Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 HAMDOLSUN! Kriz teğet geçti! Başbakanın oğlunun ve yakın akrabalarının paraları ABD deki bankalarda batmadı anlamında düşündünüzmü hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 es kaza bi işsiz kalsam gevrek satarım artık sokaklarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 @riglous: İş aramayanlar işsizlik oranına dahil edilmez, o yüzden o rakam Türkiye'nin %15'i işsiz demek değil; potansiyel iş gücünde olup da iş bulamayanların oranı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Benim "is aramayanlar"dan kastim gercek anlamda is aramayanlar degil; is aradigini soyleyip is begenmeyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 riglous said: Benim "is aramayanlar"dan kastim gercek anlamda is aramayanlar degil; is aradigini soyleyip is begenmeyenler. Farzedelim sen Mimarsın, adamlar sana tencere pazarlama işi öneriyor. işin sürekliliği konusunda da şüphelerin var. İşi kabul mu edersin yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 hayır. misal; 3bin lira maaşı beğenmeyen mimarlardan bahsetmis bence orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Issizsem ve bir suredir bulamamissam kabul ederim tabi ki. Issizsem ve biriktirdigim param bitmeye yakinsa yine kabul ederim. Ama calisirken, kendi alanimda, mimarsam, yine is ararim. Buldugumda da atlarim ki tencere pazarlayabilecek ama mimar olamayacak birisi ise girsin... @Nakamura, niye etmiyim ki? Tencere satmayi gec, komi de olurum ben. Calismanin utanilacak bir yani yok abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Ayrıca 3k maasi begenmeyenle, tencere pazarlamaciligini begenmemek arasinda bir fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 riglous said: Ayrıca 3k maasi begenmeyenle, tencere pazarlamaciligini begenmemek arasinda bir fark yok. 1-1.5k arası maaşla mimari iş bulmayı dene yada git 750 tl ye tencere sat, tebrikler. zihniyet kusursuz. İmamlar kaç para alıyor biliyormusun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 İyi de Türkiye'de işsizliğin sebebi bu denemez ki, bu Dünya'nın her yerinde olan bir şey. Özellikle üniversite mezunları işsiz kalabilir ama bazı iş kollarına hayatta bulaşmaz. Mesela Avrupa'da göçmenlerin yaptığı işleri yapmazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: riglous said: Ayrıca 3k maasi begenmeyenle, tencere pazarlamaciligini begenmemek arasinda bir fark yok. 1-1.5k arası maaşla mimari iş bulmayı dene yada git 750 tl ye tencere sat, tebrikler. zihniyet kusursuz. İmamlar kaç para alıyor biliyormusun? 1000 tl civarı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: 1-1.5k arası maaşla mimari iş bulmayı dene yada git 750 tl ye tencere sat, tebrikler. zihniyet kusursuz. İmamlar kaç para alıyor biliyormusun?Beni imam ilgilendirmiyo. Isterse aylik 10k alsin. Baskasi benim derdim degil ki. Zihniyet kusursuz, ben calisirim, kit kanaat gecinirim. Calismayan da oturup aglar. Ben iki sene tecrube kazandim. Calismayan noldu? Ne kazandi? Iki sene onceki halinden bu gune para harcamak disinda kendisine ne katti? Dahasi aradan iki sene gecti o adam, iki sene onceki is bulamamis halinden zerre ileri gitmedi. Merakimdan soruyorum, bunlari mi ogretiyolar size universitede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 hem maaş alıyo, hemde sevap point kazanıyo. Negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 eldar said: İyi de Türkiye'de işsizliğin sebebi bu denemez ki, bu Dünya'nın her yerinde olan bir şey. Özellikle üniversite mezunları işsiz kalabilir ama bazı iş kollarına hayatta bulaşmaz. Mesela Avrupa'da göçmenlerin yaptığı işleri yapmazlar. Yok abi, dunyada her yerde olan bi olay degil bu. Dunyanin hicbi yerinde meslek lisesi mezunu araba tamirhanesinde, usta-cirak iliskisinin hukumsurdugu mesleklerde, ise baslamadan once masa ve bilgisayar kavgasi yapmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 riglous said: Karag8z said: 1-1.5k arası maaşla mimari iş bulmayı dene yada git 750 tl ye tencere sat, tebrikler. zihniyet kusursuz. İmamlar kaç para alıyor biliyormusun?Beni imam ilgilendirmiyo. Isterse aylik 10k alsin. Baskasi benim derdim degil ki. Zihniyet kusursuz, ben calisirim, kit kanaat gecinirim. Calismayan da oturup aglar. Ben iki sene tecrube kazandim. Calismayan noldu? Ne kazandi? Iki sene onceki halinden bu gune para harcamak disinda kendisine ne katti? Dahasi aradan iki sene gecti o adam, iki sene onceki is bulamamis halinden zerre ileri gitmedi. Merakimdan soruyorum, bunlari mi ogretiyolar size universitede? Senin düşük maaşla işe girip 2 senelik tecrübe kazandığın o noktada, ben ticaret yaptım. Ve 1.5k dan fazlasını kazandım. haa yanımda 2 tanede eleman çalıştırdım. vasıfsız 2 kişi.. Ama işşizliğin sebebi iş yapamamktan ileri geldiğini unutup, iş beğenilmiyor gibi bir anlayışla ortaya çıkıyorsun ki, bunu anlamak mümkün değil. Gökçeğin oğluyla bir olup Ankara veya İstanbul belediyesine danışmanlık işi almadığımve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediğim için mi şuçluyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Evet iş beğenilmiyor haklısın tek sebebi bu işsizliğin.O yüzden belediyelerin 100kişilik itfaiye personel alımı için 10bin kişiden fazlası başvuru yapıyor. Hemde aralarında yüzlerce üniversiteli var başka şehirlerden gelenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 "tüyü bitmemiş" deyince daha çok etkili oluyorsun karagöz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: "tüyü bitmemiş" deyince daha çok etkili oluyorsun karagöz sağol ben küçük yaşta yetim kaldığım için bilirim o kelimenin anlamını, darısı senin başına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Para söz konusu oldumu onların önünde hiçbir değer hiçbir ahlak duramaz Karag8z boşuna uğraşma istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: Senin düşük maaşla işe girip 2 senelik tecrübe kazandığın o noktada, ben ticaret yaptım. Ve 1.5k dan fazlasını kazandım. haa yanımda 2 tanede eleman çalıştırdım. vasıfsız 2 kişi.. Ticaret yaptiysan issiz degilsindir o zaman... said: Ama işşizliğin sebebi iş yapamamktan ileri geldiğini unutup, iş beğenilmiyor gibi bir anlayışla ortaya çıkıyorsun ki, bunu anlamak mümkün değil. Is yapamamaksa, o zaman sen bu iki sene icinde ticaret nasi yaptin aga? Calismayan diyoruz... said: Gökçeğin oğluyla bir olup Ankara veya İstanbul belediyesine danışmanlık işi almadığımve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediğim için mi şuçluyum? Abarttin olayi. sinad said: Evet iş beğenilmiyor haklısın tek sebebi bu işsizliğin.O yüzden belediyelerin 100kişilik itfaiye personel alımı için 10bin kişiden fazlası başvuru yapıyor. Hemde aralarında yüzlerce üniversiteli var başka şehirlerden gelenler var. Ilk mesajimda dedim ki, bircok sebebi var. Krizden dolayi issizlik artti ki bu zaten beklenen bir seydi. AKP hukumetinin almadigi onlemler yuzunden bu gun bu rakamlara gelinecegi zaten belliydi ve bunu Ekim ayinda soyluyorduk zaten. Ama issizlik TR'de yeni bir sey degil. Ecevit doneminde de, ondan once de vardi ve diger ulkelerin oranlarindan yukaridaydi. Bunun sebebi de insanlarin calismamaya megilli olmasi. Lafi baska tarafinizdan anlamayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 İnsanların çalışmamaya meğilli olması nedir ya. İşssizlik bu ülke gerçeğidir.Her dönemde oldu ama ilk kez bu dönemde rekor seviyede.Böylesine bir rakam olmadı bu ülkede.Dış ekonomiye açıldığından beri. Bu rakam sadece işkura kayıtlı sayısı.Gerçek sayı çok daha fazla. Bu ülkenin derdi genç nüfusun fazla olmasıdır.Yatırım az.E haliyle iş yok.İşi beğenmeme gibi birşey yok çünkü iş yok. Sen ne zaman gördün fabrika açtıkta işçi bulamıyoruz diye ağlayan şirket? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 İşsizlik olan bişey her ülkede belli bir seviyede var.Dünyadaki krizlerle bir miktar artıp azalabilir.Bunda kimsenin itirazı yok. Şunu anlatmaya çalışıyorsan işsizlik hep vardı akpye bu konuda yüklenmek gereksiz diyorsan bu saçmalıkların arkasına sığınmaktır, dombili olmaktır.Çünkü Türkiyede işsizlik rakamları dünyada 2. sıraya oturdu bir anda ve bunlar resmi rakamlar. Resmi olmayanları düşünmek bile istemiyorum.Akp yandaşlarına kriz gelmemiş teğet geçmiş olabilir çünkü boy boy haberler çıkıyor.İlkokulu bile bitirmemiş adamın asfalt danışmanı olup trilyonlar kaldırıp porche arabalarla fink attığını biliyoruz.Başbakanın arkadaşlarının lüks evleri ucuza kapattığını görüyoruz.Oğlunun ortağı olduğu sektöre , unakıtanın ailesinin işine girdiği sektöre kıyak geçildiğini görüyoruz.Devletin çoğu kadrosunda işi alınmanın kriteri o işi iyi yapmak değil; akpye yakın olmak ve eşinin türbanlı olmasından geçiyor.Kimse çıkıp insanlar iş beğenmiyor demesin. Zonguldakta madenlere işçi alınacağı zaman , itfaiyeci vs alınacağı zaman oluşan kuyrukları da gördük.İnsanları elemek için yapılan saçma sınavları da gördük. Türkiye iflasın eşiğinde ve bunu ben değil nobelli ekonomistler söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 AMA bazı arkadaşlar o nobelli ekonomistleri de ergenekondan içeri almak istiyor. Çünkü akepe muhalifliği bunları konuşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 calısan iş bulur demek ne gyzelmiş ya. nerde bulucak iş? adam cıkartmıyan, elemanarıyan yer biliyomusun sen* asıl cekler dönmeye baslasın, bide o zaman görün işsizliği siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: AMA bazı arkadaşlar o nobelli ekonomistleri de ergenekondan içeri almak istiyor. Çünkü akepe muhalifliği bunları konuşmak. İsimleri nedir bu nobelli ekonomistlerin merakımdan soruyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar