu kadar prestijli bir okuldan kabul edilip üstelik burs almak. @penth abi benim bu bölümde master yapmaktan maddi hiç bir getirim olmıcak muhtemelen. ben zaten çeviri yaparak kazanıcam hayatımın kalanını. oradaki kadın da türkiye de aç kalırsın falan diye, ben de problem olmadığını söyledim bunu da açıklayarak. benim o bölümde okumak isteme sebebim tamamen ideolojik ve entelektüel gelişim için. ha en fazla maddi ne getirisi olur ileride akademisyenliğe gidersem (ki doktora da yapıcam muhtemelen) o zaman bi getirisi olabilir. bir de birisi tez makale falan demiş de ben henüz undergrad'ım yani tez makale olayına girmedim henüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 calimero said: benim o bölümde okumak isteme sebebim tamamen ideolojik ve entelektüel gelişim için. imzandan çıkardığım kadarıyla bahsettiğin ideolojiyi öğrenebileceğin yerler küba ve venezüela gibi ülkeler. o paranın ufak bi kısmıyla gidip oralardaki hayatı gözlemle bence. ideolojik ve entellektüel gelişimin için çok daha fazla katkısı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Tez olayini da ben demistim, sonrasini dusunuyorsan undergrad'da da yaparsin oyle seyleri. Her neyse... Ortalaman dusukse ve bu konuda zaten hicbir sey yapmamissin, bu firsati degerlendirmezsen, bundan sonra boyle bir firsat cikmasi bence zor. Ha obur taraftan soyle bir durum soz konusu, sen bu adamlari kabul etsen bile senden geri kalan parayi karsilayabilmen icin teminat isteyecekler. Bu konuya ne gibi bir cozum bulacaksin? Kredi mi saglayacaklar sana? Genelde uluslararasi ogrencilere kredi vermezler cunku. Eger bunu da veriyorlarsa ve sonrasi senin icin pek onemli degilse, bence kabul etmen mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 ortalamam düşük değil yav. 3.20 (4 üzerinden) ama aman aman değil hani. yani kassam 3.60 ın altına düşmezdim. dedim ya başvurucam. Toefl dan da iddialıyım 120'den minimum 100 yaparım (ki 110 u aşmayı planlıyorum), işte GRE konusunda hiçbi fikrim yok ona bi bakmam lazım. niye almasın lan başka okullar beni hem:P:) son cümle şaka yolluydu bu arada gülücükler yeteri kadar anlatamazsa =) edik @ginaly nalaka abi? venezüella da devrim falan olmadı ki. öyle solcu bi parlamenter sistem var. sosyalizm falan yok yani, sol tandanslı ve iyi sayılabilecek bi hükümet. ayrıca, ben eğitime gidiyorum yaşam gözlemleyecek olsam Türkiye'de gözlemlerim. buradaki çelişkiler dünyanım başka neresinde var? o senin dediğini yapmak solcu romantizm olur, devrimcilik ya da ideoloji geliştirmek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Sol tandanslı ve iyi sayılabilecek dediğin hükümette Chavez son seçimlerde kendisine oy vermeyen 3.5 milyon işçiyi fişleyip işten çıkardı. Neyse polemik yeri eğitim bölümü değil zaten, Ama Penth haklı yine de, eğitime yapılan yerinde yatırım her zaman yararlıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 cevabı öm den attım zira konu farklı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 E sen dusuk diyince ben de dusuk sandim. Iki de bir de bilgiler degisince ben de ne diyecegimi sasirdim yahu. Okula uygun dille aciklaman cok da bir sey farkettirmez. Onemli olan verileni alip almaman; verilen bir sey uzerine tartisman beklenmiyor senden. Neyse tartismasina girmeyelim. GRE'ye calisirsan ve yuksek skor alirsan daha sonra da basvurdugunda istedigin bolume istedigin okulda girersin. Ortalamanin 3.5'in altinda olmasi senin icin dezavantaj. Ancak bu demek degildir ki bir daha giremeyeceksin. Bence sorulmasi gereken soru su: sen simdi bunu cepte goruyorsun; ileride bir tarihte basvurdugun zaman bu imkanin daha iyisine sahip olabilir misin olamaz misin? Eger olabileceksen, o zaman boyle bir yukun altina girilmez. Yok olamayacaksan, o zaman dusunursun. Ama tum bunlardan once emin olman gereken bir sey var, bu okul gercekten cepte mi? Cunku geri kalan parayi bir sekilde adamlara gostermen gerekiyor; ister burs olsun ister banka hesabinda olsun. Eger yoksa boyle bir mebla adamlardan loan almak zorundasim ama international student'lara co-signer olmadan loan vermezler. Yani durum boyleyse, zaten ortada secim yapilacak bir mevzu yoktur. Oncelikle bundan emin ol bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 aynı kafa karısıklıgı 1-2 sene icinde bende de olusmaya baslicak korkarım cunku master ı yurticinde mi yoksa yurtdısında mı yapmalıyım ya da master yapmalımıyım karar veremiyorum,umarım istedigin gibi olur hersey sansın yaver gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 nutella yerim said: aynı kafa karısıklıgı 1-2 sene icinde bende de olusmaya baslicak korkarım cunku master ı yurticinde mi yoksa yurtdısında mı yapmalıyım ya da master yapmalımıyım karar veremiyorum,umarım istedigin gibi olur hersey sansın yaver gider Grad'a gidip hayatinizi curutmeyin gencler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Ikinci bir tercihin olsa gider miydin Prawler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 prawı tercüme edeyim; kanada haricinde her yer tu kaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Hayir United States buradan cok daha iyi research konusunda. Ama Avrupa'yi sevmiyorum birkac okul haric. Mesela Toulouse, LSE, Oxford, Stockholm School of Economics. etc... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 viyana da iyi bildiğin iktisat ekolü "avusturya okulu" diye görüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Viyana da olabilir tabii... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 en iyisi sen stockhlme git.. geçen bizim muhtarla konuışuyoruz stockholmde kızlar teklif ediyormuş hepsi de çok güzelmiş penth biliyor ama penthe teklif etmişler o kabul etmemiş ipnemidir nedir bizim muhtarda kıllanıyor bu duruma ",bi daa gelirse tavlayla erenköy muhtarlık sınırına kadar kovalayacağım" dedi aslan muhtar kaplan muhtar mahallemizin şerifi muhtar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 said: Ama Avrupa'yi sevmiyorum birkac okul haric. Mesela Toulouse, LSE, Oxford, Stockholm School of Economics toulouse ne ya, ne var ki orada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ABD ne kadar pahalı öyle okullar,abov dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Université Toulouse 1 Sciences Sociales var. Iktisat'ta en iyilerden birisidir Avrupa'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 ya hazir konusu acilmisken bende sorayim. hangi master programina baksam biz burs vermiyoruz yaziyor. Amerikada yada Canada'da burs veren master programi bilen var mi? (CS) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Yok. Master'a kimse burs vermez. Cunku o is gucu yetistirip sonra kusu kafesten salmak gibi bir sey. Uni'ye hicbir geri donusu yok. Burs, PhD'ye basvurursan bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar