Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dynamic html, css bi kaç soru

tunca

Öne çıkan mesajlar

1.iç içe tırnak kullanmam gerektiği durumlarda ilk tırnak ", ikinci ', 3. ve 4. ler için ne kullanmam gerekiyor ?
örnek soru işaretli yerler mesela:
Sosyal ağlarda paylaş

<script>
var i = 0;
function addparag()
{
document.getElementById('maindiv').innerHTML=document.getElementById('maindiv').innerHTML + "<p id='parag" + i + "'>enter paragraph</p>"
i++;
}

</script>
<div id="maindiv">

</div>
<form name="formgenel">
<select name="selectgenel">
<option onClick="addparag()">Paragraf</option>
</select>
</form>
<form name"formparag">
<input type="button" value="italic" onClick="document.getElementById('parag" + (i-1) + "').style.fontStyle='italic';">
</form>

teşekkürler.
burda her addparag fonksiyonu çağrıldığında farklı id li bir paragraf yaratmak istiyorum ve italic buttonuna basınca en son yarattığım paragrafı italic yapmak istiyorum, teoride doğru gözüküyor ama çalışmıyor, bilen varsa müteşekkir olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

bir başka soru, sayfada id si x olan bi elementi tamamen silmeye yarayan bişi var mı? innerHTML gibi içini değil de direk tagler de dahil olmak üzere silmek istiyorum.

eğer yoksa, mesela divin içindeki(innerHTML i) herşeyi string olarak düşünsem ve

dahil olmak üzere bu bölümü silmek istesem, nasıl yapabilirim, javadaki stringktokenizer tarzı bişi var mı javascriptte ?

bi de elimdeki html dosyalarını upload etmek için önerebileceğiniz free hosting sitesi falan var mı

Sosyal ağlarda paylaş

ooo soru bombardımanı =) parça parça yazayım, sen birleştirirsin.

element eklemek için şu yöntem daha bir güzel sanki:

var i = 0;
function addElement(elem) {
var myElement = document.createElement(elem);
myElement.id = 'custom' + i; i++;
myElement.innerHTML = 'blabla..';
document.getElementById('maindiv').appendChild(myElement);
}

maindiv içindeki son elementi italic yapmak:

document.getElementById('maindiv').childNodes[document.getElementById('maindiv').childNodes.length-1].style.fontStyle = 'italic';

input file elementi:

<input type="file">

element silmek:

function removeElement(elemId) {
var container = 'maindiv';

var myElem = document.getElementById(elemId);
document.getElementById(container).removeChild(myElem);
}

tam olarak böyle kullanmazdım ben aslında ama.. bu haliyle daha anlaşılır şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi çok işime yaradı çok teşekkür ederim, hepsini kullanarak küçük bişiler daha ekledim siteye, update edicem şimdi görmek isteyen olursa diye =P. yarın da devam edicem, muhtemelen yeni sorularım olur ama ödevin altyapısını hallettim detaylar kaldı sadece. teşekkür tekrar =P
Sosyal ağlarda paylaş

ekledim son halini: http://fevaxium.awardspace.biz/webproje.html, şu anki sorunlar:
1. explorerda javascriptlerin ve formların çalışmaması
2. image sekmesinde file inputunun gözat kısmının sarı divin dışında kalması.
3. image eklerken kendi bilgisayarımda sorun yok ama sayfayı hosttan açınca sadece oraya update ettiğim imageleri göstertebiliyorum, bilgisayarımdakiler göstertemiyorum.
yarın görüşmek üzere =P
Sosyal ağlarda paylaş

hepsine cevap verilmis, ben de suna cevap veriyim:

said:
bir başka soru: kullanıcıdan input olarak sayfaya konulcak bir resmin bilgisayarındaki adresini almak istiyorum, browse penceresi açarak, şu resimdeki tarzda bişi yani

kullanicidan dosyanin pathini almazsin, dosyayi object olarak alirsin. bu file objesi diger form elemanlarindan guvenlik sebebiyle farklidir. yani kullanicinin upload yazan yere basip oraya yazilcak pathi seciyo olmasi seni yaniltmasin, sunucuya giden tek sey file objesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

bonesoul, bir an seni ofisteki tasarımcı arkadaş sandım =) o da çok memnun stylizer'dan.

tunca;

1- "option" elementinin onclick eventi yok. o yüzden çalışmıyordur. "select" elementinin onchange eventinde çağıracaksın fonksiyonları.. "e o zaman nasıl parametre ekleyeceğim?" diyebilirsin. şöyle ki selectedIndex diye bir property var. onu kullanarak:

document.getElementById('selectElementID').options[document.getElementById('selectElementID').selectedIndex].value
//value yerine text ile doğrudan görünen değeri de alabilirsin..

gibi.. ama bunu böyle kullanma bence, parçalara ayır =)

2- div'e display: inline-block değeri ver.. ya da file input'un width'ini değiştir..

3- daha önce denmiş aslında.. fileElement.value ile dosya adına ulaşabilirsin ama standart yok burda.. bir de onun amacı server-side kullanmak bahsedildiği gibi..

bu arada bence de utf-8.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Selam tekrar, bi kaç şey daha ekledim sayfaya: http://fevaxium.awardspace.biz/webproje.html
@racta:
1 - tüm option elementlerinin onclick eventini kaldırıp senin dediğin şekilde yaptım ancak hala explorerla açılmıyo sayfa =(firefox çalışıyo, diğerlerini denemedim)

2-div'e display: inline-block değeri vermeyi denedim, inputun widthini değiştirmeyi denedim, cssle widthini değiştirmeyi denedim hiç biri sökmedi.

Ractamainus said:
bonesoul, bir an seni ofisteki tasarımcı arkadaş sandım =) o da çok memnun stylizer'dan.

tunca;

1- "option" elementinin onclick eventi yok. o yüzden çalışmıyordur. "select" elementinin onchange eventinde çağıracaksın fonksiyonları.. "e o zaman nasıl parametre ekleyeceğim?" diyebilirsin. şöyle ki selectedIndex diye bir property var. onu kullanarak:

document.getElementById('selectElementID').options[document.getElementById('selectElementID').selectedIndex].value

gibi.. ama bunu böyle kullanma bence, parçalara ayır =)

2- div'e display: inline-block değeri ver.. ya da file input'un width'ini değiştir..

3- daha önce denmiş aslında.. fileElement.value ile dosya adına ulaşabilirsin ama standart yok burda.. bir de onun amacı server-side kullanmak bahsedildiği gibi..

bu arada bence de utf-8.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

1. tavsiyem için gözünden kaçmış sanırım value / text özellikleri.. ie8'de sayfan şu haliyle de çalışıyor aslında, çünkü ie8 ve diğer browserlarda value vermezsen, o elementin value'su otomatik olarak text'iyle aynı oluyor.. ama ie7'de boş döndürüyor. bu konunun açıklama kısmıydı. yapman gereken şu:

document.getElementById("selectgenel").options[document.getElementById(selectgenel).selectedIndex].text == "Choose an option"

ama böyle de yapmasana daha iyi olur. if else yerine switch kullanabilirsin kodunu iyileştirmek adına..

file input konusuna gelince.. maalesef file input sorunlu bir element. ff 3'te bile buglı. tam bir standart da yok üstünde. yandaki butonu genişlikten saymıyor genelde. ben sıklıkla en basit yöntemi seçiyorum bu konuda; width'ini olması gerekenden de az vererek butonu da sığdırıyorum. ama daha iyi seçeneklerin de var istersen. anlatmak zor olur: http://shauninman.com/archive/2007/09/10/styling_file_inputs_with_css_and_the_dom
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...