Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CUMHURİYET Mitingleri sürüyor

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Suçlu olduğuna kanıt varsa o suçludur diyen arkadaşara sesleniyorum. Sen ciddi bir saçlama içindesin. Sana oturup burda yaşanmış ve olabilecek örnekleri sıralamak isterdim ama, Sam'in dediği gibi at gözlüğü, ideoloji vs. Git bi Pardon filmini izle Türkiye'deki hukuksal sistemi gör. Yada söyle bir örnek veriyim.

Ümraniye sapığı gündemdeyken, polis adamı bulamıyor. En sonunda, konuyla alakası olduğu düşünen şüphelilerden birini Ümraniye sapığı diye basının önüne malzeme yapıyorlar. Maksat ortalık yatırşsın. Adam hakkındaki suçlamaları düşünüyorsunuz. Dava sürerken, adamın nişanlısı terkediyor, işinden atılıyor, ailesi evlatlıkdan reddediyor. Nitekim, bir yıl sonra adam suçsuz bulunarak salıveriliyor. Devletin dediği şey "Özür dileriz".

Şimdi bu adamdan sen bir yılını mı aldın yoksa ömrünü mü?

Hani işinize geldiği zaman, bakın Avrupada böyle, bakın almanyada bunlar serbest diyorsunuz ya. O saydığınız ülkelerin hepsinde Suçunuz kanıtlanana kadar, masumsunuzdur. Kanıt olabilecek delliler sizi suçlu yapamaz. Özelliklede bu dedil Atatürk Posteri ve Nutuksa..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

şener eruygurun yaptığı darbe planları, diğer komutanlarla yaptığı görüşmeler çarşaf çarşaf medyada yer aldı. daha hala "saygın" diyebiliyosanız bu kişiye, sizin saygın anlayışınız darbe-severliği de içeriyo demektir, tebrik ederim.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da özelleştirme adı altında satmadık yer bırakmayıp, devletin bankalarından damadına aldığı 750 milyon dolar ile kanal ve gazete satın aldı. Ama biz hala sayın diyoruz. Saygın anlayışımız darbe-severliği içerdiği gibi ihaleye fesat karıştırmak, kayıp trilyon davaları, devletin parasıyla damada peşkeş, ülke satmak, dini duygularla toplanan paralarla parti kurmak gibi şeyleri de içeriyor. Senin içermiyor mu yoksa? Sayın Unakıtan'ın yumurta olaylarını falan unuttuk gerçi, daha ne çok sayın var sizin oralarda bir bilsen.

Edit: Suçsuz olduğu ispatlanana kadar herkes suçludur kıvamına geldik. Herkes suçlu burdaki, olmadığınızı ispatlayın hadi.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle suçu ispat edilene kadar her insan masumdur.

Bunu burada dillendirenler türkiyedeki deniz fenerine etmedik hakaret küfür bırakmadılar ? İspatı ve belgesi olmayan , mahkemece kararı olmayan birsürü yolsuzluktan bahsedip ona buna sövenleri de görüyoruz ?

Nerede kaldı bu suçu ispat edilene kadar suçlu değildir anlayışı ?

Hertarafa tükürüp tükürüp , her gün o türküdüğünü yalamak burada çok samiyetsiz ve ciddiyetsiz bir ortam yaratıyor. Söylenenlerin hepsi de havada kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

5.5 aydır tercüme edilemeyen dava, tercüme edilirse anlıyacağız ne olduğunu. Gerçi bilen biliyor da olsun. Dava bile açılamıyor şu an. Madem öyle yargılama başlasın bırakın da, Ergenekon'la aynı zamanda yürütülsün. Neden önü tıkanıyor ki acep bu kadar? Dokunulumazlık var ama, başlasa ne olur, kimse sabaha karşı 6'da Sayın RTE'nin kapısına dikilemez :D.
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:
Şu anda deniz feneri davasından içeride olan kimse var mı? Ben bilmiyorum.

Bu durumda Ergenekonla deniz fenerini bağdaştırıp nasıl bir çıkarım yaptığını anlayamadım

+

Almanyada deliller içeren belgeler var neden onları alıp işe koyulmuyorlar.Deniz feneri işinde kaplumbağa hızıyla giden yargı neden ergenekon söz konusu olunca çita hızıyla koşuyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

çarpıt gülüm, yandan yandan =) benim kuzenlerim de gitti o mitinglere, samimi kaygılarla orada toplanan birçok insan tanıyorum, zaten ergenekon davası onları hedeflemiyor hiçbi zaman. ama türkan saylan'ın, şener eruygurla ortak basın açıklaması yaptığını da hatırlatmak isterim bu vesileyle.

lafı esas tartışma noktasından uzaklaştırmak için kim saygın, kim değil diye çetele tutmak istiyosanız buyrun tutun, ama gerçekler ortada duruyor. eruygurun hazırlattığı lahika belgesi de resmi bir belge olarak ortada duruyor. ama bunlar kanıtlanamamış iddialar tabii hep..

ergenekon ve "saygınlık" hakkında buyrun ders diye okuyun:

Ahmet Altan 23.04.2009 said:

Ergenekon konusunda iki kutba ayrıldık.

Tam bir “biz” ve “onlar” durumu çıktı ortaya.

“Biz” dediğimiz, Ergenekon’un darbe ortamı yaratabilmek için ortalığı kan gölüne çevirmek amacıyla kurulmuş bir örgüt olduğuna inananlar.

“Onlar” dediğimiz de, Ergenekon diye bir örgüt bile olmadığına, “şeriat getirmek” isteyen AKP’nin ve Fethullahçıların “muhalefeti” ezmek için bunları uydurduğuna inananlar.

“Onlar”ın siyasi partisi CHP.

CHP de zaten başkanının ağzından resmen “Ergenekon’un avukatı” olduğunu açıkladı.

İnsan bazen “körleşir” ve gerçekleri görmez, göremez, hatta görmek istemez.

Hemen “onların” kör olduğunu söylemeyeceğim.

Belki de, “Ergenekon vardır” diyen demokrat aydınlar kördür ve AKP’yle Fethullahçıların “büyük oyununa” alet oluyorlardır.

Ya da onların inandığı gibi “demokrat aydınlar”, Fethullahçılardan, AKP’den, Amerika’dan para aldıkları, çok zenginleştikleri, yalılarda oturup yatlarda gezdikleri için bu “oyuna” alet oluyorlardır.

Henüz çok zengin bir demokrat aydına rastlamadım ama diyelim ki hepimiz paraları alıp saklıyoruz.

Peki.

Şimdi bizim göremediğimiz şu Ergenekon’a “somut” biçimde bakalım.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP örgütü, çeşitli gazeteler ve onların yazarları “kimin” avukatı bir sıralayalım.

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un avukatı hepsi.

Emekli Amiral Özden’in “günlüklerinin” yalan olduğuna inanıyorlar herhalde.

Gazeteci Mustafa Balbay’ın günlüklerinin de yalan olduğuna inanıyorlar.

Bu AKP’lilerle Fethullahçılar çok yaratıcılar, birisinin adına “gün gün, saat saat” günlükler yazabiliyorlar.

Buna da peki.

Eruygur’un “resmî” belge olarak hazırlattığı ve Taraf’ta yayınlanan “lahika” da yalan o zaman.

Ama bir sorun var, o belge “resmî”.

Belgenin kayıtları Genelkurmay’da duruyor.

Buna tam olarak ne söylüyorlar?

Ayrıca General Veli Küçük’ün de avukatlığını yapıyorlar.

Küçük’ün Ergenekon diye bir örgüte dahil olmadığına inanıyorlar demek ki...

Peki, Susurluk diye bir örgüte dahil olduğuna inanıyorlar mı?

Ona inanıyorlar da, “Küçük daha sonra hiçbir şey yapmadı” mı diyorlar?

Küçük’ün mafya reisleriyle ilişkilerine ve telefon konuşmalarına ne diyorlar?

“Onlar da uydurma” mı diyorlar?

Avukatlığını yaptıkları bazı Ergenekon sanığı subayların evlerinden cephaneler çıktı.

Buna ne diyorlar?

“O subayların evine kimseden habersiz AKP’lilerle Fethullahçılar cephanelikler yerleştirdi ve o subaylar bunun farkına varmadı” mı diyorlar?

Yoksa “onlar da Fethullahçı ama Ergenekoncuymuş gibi yapıyorlar” mı diyorlar?

Peki, Ergenekon’un içindeki JİTEM’e ne diyorlar?

JİTEM’in öldürdüğü Kürtlerin isimlerini ve hangi kuyulara atıldıklarını açıklayan “itirafçıların” söyledikleri yerlerde “kemiklerin” bulunmasına ne diyorlar?

“O Kürtleri aslında AKP’lilerle Fethullahçılar öldürüp gömdü, bunların yerini açıklayan itirafçılar da AKP’li” mi diyorlar?

Yargıtay, “şeriatçı” görüntüsüyle Danıştay’ı basıp bir yargıcı öldüren katilin Ergenekon’la ilişkisi olduğuna hükmedip, davayı Ergenekon davasına kattı.

Buna ne diyorlar?

Yargıtay da “AKP’lilerle Fethullahçıların eline geçti” mi diyorlar?

Güçlükonak’ta öldürülüp yakılanların kimlikleri “tertemiz” biçimde askerlerin cebinden çıktı?

Buna ne diyorlar?

“O askerler de AKP’li ve Fethullahçı” mı diyorlar?

SAT komandolarına komşu olan ve Bedrettin Dalan’a ait bir araziye gömülmüş bir cephanelik çıktı önceki gün, bununla ilgili olarak subaylar gözaltına alındı.

“O subaylar da aslında Fethullahçı” mı diyorlar?

“Askerî bir bölgeye kontrol noktalarından geçerek AKP’lilerle Fethullahçılar cephaneliği gömdü ve bunu subayların üstüne attı” mı diyorlar?

O subayların gözaltına alınmasına izin veren Genelkurmay’a ne diyorlar?

“Genelkurmay da AKP’li ve Fethullahçı” mı diyorlar?

Biliyor musunuz bazen insan körleşir ve gerçekleri görmez.

Belki “biz” körüz, Genelkurmay’ın resmî kâğıtlarına yazılmış belgelerin AKP’liler tarafından yazıldığını, “darbeci” generallerle işadamlarının, profesörlerin konuşmalarının AKP’lilerle Fethullahçıların yaptığı konuşmalar olduğunu, orduya ait o silahların ülkenin dört bir yanına AKP’lilerle Fethullahçıların eliyle gömüldüğünü, o silahları veren subayların da aslında AKP’li olduğunu, JİTEM’in adam öldürmediğini, o Kürtleri de AKP’lilerle Fethullahçıların öldürdüğünü kavrayamıyoruz.

Ya da...

CHP, bazı gazeteler ve yazarlar, “darbe hazırlığındaki büyük bir cinayet” şebekesini gözlerden saklayabilmek için olağanüstü bir çaba gösteriyorlar.

“Avukat” rolüne soyunarak bu şebekenin “işbirlikçiliğini” yapıyorlar.

Ya biz “satılmış” ve “sersemiz” ya da onlar ciddi bir cinayet şebekesinin yardakçıları.

Bunu anlamanın tek yolu somut olaylarla konuşmak.

Şimdi onlar anlatsın, resmî belgelerdeki “lahikaları”, “fişlemeleri”, “Genelkurmay’ın kullandığı STK’ları”, JİTEM’in cinayetlerini, Güçlükonak’ı, 33 askeri, Danıştay cinayetini, bulunan cephanelikleri, tutuklanan subayları, telefon konuşmalarını, Karargâh Evleri’ni, Özden’in ve Balbay’ın günlüklerini nasıl gördüklerini.

Anlatsınlar da bir anlayalım bakalım kim kör, kim işbirlikçi, kim suç ortağı...
Sosyal ağlarda paylaş

750milyona kanal, gazete, pırlanta tükkanları, gemicikler derken tmsfnin başarılarını da gözardı etmeyelim lütfen!
TMSFnin el koyduğu halis toprak'ın 10 dönüm koruluğa yayılı 160 milyon dolarlık köşkünü, erdoğanın çocuklarını yurtdışında okutan hayırsever bir amcamız akşam pazarında 23 milyona kapatmış. eh tabii bööle hayırlı bi iş yapıp çocuk okutursan, allahta karşılıksız bırakmaz. darısı diğer akp finansörü amcaların başına... Amin
ek: banka batıranlara lafımız yok, elbet cezalarını görsünler. ama İhlas Finans diye bilinen arabic bankanın, battık diyip 10 senedir milletin parasını iç etmesi ve hala hiçbir cezai yaptırım görmemesi de ilginç bir ayrıntıdır.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/4329/7784329.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakma da, ben bu yazının cevabını dün gece vermiştim, çok geriden geliyorsun:

sg-1 said:
ergenekonun ne olduğunu göstereyim size

şekil bir a'da görüldüğü üzere:

Türkiye'deki karanlığın sadece bir koludur, o da hükümete değen koludur.

şekil bir B'de görüldüğü üzere de:

çuvaldır, 28 şubatın intikamı da bunun içindedir, çydd bursları da, akademik tepkiler de, ekonomide birileriyle ters düşenler de, kalemi sivri olanlar da.

ha baykal'ın "avukatım" demesinin sebebini de tayyibin "savcıyım" demesini olduğunu bu makaleyi döktüren körler göremez, bilemez, bilmezden gelir veya.

tayyip ergenekon savcısı,
bişeyler anlatıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok somut ve açıklayıcı bi cevap olmuş sg-1, teşekkürler. resmen bütün somut delillere bir bir cevap vermişsin yahu, zor olmadı mı?

ayriyeten benim hatırladığım, önce baykal "ben avukatım" demişti, tayyip de "o avukatsa ben savcıyım" demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet Altanın yazısı da güzel olmuş hakatten. Davada görülen yanlışlar ve hatalar yüzünden tüm davayı ve belgeleri yok saymak , davanın sonuna kadar gidilmeli diyenleri de feytullahçı vs. şeklinde isimlendirmek asıl körlük olsa gerek.

At gözlüklü diyenler kendi gözlerindeki at gözlüğü yüzünden karşılarındakini at gözlüklü sanıyor olmasın ?
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Ya kusra bakmayın da bu ADD'nin zerre değeri kalmadı gözümde, Atatürk'le de pek alakaları kaldığını düşünmüyorum. Google'ın yasaklanması için dava açacak kadar "çağdaş" bir dernek maşallah. Bu kadar bilinçsiz ve saçma bir derneğe nasıl saygı duyalım, hatta nasıl adamdan sayalım?

Evet, Ergenekon denen komediye karşı durması güzel, ama genel olarak tavırları komik. Duman grubuna dava açmışlar, ayeti değiştirdi kuranda diye, Google davası üzerine bayrak dikti zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

valla biz siteyi şikayet ettik google'ı değil diyorlar.
Site şikayet etmek de saçmalık.herkes sevecek değil atatürk'ü, bırakın seven sevdiği sevmeyen sevmediği için yazsın yazılar. atatürkçü düşünce derneği SEVİN BENİ diyen bir atatürk'ün düşüncelerini mi savunuyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...