Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Efendim durum şu: Evimle askeri lojmanlar karşı karşıyalar. Aramızda 15 metrelik bir cadde var ve şehrin içindeyiz. Tahmin edebileceğiniz gibi lojmalar çevrili, nöbetçi askerler var, yazılar falan var. Akşamları arabayla geliyorum evin önüne arabayı park etmek için lojmanların önünde durup sinyal veriyorum, varsa araba bekleyip dönüyorum. Maksimum 15 saniyelik bir durum. Ama her sefer sinyali verip beklerken nöbetçi asker koşarak ve düdük çalarak bana doğru geliyor. Geçen gün bir arkadaşım beni ve kızımı arabayla getirdi. Lojmaların önünde durdu bizi indiriyor. Yine nöbetçi asker bir telaşla koşmya başladı ona dönüp bir dakika panik yapma işareti yapana kadar kızım yola atladı. Allah'tan gelen araba yavaştı durdu ama benim için o korku yetti. Kızımın elini bir anlığına bile bırakmak benim hatam, gafletim ama kendi evimin önünde hergün düdükle kovalanmam acayip sinir bozucu. Yani görüyorsun arabadan iniyoruz, yada arabanın sinyalini verdim döneceğim bir 10 saniye müsade et. Bu kadar mı kafası basmaz ordaki askerin? Hayır insanlar lojmanların önündeki kaldırımda yürüyorlar ama ben arabayla 15 saniye duramıyorum (ki sinyal) verdiğim halde. Ki sadece bana yapılmıyor tüm apartman sakinleri için durum aynı. Hadi asker emir kulu, kafası bassa bile yapacak birşeyi yok ya yetkili amirlerde mi durumu idrak edemiyor anlamadım. Neyse sorum şu: Askeriyeye ait olmayan bir bölgede, şehrin ortasındaki bir lojmanın önündeki caddeye askerin karışma hakkı kanunen var mıdır? Yoksa polisimi ilgilendirir? (jandarma bölgesi falan değil) Pazartesi günü lojmanlara gidip yetkili amirle konuşmayı düşünüyorum ama posta koyarlarsa evet haklıyız falan filan diye arabamı lojmanların önüne çekip oturacağım. Eğer polis ilginecekse problem yok :) Emniyeti ziyaret eder gelirim. Önceden bir sorayım dedim. Polis ilgilense bile ordaki asker çatlak olup beni vurabilir o da ayrı ama konuşmadan sonuç çıkmazsa kesinlikle yapacağım. Şimdi resmi bilgisi olan varsa bir zahmet söylesin :)
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Resmi olarak askeri bölge dışına tehdit unsuru görmedikleri sürece müdahake hakları yok. Tehdit unsuru giriş önüne yanaşmaya çalışan bir araç olabilir. biliyorsun bir karakolumuza ekmek arabasıyla kamikaze düzenlendi. bu konu yoruma açık. bir şey elde edemeyebilirsin.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 hicbir sonuc alamassin aksine basini belaya sokarsin askeri bolgelere surekli saldirilarin duzenlendigi bir ulkede yasiyoruz buda senin evinin yerinin talihsizligi olmus, lojoman onune ici bomba yuklu arac parkedip kacmak kadar basit bir olay yok sirf senin keyfini kacirmak icin yapmiyor bu askerler onu lojmanalra ozellikle cok saldiri oluyor askerin yumusak karni oldugundan, siz anca basarili olanlari goruyorsunuz televizyonda ki en son sanirim lojmanin hemen onunde iceri yonelen okul arabasina saldirdi PKK lilar
Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Yapılanların güvenlik için olduğunu biliyorum ve gayet iyi anlıyorum. Kızdığım sinyal veren ve dönmeye çalışan ki bunu her akşam yapan arabalara bile 15 saniye müsade edememeleri. Hayır arabyı çeksem, lambaları kapatsam, şöför mahallinden insem neyse. Yada araba durmuş, içinden kızımla iniyorum. Algılaması zor olan bir durum değil yani. Yani güvenlik bu kadar problemdi şehrin ortasına lojman yapmasalardı diyesi geliyor insanın. (Lojmanlar yeni yapıldı 5-6 senelik) hayır evimden füzeyle saldırsam ne yapacaklar ki 15 metre aramız. Oturup dikizlesem veya. Sonuçta eminim bizim ordaki apartmanlarda oturanların tamamına ait istihbaratları da vardır. Lojmanların girişi başka tarafta. Girişe yakın olsam bir derece daha anlarım. Başım beleya girer derken polis ise muhattabım çokta problem yok. Emniyette 1-2 saat takılırım. Önemli olan hukuksal olarak o caddeye karışıp, karışamayacakları...
Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 paspatur said: Yeşilyurtdan mı bahsediyorsun? Hayır. Doğudaki küçük bir ilde yaşıyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 şehrin adını niye vermiyosun yav? ha tırstın sen bi an :)
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 sen genede konuş. plakanı alsınlar.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 askeri bolge yakini oldugu icin gayet karisabilir. polis umarken dipcigi yiyebilirsin kafaya komutanlari ile konus daha once denemediysen tek cozum yontemi bu cunki buyuk ihtimal herhangi bir terslik aninda butun hayati yanicak gariban er kendi insiyatifi ile seni bunaltiyor ya o donemki butun askerlerle ve komutanlari ile tanisip kendini ve arabani tanitican yada bu duruma alisican ordaki ere "hicbir aracin beklemesine izin verme" diye emir vermislerdir oda uyguluyordur, lojmanida sehrin ortasindan alip dagbasina koyucak halleride yok :p
veyr10 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 bizim okulun karşısında askeri lojman vardi böyle okul ve lojman arasında 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş yol vardı her sabah o yolun diğer tarafında inip karşıya geçiyordum okula gitmek için her sabahta inerken asker durmadan duduk çalıyordu inemezsin diye ben de hiç iplemiyordum bir şey de olmadı.
riglous Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Eger o asker inemezsin diye duduk caliyor olsaydi, emin ol inemezdin :) Dudugu calmasinin sebebi birilerinin cevrede oldugu. Bir nevi kopegin havlamasi gibi bi sey. Esas konudaysa... Ocu degil bu insanlar. Onlar da islerini yapiyorlar. Hatta islerini yaptiklari icin tehlikedeler. Haliyle kaplumbaga gibi kendilerini korumaya calisiyorlar. Sinyal falan iyi guzel de, dikkat cekmemeye calisan bi saldiri duzenlenirse o da aynisini yapar. Senin neyi ne kadar dogru yaptigin farketmez yani.. Gidip komutanla gorus. Kucuk bir yerdeyse zaten ters tepki almazsin. Ayrica ters tepki almadan, alirsam nolur diye dusunmek yersiz. Once bi al, ondan sonra avukatla gorus.
Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 sg-1 said: şehrin adını niye vermiyosun yav? ha tırstın sen bi an :) Hahahaha. Şehrin adının konuyla direk alakalı olduğunu düşünmediğim için söylemedim :D Erzincan'da yaşıyorum. Viktor said: askeri bolge yakini oldugu icin gayet karisabilir. polis umarken dipcigi yiyebilirsin kafaya komutanlari ile konus daha once denemediysen tek cozum yontemi bu cunki buyuk ihtimal herhangi bir terslik aninda butun hayati yanicak gariban er kendi insiyatifi ile seni bunaltiyor ya o donemki butun askerlerle ve komutanlari ile tanisip kendini ve arabani tanitican yada bu duruma alisican ordaki ere "hicbir aracin beklemesine izin verme" diye emir vermislerdir oda uyguluyordur, lojmanida sehrin ortasindan alip dagbasina koyucak halleride yok :p riglous said: Esas konudaysa... Ocu degil bu insanlar. Onlar da islerini yapiyorlar. Hatta islerini yaptiklari icin tehlikedeler. Haliyle kaplumbaga gibi kendilerini korumaya calisiyorlar. Sinyal falan iyi guzel de, dikkat cekmemeye calisan bi saldiri duzenlenirse o da aynisini yapar. Senin neyi ne kadar dogru yaptigin farketmez yani.. Gidip komutanla gorus. Kucuk bir yerdeyse zaten ters tepki almazsin. Ayrica ters tepki almadan, alirsam nolur diye dusunmek yersiz. Once bi al, ondan sonra avukatla gorus. Diazepam said: Pazartesi günü lojmanlara gidip yetkili amirle konuşmayı düşünüyorum ama posta koyarlarsa evet haklıyız falan filan diye arabamı lojmanların önüne çekip oturacağım. Eğer polis ilginecekse problem yok :) Emniyeti ziyaret eder gelirim. Önceden bir sorayım dedim. Polis ilgilense bile ordaki asker çatlak olup beni vurabilir o da ayrı ama konuşmadan sonuç çıkmazsa kesinlikle yapacağım. Şimdi resmi bilgisi olan varsa bir zahmet söylesin :) Dediğim gibi önce konuşacağım tabi. Sonuçta ordaki askerin emir kulu olduğununda farkındayım. Belki normalde çok takılacak birşey değil ama hergün askerin birinin akşam düdükle beraber bana koşturmasına acayip sinir olmaya başladım. :) Aravayı çeksem kendileri polisi ararlar onlar gelir benimle uğraşır diye düşünüyorum ama işte askerin korkudan çekip vurma ihtimali de var :D
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Posta falan koymaz sadece elinden birşey gelemeyeceğini belirtir. Sonuçta o da emir eri.
