Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Şimdi durum şöyle.Bu sene 4. sınıfa geçtiğim için yaz staj'ımı nerde yapcam diye kurtlanmıştım bikaç haftadır. sonra büyük uğraşlardan sonra Meteksan Sistem'e kabul edildim.Bu cidden önemli bi fırsattı.yani Meteksan Sistem gibi bi büyük bi firmada staj imkanı bulmak çok zordu ve ben kabul edilmiştim. Ben bu durumda mutlu mesut herşey belli iken böyle leyla leyla dolaşırken az önce bi mail'lerime bakayım dedim ve aşağıdaki maille karşılaştım. Gönderen : [email protected] Arkadaşlar Selam, Ankara seçmeleri sonuçlandı, gecikme için özür dileriz... Aşağıdaki 15 arkadaşımızla bu yaz Microsoft Yaz Okulunda birlikte olacağız. Bu mesajı staj kabul formu olarak kullanabilirsiniz. Üniversitelerinizin sizlerden staj yerinizle ilgili istediği ek bilgiler için Tutku Hn. Size yardımcı olacak. Ankara yaz okulu 5 Temmuz 2004 Pazartesi günü başlıyor, planlarınızı buna göre yapın lütfen. Detay bilgiler ilerleyen günlerde bu mail adreslerinizden paylaşılıyor olacak. Ayni üniversitelerdeki arkadaşların eşzamanlı hareket etmelerinde fayda var. Keyifli ve Verimli Bir Eğitim Olması Dileğiyle. Anlıyacağınız üzere şu anda hem microsoft'a hemde meteksan sistem'e kabul edilmiş bulunmaktayım.ne yacağımı şaşırdım.Bu microsoft'ta yapılan staj daha çok bi sertifikasyon programı olarak geçiyomuş.ama meteksan'da çok cazip geliyo. neyse daha önce buralardan herhangi birinde staj yapmış olan var mı? imkanlar nasıl? siz olsanız hangisini seçersiniz? yada ikisinde birden yapmayı düşünürmüsünüz?[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 eğer kasabilirsen ikisinde birden yap. deli cv olur.[signature][hline]fedaykin, 12 Mayıs 2004 22:28 tarihinde demiş ki: Unity ile bu şekilde inadım inat olduğu konuları tartışmamak gerekiyor. Zira damarı tuttuğunda unity'nin yazdıklarını aynen yaz onu da quotelayarak itiraz eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rona Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 bence microsoft hep daha iidir. meteksandan en azındannnn[signature][hline]FENERBAHÇE CUMHURİYETİ Nüfus: 26.000.000 Başkent:Kadıköy Rakım:6 ****** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Yanlış mı anladım. MS de staj sadece 15 gün mü? Peki meteksan da ne kadar sürüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 bilmediğim konuda konuşmiycam bir daha... edit yani edit.. [Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 26 Mayıs 2004 20:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 arkadaşlar bilmeden konuşmayalım.Meteksan Sistem Türkiyenin en büyük 5 bilişim şirketinden biri.yaptıkları projeler korkunç projeler.aldıkları ihaleler dudak uçuklatır.bu sene meteksana staj için başvuranların sayısı'nın 800 kişi olduğuna dair söylentiler var.Yani her türlü bu piyasayı tanıma ve işleri görme şansım daha fazla. Microsoft'unki ise daha çok bi sertifikasyon programı sadece bilgisayar mühendisleri kabul ediliyor ve ücretsiz.Bunada geçen sene 700 kişi başvurmuş.sadece bu sertifikasyon programını okullar staj olarak kabul edebiliyolar.fark bu. bu arada süreleri meteksan'da 25 iş günü yani 5 hafta, microsoft 20 iş günü 4 hafta.[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Ms Akademik[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Meteksan[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 ya fiz öylede yapabilirim.zaten post'un sonundada söyledim. ama öyle yaparsam temmuz ve agustos ayının tamamını staj yaparak geçirmiş oluyorum[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Abi staj heryerde yapılır önemli olan formalite değil cv yazmakta değil bence sektörün içine girebilmek daha önemli olmalı. Hangisi sana daha çok insan tanıma olasılığı verecekse bence onu seç.[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Ben olsam hic dusunmeden Meteksana giderdim.. Gerci gittigin yerinde bir farki yok aslinda, cunku sonuc olarak Staja gidiyorsun. Is hayati ile Staj birbirinden bambaska seyler. Her halukarda Staj veya Mulakatlarla kendini firmalarin HR larina tanitiyorsun bir sekilde.. Ya da yaptigin bir proje varsa, netten biliniyorsan v.s. v.s. Cok da dert edilecek bir secim degil :) Yapabiliyorsan ikisinde de yap. Ama yine de Meteksan ile Microsoft `un karsilastirilabilecegini dusunmuyorum :) Gerci ben uzerine para verseler Microsoft ta staj yapmam herhalde. :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
corso Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 stajı linuxde yap sharky konuştu[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Linux bir sirket degil. Ben sadece kendi secimlerimden bahsettim. Cunku arkadas yorum yapilmasini istemis.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 CV de şekil durur felan olayları boş işler onu baştan söyliyeyim. MS de staj yaptın diye iş bulcaksın ya da HR departmanındakilerin ağzını bir karış açık bırakcaksın diye bir durum yok. Tam olarak ne gibi bir eğitimin var bilmiyorum ama işe girme konusunda kendini pazarlama yeteneği ve daha önce çalışmış olduğun projeler ve o projedeki görevlerin en önemlisidir. Gerisi fasa fisodur. Stajyerliğin neye yaradığını herkes bilir. Getir-götür yapmak fotokopi çekmek vs. yani kısaca bedava vasıfsız eleman gibi bir şey olursun orda. Fakat bu arada piyasayı koklarsın. İşler nasıl yürüyor nasıl davranılıyor kimler neler yapıyor çok şeyi sektörün içinden direk olarak görür ve bilgi edinirsin. Bu arada biraz eğitim felan da kaptın mı süper olur. Tabii kendini sevdirirsen bazı elemanlar bazı angarya işlerini sana yaptırırken sana bayağı bir şeyler de öğretmiş olurlar. Belki de okulda genelde teorik az pratik olarak öğrenmiş olduğun şeyler bile olsa sektörün içersinde yaptığın işin tam yerini görmüş olur kendini iş hayatına hazırlamış olursun. Eğer gerçekten kendini sevdirir, ilişkilerini sağlam tutar isen de belki okul bitimi için bir uak iş teklifi bile alabilirsin. Bu arada CV deki işyeri isimlerinden çok stajdaki üstelerinden birinden aldığın referans çok daha önemlidir. Bu kişinin de sektör içersinde bilinen tanınan bir kişi olması senin görüşmeye +1 puan ile başlaman anlamına gelebilir. Firma değil referans veren kişi daha önemlidir. Şimdi senin bunu okuduktan sonra şöle bir düşünmen gerek. Ben ne iş yapacağım? Hangi sektörde hangi bölümde çalışacağım? Bu firmalardan hangisi buna daha yakın ona bir bak. Ayrıca hangi firmaya girersen seni sektörel bazda yetişmeni sağlayabilir, nerde daha çok sorumlluk alabilirsin ona bak. Alacağın her sorumluluk sana deneyim olarak geri dönecektir. Eğitimini almış 4. snıfa gelmişsin şu an için yapabileceğin en iyi şey öğrendiklerinin sektörde nasıl kullanıldığını öğrenmek ve piyasanın içersinde bir birey bir isim olmaya çalışmaktır. Eğer ikisine birden gidebileceksen git. Yaz tatilin biraz harab olur ama inan bana okul bitince bunun sana getirisi bir tatilden çok daha fazlası olabilir. Ama olmuyor diyorsan da yukarda yazdıklarıma göre bir düşün derim. Ama içimden bir ses senin meteksan firmasına daha yakın oldugun halde MS isminden etkilendiğin için MSe mi gitsem diye düşündüğünü söylüyor. İsimlerden etkilenme. O firmanın sana ne verebileceğine odaklan. Sonucta Meteksan da söylediğine göre çok iyi bir firma imiş. Bence bu durumda isimler eşitlenmiş demektir. Haa bir de eğer MS dan nefret ediyorsan sakın oraya gitme. Staj da yapsan çalışsan da her zaman ismini gururla söyleyebileceğin firmalarda çalışmaya dikkat et. Bu senin kariyerinde daha hızlı ilerlemeni sağlayacaktır. Bu da sana ağabey tavsiyesi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Ghalds.... 10 puan lık dövizleri taşıyan kızları geçiryorum önünden. Bole bikinili armağanım olsun..[signature][hline]üflentius............. Doğru Düzgün Soru Sormanın Yolları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Eğer istemiyorsan, yani gerçekten içinden gelmiyorsa kariyer ve gelecek kaygısına bilmem ne b.k'una ikisini birden yapmayı düşünme bile. Staj dediğin eğer kendi çabanla birşeyler kapmayacak isen gönüllü çay dağıtımı demek. 20'li yaşlarımda dışarıda geçireceğim 15 gün her daim daha iyidir. Ayrıca 50 yaşında tabancanın atıp atmayacağı kuşkulu iken altında Ferrari'nin olması pek birşey değiştirmiyor bence. (carpe diem baby) ;) Staj yeri olarak da Sharky gibi bende Meteksan'ı tercih ederdim bu ikisinden biri olmak zorunda ise. Çünki seni bu forumlarda takip ettiğim kadarı ile birşeyler almaya çalışıyorsun. Önceki stajından bahsediyorum. Birşeyler almak için de birilerinin birşeyler vermeye gönlü olması gerekiyor. Microsoft'da o gönüllüden bulacağını pek sanmıyorum, zira sana vereceği sertifika ile zaten sana "çok şey" veriyordur. Stajında da sunduğu program dışında da birşeye ihtiyacın da olmayacaktır(!) zaten. (hmm çok tanıdık bir ifade...) İşin özü ise: Microsoft sertifikası ise photshoplanmış resim gibidir. Kabul etmek lazım aslında çirkinsindir. :-P Meteksan'da ise bir ihtimal (microsoft'dan biraz daha yüksek bir oran ile) traş olmayı öğrenebilirsin. Böylece daha yakışıklı çıkacaksın resimde. Sonuç: 1 yıllık iş tecrübesi tüm stajlarını ham hum yer. Ama bu 1 yıllık tecrübeyi edinmeyi anca o stajlarında edindiğin traş tecrübesi sağlar. Photoshop'lanmış resimler değil.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 şimdi şöyle anllatayım durumu. microsoft'un serfikasyon programı daha çok teorik eğitim üzerine.20 iş günü, günde 7 saat'den ders görülecek. Windows Server 2003 SQL Server .NET Framework, C#.NET Visual Studio .NET ile Uygulama Geliştirme (proje çalışması) üzerine dersler verilecek. meteksan'da ise simülasyon ve görsel sistemler bölümünde olacak staj'ım.bu bölümde işin pratik kısmı olacak staj'ım.Daha çok grafik işlemleri üzerine çalışacağım. ikisindede öyle çay taşıma,fotokopi çektirme falan gibi bi durum pek yok.[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 İkisi de işine yarayacak gibi gözüküyor bence ikisine de git. Biraz sık dişini (okulda yaz okuluna kalmış gibi düşün), okul seneye bitiyomuş seneye yaparsın tatilini. Hatta yüksek lisansa kaydol onun ilk senesi hepten tatil gibi geliyor valla =)[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Genel bir kaide vardir ki ( bu oznel bir fikirdir ! ), 30 tane ders alacagima, giderim 2 tane isi bilen adamin Seminerine ve daha cok faydali olur. Bu gercekten de boyle. Sen sana anlatilanlari ( hele ki saydiklarini ) zaten en fazla 1-2 ayda ogrenebilirsin. Eger amacin ogrenmek ise.. Fakat seminerine gittigin amcanin tecrubelerinden yararlanmak, onun bakis acisina en azindan 2-3 saatligine sahip olabilmek, insana cok daha fazla seyler katar. Sertifikasyonun tamamen gereksiz oldugunu dusunuyorum, en azindan Turkiye de.. Etiketten baska birsey degil. Sana cok katan bir sey yok, tek kattigi belirli bir donem boyunca o seye karsi ilgi duyup onunla ilgileniyorsun.. Hele ki bir programlama dili ... Cay getir-gotur den kasit, gercek anlamda cay getirip goturmek degil :) Hicbir zaman sana "beyin" muamelesi yapmayacaklari. Bu boyledir zaten. Fikrin alinabilir, ya da sen insanlarin fikirlerine rahatlikla yorum yapabilirsin, ama hicbir zaman soylediklerin dikkate alinmaz, alinsa da uygulanmaz. Yani hicbir zaman kendini bir brainstorm un icinde bulamayacaksin, muhtemelen hep amelelik islerini yapacaksin, bu web tasarimi da olabilir, stok - girdi cikti bilmemnesi de, ya da 4-5 makinada os kurmak da.. Salliyorum tabii simdi..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 bence microsoft..cv'nde onun isminin görünmesi bile bir artı olur ilerde sana.[signature][hline]*Nothing's real until you feel* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 sharky sana katılmıyorum önceki staj'ımdan biliyorum büyük projelerin küçük kısımlarını, sıkı kontroller altında, sana verebiliyolar.özeliikle büyük işlere giren ,büyük şirketlerde.genelde sorumluluğu altına girdiğin mühendis çok sıkışık oluyo o aralar.işin asıl kısmının yanında yapılması gereken küçük kısımlar senin işin oluyor. o konuda pek tereddütüm yok. en basitinden bi önceki yaptığım stajımda yeni yapılan led'li bilgilendirme panolarının embeded systemla RS232 üzerinden haberleşmesini sağlayan programı ben yazmıştım.proje çok büyüktü ama için küçük bi kısmını ben yaptım.üstelik o zaman üçüncü sınıf stajımı yapıyodum. sizin söyledikleriniz daha çok stajerlerin önemsenmedikleri yerlerde oluyor.mesela aselsan,TRT veya koç sistem gibi yerlerde.Bunlar 200 stajer alyolar.dolayısı ile hepsine verecekleri bi iş olmuyor.meteksan bikaç yüz kişiden 40-50 kişi alıyor.ciddi seçici davranıyorlar.microsoft da gördüğünüz üzere bilmem kaç yüz kişiden 15 kişi seçmiş.[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 sadece programlama açısından bakarsam, microsoft derim. mobilsoftun çok sıkı 3d modelleme + grafik kadrosu var ama fizik motoru dışında yazdıkları programları sevmedim. demo cd leri flash mıydı director müydü neydi ya da çok salla pati yapılmıştı. ki o fizik motorunun ne kadar fizik motoru olduğu konusunda bi fikrim yok. hatırladığım kadarıyla ehliyet kurslarındaki simulasyon programı da o fizik motoruna dayanıyo.[signature][hline]RAAAAAAAHAAAAAAA !!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar