Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni sistemde yaşadığım sorunlar [~Ram Kaynaklı~]

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

zaten neden vista kullanirsiniz wow icin anlamiyorum orasi ayri da , vistadan da hic cakmiyor olmam da cok aci bir gercek.

yani guvenlik acigindan dolayi bir bsod mu bu $imdi? ya da network ile ilgili bir sorun mu? bilemiyorum, ben donanima kadar varim, sonrasinda bayragi vistadan anlayanlara -ki anlayabilen varsa- teslim ediyorum =P
Sosyal ağlarda paylaş

İlgin için teşekkürler.

4gb ram alınca onu kullanabilmek için vista alayım dedim xp-32 2gb görüyor sanırım ya da 3 tam emin değilim ^^ Bunların başıma geleceğini bilseydim böyle bir seçim yapmazdım tabiki :) Hali hazırda lisanslı 32 bit xp cdim elimin altında duruyor vista içerisinde şu mesajlar ışığında bir çözüm bulursak çok güzel olacak üstesinden gelinemezse wow için xp kullanıp durumu birde orada test etmekten başka alternatif kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.tomshardware.com/forum/101439-13-game-leads-blue-screen-restarts

said:
I open Darkfall and run it fine for say 10mminutes to an hour or so and I get a blue screen and then my system restarts. This is what my error log file said:

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Anyone have any solutions?

said:
Here is the fix. Open a command prompt as an admin and enter the following pressing the enter key after each line:

net stop winmgmt
DEL C:WindowsSystem32wbemRepository*.*

Now reboot and let the system idle for a few minutes. There will be a couple of WMI warnings in the event log, but thats alright for the moment. Reboot one more time and the error and warning will be resolved.

Başka bir oyun için aynı hata yaşanmış, fix olarak bunu önermişler ancak konuda 2 mesaj var insan işe yaradı diye mesaj atar durumu belirtir ne yaptığımdan emin olmadan birşey değiştirmek istemediğim için bulduğum faydalı şeyleri buraya yazıyorum Kharon vaktin olunca incelersin umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

To resolve this problem, run a script to stop the Event ID 10 messages. To run this script, follow these steps:
In a text editor, such as Notepad, create a new text document named Test.vbs.

Paste the following code into Test.vbs:

strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!" _
& strComputer & "rootsubscription")

Set obj1 = objWMIService.Get("__EventFilter.Name='BVTFilter'")

set obj2set = obj1.Associators_("__FilterToConsumerBinding")

set obj3set = obj1.References_("__FilterToConsumerBinding")

For each obj2 in obj2set
WScript.echo "Deleting the object"
WScript.echo obj2.GetObjectText_
obj2.Delete_
next

For each obj3 in obj3set
WScript.echo obj3.GetObjectText_
obj3.Delete_
next

WScript.echo obj1.GetObjectText_
obj1.Delete_

After you run this script, the Event ID 10 messages stop appearing in the Application log. However, you have to manually clear any previous Event ID 10 messages.

Note Make sure that you only delete the appropriate Event ID 10 messages. There may be other pertinent Event ID 10 messages that you do not want to delete.

Cevap gelmeyince bu fixi uyguladım güvenli modda. Driverlarımı falanda kaldırıp tekrar kurdum. Bu akşam sorun yaşamadım zaten yaşarsam geriye tek çözüm format atıp hem yeni bir vista hemde xp kurup birde orada denemek kalıyor. Şuanda birşey demek için erken olabilir o yüzden dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum ama buakşam wow oynarken raid süresince hiçbir problem yaşamadım. Olay görüntüleyicisinde kırmızı ünlemli VMI hatalarından yok artık, umarım herşey çözülmüştür :)

Ben son durumu mesajları şöyle tek bir metin halinde toplayıp özetleyeceğim daha derli toplu olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm anladım :)

Şuanda sorun yok tabi emin olmak için erken zaman ilerledikçe göreceğiz. İlk hata sonrası başka birşey denemekle uğraşmayacağım format atıp hem xp hem vista yükleyeceğim. Xp ile wow oynamaya başlayacağım ha orada da hata alırsam zaten o sürecin sonunda yapacak tek şey kalıyor kasayı geri yollamak. Dilerim bunlara gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine mavi ekran aldım gerçi bu kez farklı bir hataydı ama artık birşeyler denemekten sıkıldım. Format attım ve xp kurdum. Burada da mavi ekran ve takılma sorunları devam ederse geriye hiçbir alternatif kalmamış olacak ve pcyi geri göndereceğim.

Rami 3.25 olarak görüyor, görmediği 0.75 ile alakalı bir sorun yaşanmaz sanırım ? Kharon Esh ne diyorsunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle gec cevap icin ozur dilerim, bi kac gundur bakamadim detayli olarak mesajlara.

probleme gelirsek verdigin hata kodlari ve kaynaklar dolayisiyla problemin buyuk bi kismi gorunuse gore windows security center ile alakali. Belli basli eventler-problem olmak zorunda degil info da olabiliyor- wbem deposunda(repositary) birikiyor fakat bazi durumlarda bazen yanlis veya asiri event raporladigi durumlarda kullaniciya problem yedirebiliyormus. (win32>wbem>repository silme cozumu, ve event10 kodlariyla burayi temizleme girisimleri)

Cok benzer bi problem i hatirlayanlar olacaktir, seagate in 7200.11 serisi disklerinde firmware dolayli event logda entry sayisi x i gectigi zmn disk kullanilmaz hale geliyordu giderek yavaslayarak, bi bakima isletim sistemi yuzunden wow kaynakli benzer bi problem gibi duruyor.

cozum olarak sunacagim alternatif bu olurdu, ama bu kadar problem yasadiktan sonra usenmeyipde kesin olmayan bi cozumu vistaya donup uygularmisin 600mb lik ram icin orasi soru isareti tabii. Elbet bu cozum wow un urettigi tipde veya problemli entryleri engelleyemiyorsa sadece problemi geciktirir.

Hardware problemlerine gelince, yok ati kart oldugu icin oluyor, veya ramler arizali tarzi bilgileri ztn test ettik, kesin bi bilgi yoksa veya bi sekilde iliskili olduguna dair bi baginti yoksa yanlis yonlendirme yapmak olmuyor. Ram anakart uyusmazligi veya benzer turlu problemi bulamayinca bu parcalar uymamis demek cozum getirmiyor elbette.Birde belirtmek lzm kaynimin bilgisayarindada aynisindan vardi demek yeterli bi baginti degil =P

Herseyden once bu sistemde hw uyusmazligi var denecek son makinelerden birisi zira phenom 2 kullanip 790gx ustunde rv770 kartlarla birlikte test edilip onaylanmis milyon kisinin kullandigi ati/amd dragon platformundan bi makine bu; elemanlarin bir araya gelmesi kadar normal bisey yok. Gigabyte ise noname olmadikca en az ram secen anakartlari uretiyor, ki adata ztn tum anakartlar ustunde problemsizdir.

tekrar gecmis olsun nes , muhtemelen bu saatten sonra xp ile problem yasamazsin.Yasamadigindan da emin olduktan sonra ramleride henuz yapmadiysan yeniden 2.1v da sikisik latency lerle kullanmaya devam edebilirsin zira onlarda bi problem yoktu.

artik insallah sanssiz kullanici sifatini birine devredersin de keyfiyle kullanirsin makineni.zira sogunacak bir bilgisayar degil. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Rica ederim yapmak zorunda olduğun birşey değil ki ^^

Bakalım bugün nasıl olacak. Dün sorunsuzdu bugünde öyle olursa artık ortada bir sorun kalmadığından emin olabiliriz ki bu da senin değindiğin problemlerin kaynağının vista olduğunu ortaya çıkarır.

Dediğin gibi eğer xpde hata yaşanmazsa bundan sonra ramler üzerinde ayarlar yapmaya başlayabilirim :) Ben Gigabyte'a (tr değil international trdekiler tam kamil) mail attım ramlerle ilgili olarak onların önereceği ayarlar olup olmadığını ve 1066'da neden tutarsız olduklarını sordum. Yaşadığım sorunlarıda ifade ettim zaten her bilgiyi soran bir başvuru formları var bakalım onlar ne diyecek.

Bundan sonra diyecek birşey yok izleyip göreceğiz sorun çıkmazsa geride kalan 10günlük süreç can sıkıcı bir tecrübe olarak geride kalacak. Bios ayarlarını az çok öğrenmiş oldum tek iyi yanı buydu sanırım ^^

İlgin için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...