Law Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Yapacak birşey yok, her seferinde hızlı ama tedbiri elden bırakmadan arabayı park edecek yada arabadan ineceksiniz.
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 koşarak sana geliyo ne var bunda anlamadım. sen direk gir. çalsın adam. sana müdahele etmiyosa bi sorun yok. varsa bişey komutanın kim de git görüş yemezler adamı. arkadaşın da içeri girsin. sonuçta orası özel mülkte olsa önünü kapamaya hakkın yok.
Law Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Bende nizamiye kapısında görev yapdım (zaten kısa dönemseniz joker gibi her yere kullanıyorlar sizi). Bırakın sivillere, sivil arabası ile gelen ve 10 saniye kapıda bekleyen astsubaylara bile düdük çalıyorduk.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 askeriyenin basladigi yerde mantik biter zaten alin size komik hikaye amcamin arkadasi topkapi muzesi genelmuduru 90larin basi adam ankarada bir toplantiya katilar gece geliyor istanbula lojmanida topkapi sarayi icinde haliyle kapidaki asker durduruyor dur gecemessin diye, meger o gun baslamis nobete tanimiyro adami, adam kimlik gosteriyro telefon edelim diye yalvariyor "LAN MIKME KAFAMI" diyip adami asfalta yatirip "SEN PADISAHMISEN SRAYDA OTURIYSEN, OLURMU OYLE SACMA SEY" diye surunduruyor direk saban filmi gibi ve adam o gece evine giremeyip otelde kalmak zorunda kaliyor isin komigi bunu yapan asker hata yapmamak icin bu kadar kasarken muze mudurune yaptigi muamele yuzunden ceza aliyor
Ramocan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Öncelikle senin durumunun her iki taraf için de sıkıcı bir durum olduğunu kabul edelim. Sen ne kadar sürümcemede kalıyorsan orada nöbet tutan erbaş da aynı ikilemde kalıyor. Nöbet tutan askerin görevi sorumlu olduğu yere hiçbir kişiyi yaklaştırmamak olduğu için üzerindeki baskıyı elindeki düdükle bertaraf etmeye çalışması normaldir. FAKAT: Senin arabanı durdurduğun yer ile nöbet tutulan yer arasında bir bölüm(duvar, çit) var ise, ve bu yer kamusal alan ise senin burada avantajın nöbet tutan personelin bu sınırı geçemeyeceğidir. Yani istediği kadar düdük çalabilir, uyarı yapabilir ama sınırı geçemez. Kesinlikle "ateş edecek, dipçikle vuracak" şeklinde bir paniğe kapılma zaten kamusal alanda böyle bir harekete başvuracak kadar aptal bir adama zaten nöbet yazmazlar. Kapıdaki nöbetçi ile tartışman hiçbirşey ifade etmez zaten günde 12 defa değişmektedir büyük bir ihtimalle. Komutan ile gidip konuşabilirsin ama Marko Paşa kuralları dünyanın her ordusunda geçerlidir ve geçerli olacaktır...
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Öncelikle şunu söyleyeyim, askeriyede her uygulanan emrin mutlaka bir dayanak noktası vardır. Bu konu ile ilgili olarakta bildiğim şu ; şehir içerisindeki lojmanlarda askerler silahlı nöbet tutmasına rağmen, silahını, sihalı bir saldırı olmadığı durumlarda kullanma yetkisi yok. ( tabiki bahsi geçen yerde polis teşkilatı var ise ) Yanlız nöbetçi askerlerin bu konulardaki hassasiyetini anlayışla karşılamanızı tavsiye ederim. Zira günde onlarca saldırı ihbarı alan ve dikkatli olmaları konusunda bağlı oldukları komutanlıklardan hemen her gün uyarı mesajları alan birliklerde bu tarz olaylara çok dikkat edilir. Sen mecburen orada duraklama yapıyor olabilirsin, ama yarın bir gün orada duraklama yapacak bir aracın bomba yüklü olmayacağını kimse garanti edemez,ya da birliğe bir saldırı düzenleyeceğini.
fede Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 aquila said: ahaha parola neydi? başak
Greeny Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 yapacak birşey yok, adamın seni vurma yetkisi bile var. gitmiyorsan eğer (inatla) çıkarıp vurur silahla, ertesi gün gazeteye bile çıkmazsın
haydari Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Bence şöyle olur. Doktor bey hele gel bir çayımızı iç derler. Sonra olur öyle derler. Dert etme derler. Belki çağırıp o askeri biraz azarlarlar sonra da aynı şey tekrar olur. Kendi apartman ev bahçe her ne ise oradan başka bir giriş açtırabilirsen araban için o olabilir. Yani bypass diyom ehehe
Öne çıkan mesajlar