Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21 Grams

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Yönetmen:
Alejandro González Iñárritu

Senaryo:
Guillermo Arriaga

Oyuncular:
Sean Penn
Naomi Watts
Benicio Del Toro
Charlotte Gainsbourg
Melissa Leo
Clea DuVall
Danny Huston
Carly Nahon
Claire Pakis
Nick Nichols
John Rubinstein

IMDB Notu: 8,0

Konusu ve www.beyazperde.com' un yorumu:
Rastlantıların yaşam içinde birbirlerinden habersiz insanları nasıl karşı karşıya getireceği üzerine bir film bu. Yönetmen, ölüm bedeni yavaştan, sessiz ve derinden sahiplenirken kaybedilen 21 gramlık ağırlık ile anlamlandırıyor hayatı. Aynı zamanda anlamlı kılınmaya çalışılan yaşam, ölüm ile tam bir anlamsızlığa dönüşüyor.

Guillermo Arriaga'nın romanından uyarlanan film, romandaki Mexico City yerine kirli Memphis'i kendine mekan olarak seçmiş. Sean Penn, Paul karakteri ile ciddi biçimde hasta olan, kalp nakli için bekleyen bir matematik profesörünü canlandırıyor. Naomi Watts, Cristina ile sevimli, model bir anne ama küçük sırrı olan bir karakter. Kokain ile bağlantısı yaşamında belirli oranda çatlaklar oluşturmuş. Benicio Del Toro ise Jack ve eski alkol alışkanlığının oluşturduğu travmaları İsa ile kırmaya çalışıyor.

Karakterlerin tümü bağımlı. Paul sigara, Cristina kokain, Jack ise alkole. 21.yy toplumunun karakterize edilmiş rolleri içinde
küçük sorunları ile var olmaya çalışan insanlarken, bir anda yaşamları onları bilinmez bir güçle birbirlerine doğru çekmeye
başlıyor. Yalnızlık içindeki çaresizlikleri ve acınası durumları, izleyiciyi onlar ile birlikte düşünmeye çağırıyor.

Kırık bir ayna olarak tanımlanabilinecek bir film 21 Grams. İzleyiciye hayatın içindeki ölümü, sevgiyi, bağımlılıkları, çaresizlikleri süslemeden hatta çiğ bir biçimde
sinemasallaştırarak sunuyor. Nolan, Tarantino, Van Sant gibi isimleri anımsatan yapısı ise bir bulmacayı andırıyor. Birbirinden
bağımsız onlarca sahne, yüzlerce plan, diyalog, monolog ve öyküler seyirci tarafından birleştirilmeyi bekliyor. Kuşlar uçarken, gökyüzüne gece gelen Memphis kentinde
olanlar hem birbirinden bağımsız, bir o kadar da içiçe, karmaşık, kaotik.

Üç karakteri canlandıran Watts, Penn, Del Toro üstün oyunculukları ile filmde başarılı bir şekilde kaynaşıyor. Pelikül üzerindeki karakter resimlerinden çok; canlı, ruhu olan küçük
insanlara, yaşamlara dönüşüyor. Filmin estetik olarak kendini ifade biçimi kurgusu dışında kullanılan rengi. Grain ile şekillenen,
mat renkler ile estetize edilen film, ses ve görselliğin şiirselliğini de olgun ve kendine güvenen bir tavır ile sunuyor.

Iñárritu bu çalışması ile kendini tam olarak ispatlıyor. Rastlantılar üzerine düşünen bir yönetmenin hayatı nasıl algıladğını ortaya koyuyor. Kendine özgü, akıcı, olgun bir
sinema diline ilgi duyanların izlemesi gereken bir yapım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu filmi de izmir semalarında goremediğim filmlerden aslında çoktan gelmiş olmalıydı. Geldi de ben mi görmedim yoksa Türkiye getirmeye gerek mi duymadılar bilmiyorum ama ben çok beğenmiştim bu filmi. Beyazperde' nin yaptığı yorumu da biraz önce gördüm ve çok güzel bir yorum oldugundan direk buraya da koydum.
Sosyal ağlarda paylaş

filmin kadrosu direk vuruyo adamı
benicio del toro'nun harika bi oyunculuk çıkardığını duydum nitekim oscar'a da aday oldu bu rolle
bizim ülkeye sanırım uğramayacak filmlerden :(
yönetmen de amores perros (paramparça aşklar ve köpekler) un yönetmeni inarritu[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bugün rexx'te seyrettim. koskoca salonda toplasanız ancak 5 kişi vardık :) filme yazık ama başka bişey değil

ben yönetmenin çok övgüler alan ilk filmi amores perros (paramparça aşklar ve köpekler) u henüz seyredemedim. onu da sanırım el kamerasıyla çekmiş
ve yine bu filmdeki gibi hızlı bi kurguya sahip sanırım
yani bu tarz yönetmenin kendine has bir anlatım tarzı ve gayet başarılı buldum. başta alışmakta biraz güçlük çekseniz de kurguyu benimserseniz gerisi kendiliğinden geliyo

başrollerdeki sean penn, benicio del toro ve naomi watts müthiş bir iş çıkarmışlar. benicio'nun zaten oskar adaylığı var bu rolle ve hakkını vermiş.
amerika rüyasının övülmekle bitirilmediği filmlerden bıkıp usandıysanız, biraz da oranın gerçeklerini, varoşlarında neler döndüğünü görelim diyosanız bu filmin atmosferi size göre.

ben çok beğendim
bu sene izlediğim en iyi filmlerden[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Sosyal ağlarda paylaş

izledim filmi süper... muhteşem beğendim çok baş döndürücü bir film... oyunculuğa gelince yani 3ü de (sean penn, benicio del toro ve naomi watts herhangi birini yanlış yazdıysam lütfen tükürmeyin) süper oynamış... anlatılmaz yani gidin izliyin süper...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben gerizekalıyım yada bu filmleri çeken arkadaşlar (ve beğenenler) super buffered bir zeka sahibi. ne olduğunu anlayana kadar, kim kimdir, kim kiminle ne yapmaktadırı anlayana kadar beynim sulandı.

bu yeni bir trend evet, dümdüz olsa iş yapmayacak bir filmi düz çekip, eğri büğrü montajlıyorlar ondan sonrada bunun adı sanat oluyor. geçiniz efenim ..

ha memento falan gibi hakkaten böle olması gereken bir film olsa eywallah, yada pulp fiction gibi araları uzun alntılar olsa yine eywallah ama 5 dakka ordan 3 dakka burdan ... baydım kapadım sonralara doğru ...

ana tema güzel, oyunculuk güzel, ama gerisi kof bence ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...